Fórum

Recept csere-bere, 100% HUpdate !!!!!!!!

Létrehozta: Meggyespite , 2011-02-10 21:49:04

Kedvencekhez Segítség

729 hozzászólás
#729 Radocz
2020-10-15 06:37:47

Válasz Radocz #712. hozzászólására

Itt meg a 2020 okt 13-án készült pogácsa recept.

https://www.balmazujvaros.hu/forum/viewtopic.php?t=104&start=120

Pogácsa

https://www.balmazujvaros.hu/forum/viewtopic.php?t=104&postdays=0&postorder=asc&start=105

slambuc részletesen

Válasz Tobszi #724. hozzászólására

Bocs fére olvastam ezek sima vadételek csak!


Válasz Tobszi #724. hozzászólására

Bocs fére olvastam ezek sima vadételek csak!


Válasz Tobszi #724. hozzászólására

Bocs fére olvastam ezek sima vadételek csak!


#724 Tobszi
2020-01-15 20:05:44

Ha tudtok jól bevált, vadhúsból (őz) készült kolbász receptet ne tartsátok magatokban!!
smile cowboy

#723 Gabzso
2018-11-27 19:24:21








A vaj helyett tegyünk hozzá kakaó pórt, citrom levet,de bár milyen aromát ,málna,vanília eper,menta is jó. A fenti videón látható módon csokiba is márthatjuk és finom szaloncukrot készíthetünk.
smile smile

#722 Gabzso
2018-11-22 19:31:26

smile thumbupsmile thumbupsmile sweatdrop

#721 Gabzso
2018-11-22 18:53:00

smile thumbupcoolsmile thumbupcool

#720 Gabzso
2018-11-22 18:41:55

smile thumbupsmile thumbup

Nincs profilkép
#718 takacsveca93
2018-10-21 23:16:42

Gombával töltött paradicsom az egyik kedvenc receptem.
A hozzávalok nem drágák:
10 közepes méretű paradicsom
500 g gomba
¼ csésze olaj
1 apróra vágott hagyma
2 tojás
petrezselyem zöld
½ csésze tejszín
vaj

fekete bors
sajt

és ezeket mind akciósan is be lehet szerezni.
https://www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-18-10-2018-0/

#717 Mf-es?
2017-11-26 13:49:27

Válasz Gege #716. hozzászólására

Itt is csinálták,de nem hiszem,hogy a pontos receptet tudnák.
Topolyán,finom lókolbászt tudnak.Azt kellene megtanulni.

Nincs profilkép
#716 Gege
2017-11-26 12:22:40

Válasz Mf-es? #713. hozzászólására

Nagyszüleim csinálták még éltek.. S a szüleim is tudják a receptet, de nincs minden évben!
Finom!
Recept nem ugyan ez, 2kg disznó
2kg marha, 2kg szalonna,2liter tej, 2 burgonya. S 3 napig érlelve, csak dagasztva, s utánna hideg füst 2 nap..

#715 Szalai A P
2017-11-25 21:23:59

Válasz Mf-es? #713. hozzászólására

Szerintem ne erőltesd itt csináltak ismerősék de nem valami bizalom gerjesztő nekem legalábbis nemgyerebe Vétek a jó husiért smile sweatdrop

#714 Tobszi
2017-11-25 20:45:56

Válasz Mf-es? #713. hozzászólására

24 napig kell füstölni??smile scared
Gondolom addigra már fekete a koromtól.smile thumbdown

#712 Radocz
2017-10-03 06:18:05

Válasz Radocz #709. hozzászólására

Az előbb rájöttem, hogy váltanom kell.

Itt a javítgatott recept.



pogácsa1

Erre váltok és ha nem jön be, akkor a a kutya macska majd lép rá valamit.

unoka várás

smile cowboy

Nincs profilkép
#711 kovacs22
2017-02-08 10:28:19

Válasz *** HM *** #710. hozzászólására Én imádom a régi ízeket nagyanyám mestere volt ezeknek hál istenek feleségem nagyon sok régi hagyományos receptet meg tanult tőle.Régebben még voltak lakodalmak ott is sütőt-főzőt idős asszonyokkal és sokat tanult tőlük ha ezeket az ételeket,süteményeket tudja akkor az én hasam már tele van.A divatos ételeket nem is igazán díjazza a család a vasalt csirkét meg társait, azt egye a pesti nép falusinak az nem való!smile thumbup

#710 *** HM ***
2017-02-08 02:49:36

Szerintetek 1 csaje, maca, .... agroamazon... paraszti harci "bringa" smile w00t ....szóval az anyjukasszonypajtismile loveyesmile lovesmile loveyesmile lol......mennyi kajafajtát mint olyant tartson a repertoárban????

Kinél mi a helyzet?smile devil
1 2 levesfajta ...1 2 pörkőtt, hurkakóbi ... 1 2 desszar t.... elég?
Vagy igénylitek a 365 365 365 felàllást...smile lol

#709 Radocz
2016-08-25 14:22:56

2016 Aug. 19.-ei pogácsám.

http://receptneked.hu/sos-sutemenyek/pihe-puha-pogacsa/

innen, ilyen lett.

239 pogácsa

smile cowboy

Nincs profilkép
#708 Liandra
2016-05-12 09:53:55

Válasz Radocz #702. hozzászólására

Igen, az útmenti büfékben nagyon jókat lehet enni, ha jól van elkészítve.

Épp most akarom elkészíteni pünkösdre, ezért is válaszoltam a hozzászólásodra. :) Bár én jobb szeretem otthon elkészíteni, ez az alaprecept, amit kicsit felturbóztunk a család ízlése szerint. :)

https://www.receptmuhely.hu/recept/csulok-pekne-modraCsülök pékné módraCsülök pékné módra

#707 Radocz
2015-12-27 17:47:34

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20151227-mihez-kezdjunk-a-karacsonyi-etelmaradekkal.html

Ételmaradék Karácsony után.

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20151227-mihez-kezdjunk-a-karacsonyi-etelmaradekkal.html

smile cowboy

Nincs profilkép
#705 Pöttinger
2014-07-02 12:28:34


Meggybor két receptje. Melyikről van tapasztalat?


http://abshinteradio.atw.hu/?p=54

5 kg meggy
• 4 liter víz
• literenként 285 g cukor
• és egy tíz literes demizson
Elkészítés:
A magozott meggyet összezúzzuk, két napig állni (erjedni) hagyjuk. Egyes receptek szerint a magok egy részét is bele kell zúzni a velőbe. Két nap után lepréseljük, átszűrjük levesszűrőn vagy gézen, de erre a célra nagyon jó a lyukas nylonharisnya is. Minden liter meggyléhez egy liternyi vizet adunk. A cukrot folyamatosan adagoljuk úgy, hogy hozzáadás előtt feloldjuk a gyümölcslében: literenként az első szűréskor 160 grammot, 12 nap elteltével 80 grammot, újabb 12 nap elteltével 45 grammot (literenként!). Néhány nap után töltsük át demizsonba, zárjuk le és tároljuk 10-12 fokon. Három-négy hét után palackokba tölthetjük, hűvös, sötét helyen eláll.


smile cowboysmile cowboysmile cowboy

http://cuccos.com/hobby/index.php?op=dyncont&contid=80

Hozzávalók:
5 kg meggy
4+2 l víz
1+3 kg cukor
Elkészítése: A teljesen érett, hullott (de nem rohadt, penészes) meggyet is felhasználhatjuk bornak. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, vagy csak jól összezúzzuk, vödörbe tesszük, és az így kapott meggyléhez 4 l vizet, 1 kg cukrot keverve langyos helyen, lefedve kb. egy hétig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. Ha kimagozott meggyből készítjük, akkor néhány magot törjünk meg, és keverjük a gyümölcs közé. Az erősen habzó meggyet leszűrjük, a sűrűjét 2 l vízzel átmossuk, és ezt is a többi léhez szűrjük. Elkeverünk benne 3 kg cukrot, demizsonba öntjük, és kotyogóval (a szaküzletekben kapható hajlított üvegcső) ellátott dugóval ledugaszolva hagyjuk erjedni. Ha a bor már nem pezseg, tiszta demizsonba átfejtjük, és ha teljesen letisztult, palackozzuk.

smile cowboysmile cowboysmile cowboy

#704 Radocz
2014-05-27 23:46:26

Cseresznye lekvar

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktikak__256577-cseresznye-lekvar-hogy-kell-csinalni


ime

Jobb javaslat.

smile cowboy

#702 Radocz
2014-04-29 08:32:39

Válasz #701. hozzászólásra

Szeghalom:
csülök pékné módra. Elég belőle féladagot kérni. (Valahol az út mellett van a hely).


smile cowboy

#701 Bán Zsolt
2014-04-28 19:11:29

Csongrád Szentes körzetében ajánlatok már vmi éttermet mert szombaton arra visz az utunk és ez lenne kb félúton így erre fel kajálnánk
köszi

#700 Bán Zsolt
2014-01-27 16:17:30

Válasz #699. hozzászólásra

engem jobban bánt a Tesco reagálása "írjon panaszlevelet 30 napon belül válaszolunk"
de írják is a cikkben visszacsomagolták mikor visszavitték a Tescoba

#699 Északi
2014-01-27 15:48:51

Válasz #698. hozzászólásra

Nem eredeti a fólia , lehet látni a gyűrődéseken felvágás ellőt , én nem szoktam videót csinálnia a dolgok felbontásáról , és én tuti reagáltam volna ha egeret találok, itt meg semmi reakció ezért megrendezett videó . A tescoban egereket a chipses polcnál , és a kekszeknél lehet találni .

#698 Bán Zsolt
2014-01-27 14:08:01

ez óriásismile hammer

#697 *** HM ***
2013-11-07 11:01:17

Válasz #694. hozzászólásra

Hiába no szép az élet, ....... más márkákba nem szántana ....hehehe

#696 Pintér Zoltán
2013-11-06 16:00:48

Válasz #684. hozzászólásra

Nyúlragu tésztával
Hozzávalók:
1 kg nyúlhús (comb)
30 dkg kolozsvári szalonna
30 dkg sárgarépa
30 dkg cukkini
30 dkg gomba
50 dkg tagliatelle tészta
kb. 2 liter csirkehúslé
rozmaring
fokhagyma
Elkészítés:
A csirkehúslébe teszünk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, és lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).

Felkockázzuk a szalonnát, zsírjára sütjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a negyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Teszünk bele kevés rozmaringot, kicsit sózzuk, borsozzuk. Először elég sok levet ereszt, de 15-20 perc alatt elpárolog a lé. A csirkeléből 1-2 merőkanállal lehet még tenni alá. A ragu 20-30 perc alatt készre fő.

Ha omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, csíkokra vágjuk. A húst belekeverjük az elkészült raguba.

Kifőtt tésztán tálaljuk.

#695 Pintér Zoltán
2013-11-06 15:42:21

Válasz #684. hozzászólásra

Üdv, hát nem nyúl de ez is finom.:)
Tejfölös - tejszínes tárkonyos bárányragu leves
Hozzávalók:
0,5 dl olaj
1 közepes fej vöröshagyma
60 dkg bárány apróhús
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
10 dkg zöldborsó
4 db közepes csiperke
Só, frissen őrölt bors
2 evőkanál sűrű tejföl
0,5 dl 30%-os tejszín
2 evőkanál liszt
1 kis csokor petrezselyem
1 kiskanál aprított friss tárkonylevél
Tárkonyecet
Főtt házi csipetke.(A csipetkéhez:
20 dkg liszt
1 db tojás
a csipetkéhez a lisztet a tojással, kevés hideg vízzel kemény tésztává gyúrjuk, majd lisztes kézzel kilapítjuk, a majdnem kész gulyásba csipkedjük, és még 5-6 percig főzzük. Ha elkészült forrón tálaljuk, és petrezselyemmel díszítjük.)

Elkészítés:
A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott bárány apró húst, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a cikkekre darabolt gombát, és az egészet közepes tűzön kicsit összepirítjuk.

Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük.

Végül a tejfölből, tejszínből, lisztből készített habarással besűrítjük, az aprított petrezselyemmel, friss tárkonnyal fűszerezzük, és lassú tűzön még 3-4 percet főzzük.

Ekkor lehúzzuk a tűzről, és tárkonyecettel pikánsra-savanykásra ízesítjük.

Tálaláskor a főtt csipetkét tányérokba szedjük, rámerjük a forró tárkonyos bárányragu levest, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Egészségünkre.smile thumbup

#694 Czanik Sanyi
2013-11-06 12:44:29

Válasz #693. hozzászólásra

http://www.mindmegette.hu/pacolt-baranycomb.recept Te főzöl az asszony meg szánt?smile confusedsmile biggrinsmile lol Munkamegosztás?smile confusedsmile biggrinsmile lol Pont én beszélek.....smile biggrinsmile lolsmile biggrinsmile lol

#693 *** HM ***
2013-11-06 12:40:26

Vékony báránycomb csíkokra kéne vlm pác megoldás.
Fokhagyma, bors, rozmaring........ ilyesmi belevalókkal....smile pimp


#692 Bán Zsolt
2013-08-08 09:36:08

kedves topictársak!
először készítenék sörtésztával rántott húst és érdeklődnék egy jó recept után. a neten találtam párat de talán van itt olyan aki készített ilyet és lenne bevált keveréke!
segítséget előre is köszönöm

#691 Radocz
2013-06-21 08:14:33

A TB-baen láttam, hogy Én is tudnék fagylaltot készíteni, ha lenne gépem.

Itt azt olvasom, hogy nélküle is lehet.

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130426-a-jo-fagylalt-titka-fagyi-gomboc-tejszin-olasz-kezmuves.html

Íme

Ha van valakinek tapasztalata és elmondaná, azt megköszönöm.

smile cowboy

#690 Sanyee
2013-05-31 15:04:47

Valami szilvás izé de jól néz ki.




smile whistling

#689 Északi
2013-04-26 21:22:26

Vasser gaugis (Vízen kullogó)

1 kanál langyos tejben 2 dkg élesztőt felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg vajjal vagy margarinnal elmorzsolunk, 2 dl tejföllel jól kidolgozunk.Meglisztezett vászon kendőbe tesszük a tésztát, és felakasztjuk, hogy beleérjen a hideg vízbe,és 1 óra hosszáig kelesztjük.
A gyúródeszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, majd másfél-két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 10 cm hosszú csíkokat vágunk, aztán formáljuk.
Középen megcsavarva tepsibe helyezzük 5 cm távolságra
egymástól. Közepes hőmérsékletű tűzön világosra sütjük .


#688 Czanik Sanyi
2013-04-26 20:27:28

Válasz #685. hozzászólásra

Régen a betegeknek is egy jó galamb levest főztek.. gyógyuljál mondták..smile thumbupcool

#687 Bán Zsolt
2013-04-26 14:40:38

Válasz #686. hozzászólásra

szegény apám volt nagy galambász és a fiókák közül amik nem voltak megfelelőek a továbbtartásra azok kerültek a fazékba.

#686 Radocz
2013-04-26 14:06:46

Válasz #685. hozzászólásra

Milyen idős legyen a galamb?

smile cowboy

#685 Bán Zsolt
2013-04-26 09:03:45

Válasz #684. hozzászólásra

én a ragulevest a zöldségek bekerüléséig ugyan úgy készítem mint egy átlagos húslevest.
de a zöldségeket kockára vágom és rakok bele gombát(sokat mert szeretem) ill a tárkony a plusz fűszer. mikor a zöldségek puhulnak akkor megy bele még kevés rizs ha ez is puha jönnek a citromkarikák és összeforralom tejfölös habarással

legjobb galamból semmi sem közelíti meg azt ízt.

#684 Radocz
2013-04-26 08:16:20

"A ragu leves isteni volt.

Ha valaki tudná a receptjét, és feltenné a főzős topikba, megköszönném."

Tegnap a Nyúlterméktanács által szervezett előadás után a nyúlból készült tárkonyos raguleves receptjét ha valaki tudná. Vagy valami hasonlót.

IDE-IDE írja meg.

smile cowboy


#683 rilex
2013-03-06 10:33:30

Válasz #682. hozzászólásra

smile lolsmile lol
De a kettő nem egy lapra tartozik!!!smile nonono
Az orjaleves nem műanyagból van.smile rolleyes

#682 Bán Zsolt
2013-03-06 10:29:37

Válasz #681. hozzászólásra

no akkor azért szeretem annyira a gumicukrot és az orjalevest mert egy az eredetüksmile thumbupcool

smile lolsmile lol

#681 rilex
2013-03-06 10:23:02

Miből készül a gumicukorka? Vágóhídi csonthulladékból készítik a zselatint, ezért ha ilyen szép színes gumicukorkát, vagy tortazselét látunk, jusson eszünkbe az eredete.
De ez nem minden. Az összes töltelékes húsáru (felvágottak, virslik) dúsítva van csontliszttel, mert az rengeteg vizet tud megkötni. Ezért ad olyan szép vágófelületet.
A szalámik sem sokkal több húst tartalmaznak, mint a felvágottak! Kisebb a víztartalmuk ugyan, de azt nem hússal, hanem zsírral pótolják.
Ezek a készítmények hitvány minőségűek, mégis addig fogják gyártani, ameddig megveszik…

#680 Radocz
2013-03-06 09:49:56

Hasonlít arra, amit fiatal koromban ettem.

Már régen sütött a nejem, de ami késik az jön.

Most tanulom a piskóta tekercs elkészítését.

Még van vagy két szelet a legutóbbiból.

Le is fotózom, és a következő saját munkával együtt felteszem a fotó albumomba.

A két hetes malacokkal és egy hetes kis kecskékkel.

smile cowboy

Cikkajánló


FMC: Óriási problémák, új károsítók, szerkivonások! A tudás a mentőöv!
Hirdetés
FMC: Óriási problémák, új károsítók, szerkivonások! A tudás a mentőöv!
Óriási sikerrel zárult az FMC-Agro Hungary Kft. szántóföldi gazdálkodóknak szóló...
Minden mellette szól, ideje bedobni az aduászt: szemescirok és silócirok!
Hirdetés
Minden mellette szól, ideje bedobni az aduászt: szemescirok és silócirok!
Az RAGT Vetőmag Kft. szakmai videósorozatának 10. epizódjában két szakember...

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Vetőgép eladó
Vetőgép eladó

450.000 Ft

Szalma
Szalma

4.500 Ft

Irodakonténer,  szamiter konténer
Irodakonténer, szamiter konténer

1.580.000 Ft

Új 41 -es munkavédelmi acélbetétes cipő Portwest
Új 41 -es munkavédelmi acélbetétes cipő...

4.999 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]