Fórum

Recept csere-bere, 100% HUpdate !!!!!!!! 

Létrehozta: Meggyespite, 2011-02-10 21:49:04

Új hozzászólás Frissítés
  • Válasz » #723 Gabzso | 2018-11-27 19:24:21








    A vaj helyett tegyünk hozzá kakaó pórt, citrom levet,de bár milyen aromát ,málna,vanília eper,menta is jó. A fenti videón látható módon csokiba is márthatjuk és finom szaloncukrot készíthetünk.
    smile smile

  • Válasz » #722 Gabzso | 2018-11-22 19:31:26

  • Válasz » #721 Gabzso | 2018-11-22 18:53:00

  • Válasz » #720 Gabzso | 2018-11-22 18:41:55

  • Válasz » #719 Tomka Pál(tompika100) | 2018-10-23 09:43:13

  • Válasz » #718 takacsveca93 | 2018-10-21 23:16:42

    Gombával töltött paradicsom az egyik kedvenc receptem.
    A hozzávalok nem drágák:
    10 közepes méretű paradicsom
    500 g gomba
    ¼ csésze olaj
    1 apróra vágott hagyma
    2 tojás
    petrezselyem zöld
    ½ csésze tejszín
    vaj

    fekete bors
    sajt

    és ezeket mind akciósan is be lehet szerezni.
    https://www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-18-10-2018-0/

  • Válasz » #717 Mf-es? | 2017-11-26 13:49:27

    Válasz Gege #716. hozzászólására

    Itt is csinálták,de nem hiszem,hogy a pontos receptet tudnák.
    Topolyán,finom lókolbászt tudnak.Azt kellene megtanulni.

  • Válasz » #716 Gege | 2017-11-26 12:22:40

    Válasz Mf-es? #713. hozzászólására

    Nagyszüleim csinálták még éltek.. S a szüleim is tudják a receptet, de nincs minden évben!
    Finom!
    Recept nem ugyan ez, 2kg disznó
    2kg marha, 2kg szalonna,2liter tej, 2 burgonya. S 3 napig érlelve, csak dagasztva, s utánna hideg füst 2 nap..

  • Válasz » #715 Szalai A P | 2017-11-25 21:23:59

    Válasz Mf-es? #713. hozzászólására

    Szerintem ne erőltesd itt csináltak ismerősék de nem valami bizalom gerjesztő nekem legalábbis nemgyerebe Vétek a jó husiért smile sweatdrop

  • Válasz » #714 Tobszi | 2017-11-25 20:45:56

    Válasz Mf-es? #713. hozzászólására

    24 napig kell füstölni??smile scared
    Gondolom addigra már fekete a koromtól.smile thumbdown

  • Válasz » #713 Mf-es? | 2017-11-25 17:31:06

  • Válasz » #712 Radocz | 2017-10-03 06:18:05

    Válasz Radocz #709. hozzászólására

    Az előbb rájöttem, hogy váltanom kell.

    Itt a javítgatott recept.



    pogácsa1

    Erre váltok és ha nem jön be, akkor a a kutya macska majd lép rá valamit.

    unoka várás

    smile cowboy

  • Válasz » #711 kovacs22 | 2017-02-08 10:28:19

    Válasz *** HM *** #710. hozzászólására Én imádom a régi ízeket nagyanyám mestere volt ezeknek hál istenek feleségem nagyon sok régi hagyományos receptet meg tanult tőle.Régebben még voltak lakodalmak ott is sütőt-főzőt idős asszonyokkal és sokat tanult tőlük ha ezeket az ételeket,süteményeket tudja akkor az én hasam már tele van.A divatos ételeket nem is igazán díjazza a család a vasalt csirkét meg társait, azt egye a pesti nép falusinak az nem való!smile thumbup

  • Válasz » #710 *** HM *** | 2017-02-08 02:49:36

    Szerintetek 1 csaje, maca, .... agroamazon... paraszti harci "bringa" smile w00t ....szóval az anyjukasszonypajtismile loveyesmile lovesmile loveyesmile lol......mennyi kajafajtát mint olyant tartson a repertoárban????

    Kinél mi a helyzet?smile devil
    1 2 levesfajta ...1 2 pörkőtt, hurkakóbi ... 1 2 desszar t.... elég?
    Vagy igénylitek a 365 365 365 felàllást...smile lol

  • Válasz » #709 Radocz | 2016-08-25 14:22:56

    2016 Aug. 19.-ei pogácsám.

    http://receptneked.hu/sos-sutemenyek/pihe-puha-pogacsa/

    innen, ilyen lett.

    239 pogácsa

    smile cowboy

  • Válasz » #708 Liandra | 2016-05-12 09:53:55

    Válasz Radocz #702. hozzászólására

    Igen, az útmenti büfékben nagyon jókat lehet enni, ha jól van elkészítve.

    Épp most akarom elkészíteni pünkösdre, ezért is válaszoltam a hozzászólásodra. :) Bár én jobb szeretem otthon elkészíteni, ez az alaprecept, amit kicsit felturbóztunk a család ízlése szerint. :)

    https://www.receptmuhely.hu/recept/csulok-pekne-modraCsülök pékné módraCsülök pékné módra

  • Válasz » #707 Radocz | 2015-12-27 17:47:34

    http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20151227-mihez-kezdjunk-a-karacsonyi-etelmaradekkal.html

    Ételmaradék Karácsony után.

    http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20151227-mihez-kezdjunk-a-karacsonyi-etelmaradekkal.html

    smile cowboy

  • Válasz » #706 Bán Zsolt | 2015-04-04 00:38:15

  • Válasz » #705 Pöttinger | 2014-07-02 12:28:34


    Meggybor két receptje. Melyikről van tapasztalat?


    http://abshinteradio.atw.hu/?p=54

    5 kg meggy
    • 4 liter víz
    • literenként 285 g cukor
    • és egy tíz literes demizson
    Elkészítés:
    A magozott meggyet összezúzzuk, két napig állni (erjedni) hagyjuk. Egyes receptek szerint a magok egy részét is bele kell zúzni a velőbe. Két nap után lepréseljük, átszűrjük levesszűrőn vagy gézen, de erre a célra nagyon jó a lyukas nylonharisnya is. Minden liter meggyléhez egy liternyi vizet adunk. A cukrot folyamatosan adagoljuk úgy, hogy hozzáadás előtt feloldjuk a gyümölcslében: literenként az első szűréskor 160 grammot, 12 nap elteltével 80 grammot, újabb 12 nap elteltével 45 grammot (literenként!). Néhány nap után töltsük át demizsonba, zárjuk le és tároljuk 10-12 fokon. Három-négy hét után palackokba tölthetjük, hűvös, sötét helyen eláll.


    smile cowboysmile cowboysmile cowboy

    http://cuccos.com/hobby/index.php?op=dyncont&contid=80

    Hozzávalók:
    5 kg meggy
    4+2 l víz
    1+3 kg cukor
    Elkészítése: A teljesen érett, hullott (de nem rohadt, penészes) meggyet is felhasználhatjuk bornak. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, vagy csak jól összezúzzuk, vödörbe tesszük, és az így kapott meggyléhez 4 l vizet, 1 kg cukrot keverve langyos helyen, lefedve kb. egy hétig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. Ha kimagozott meggyből készítjük, akkor néhány magot törjünk meg, és keverjük a gyümölcs közé. Az erősen habzó meggyet leszűrjük, a sűrűjét 2 l vízzel átmossuk, és ezt is a többi léhez szűrjük. Elkeverünk benne 3 kg cukrot, demizsonba öntjük, és kotyogóval (a szaküzletekben kapható hajlított üvegcső) ellátott dugóval ledugaszolva hagyjuk erjedni. Ha a bor már nem pezseg, tiszta demizsonba átfejtjük, és ha teljesen letisztult, palackozzuk.

    smile cowboysmile cowboysmile cowboy

  • Válasz » #704 Radocz | 2014-05-27 23:46:26

    Cseresznye lekvar

    http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktikak__256577-cseresznye-lekvar-hogy-kell-csinalni


    ime

    Jobb javaslat.

    smile cowboy

  • Válasz » #703 Bán Zsolt | 2014-04-29 08:52:59

  • Válasz » #702 Radocz | 2014-04-29 08:32:39

    Válasz #701. hozzászólásra

    Szeghalom:
    csülök pékné módra. Elég belőle féladagot kérni. (Valahol az út mellett van a hely).


    smile cowboy

  • Válasz » #701 Bán Zsolt | 2014-04-28 19:11:29

    Csongrád Szentes körzetében ajánlatok már vmi éttermet mert szombaton arra visz az utunk és ez lenne kb félúton így erre fel kajálnánk
    köszi

  • Válasz » #700 Bán Zsolt | 2014-01-27 16:17:30

    Válasz #699. hozzászólásra

    engem jobban bánt a Tesco reagálása "írjon panaszlevelet 30 napon belül válaszolunk"
    de írják is a cikkben visszacsomagolták mikor visszavitték a Tescoba

  • Válasz » #699 Északi | 2014-01-27 15:48:51

    Válasz #698. hozzászólásra

    Nem eredeti a fólia , lehet látni a gyűrődéseken felvágás ellőt , én nem szoktam videót csinálnia a dolgok felbontásáról , és én tuti reagáltam volna ha egeret találok, itt meg semmi reakció ezért megrendezett videó . A tescoban egereket a chipses polcnál , és a kekszeknél lehet találni .

  • Válasz » #698 Bán Zsolt | 2014-01-27 14:08:01

    ez óriásismile hammer

  • Válasz » #697 *** HM *** | 2013-11-07 11:01:17

    Válasz #694. hozzászólásra

    Hiába no szép az élet, ....... más márkákba nem szántana ....hehehe

  • Válasz » #696 Pintér Zoltán | 2013-11-06 16:00:48

    Válasz #684. hozzászólásra

    Nyúlragu tésztával
    Hozzávalók:
    1 kg nyúlhús (comb)
    30 dkg kolozsvári szalonna
    30 dkg sárgarépa
    30 dkg cukkini
    30 dkg gomba
    50 dkg tagliatelle tészta
    kb. 2 liter csirkehúslé
    rozmaring
    fokhagyma
    Elkészítés:
    A csirkehúslébe teszünk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, és lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).

    Felkockázzuk a szalonnát, zsírjára sütjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a negyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Teszünk bele kevés rozmaringot, kicsit sózzuk, borsozzuk. Először elég sok levet ereszt, de 15-20 perc alatt elpárolog a lé. A csirkeléből 1-2 merőkanállal lehet még tenni alá. A ragu 20-30 perc alatt készre fő.

    Ha omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, csíkokra vágjuk. A húst belekeverjük az elkészült raguba.

    Kifőtt tésztán tálaljuk.

  • Válasz » #695 Pintér Zoltán | 2013-11-06 15:42:21

    Válasz #684. hozzászólásra

    Üdv, hát nem nyúl de ez is finom.:)
    Tejfölös - tejszínes tárkonyos bárányragu leves
    Hozzávalók:
    0,5 dl olaj
    1 közepes fej vöröshagyma
    60 dkg bárány apróhús
    2 szál sárgarépa
    1 szál fehérrépa
    10 dkg zöldborsó
    4 db közepes csiperke
    Só, frissen őrölt bors
    2 evőkanál sűrű tejföl
    0,5 dl 30%-os tejszín
    2 evőkanál liszt
    1 kis csokor petrezselyem
    1 kiskanál aprított friss tárkonylevél
    Tárkonyecet
    Főtt házi csipetke.(A csipetkéhez:
    20 dkg liszt
    1 db tojás
    a csipetkéhez a lisztet a tojással, kevés hideg vízzel kemény tésztává gyúrjuk, majd lisztes kézzel kilapítjuk, a majdnem kész gulyásba csipkedjük, és még 5-6 percig főzzük. Ha elkészült forrón tálaljuk, és petrezselyemmel díszítjük.)

    Elkészítés:
    A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott bárány apró húst, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a cikkekre darabolt gombát, és az egészet közepes tűzön kicsit összepirítjuk.

    Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük.

    Végül a tejfölből, tejszínből, lisztből készített habarással besűrítjük, az aprított petrezselyemmel, friss tárkonnyal fűszerezzük, és lassú tűzön még 3-4 percet főzzük.

    Ekkor lehúzzuk a tűzről, és tárkonyecettel pikánsra-savanykásra ízesítjük.

    Tálaláskor a főtt csipetkét tányérokba szedjük, rámerjük a forró tárkonyos bárányragu levest, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

    Egészségünkre.smile thumbup

  • Válasz » #694 Czanik Sanyi | 2013-11-06 12:44:29

    Válasz #693. hozzászólásra

    http://www.mindmegette.hu/pacolt-baranycomb.recept Te főzöl az asszony meg szánt?smile confusedsmile biggrinsmile lol Munkamegosztás?smile confusedsmile biggrinsmile lol Pont én beszélek.....smile biggrinsmile lolsmile biggrinsmile lol

  • Válasz » #693 *** HM *** | 2013-11-06 12:40:26

    Vékony báránycomb csíkokra kéne vlm pác megoldás.
    Fokhagyma, bors, rozmaring........ ilyesmi belevalókkal....smile pimp


  • Válasz » #692 Bán Zsolt | 2013-08-08 09:36:08

    kedves topictársak!
    először készítenék sörtésztával rántott húst és érdeklődnék egy jó recept után. a neten találtam párat de talán van itt olyan aki készített ilyet és lenne bevált keveréke!
    segítséget előre is köszönöm

  • Válasz » #691 Radocz | 2013-06-21 08:14:33

    A TB-baen láttam, hogy Én is tudnék fagylaltot készíteni, ha lenne gépem.

    Itt azt olvasom, hogy nélküle is lehet.

    http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130426-a-jo-fagylalt-titka-fagyi-gomboc-tejszin-olasz-kezmuves.html

    Íme

    Ha van valakinek tapasztalata és elmondaná, azt megköszönöm.

    smile cowboy

  • Válasz » #690 Sanyee | 2013-05-31 15:04:47

    Valami szilvás izé de jól néz ki.




    smile whistling

  • Válasz » #689 Északi | 2013-04-26 21:22:26

    Vasser gaugis (Vízen kullogó)

    1 kanál langyos tejben 2 dkg élesztőt felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg vajjal vagy margarinnal elmorzsolunk, 2 dl tejföllel jól kidolgozunk.Meglisztezett vászon kendőbe tesszük a tésztát, és felakasztjuk, hogy beleérjen a hideg vízbe,és 1 óra hosszáig kelesztjük.
    A gyúródeszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, majd másfél-két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 10 cm hosszú csíkokat vágunk, aztán formáljuk.
    Középen megcsavarva tepsibe helyezzük 5 cm távolságra
    egymástól. Közepes hőmérsékletű tűzön világosra sütjük .


  • Válasz » #688 Czanik Sanyi | 2013-04-26 20:27:28

    Válasz #685. hozzászólásra

    Régen a betegeknek is egy jó galamb levest főztek.. gyógyuljál mondták..smile thumbupcool

  • Válasz » #687 Bán Zsolt | 2013-04-26 14:40:38

    Válasz #686. hozzászólásra

    szegény apám volt nagy galambász és a fiókák közül amik nem voltak megfelelőek a továbbtartásra azok kerültek a fazékba.

  • Válasz » #686 Radocz | 2013-04-26 14:06:46

    Válasz #685. hozzászólásra

    Milyen idős legyen a galamb?

    smile cowboy

  • Válasz » #685 Bán Zsolt | 2013-04-26 09:03:45

    Válasz #684. hozzászólásra

    én a ragulevest a zöldségek bekerüléséig ugyan úgy készítem mint egy átlagos húslevest.
    de a zöldségeket kockára vágom és rakok bele gombát(sokat mert szeretem) ill a tárkony a plusz fűszer. mikor a zöldségek puhulnak akkor megy bele még kevés rizs ha ez is puha jönnek a citromkarikák és összeforralom tejfölös habarással

    legjobb galamból semmi sem közelíti meg azt ízt.

  • Válasz » #684 Radocz | 2013-04-26 08:16:20

    "A ragu leves isteni volt.

    Ha valaki tudná a receptjét, és feltenné a főzős topikba, megköszönném."

    Tegnap a Nyúlterméktanács által szervezett előadás után a nyúlból készült tárkonyos raguleves receptjét ha valaki tudná. Vagy valami hasonlót.

    IDE-IDE írja meg.

    smile cowboy


  • Válasz » #683 rilex | 2013-03-06 10:33:30

    Válasz #682. hozzászólásra

    smile lolsmile lol
    De a kettő nem egy lapra tartozik!!!smile nonono
    Az orjaleves nem műanyagból van.smile rolleyes

  • Válasz » #682 Bán Zsolt | 2013-03-06 10:29:37

    Válasz #681. hozzászólásra

    no akkor azért szeretem annyira a gumicukrot és az orjalevest mert egy az eredetüksmile thumbupcool

    smile lolsmile lol

  • Válasz » #681 rilex | 2013-03-06 10:23:02

    Miből készül a gumicukorka? Vágóhídi csonthulladékból készítik a zselatint, ezért ha ilyen szép színes gumicukorkát, vagy tortazselét látunk, jusson eszünkbe az eredete.
    De ez nem minden. Az összes töltelékes húsáru (felvágottak, virslik) dúsítva van csontliszttel, mert az rengeteg vizet tud megkötni. Ezért ad olyan szép vágófelületet.
    A szalámik sem sokkal több húst tartalmaznak, mint a felvágottak! Kisebb a víztartalmuk ugyan, de azt nem hússal, hanem zsírral pótolják.
    Ezek a készítmények hitvány minőségűek, mégis addig fogják gyártani, ameddig megveszik…

  • Válasz » #680 Radocz | 2013-03-06 09:49:56

    Hasonlít arra, amit fiatal koromban ettem.

    Már régen sütött a nejem, de ami késik az jön.

    Most tanulom a piskóta tekercs elkészítését.

    Még van vagy két szelet a legutóbbiból.

    Le is fotózom, és a következő saját munkával együtt felteszem a fotó albumomba.

    A két hetes malacokkal és egy hetes kis kecskékkel.

    smile cowboy

  • Válasz » #679 Schuszter | 2013-03-06 09:28:29

    Válasz #678. hozzászólásra

    csak így tovább,gratulálok! Látszik rajta,hogy finom lehetett.

  • Válasz » #678 röfik | 2013-02-25 20:06:03

    Életkém elsö almás lepénye.Finom lett.smile lovesmile lovesmile lovesmile lovesmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

  • Válasz » #677 Czanik Sanyi | 2013-01-27 10:31:54

  • Válasz » #676 Schuszter | 2013-01-24 13:23:55

    Válasz #675. hozzászólásra

    nálunk 50gr-os az élesztő,de a 42-es is elég.Régebben kisebb adag volt kimérve,és ugyanúgy egy csomag élesztőt használtunk.Majd küldök kömény nélküli pogácsa receptet.

  • Válasz » #675 Radocz | 2013-01-24 08:42:40

    Válasz #674. hozzászólásra

    az 1 cs élesztő aszrt érdekes, mert a mostani 42 gr. és emiastt összesett a kenyerem.

    Én 50 gr-ost tudtam és ....

    Nem szeretm a köménymagot semmiben.

    Megoldás??

    Másik recept, vagy kihagyjam belőle??

    smile cowboy

  • Válasz » #674 Schuszter | 2013-01-17 21:47:15

    Válasz #673. hozzászólásra

    Sajtos pogi:0.5kg liszt,1 tejföl,3/4 csomag margarin,köménymag,1cs.élesztő,1 tojássárgája,1 evők.só
    lisztet margarinnal elmorzsolni,bele a köményt,sót,a kevés langyos vízben,cukorral felfuttatott élesztőt,tejfölt,tojássárgáját.Összegyúrni.1 órát pihentetni.Kinyújtani,tojással lekenni,sajtot ráreszelni,kiszúrni és a tepsiben még egy órát pihentetni,sütni.

[bezárás x]