A szüreten, amelyet Németh János szekszárdi borász ivánvölgyi pincéjénél rendeznek, részt vesz Vágó Bernadett szekszárdi származású operaénekes is - mondta az MTI-nek Böröcz Máté, a szekszárdi városháza sajtóreferense.

A nap folyamán a Bartina néptáncegyüttes tagjai a hagyományos szőlőőrzést és a szőlőtaposást elevenítik fel egy-egy jelenetben, a Muslinca férfikar bordalokat énekel, a zenét a Bogyiszlói Cigányzenekar szolgáltatja. A szekszárdi - a nagyközönség számára nem nyilvános - programról a tervek szerint az M1 és a Duna World a nap folyamán három alkalommal élőben jelentkezik be - közölte a sajtóreferens.

A tolnai megyeszékhelyen vasárnap este megrendezik a Szent Mihály-napi tűzgyújtást, amikor a Garay térre várnak minden szekszárdit és a városból elszármazottat - tette hozzá. Tolna megyében több mint 40 település csatlakozott a hétvégi, országos programsorozathoz, sok községben szüreti felvonulást, mulatságot rendeznek.

Bátán szüreti fesztiválra készülnek: szombaton mások mellett a bátai Sárköz és a Mórágyi Német Nemzetiségi Táncegyüttes, valamint a Bátai Cigány Tamburazenekar szórakoztatja a közönséget, vasárnap a Nagy-szigetben hagyományos Szent Mihály-napi búcsút tartanak. Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.