Szántóföld - Szántóföldi hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • KASSIUS - Ha szeretne 30%-kal több gyökértömeget!

  2014. március 19., szerda 10:16 Szántóföld

  Válassza Ön is a KWS kukorica hibridjét! A KASSIUS második esztendeje vezeti sikeresen a KWS hadjáratát. Minden termesztési körülmény között, az ország egész területén nyert meg ütközeteket más KWS hibridekkel együtt.

 • SAATEN-UNION kukorica hibridek a legjobbak között

  2014. március 17., hétfő 12:00 Szántóföld

  A SAATEN-UNION nemesítési, termékfejlesztési és üzemi tapasztalatainak birtokában alakítja ki kukorica vetőmagajánlatát, melyet termesztéstechnológiai javaslatok megfogalmazásával egészít ki évről-évre. Így a SAATEN-UNION hibridkukorica vetőmagkínálata a hazai termesztés körülményeihez jól alkalmazkodó hibridekből áll, melyek eltérő...

 • BIOFIL Talajoltó baktérium készítmények – a növényre váltott tudomány

  2014. március 14., péntek 12:04 Szántóföld

  Talajpecifikus baktérium készítmények jelennek meg idén tavasszal BIOFIL néven a növénytermesztők szolgálatára, a talajélet javítására, a növények támogatására. Magyar kutatók által fejlesztett, magyar termék, magyar gazdáknak és magyar földbe.

 • Újabb magyar innováció az élelmiszerbiztonság további növelése érdekében

  2014. március 13., csütörtök 12:03 Szántóföld

  A mezőgazdaságban használt termékek között az AGRO.bio Hungary Kft. március közepétől elsőként látja el termékeit (BactoFil) olyan egyedileg sorszámozott, hologram matricás zárjeggyel, amely kétségtelenül garantálja a termék valódiságát. Az AGRO.bio a fenntartható mezőgazdaság szolgálatával nem csak a biztonságos termesztést segíti, de...

 • Megkezdődött a tavaszi szántóföldi növények vetése Zala megyében

  2014. március 12., szerda 20:25 Szántóföld

  A tervek szerint az idén csaknem 58 ezer hektáron termelnek majd tavaszi vetésű szántóföldi növényeket - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke szerdán az MTI-vel.

 • OTP Bank: érdemes lehet május 1-je után földet vásárolni

  2014. március 12., szerda 17:47 Szántóföld

  Azoknak, akik megfelelnek az új földforgalmi törvény rendelkezéseinek, érdemes a május 1-jét követő időszakra halasztaniuk vásárlásaikat az OTP Bank elemzői szerint, mert az előírások szigorodásának hatására az árak az elmúlt három év 20-30 százalékos emelkedését követően várhatóan stabilizálódni fognak.

 • SAATEN-UNION szójafajták: PEDRO és ORION

  2014. március 12., szerda 15:05 Szántóföld

  A szója termése – az élelmiszeripar, a takarmány-előállítás és az egyéb ipari célú felhasználás fokozott igénye miatt – rendkívül értékes. A termés piaca stabil, ezért az utóbbi években a termesztési kedv is növekedett. A SAATEN-UNION Hungária Kft. az elmúlt években, európai viszonylatban is számottevően növekvő területen...

 • Kalászosok gyomirtása Nuance Starral és Nuance Superrel

  2014. március 12., szerda 09:10 Szántóföld

  A csapadékos őszi időjárásnak és az enyhe télnek köszönhetően az ország jelentős területén a kalászosokban már most fejlett gyomnövényekkel találkozunk. Ezek a gyomnövények tavasszal a gabonával együtt fejlődve jelentős mennyiségű tápanyagot és vizet vonnak el a kultúrnövénytől, ezért a gyomirtás különösen fontos lesz.

 • A nagy termőképességű repcét „Tápláljuk és védjük”

  2014. március 12., szerda 08:34 Szántóföld

  Kiemelkedő hozamra van nagy esélye a repcetermesztőknek, mert az őszi enyhe időjárás hosszú fejlődési időszakot biztosított, így a repcék erős gyökérzettel és jól differenciált oldalrügyekkel teleltek át!

 • Kisebb területen termel az idén kukorica vetőmagot a DuPont Pioneer Magyarországon

  2014. március 11., kedd 20:42 Szántóföld

  Az idén a tavalyinál kisebb területen termel kukorica vetőmagot a DuPont Pioneer Magyarországon - tájékoztatta a cégcsoport közép-európai termelési igazgatója az MTI-t kedden.

 • Gabonatermesztők: ígéretes az őszi vetésű gabonák állapota

  2014. március 11., kedd 14:41 Szántóföld

  Ígéretes az őszi vetésű gabonák állapota - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke kedden az MTI-nek.

 • Milyen műtrágyára van valóban szüksége az adott növénykultúrának? Mekkora dózisban? Mikor juttassuk azt ki?

  2014. március 10., hétfő 16:57 Szántóföld

  Hazánk agroökológiai feltételei kiváló lehetőséget biztosítanak a minőségi növénytermesztés számára. Azt, hogy Milyen műtrágyára, mekkora dózisban és mikor van szükség? elsősorban a talaj- és növényvizsgálatokból tudható meg teljes bizonyossággal.

 • Egészséges, jó minőségű búza hatékony technológiával

  2014. március 10., hétfő 11:02 Szántóföld

  Az Ostffyasszonyfai Petőfi Mezőgazdasági Szövetkezet 53 éve alakult a Rába mentén, Vas megye Észak-keleti részén. Jelenleg 1500 hektár szántóterületen gazdálkodnak, de a növénytermesztés mellett szarvasmarha tenyésztéssel és biogáz előállítással is foglalkoznak. A szántó terület kb. harmada minden évben kalászos, aminek nagyobb hányada...

 • A véletlennek köszönheti a Phylazonitot

  2014. március 07., péntek 13:05 Szántóföld

  Egy földcsere nyomán, majdhogynem véletlenül ismerkedett meg a Phylazonittal Csókási Lajos. A szabadbattyáni gazda azóta a talajoltás rendíthetetlen híve, földjein tavaly a napraforgó 4,8 tonna, a hibrid búza majd’ 10 tonna hozamot is produkált hektáronként.

 • A DuPont nélkül valami hiányzik

  2014. március 05., szerda 12:12 Szántóföld

  A DuPont™ kalászos gyomirtó szerei rendkívüli rugalmasságot, biztonságot, szabadságot nyújtanak a felhasználók számára. Valamennyi DuPont™ gabona herbicid kiemelkedő szelektivitással rendelkezik, így az őszi gabonák zászlós levelének megjelenéséig használható.

 • Mezei acat, fenyércirok, parlagfű és más nehezen irtható gyomnövény? Semmi gond!

  2014. március 05., szerda 10:32 Szántóföld

  Hazánk klímája megfelelő ahhoz, hogy eredményesen tudjunk kukoricát termeszteni. De ahogy az időjárás kedvez a kukorica fejlődéséhez, éppúgy kedvez a kukorica legfontosabb magról kelő és évelő gyomnövényeinek is.

 • Megfelelő termőképesség és termésbiztonság csak egészséges, élő talajon várható

  2014. március 05., szerda 09:55 Szántóföld

  „élő, biológiailag aktív talajéletet kell fenntartani”.

 • Ma tartják a Családi gazdaságok világfórumát

  2014. március 04., kedd 06:12 Szántóföld

  A Budapest Kongresszusi Központban ma kezdődik a Családi gazdaságok világfóruma és találkozója, melyre több mint 20 miniszteri szintű delegáció érkezik a világ minden tájáról.

 • Több lesz az öntözött terület a mezőgazdaságban

  2014. március 03., hétfő 16:00 Szántóföld

  Az öntözéssel a hozamok 20-30, de esetenként 50-100 százalékkal is növelhetők - hangsúlyozta aNAK alelnöke az Országos Vízügyi Főigazgatóságon (OVF) sajtótájékoztatón.

 • A komplex talajművelési rendszer növeli az agrárágazat versenyképességét

  2014. március 01., szombat 15:16 Szántóföld

  A globális felmelegedés káros hatásai a Kárpát-medence termőtalaját is veszélyeztetik, ennek ellensúlyozására komplex talajművelési rendszert dolgozott ki a gödöllői Szent István Egyetem - mondta Gyuricza Csaba, a mezőgazdaság- és környezettudományi kar dékánja az MTI-nek.

 • Jogszabályváltozások - A földforgalmi törvény újabb előírásai lépnek hatályba

  2014. február 28., péntek 09:06 Szántóföld

  A parlament múlt nyáron fogadta el a földforgalmi törvényt, amely lépcsőzetesen lép hatályba, március 1-től adásvételi szerződést földre csak biztonsági elemekkel ellátott papíron lehet kötni, illetve ekkortól kell alkalmazni az elővásárlás szabályait is.

 • Már nyolcszázezer növényfajt őriznek a globális magtárban

  2014. február 26., szerda 14:19 Szántóföld

  Már több mint nyolcszázezer növényfaj magjainak mintáit őrzik a spitzbergáki globális magtárban, a világ legnagyobb ilyen intézményében.

 • Több, mint starter - Új biológiai mikrogranulált starterek a Cheminovától

  2014. február 26., szerda 09:53 Szántóföld

  A mezőgazdaságban a profitorientált termelés fontossága mellett egyre hangsúlyosabbá válik a fenntartható mezőgazdaság elvének érvényesülése, amelynek egyik célja a környezeti terhelés csökkentése és ezen keresztül az agrokemikáliák ésszerűbb felhasználása.

 • Quilt Xcel új kukorica gombaölő szer – biztonságosan magasabb termés

  2014. február 25., kedd 13:10 Szántóföld

  Az elmúlt évek időjárásának hektikussága nagyban rányomta bélyegét a mezőgazdasági termelésünkre. A szélsőséges körülmények a termesztett haszonnövényeink termésátlagait jelentősen befolyásolták, és talán a kukorica az a növényünk, amely az időjárás változékonyságára a leginkább érzékeny.

 • VM: megkezdődött a zsebszerződések ellenőrzése az érintett megyékben

  2014. február 24., hétfő 19:23 Szántóföld

  Hétfőn megkezdődött a zsebszerződések ellenőrzése a négy nyugat-magyarországi megyékben, amelyet Fazekas Sándor rendelt el - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfő az MTI megkeresésére.

 • A búza vetési ideje és a klímaváltozás

  2014. február 22., szombat 11:38 Szántóföld

  A klíma-felmelegedés okozta káros hatásokat amerikai kutatók búzaállományban vizsgálták. Arra próbáltak választ kapni, hogy az elkövetkező évtizedekben mire kell a búzatermesztőknek számítani, és hogyan tudnák a gazdák a klíma-felmelegedés miatti veszteségeiket csökkenteni.

 • A talajközpontú mezőgazdaságért

  2014. február 21., péntek 09:26 Szántóföld

  Az élettel teli talaj termőerejét semmi nem pótolhatja! Ez a mottója a Phylazonit termékcsaládot forgalmazó Agrova Kft.-nek, amely „Magyarország talajszakértőjeként” szakmai tanácsadással is segíti a fenntartható mezőgazdasági termelést. Miért fontos a talajközpontú szemlélet? – a kérdésre szakértőink válaszolnak:

 • Géntechnológiailag módosított növények

  2014. február 20., csütörtök 15:10 Szántóföld

  Grafikon a génmódosítás folyamatáról a mezőgazdaságban, növénytermesztésben.

 • Ismerje meg közelebbről a KWS siló termékeit!

  2014. február 20., csütörtök 10:08 Szántóföld

  Ismerje meg a KWS biogáz és siló felhasználású kukorica- és ciroknemesítési és szelekciós programját!

 • Gabonatermesztők: jól teleltek az őszi vetésű növények

  2014. február 19., szerda 14:49 Szántóföld

  Jól teleltek az őszi vetésű gabonák - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke szerdán az MTI-nek.

Az AGROmashEXPO hírei

Növényvédő szer kereső

Terményárak

EU-28: búza - termelés 2019 előrejelzés: 155,0 millió tonna (+14% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: árpa - termelés 2019 előrejelzés: 61,8 millió tonna (+11% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - vetésterület 2019 előrejelzés: 8,66 millió hektár (+4% vs 2018) (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - termelés 2018 előrejelzés: 60,0 millió tonna (+1% vs 2017); előző havi előrejelzés: 60,2 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-01-17)

EU-28: kukorica - import 2018/2019 előrejelzés: 21,7 millió tonna (+18% vs 2017/2018); mindenkori rekord (Stratégie Grains, 2019-01-17)

[bezárás x]