Jordán András tájékoztatása szerint a beruházást az állattartó telepek korszerűsítésére meghirdetett pályázat keretében, 40 százalékos európai uniós támogatással valósították meg. A 2011-ben 180 millió, 2012-ben 235 millió forintos árbevételt elért cég teljes egészében a bátaszéki Bát-Grill Kft.-nek - az Agro-Cikó Kft. százszázalékos tulajdonosának - értékesíti az állatokat - mondta az ügyvezető. A Cikón előállított csirkék 2014-től a bátaszéki üzemben feldolgozott mennyiség tíz százalékát adhatják.

Az ügyvezető, aki egyben a Bát-Grill Kft. kereskedelmi igazgatója, azt is elmondta: a bátaszéki anyacég árbevétele és az ott feldolgozott mennyiség is évről évre nő. Ismertetése szerint a húsipari cég 2011-ben 8120, 2012-ben 8505 tonna csirkét dolgozott fel, az idei mennyiség várhatóan 9500 tonna lesz. Mint mondta, a kft. kizárólag magyar termelőktől vásárol csirkét, és az üzemben évente több mint hárommillió állatot dolgoznak fel.

A cég 2011-es 2 milliárd 656 millió forint nettó árbevétel után 2012-ben 3 milliárd 6 millió forintot ért el, az idei várható árbevétel 3,5 milliárd forint lesz, eközben pozitív eredményre számítanak. Az elmúlt két év növekedése a külföldi piacoknak köszönhető, jelentősen nőtt a társaság értékesítése Ausztriában és Romániában. A  belföldi értékesítés stagnál - mondta a kereskedelmi igazgató, aki úgy vélte, a hazai piacon azok a feldolgozók, amelyek áfával növelt áron szállítanak, hátrányban vannak az adót nem érvényesítő piaci szereplőkkel szemben.