- Grubber új
- Kukorica és napraforgó vetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Szántóföld árak Magyarországon új
- Sorközművelés! új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Napraforgó-termesztés új
Cikkajánló

150 hozzászólás
Válasz szelindi1965 #99. hozzászólásáraAz lenne a kérdés jól érzem hogy mestere válogatja milyen paraméterekre állítja az mtz adagolót ? Azt mivel érik el hogy úgy érezni hogy naftát ad eleget, de úgy érezni nem szabályoz rá annyit terhelésen, mint egy másik adagolós beállításnál, ahol mintha üres járatban nem lenne annyi nafta , de terhelve meg sokkal többet kap ?
Válasz mtz1221 #98. hozzászólásáraA kályhától indulni sokkal egyszerűbb,nagyon tanulságos videó.Egyszer időhiány miatt csak satuban úgymond felújítani kényszerültem egy UTB-650 es adagolóját,element csere,fejszelepcsere,törött fordítóív cserék voltak,szemre meg beállítva a fordítás,rudazatcsavarokat szigorúan ahogy voltak visszatéve,és megfelelő lett,igaz az hőtárolócsúcsos motor.
Válasz medikus #96. hozzászólásáraNincs, de legalább mindet átmérte a görgőktől is, és egy 0ás beindításról kezdődik az egész.
Válasz Rabó001 #95. hozzászólásáraÉn pl itt 200 euró körül újítanak fel egyet, ha tudnám hogy 300-350 ért így csinálják meg, őket választanám.
Nem éves szinten kell ezt javítani.
Válasz mtz1221 #94. hozzászólásáraEzzel hogy az emelő tőkét beállította 10mm re,már be is van állítva a mennyiség?
Válasz mtz1221 #94. hozzászólásáraVajon a népek kifizetnék az árát? Mert ez időben se kevés.
Na ezt végig nézve, kíváncsi lennék 10 adagolósból hány csinálja meg így az adagolót amiért fizetünk neki.
Válasz mtz1221 #90. hozzászólásáraNekem is benne volt a kisfülkésbe.
Csak a turbó miatt megszűnt, most hidraulika tömlőn keresztül kap a kompresszor levegőt a szűrő és a turbó összekötő csövéről.
Válasz mtz1221 #90. hozzászólásárahttps://traktoralkatresz.eu/images/rabrak/img0092.jpg
Válasz mtz1221 #90. hozzászólásáraSoha nem láttam ilyent.
különleges,mint a járása. 
Válasz .Richard. #89. hozzászólásáraA fenéket. Ha tele van a légszűrő, és szarok a kompresszorfej szelepjei akkor ne onnan szívjon a motor. az a gond nem lehetett ez mindegyiken, mert nem találok hozzá tömítést.
Válasz mtz1221 #88. hozzászólásáraOnnan mit szivna? Fejben a szívó szelep a motor felé lezár.
Válasz .Richard. #87. hozzászólásáraNe bírjon a motor szívni a kompresszor felöl. Én is meglepődtem, eddig mindig a bilincset vettem le a gumicsőről ha fej le volt véve.
Válasz mtz1221 #86. hozzászólásáraEz mi cèlt szolgál? Minek oda? Egy sima cső szok oda bekötve lenni.
Válasz .Richard. #85. hozzászólásáraSzar lesz a szelepek a vezérlés és a bütyköstengely.
Viszont soha eddig nem vettem még le, a kompresszor szívó csövénél van egy szelep a csatlakozásnál. Meg kéne a kompresszoron fordítani a csöveket azt a szelepet a szívó torokban, és rakni rá egy külön légszűrőt.

Válasz mtz1221 #84. hozzászólásáraAszentsègit. Akkor,mèrj kompressziót. Állits szelephèzagot. Nèzd meg,minden himba egyforma mèlyen nyomjae le a szelepet,mert ha kopott a bütyök, akkor már hiba lesz. Vezèrlès .a nègyes henger felső holtpontjánál van a szelepváltás,mikor az egyes gyujtáson. 16fokra. Porlasztokat is,meg kène nèzni. Kape levegőt rendesen? Nincs több ötletem. De bizonyára meg kell,hogy legyen a hiba. Ez egy különleges MTZ betegség.
Felgyújtom. Ki csréltem az adagolót qrva szépen megy 1500 fordulatig, utánna elviselhetettlen. A tegnapival meg 1500tól ment ahogy ment.

Válasz .Richard. #82. hozzászólásáraVégig raktam mindegyiken, hátha.
Válasz mtz1221 #81. hozzászólásáraÈrdekes. Probáld meg. Az enyèm az fordulaton a szárzuzotol úgy beszokott indulni,hogy maxra rálökte,meg elvette. Ugrálva gurult. Katasztrófa volt.. röpsulycsere megoldotta. Elögyujtás 16fok?
Válasz .Richard. #80. hozzászólásáraholnap meglátjuk, mert mert beleejtettem a sasszeget, kap egy másik adagolót. De biztos nem az. Ősszel vissza vittem 2x hogy állítsuk össze inkább félgűzon az eltéréseket mert ott megy többet. Úgy sem lett jó. Gyerekek kicserélték a tszben egy felújítottra ami ott nagyon szépen ment a traktoron. láss csodád az enyém ott szépen megy azóta is, amit hoztak meg hallottad magad is.
Válasz mtz1221 #78. hozzászólásáraRegulátor.
Válasz szelindi1965 #77. hozzászólására7000+órával került hozzánk 2000 ben 4 éves korában. Azóta én cserélgettem benne a spirált és az üzemóra számlálót is, kisebb kihagyásokkal
Majdnem mérget vennék én is rá hogy a vezértengely mászkáll el, mert néha bálapakolás közben egész szépen megy, utánna meg elkezdi ismét. Meg most utoljára 40es olajat raktan bele, és 1 fokkal szebben megy tőle.
Válasz .Richard. #76. hozzászólásárahttps://drive.google.com/file/d/1JnoeLXCvs0h1qk10wNX5m2ol_24gMbyp/view?usp=drivesdk
Válasz mtz1221 #74. hozzászólásáraHa abban valóban 16000 üó. van akkor a kopott vezérműtengelyen ahogy kopik el fokozatosan elmászik fokban,persze hogy csahog hisz nem helyes forgattyúszögben nyit-zár/hiába helyes a szelephézag beállításod látszólag/ ehhez adódik-adódhat a többi nyűg.Csak egy tanács ,ne hagyd télire a feljavítást.Sok sikert!
Válasz mtz1221 #74. hozzászólásáraHa a fej a baj akkor vagy kifújt, a viztèrbe,vagy nem zár a szelep. Azt meg tudod nèzni hamar. Más a hiba. Szerintem csak az adagoló szabályzoja. A vezèrlès feszül ha forog,nem kovályog,vagy ha nagyon szar leszedi a fogakat. Nem az a baja. Vezèrtengely bütyköt is meg tudod nèzni,mennyit emel a himbákon,agyformae minden szelepnèl.
Válasz mtz1221 #66. hozzászólásáraKapcsold rá a kompresszort, ha még jobban megzavarodik, akkor a vezérlést nézném meg elsőnek
Válasz .Richard. #72. hozzászólásáraszerinted tudna egy felújított fejnek baja lenni 1 év alatt, ha más minden szar ?
Válasz .Richard. #70. hozzászólásáraLaciból 2tőt bekapna az én sárkányom reggelire.

Válasz mtz1221 #69. hozzászólására
hát,ha kibírja a tèlig, akkor jó az.
Válasz Gumóka #68. hozzászólásáraÉn se hiába akarlak sógornak.
Válasz Gumóka #68. hozzászólásáraJa,èrtem,amúgy is mindig szidja a felesègèt. Jó szomszèd,sose rossz.
Válasz .Richard. #67. hozzászólásáraSzerintem minden egy kicsit. Arra gondoltam lekapjuk a fejet, azt így 30 év után elvisszük gépműhelybe, és majd a télen megcsináljuk a többit. Nem lenne annak baja ha fél évet menne rossz dugattyúgyűrűkkel szerintem.
Válasz mtz1221 #65. hozzászólására16e óránál már nem kell csodát várni, azt Te tudod, mit koptatott el ez alatt, de szép teljesítmény.

Mondjuk az enyém is 1197 órával jött a házhoz, még a régi fehér alapon fekete számlapos órával, ami gyanítom gyári lehet, aztán ha életében is ilyen soványan mért, mint nálam, akkor ez ment annyit.
De egyébként jól írtam, lennék ott szomszéd
Válasz mtz1221 #66. hozzászólásáraVezèrlès? Pl. Kicsit nyit be a szívó,nem kap levegőt annyit,így csak korom lesz meg egy gyenge henger. Vagy a kipufogó,így az is gyenge.
Válasz .Richard. #64. hozzászólásárarángatja, de nem az adagoló hiba miatt, valami más keveri meg a járást.
Válasz Gumóka #62. hozzászólásáraNem. Itt kész a fej meg szerintem a vezérműtengely is, + még kóvályognak a vezérlés fogaskerekek is. Nem azt akartad írni nem bánod hogy nem a szomszédomba születtél ? Én amúgy elzavarnám ha tehetném mindkét szomszédom, és lakhatnál erről meg arról is.

Válasz mtz1221 #61. hozzászólásáraMindenben van persej,ami forog. De azok nem drága holmik. Amúgy,ha így oda van,akkor a főtengelyt is köszörültetheted,ha kiadja egy,mega vezèrtengely bütykök sem biztos,hogy nem koptak el. Füstcsavarral játsz,vedd el az erejèt. Mást nem tudsz. Mert meg fog bojdulni. A röpsúly meg a rugoi együtt adják a szabályzó èrzèkenysègèt,ha belenyulsz, akkor könnyebb röpsúly,kell,de ezt nem tudod,mert ez gyárilag ilyen. Nem tuning. Esèlytelen,hogy jó legyen. Akkor úgy èrted,rángatja a fogaslècet,azèrt csühög? Olyan nekem is volt,ha az a hiba,másik röpsúly csapágyastul csere,használtra,ès jó lett.
Válasz mtz1221 #61. hozzászólásáraKezdek rájönni arra, hogy bánom, nem a szomszédodba születtem
Válasz mtz1221 #59. hozzászólásáraNem e a nyomó csövek miatt?
Válasz .Richard. #60. hozzászólásáraÚgy is megpiszkálom, csak azt mond merre ?Az kéne ahogy elkezd csahogni, a röpsúlyok ne segysenek még +-ba rá. 16000 óra körül van benne, 2 x volt a lengőcsapágy és a hüvely dugó cserélve, és 1x a szelepvezetők szelepestől, meg párszor a fészek ki marózva. ezt most már porcikájára kell szedni, de az nekem 1 hónap szép lassan.
Azt se tudom vezértengelyen cserélhetők a perselyek, vezérlés fogaskerekekben van persely ?
Válasz mtz1221 #59. hozzászólására
az más. Olajyomás van? Akkor bírja. Meg ne nagy fordulaton. Jó olajjal. Többet nem tehetsz,ha használod.
Válasz .Richard. #58. hozzászólásáraNem a spórolás, hanem úgy csahog hogy nem bírom hallgatni. Télig ki kell hagy tartson, azért akarom elvenni a szabályozását addig, majd akkor kap egy nagy generált.
Válasz mtz1221 #57. hozzászólására
bele ne nyulj! Füst csavarral tudsz. De ha èppen elmegy úgy,ahogy eddig ugyanazzal a gèppel, akkor hagyd ott,azt mèrd le mit sporoltál. De csak addig,hogy le ne fulladjon.
Soros mtz adagolón, a szabályzójában a nagy rugó feszítésével, vagy lazításával lehet érzéketlenebbé tenni az adagolót ??? Azt akarnám elérni hogy minél később szabályozzon magától rá, majd nyomok én rá gázt ha úgy adódik.
Válasz szelindi1965 #55. hozzászólásáraHorvát torpedókon van Ilyen adagoló, alkatrésszel nem lesz gond.
Nem akarom túlzásba vinni, de legyen már kevés füstje mikor odalépek neki. Olyan gyárilag mint a motorpalos mtzék, újkorúkban. 3000 köb van azért a 3 hengernek.
Válasz mtz1221 #53. hozzászólásáraEz csak 3 hengeres,nagyon ne forszírozd azt a kétezer egynehány köbcentit,kevesebb traktortáncoltatós videót nézz. Valóban jónak kell lennie ,van kódja ,száma,neve,kíváncsiságból a helyedben megtudakolnám az árát is,de ahogy az elembefogatást nézem ,száz év múlva is lesz hozzá cucc.

Válasz mtz1221 #53. hozzászólásáraViszont ez megint érdekes, mert ez egy török traktorban lévő solis motor, amire a törökök raktak egr szelepet és turbót. Viszont a solisokon fekete a biléte az adagolón, és pont azon nem írja hogy made in india.
Válasz szelindi1965 #51. hozzászólásáraValami csak vettek tán ha rá merték írni.

Válasz mtz1221 #50. hozzászólásáraNem is Te lennél, ha nem törted volna rajta a fejed, hogy lehet megint tuningolni
Válasz mtz1221 #50. hozzászólásáraNem kellett megvenni a licencet az biztos,a lényeg hogy jó.