A termeléshez kötött anyajuhtartás támogatás 100 napos birtokon tartási időszaka április 1-jével kezdődik, felhívjuk a figyelmet, hogy a birtokon tartási időszak minden napján (július 9-ig) meg kell lenni (az ENAR nyilvántartás szerint is) a megfelelő korú 2025. július 9-én éves kort betöltő) támogatásra jogosult igényelt nőivarú állategyednek.
A birtokon tartási időszak 2025. április 1-től – július 9-ig tart.
A termeléshez kötött közvetlen támogatás esetében a támogatható minimális állatlétszám egy egyed.
A kedvezményezettnek legkésőbb a birtokontartás első napjától a Tenyészet Információs Rendszerben (a továbbiakban: TIR) a támogatási kérelemben szereplő állatok tenyészetének állattartójaként szerepelnie kell.
Kizárólag a NÉBIH központi ENAR nyilvántartásban április 1-jétől szereplő hibátlanul bejelentett egyedek jogosultak támogatásra.
A támogatás szakmai feltétele a szakszerű apaállat használat, a kérelmezőnek gondoskodnia kell az állattenyésztésről szóló kormányrendelet szerinti apaállat-használatról és kizárólag törzskönyvi kivonattal vagy származási igazolással ellátott kost használhat a nőivarú állomány fedeztetésére.
A támogatási kérelem benyújtásához a szakszerű apaállat használat feltétel teljesítéséről a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség instruktora – az agrárpolitikáért felelős miniszterrel kötött megállapodás alapján – térítésmentesen a jogszabály által előírt megfelelő adattartalommal igazolást állít ki.
Az anyajuhok utáni támogatási kérelmeket idén is az egységes kérelemmel lehet benyújtani elektronikus formában a MÁK által erre a célra kialakított felületen. Tagjainkat hírlevélben fogjuk tájékoztatni a részletekről.
A leltárt év elején kell megcsinálni!!!
Amúgy az insturktor ki sem adja az enár igazolàst.
Januárban a 2026 leltárt fogja csinálni.
Ha most leltározik az már erre az évre semmire nem jó
Válasz csabahegeszt #35392. hozzászólásáraAnyajuh
De mivel a leltár nálunk jövőhéten lesz, ezért szerintem ebből a körből is kimaradunk.
Beszéltem egy ismerőssel a kincstarnal ő is meg erősítette ezt. Csak az egésszel az a bajom, hogy akár hol néztem vagy kerestem erről sehol nincs fent információ, hogy mostmár ez a feltétele ennek. Komolyan vicc már az egész.
Válasz barnatanya2019 #35388. hozzászólásáraMost néztem rá nekem ma váltott , tavaj is ilyesmi időben jött. CIS BISS határozat már van összeggel , bár a pénz még várat!
De igazából a marhának jó árra volt az éven!
Válasz Ildikok531 #35372. hozzászólásáraMár csak azért, mert már megint megy siránkozás,hogy nincs pénz stb.Mivel ma meg csak 6-a van igen sok idő van nov.30-ig.Nincs mit reklamálni
Válasz Igazi Földönfutó #35371. hozzászólásáraAz előleg fizetés október 16-tól-November 30-ig van, December 1-től-Március 31-ig, Részfizetés van,És Április 1-től-Junius 30ig, Végkifizetés van,én így tudom!
Válasz L.L. #35368. hozzászólásáraIlletve 20-án jött jegyzőkönyv,mindent is ellenőriztek,rendben talált minden jogcímen,TMR,helyszíni mèrès,mobil gazda fotó,mèg a villanyoszlopokat is beleírtàk az adott táblában,tehát minden rendben,de jelek szerint ez semmit nem jelent,április 10-ig mindenkinek megjön,talán
Udvarias üzenet, akire tartozik. A Gazdák okosak, kitartóak, szorgosak, és semmiképpen sem buták. tessék megmondani egyenesen, hogy november közepéig nincs pénz. Csak néhány statisztikai hibának számító embernek. A több 89% kanyi buznyákot nem lát addig. Ez így rosszabb, mert nekünk ha valami 30-ika a határidő, akkor egy óra késésnél is már visszavétel, 30% minusz a pénzből. Ez igazán olyan pont, ahol fejlődhetne a Magyar állam. Már nem a kisember sakkban tartása a cél (ne legyen újra az). a 80-as évek után született generáció értetlenül nézi, hogy mért csak ilyen lassan változik a légkör. Volt, hogy a hatóság meg sem tudta indokolni, mért akar elvenni támogatást (sok sok millió forintot). Ez nem tisza, fidesz, vagy mszp kérdése, hanem a valódi rendszer váltás.
Csak, hogy legyen "on topic" rész is, még nem érkezik pénz, sőt határozat, vagy MÁK rendszer állapotváltás sincs!
Válasz vizilola #35358. hozzászólásáraMi a magyar rackákra 2022 évi 2025. áprilisban 2023 évi 2025. májusban, és most a 2024 kifizetés már váltott 09.06., 10.06.es ma 11.04
Ugyanez a helyzet a gyimesi rackáknál.De viszont az őshonos csirkék is valtotak ma 11.04.
36002 hozzászólás
Válasz erzsii408 #35393. hozzászólásáraEz hülyeség amit ön mond.
A termeléshez kötött anyajuhtartás támogatás 100 napos birtokon tartási időszaka április 1-jével kezdődik, felhívjuk a figyelmet, hogy a birtokon tartási időszak minden napján (július 9-ig) meg kell lenni (az ENAR nyilvántartás szerint is) a megfelelő korú 2025. július 9-én éves kort betöltő) támogatásra jogosult igényelt nőivarú állategyednek.
A birtokon tartási időszak 2025. április 1-től – július 9-ig tart.
A termeléshez kötött közvetlen támogatás esetében a támogatható minimális állatlétszám egy egyed.
A kedvezményezettnek legkésőbb a birtokontartás első napjától a Tenyészet Információs Rendszerben (a továbbiakban: TIR) a támogatási kérelemben szereplő állatok tenyészetének állattartójaként szerepelnie kell.
Kizárólag a NÉBIH központi ENAR nyilvántartásban április 1-jétől szereplő hibátlanul bejelentett egyedek jogosultak támogatásra.
A támogatás szakmai feltétele a szakszerű apaállat használat, a kérelmezőnek gondoskodnia kell az állattenyésztésről szóló kormányrendelet szerinti apaállat-használatról és kizárólag törzskönyvi kivonattal vagy származási igazolással ellátott kost használhat a nőivarú állomány fedeztetésére.
A támogatási kérelem benyújtásához a szakszerű apaállat használat feltétel teljesítéséről a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség instruktora – az agrárpolitikáért felelős miniszterrel kötött megállapodás alapján – térítésmentesen a jogszabály által előírt megfelelő adattartalommal igazolást állít ki.
Az anyajuhok utáni támogatási kérelmeket idén is az egységes kérelemmel lehet benyújtani elektronikus formában a MÁK által erre a célra kialakított felületen. Tagjainkat hírlevélben fogjuk tájékoztatni a részletekről.
A leltárt év elején kell megcsinálni!!!
Amúgy az insturktor ki sem adja az enár igazolàst.
Januárban a 2026 leltárt fogja csinálni.
Ha most leltározik az már erre az évre semmire nem jó
Válasz kulakman #35399. hozzászólásáraKöszi!
Sziasztok!
Nálam az öko feldolgozás alatt
Utolsó státuszváltás 2025.06.06
Más is van így lemaradva?
Válasz komarmihaly1209 #35397. hozzászólásáraigen, tegnap is ma is most 11 09-el áll
De jó nektek,nekünk nemhogy az AKG,még az alaptámogatásból sincs semmi!
Sziasztok! Öko váltott valakinek?
Válasz fattyú #35394. hozzászólásáraNekem is váltott az AKG 7.-én és 8.-án is...
Nálunk is váltott az AKG tegnap.
Válasz barnatanya2019 #35388. hozzászólásáraDobj már be egy képet róla, mert közel s távol nincs gazda a látókörben, akinél ez történt volna
Válasz csabahegeszt #35392. hozzászólásáraAnyajuh
De mivel a leltár nálunk jövőhéten lesz, ezért szerintem ebből a körből is kimaradunk.
Beszéltem egy ismerőssel a kincstarnal ő is meg erősítette ezt. Csak az egésszel az a bajom, hogy akár hol néztem vagy kerestem erről sehol nincs fent információ, hogy mostmár ez a feltétele ennek. Komolyan vicc már az egész.
Válasz erzsii408 #35387. hozzászólásáraSzabad kérdeznem, hogy milyen értesítés vàr??

Válasz barnatanya2019 #35388. hozzászólásáraMost néztem rá nekem ma váltott , tavaj is ilyesmi időben jött. CIS BISS határozat már van összeggel , bár a pénz még várat!
De igazából a marhának jó árra volt az éven!
Ma Biss Criss előleg csippant
CRISS és BISS előleg papír. ÖKO támogatói határozat korábbi jogorvoslat feldolgozva. Mozognak most a dolgok.
Válasz Marhajani #35381. hozzászólásáraMa pedig AKG is váltott.
Válasz barnatanya2019 #35384. hozzászólásáraEz marha jó, még jó hogy a szövetség is értesíti ezekről az embert, vagy bár ki …..
Üdv tenyészbika támogatást adott be valaki?? Mikor szokták fizetni?
Válasz erzsii408 #35383. hozzászólásáraLeltár nélkül ki sem adta volna az instruktor az igazolást!
Válasz erzsii408 #35383. hozzászólásáraIgen, ha október 16-ig elkészül és fel van töltve akkor lehet belőle előleg novemberben
Kérdésem lenn az hogy az éves leltarnak van köze az előleg fizetéshez(anyajuhra gondolok).
Köszönöm a válaszokat
Válasz gazsi 1 #35379. hozzászólásáraSajnos nálunk is ….:(
CRIS határozat, ma volt státusz váltás!
Criss előleg határozat, státuszváltás 11 06, ez az első pénz a ciklusban , megindult, majd jön a többi , beosszák(sszuk)
Itt mèg mindig 09.26 a dátum.
Válasz Stabi #35377. hozzászólásáraaz majd november után a második kör így tudom
Ma nekem is státusz 11.06.(alapszintű) 10.17 AÖP! Jön a második kör???!!!
Válasz erzsii408 #35375. hozzászólásáraalaptámogatás
Válasz Egér88 #35374. hozzászólásáraMinél?
staruszváltas ma 11.06
Válasz Ildikok531 #35372. hozzászólásáraMár csak azért, mert már megint megy siránkozás,hogy nincs pénz stb.Mivel ma meg csak 6-a van igen sok idő van nov.30-ig.Nincs mit reklamálni
Válasz Igazi Földönfutó #35371. hozzászólásáraAz előleg fizetés október 16-tól-November 30-ig van, December 1-től-Március 31-ig, Részfizetés van,És Április 1-től-Junius 30ig, Végkifizetés van,én így tudom!
Válasz fugyi #35365. hozzászólásáraÉs mi az előlegfizetés határideje?
Válasz L.L. #35368. hozzászólásáraIlletve 20-án jött jegyzőkönyv,mindent is ellenőriztek,rendben talált minden jogcímen,TMR,helyszíni mèrès,mobil gazda fotó,mèg a villanyoszlopokat is beleírtàk az adott táblában,tehát minden rendben,de jelek szerint ez semmit nem jelent,április 10-ig mindenkinek megjön,talán
Válasz L.L. #35366. hozzászólásáraNem
Válasz kovacsviktoraggtelek #35367. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz L.L. #35366. hozzászólásáraNem
Kapott valaki aöpöt akinek a státuszváltása 10.17.??
https://www.allamkincstar.gov.hu/hirek/elindultak-az-egyseges-kerelem-elolegfizetesei

Udvarias üzenet, akire tartozik. A Gazdák okosak, kitartóak, szorgosak, és semmiképpen sem buták. tessék megmondani egyenesen, hogy november közepéig nincs pénz. Csak néhány statisztikai hibának számító embernek. A több 89% kanyi buznyákot nem lát addig. Ez így rosszabb, mert nekünk ha valami 30-ika a határidő, akkor egy óra késésnél is már visszavétel, 30% minusz a pénzből. Ez igazán olyan pont, ahol fejlődhetne a Magyar állam. Már nem a kisember sakkban tartása a cél (ne legyen újra az). a 80-as évek után született generáció értetlenül nézi, hogy mért csak ilyen lassan változik a légkör. Volt, hogy a hatóság meg sem tudta indokolni, mért akar elvenni támogatást (sok sok millió forintot). Ez nem tisza, fidesz, vagy mszp kérdése, hanem a valódi rendszer váltás.
Csak, hogy legyen "on topic" rész is, még nem érkezik pénz, sőt határozat, vagy MÁK rendszer állapotváltás sincs!
Kitartást mindenkinek.
Válasz Edus79 #35363. hozzászólásáraNálunk is Anyajuh 2025.08.06 Hátha November végén lesz támogatás. Reménykedjünk.....
Válasz vizilola #35346. hozzászólására Anyajuhnál még augusztus a dátum
Válasz tinca12311 #35348. hozzászólásáraA Naturát mindig is március -áprilisban fizetik.... álhir az összes.....
Válasz tinca12311 #35354. hozzászólásáraKamu az egész nekem 09. 26 óta nem változott... visszatartja Brüsszel a pénzünket!
Válasz kissattila1967.09.03 #35359. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Bizakodunk mi is.
Válasz vizilola #35358. hozzászólásáraMi a magyar rackákra 2022 évi 2025. áprilisban 2023 évi 2025. májusban, és most a 2024 kifizetés már váltott 09.06., 10.06.es ma 11.04
Ugyanez a helyzet a gyimesi rackáknál.De viszont az őshonos csirkék is valtotak ma 11.04.
Válasz kissattila1967.09.03 #35356. hozzászólásáraMegkérdezhetem, hogy az előzö őshonost mikor kapta meg?
Biztos nincs jelentösége, de mi július végén kaptuk meg a kifizetést, a 2024est.
Válasz Keksz007 #35343. hozzászólásáraIgen, ennyire jön ki nekem is az előleg összege. Végkifizetésnél megfogjuk tudni mennyi lesz idén.
Válasz vizilola #35346. hozzászólásáraNálunk őshonos ma 11.04 változott de még feldolgozás. Anyajuh 08.10
Válasz tinca12311 #35354. hozzászólásáraAKG előleg mennyi lehet?
Válasz tinca12311 #35353. hozzászólására
Válasz jango #35351. hozzászólásáraIgen írta is valaki , ha persze nem kacsa . És ez meg kint volt..