Fórum

A mezőgazdaság jövője 

Létrehozta: , 2010-01-31 11:18:50

Új hozzászólás Frissítés
 • Válasz » #750 Lajos76 | 2017-03-21 13:30:34

  Nesze neki, egye a multiét.
  Bezzeg mikor tüntet a paraszt, meg köpködik hogy mit sír már megint.
  Ne termeljen ha nem éri meg, úgyis hoznak külföldről.smile hammer

 • Válasz » #749 Mihály-963 | 2017-03-20 20:55:09

  Válasz Mihály-963 #748. hozzászólására de amatőr vagyok itt az eleje is Romlott hússal etették a világot a brazilok
  Origo2017.03.20. 13:0444

  Óriási botrány rengette meg az amúgy is megrendült brazil gazdaságot: a múlt héten kiderült, hogy több mint 30 húsfeldolgozó nagyvállalat elfogadhatatlan minőségű vagy szalmonellával fertőzött húst adott el szerte a világban éveken át. A brazil rendőrség közel 200 telephelyen razziázott, és egy tucat embert letartóztattak, az ügyben a legnagyobb exportőrök is érintettek. A brazil elnök – hogy mentse a menthetőt – sajtónyilvános vacsorára hívta azoknak az országoknak a diplomatáit, ahová a legtöbb húst adják el.
  Erről tudnia kell
  Örökre megvakították áldozataikat az őssejtsarlatánok
  Megvan az elhízás legfőbb oka
  Lenyomná a pékségeket a KFC
  Hívj taxit appon! Az ’ORIGO’ promó kóddal az első utadból 1000 Ft-ot mi állunk!

  Krumplit, kartondoboz-maradványokat, sőt szalmonellát is találtak azokban a brazil csirke- és marhahússzállítmányokban, amelyeket a közelmúltban vizsgált meg a helyi rendőrség a legnagyobb húsfeldolgozó vállalatok üzemeiben.

  Az eredmények a múlt héten kerültek nyilvánosságra, és az ügyből óriási nemzetközi botrány kerekedett, annál is inkább, mert Brazília a világ legnagyobb húsexportőre.

  A döbbenetes jelentés szerint még a legjelentősebb nagyvállalatoknál is rengeteg pocsék minőségű húsról derült ki, hogy minőségük évek óta még az alapvető higiéniai követelményeknek sem felelt meg, de ezt csalással, korrupcióval elfedték.

  A nyomozás azt is kiderítette, hogy

  az érintett húsfeldolgozók több mint 30 kormányzati ellenőrt fizettek le, hogy ne tegyenek jelentést a valós helyzetről.  Michel Temer tegnap együtt vacsorázott a nagykövetekkel a Steak Bull étteremben
  Forrás: AGIF/1245/Mateus Bonomi


  Körülbelül egy tucat embert vettek őrizetbe, és eddig 30 brazil húsipari nagyvállalatról derült ki, hogy részesei a botránynak. Három gyárat azonnal bezárattak, és 21-et szoros megfigyelés alatt tartanak a hatóságok.

 • Válasz » #748 Mihály-963 | 2017-03-20 20:52:12

  Válasz raba.steiger.320 #739. hozzászólására de vajon minket mivel etetnek nagyon nézzétek meg mit vesztek le a pultról botrány hatására Michel Temer brazil elnök a napokban sajtónyilvános vacsorán látta vendégül a legnagyobb vásárlónak számító országok diplomatáit, ahol igyekezett megnyugtatni őket a brazil hús jó minőségével kapcsolatban. Blairo Maggi mezőgazdasági miniszter teljes körű vizsgálatot ígért, és azt kérte a lakosságtól, hogy ne általánosítsanak az üggyel kapcsolatban.

  Az érintett vállalatok – köztük a legnagyobb exportcégek – egész oldalas hirdetésekben és televíziós reklámokban igyekeznek csitítani a kedélyeket, kérdés, mekkora sikerrel járnak, miközben nap mint nap újabb részletek derülnek ki a megvesztegetésekről.  Húsbolt Rio de Janeiróban
  Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

  Az érintett húsfeldolgozó gyárak ráadásul iskoláknak is szállítanak Brazíliában, külföldön pedig a legtöbb húst Kínába és Hongkongba exportálják.A listán a harmadik helyen áll az Európai Unió, amely a múlt hét végén azonnal részletes jelentést kért a vizsgálatokról a brazil hatóságoktól.

  Az USA tavaly közel 300 millió dollár értékben importált húst Brazíliából, olyan nagy láncok is, mint a Wal-Mart.smile pimpsmile pimpsmile pimp

 • Válasz » #747 D-032a | 2017-03-20 09:25:17

  Válasz .Feco. #745. hozzászólására

  Azért lehet más tapasztalat és más nézőpont mert más az élethelyzet is.
  Nem kis munka egy családi céget és alkalmazottakat irányítani, időnként gépbe ülni, mindenre odafigyelni.
  Egy másik élethelyzet alkalmazottként lenyomni 10-12 órát heteken keresztül.

  Tizen- évvel ezelőtt dolgoztam egy családi vállalkozásnál. Kertészet: termelés, felvásárlás, csomagolás, szállítás. Apa és két fia vezényelte az ügyeket, de a háromból egynek-kettőnek általában volt ideje intézni egyéni ügyeket, családdal ebédelni, pihenni, kis időt a kisgyerekével lenni. Ezután leváltotta az apját vagy a testvérét (felügyelet nélkül is jól dolgoztunk gyakran) és vígan dolgozott velünk este 7-8 ig vagy néha 10 óráig. Csakhogy mi már reggel 5-6 órától ott voltunk egész nap.

  Mondani lehet, de akkor sem alapíthat mindenki saját céget vagy vállalkozást.
  Az is természetes, hogy egy vállalkozás nem lehet jótékonysági intézmény.
  De ahogy egy kombájn vagy traktor nem akar üzemelni kenőolajok és hűtőfolyadék nélkül, ugyan úgy annak is oka van ha az alkalmazott jól működik sok üzemórán keresztül.
  Természetesen tudom, hogy a helyzet alakítása nem rajtad áll,de ha egy kis empátiával nézed, hogy vannak a tiedénél kevésbé jól működő életutak is, azzal nem vesztesz semmit.

 • Válasz » #746 endypapa | 2017-03-20 07:35:06

  Tóth Richi
  Tóth Richi
  NA, UGYE. 2017. 03. 19. 17:20

  5503857
  Egy belügyminisztériumi rendelettervezet tartalmaz egy olyan űrlapot is, amely a telkeken lévő kutak kivitelezési, továbbá üzemeltetési és fennmaradási engedélyéhez kell kitölteni.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Így keresett 4500€-t egy ügylettel »
  Hamarosan több vízgazdálkodási rendelet is módosulhat, többek között az is, amely az évi 500 köbméternél nem több vízkivételű, kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemelő kutakról szól, ezekre a helyi jegyző ad engedélyt.

  A most érvényben lévő szabályozás értelmében csak az ilyen kút ásásához, illetve fúrásához kell engedélyt kérni és ennek az űrlapját tartalmazza a hatályos rendelet. A készülő módosítás szerint az új űrlapot már nemcsak az ilyen kút létesítéséhez, hanem az üzemeltetéséhez és fennmaradási engedélyéhez is ki kell tölteni.

  A rovatok között szerepel annak a megadása is, hogy a tulajdonos naponta és melyik idényben hány köbméter vizet vesz ki a kútból, van-e a kútnak aknája, illetve milyen szivattyúval és milyen átmérőjű csövön továbbítja a vizet a házba, vagy pedig a locsolóhoz.

  Meg kell majd határozni a kút maximális vízhozamát és fotódokumentációt is, majd az egészet alá kell írni a tulajdonosnak.

  Kiemelt kép: MTI / Sóki Tamás

  (Belügyminisztérium, Napi.hu)

 • Válasz » #745 .Feco. | 2017-03-20 07:08:01

  Válasz bandigh #744. hozzászólására

  "A mezőgazdaság nem olyan mint sok más terület, h ha megnyomsz pár évet akkor utána kicsit visszább tudsz venni."

  Ezt tapasztalatból tudom cáfolni...

 • Válasz » #744 bandigh | 2017-03-20 06:59:43

  Válasz .Feco. #742. hozzászólására

  Még mindig azt gondolom h sokan az után a jövőbeni elképzelt jóság után futnak amit sem idejük sem egészségük nem lesz megélni. A mezőgazdaság nem olyan mint sok más terület, h ha megnyomsz pár évet akkor utána kicsit visszább tudsz venni. Nem. Ha fejlődsz csak több lesz a munka, több a bevétel de jajj nehogy adózni kelljen, beruházol, lízingelsz, törlesztesz, megkellnyomni, aztán így tovább. Észre sem veszed h a munkád lett az életed és bár ez tök magasztosan hangzik, inkább szomorú. Kivánom h aki sokat hajt, az sokra haladjon, de sajnos nem hiszek a reinkarnációban, szóval nem lesz az h ha megnyomsz negyven évet akkor majd a következőben tudsz mással is foglalkozni a taposómalmon kívül. Mindenkinek dolgozni kell h megéljen, nem ez ellen beszélek, csak néha látnia kell az embernek magát kívülről is.

 • Válasz » #743 a2457 | 2017-03-19 23:25:47

  Válasz .Feco. #742. hozzászólására

  az nem vitás hogy a szezonális munka szezonális munka, nem arról van szó hogy pont minden nap 8 órát akarna dolgozni.
  hanem átlagban.
  szezonban ez lehet több, szezonon kívül kevesebb egy egy napon.

  az is rendben hogy az ember igenis hozza ki magából amit lehet, de az esztelenség amikor valaki 40 éves korára rokkantra hajtja magát és a család csak képről ismeri.

  végsősoron pedig közelsem biztos hogy a kölkök mezőgazdasággal akarnak foglalkozni. természetes hogy besegítenek, de mindenkinek megvan a maga útja. a munka fontos, de nem minden.

 • Válasz » #742 .Feco. | 2017-03-19 22:28:52

  Válasz bandigh #729. hozzászólására

  Ha napi 8 órát akarsz dolgozni akkor felejtsd l a mezőgazdaságot. Itt egy nap napkeltetol napnyugtaig tart, amikor szezon van akkor pedig tovább. Ha ezt nem tudod vagy nem akarod elfogadni akkor messzire kerüld el.

  Úgy képzeld el, mintha lenne egy focista aki nem akarja sosem végigfutni a pályát mert az fárasztó, hanem mindig felfutna a felpalyaig és ott megállna és nézne ahogy a csapattársai végig futnak...

  A másik dolog hogy nem gondolnám hogy az telhetetlenseg, hogy az ember kihoz magából mindent amit tud, számomra az az alap. És van, amikor sokkal többet kell tenni, akkor meg kell húzni kicsit...

  Harmadreszrol nem hiszem hogy az embert kapcsolata a fiával azon múlik hogy mennyit dolgozik. Különösen a mezőgazdaságban nem, itt ugyanis a gazdaság családi elfoglaltság (helyes nevelés esetén).
  Számtalan példa van előttem amikor a szülő és a gyerek rengeteg időt töltött vagy tölthetett volna együtt mégis szörnyű viszonyuk később, máshol pedig ez épp ellentétes. Mindig az apa nevelése határozza meg hogy milyen lesz a viszonya. Ezt viszont mindenki majd akkor fogja megtudni hogy sikerült-e ha a fia 30-40 éves lesz..

 • Válasz » #741 raba.steiger.320 | 2017-03-19 21:46:15

  Válasz bandigh #729. hozzászólására

  Az a baj 120 ezerből nehéz megélni és a szezonba kereset plusz pénz elmegy fára gázra hütö stb.

 • Válasz » #740 Ares 826 | 2017-03-19 21:43:02

  Válasz bandigh #729. hozzászólására

  Nagyon jól beszélsz, mindenben igazad van!smile blinksmile blink

 • Válasz » #739 raba.steiger.320 | 2017-03-19 21:39:15

  Válasz D-032a #736. hozzászólására

  Ez igaz de lassan megesznek a környező országok (lengyelek)

 • Válasz » #738 .Szabi. | 2017-03-19 21:24:15

  Válasz Mihály-963 #733. hozzászólására

  106 évesen mit csinálsz a japánoknál?

 • Válasz » #737 Mihály-963 | 2017-03-19 20:47:21

  Válasz D-032a #736. hozzászólására
  Nagy kár hogy ezt nem ismerik fel az agrár vállalkozó gazdák mert ők a Tsz-ben nevelkedtek ahol csak fölösleges munkaerő volt meg közös vagyont érő gép aminek volt karbantartó brigádja ami ha kellet ment a határba ha nem lehetett bevinni a telepre volt 1000 ha 1-2 mező őr alkalmazva amelyik vállalta vitték vagy úgrot a kenyér gőzös motorbiciklire s ki ment vigyázni rá szét ne szedjék mire oda ér a szerelő csapat
  smile bansmile pimp

 • Válasz » #736 D-032a | 2017-03-19 18:47:12

  Miért "nem akarnak" az emberek, akár a mezőgazdaságban akár máshol, jó fizetésért, jó gépeken sokat keresni? Miért van szakember hiány?
  A jó munkaerő megbízhatóan, igényesen, értelmesen megoldja a rábízott munkát. De csak akkor ilyen a munkája ha egyébként is értelmes igényes ember. Ennek a melósnak tizen- órákat kell szezonban dolgozni a jó fizetésért, vagy 12 órát lehúzni a szalag mellett.
  Várjuk el tőle, hogy a munkája szinte mindent kiszorítson az életéből? A kombájnos csak a búzaföld melletti kerékpárúton eltekerő bikinis kerekfenekűek után csorgassa a nyálát? Vagy lehetne-e igénye neki is, hogy otthon sűrűbben kapjon ilyesmit is az asszonytól?
  Értelmes, igényes ember szeretne gyerekkel, családdal is lenni.

  Sokan természetesnek veszik,hogy Magyarországon 8 órai munkáért ennyi fizetés jár.
  A rendszerváltás után az állami cégek és a nagyvállalatok új (nyugati) tulajdonosai lecserélték a régi keleti jármű- és eszközparkot korszerűbb nyugati gyártmányúakra. A fizetések nem lettek nyugati színvonalra emelve. A szakemberek és melósok ilyen "beárazásának" láthatók a következményei mára.

  A munkáltatók haragja jogosnak tűnhet a munkavállalók és dolgozni nem akarók iránt.
  Az érem másik oldala viszont az, hogy egy agrárcég is beruház korszerű 50-80 milliós kombájnba, és van 100-200 milliós gép és eszköz állománya, amelynek a szervizköltsége, fenntartása adott esetben nem kis összeg. Úgy tűnik az anyagi lehetőségek lehetővé teszik az 5 évenkénti gépcseréket nagyobbra, esetleg a pilóta nélküli technológiát.
  Ezzel egy időben az látszik, hogy a két gépkezelő melós mellé nincs anyagi lehetőség másik kettőt felvenni váltósnak.

  Lehet szidni a melóst, de amelyiknek nem számít a saját magánélete annak az sem számít , hogy milyen sz.rul végzi a munkáját a munkahelyén.Tehát igényes , értelmes ember kellene melósnak.
  A sok millás gép is és a melós is csak akkor dolgozik jól, ha megkapja a megfelelő "szervizt".
  A gond az , hogy ha valaki akarna is gépcsere helyett egy dolgozóra beruházni, annak a megtérülését (értelmét) nem látja.
  Az is jó kérdés, hogy mi ment ki előbb a divatból: a dolgozó megbecsülése , vagy a becsületesen dolgozó melós?

 • Válasz » #735 a2457 | 2017-03-19 18:39:43

  az biztos hogy a magyar társadalomnak a betegsége nem genetikai örökség.
  mármint a depresszió és társai.

  hanem a folyamatos nyomás, gazdasági és társadalmi téren. és persze az állandó kiszámíthatatlanság és kiszolgáltatottság.

  igazából roszabb lenne a helyzet szerintem ha ezek nem okoznának tüneteket.

  ha már egészség.. jegyzem meg tizenéve láncdohányos vagyok. de nem ez fog sírba vinni hanem amit látok magam körül.

 • Válasz » #734 Mihály-963 | 2017-03-19 18:02:00

  Válasz Mihály-963 #733. hozzászólására ja és az átlag Japán férfi 3 doboz 25 szálas cigit rág el mégis 80 év az átlag életkor

 • Válasz » #733 Mihály-963 | 2017-03-19 17:58:31

  Válasz a2457 #732. hozzászólására Ha így csinálod akkor sok nyugdíjat fogsz kapni _na persze nem havonta hanem összesen 1. A testet nem szabad korlátok közé szorítani

  Energia attól lesz, hogy jól érezzük magunkat. Mikor gyerekek voltunk és sokat játszottunk, akkor minden pillanatban boldogok voltunk, még enni és aludni is gyakran elfelejtettünk. Felnőtt korban is jót tenne a játszadozás, a móka, a kacagás, mert ilyenkor testünk és lelkünk kiszabadul a korlátok, kötöttségek közül.
  2. Meg kell őrizni a normális testsúlyt

  Azok az emberek élnek sokáig, fajtól, nemzetiségtől, nemtől függetlenül, akik nincsenek elhízva. Én reggelire egy csésze kávét, egy pohár tejet és narancslét fogyasztok, amibe belekeverek egy kanál olívaolajat, amely nagyon jót tesz a vérereknek és a bőrnek. Ebédre tejet iszom, és pár teasüteményt, de van úgy, hogy semmit, ha sokat kell dolgoznom. Vacsorára párolt zöldségeket, rizst és halat fogyasztok, kéthetente pedig 100 g sovány húst.
  3. Meg kell tervezni a napot

  Mindig megtervezem a következő napomat, sőt akár hónapokra előre tudom, hogy hol kell lennem, mit kell tennem, de a szórakozásról sem mondtam még le. Úgy vélem, hogy senki sem szabadna nyugdíjba menjen, legalábbis nem 65 évesen, hanem jóval később. Nálunk Japánban ezelőtt 125 évvel állapították meg a 65 éves nyugdíjkorhatárt, amikor a várható élettartam 68 év volt. Ma már a japán nők átlag 86, míg a férfiak 80 évet élnek. Az előrejelzések szerint 20 év múlva Japánban 50 ezer, 100 évnél idősebb ember fog élni.
  4. A tudást meg kell osztani másokkal

  Évente több mint száz előadást, képzést tartok az általános iskolásoktól kezdve az üzletemberekig. Átlagos 60-90 percig állok egy helyben, ezért szükségem is van a jó fizikai kondícióra.
  5. Az orvosok sem tudnak mindenkit meggyógyítani

  Ha egy orvos egy gyógymódot, vagy műtétet javasol, kérdezzük meg tőle, hogy ugyanezt a kezelését ajánlaná a feleségének, gyerekének? Én azt hiszem, hogy sok esetben a zene-, vagy állatterápia többet segíthet, mint ahogy azt az orvosok gondolnák. Minden ember más, ezért a kezelések is személyre szabottak kellene legyenek, ami lehetetlenség,
  6. Liftek helyett lépcsőzzünk

  Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, válaszuk a lépcsőt, és a csomagjainkat is cipeljük magunk. Én így tartom formában az izmaimat.
  7. A szórakozás a legjobb módja a fájdalom, a szomorúság elfelejtésének

  A fájdalom elfelejtésének legjobb módja a szórakozás. A kórházakban is érdemes lenne ezt figyelembe venni, főként a gyerekosztályokon. A St. Luke kórházban van zene-, állatterápia és művészeti ágak kipróbálására is lehetőség van.
  8. Nem szabad megszállottan hajtani a pénzért

  Sosem tudjuk, hogy mikor halunk meg, és ezért nem is fogunk semmit sem magunkkal vinni.
  9. Mindig álljunk készen

  Az élet kiszámíthatatlan. Emlékszem, 1970. március 31-e volt, 59 éves voltam, Tokióból Fukuokába indultam repülővel. Aznap reggel szépen sütött a nap. Miközben a Fuji hegy mellett repültünk, a kommunista liga eltérítette a gépet. A következő 4 napot egy székhez kötözve, 40 fokos melegben töltöttem. Orvosként az egészet egy kísérletnek fogtam fel, figyelve, hogy a testem miként alkalmazkodik a megváltozott környezethez.
  10. Választani kell egy példaképet, akinél majd jobbak lehetünk

  Édesapám az Egyesült Államokba vándorolt még 1900-ban, hogy tanulhasson. Számomra ő volt a minta, a hős. Később más példaképet is találtam, és igyekeztem jobban teljesíteni nála.
  11. Az önkéntesség jó

  60 évig a családért dolgozni, élni fantasztikus dolog. Azonban ha már megvalósítottuk a céljainkat, érdemes a társadalomért is tenni valamit. Én 65 éves korom óta, heti 18 órát önkénteskedem, és minden egyes percét élvezem

 • Válasz » #732 a2457 | 2017-03-19 14:56:32

  Válasz bandigh #729. hozzászólására

  dolgozni nemcsak a pénzért lehet/kell.
  van aki szereti a munkát amit végez.
  az egy szerencsés helyzet, főleg ha a hobbi és a munka ugyanaz.
  de egy szalagmunkás biodroid nemigen rendelkezik ilyen lehetőséggel, legalábbis sajnálatos volna ha valaki azt élvezettel tudná csinálni.

  a föld művelése viszont olyan dolog amiben lehet találni bőven elég szerethető dolgot. egy amish mondjuk erről többet tudna mesélni.

  namost értem én a traktorban megöregedés dolgot is hidd el. párezer üzemórája rázatom magam a tuskós erdőkben, nincsen akkora luxus mint a szántókon..
  de az sem mindegy mi koptatja a hátsódat, szétült mtz vacak üléssel vagy egy kellemes klimatizált légrugós masinéria ami már szinte magát vezeti és ráér menetközben filmetnézni az ember, vagy épp online pókerezni.

  a gond az tudod, hogy van aki szeretettel lehúzza a 300+ órákat, de nem fog eljutni vele olyan masinához amiben esetleg nem fog megrokkanni szépen lassan.
  és heti átlag 40 órával is oda kéne jutni, nem hogy 100 órával.

 • Válasz » #731 D-032a | 2017-03-19 14:47:51

  Nagyon megszívlelendőnek tartom 'bandigh' gondolatait (729-es), és ugyanolyan fontosak 'kulakman' (647-es) tapasztalatai.
  Szerintem nincs ellentmondás a két álláspont között, hiszen meg lehetne találni a középutat a tisztességes haszon és az egészségkárosító hajsza között.

 • Válasz » #730 kulakman | 2017-03-19 14:00:13

  Válasz bandigh #729. hozzászólására

  Az utolsó mondatodra 647-es hozzászólásban írtam , nincs időm idecitálni ,olvasd el másképp látom , sokkal jobban érzem magam gazdálkodóként!

 • Válasz » #729 bandigh | 2017-03-19 12:59:47

  Válasz .Feco. #715. hozzászólására

  Én azt nem értem h aki megtehetné h 8 óra munkával is meg tudjon élni, az miért megy havi 300+ órát a szezonban. Tudom h akkor kell dolgozni amikor lehet, de hiába mondja bárki is h úgyis egy hét a vetés meg egy hét az aratás, mert ez baromság, márcuistól decemerig úgysincs megállás. Persze a gyerekedért csinálod, meg h legyen jövője, meg satöbbi, de 60 évesen leroskadsz a székre és azt látod h amíg egy pillantatra nem figyeltél oda, a gyerek felnőtt, és péntek este mikor hazajön az egyetemről, megkérdezed h mi volt a héten és azt mondja h semmi extra. Nem is ismered. Aztán konstatálod h van még 5 éved és lerobbansz. Merthát az átlagos várható életkort nem igazán a traktorban megöregedők szokták felfelé kerekíteni. Nem mondom h az iparban jobb, csak mondom.

 • Válasz » #728 a2457 | 2017-03-18 19:17:05

  Válasz .Feco. #726. hozzászólására

  azért van még pár feladata.
  utakat építeni és fenntartani, tömegközlekedést se venném ki, energiaszektor szintén nem lenne szabad piacinak lennie, rendfenntartás rendben van, adószedés rendben van,honvédelem rendben van, közegészségügy rendben van, de ottvan még a közvilágítás hogy a "kisebbeket" említsem, nemzeti parkokkal is kell foglalkozni és persze az erdőkkel, stb..
  van azért ott feladat, de stadionépítést azért nem az államnak kellene.

  az a helyzet hogy az államnak el kell tudnia magát tartania az adón kívül másból is. és nem zárt ajtók mögött kell üzemelnie. hanem bárki által hozzáférhetően nyitottan.

 • Válasz » #727 sanyi1965 | 2017-03-18 10:39:13

  Válasz a2457 #724. hozzászólására
  úgy látom van még mit pótolnod.

 • Válasz » #726 .Feco. | 2017-03-18 09:36:07

  Válasz a2457 #724. hozzászólására

  Szóval csökkentened az adókat de ratolnal egy olyan hatalmas feladatot amiben ránézésre kudarcra lenne ítélve? Furán gondolkodsz...

  Az állam feladata a rendfenntartás, adóztatás, oktatás egy része, egészségügy egy része és a honvédelem. Minden másból húznia kellene a francba mert pazarol és zavarokat okoz

 • Válasz » #725 Mihály-963 | 2017-03-18 07:18:05

  Válasz a2457 #724. hozzászólására minimum az élelmiszereket s azt bevizsgálva engedni a polcra tenni nem utólag vizsgálni mikor már fél Európa beteg lesz valamitől ez az Iso minősítés nem nyomon követhető szerintem smile pimp

 • Válasz » #724 a2457 | 2017-03-17 22:44:53

  najo mondjuk az import/export kereskedelmet egy az egyben államosítanám, szóval ez nem volna akkor gond. úgy ahogy a szerencsejáték is államosítva van.
  meg persze a halál büntetést is visszaállítanám, ez legyen a legenyhébb bünti annak aki közpénzzel él vissza. és nem azért mert embertelen vagyok, hanem azért mert humanitárius.
  1-1 ember halála simán kevesebbet ér mint akár egy generáció nyomora.

 • Válasz » #723 .Richard. | 2017-03-17 21:54:03

  hát,adót fizetni,nem gazdaságos. De,a mindennapi megélhetéshez az elköltött lóvé,hányad része köt ki külföldön? Bármi amire költünk,viszi ki a pénzt,mert nem magyar állítja elő,magyar földön,magyar alapból. Mondhatnánk,100ft.ból 40kimegy??? Vagy kevesebb,több? A támogatások pótolhatják a kihordott lóvét??? Átláthatatlan ez,de akik csinálják,gondolom azok dobják az adót,valami itthon is kell.

 • Válasz » #722 Mihály-963 | 2017-03-17 21:33:08

  Válasz .Richard. #706. hozzászólására
  legalább is akik irányítanak bennünket azok szerint meg akik irigykednek ránk smile pimp

 • Válasz » #721 Mihály-963 | 2017-03-17 21:30:57

 • Válasz » #720 a2457 | 2017-03-17 20:33:20

  Válasz nagypistivagyok2 #716. hozzászólására

  az teljesen rendben van hogy neked a család volt a cél és elérted, erre rosszat nem lehetne mondani sehogyansem, csak azt hogy örülök neki hogy céltértél.

  de vannak mások is a világon, más célokkal.
  én felkűzdöttem magam a xarból, édes szüleimnek nem túl fonoman tudtára is adtam hogy a legnagyobb marhaság volt 3. kölköt vállalni. 2 őt rendben tudtak volna felnevelni, fölösleges többet vállalni mint amivel elbír az ember.

  én tartok senkit "hibás értékrendűnek" aki nem az én értékrendemet követi, és nem is akarok senkit más útra terelni.

  ha megfigyeled azellen lázadok hogy jelenleg a teljesen átlagos embernek kiszolgáltatottság egy kölök, olyan helyzetbe kerülnek sokan amikor nem engedhetik meg maguknak azt a luxust hogy jobb munkát keressenek mert egy hónap kihagyás tönkretenné őket.
  ezellen csak nem lehet kifogásod, főleg ha már családpárti vagy.

 • Válasz » #719 endypapa | 2017-03-17 20:30:02

 • Válasz » #718 a2457 | 2017-03-17 20:26:05

  Válasz .Feco. #715. hozzászólására

  értem én de van egy kitalált és képzeletbeli volnal amin túl ez sokkal inkább elérhetőbb, a vonal ezen a felén miért nem úgy van?
  na ezen kell gondolkodni.

  az pedig érdekes felvetés hogy az államnak kizárólag az adóból kell működnie.
  állam az emberért, nem ember az államért.

  igen van az államnak egy sor feladata amit el kell látnia. ennek van egy bizonyos költsége.
  de a helyzet jelenleg az hogy ezeket nem látja el, a "beszedett" (elrabolt) "adó" (sarc) ezt sokkal meghaladja. és van egy sor dolog amit nem kéne ellátnia az államnak, mégis töménytelent pénzt dob ki rá.


 • Válasz » #717 endypapa | 2017-03-17 20:25:28

 • Válasz » #716 nagypistivagyok2 | 2017-03-17 20:11:56

  Válasz a2457 #714. hozzászólására

  Már megbocsáss,de szerintem itt az értékrendekkel is baj van.16.5 évesen simán bedobtak anno 8 órát dolgozni engem is(szakmunkás). Nem is gondolkodtam előre szinte,csak éltem a mának.Soha nem volt sok pénzem,de tudtam,hogy család kell.Azután találtam asszonyt(városi,tömbös)aki saját magamért szeret.Lett két szép fiunk és tanyán élünk(nem nyomor). Neked ami kölök az nekem a jövő,ami neked költség az nekem egy mosollyal lenullázódik.A paraszt dédszüleim a háború után 7 gyereket nemzettek a semmire,de ezért lehetek én is most itt.Érted?A környezetemben 6 olyan pár van akik addig vártak amíg már nem lehet gyerekük(mindenük megvan)és most már csak a mának élnek pedig a jövőnek szeretnének.A 20 százalékos állami fizetésből élők garantálják a rendszer elnyomó,terror,behajtó működését.Én elértem azt,hogy alkalmatlanná váltam arra hogy a rabszolgájuk legyek.Remélem egyre többen leszünk és így omlik majd szépen össze ez a szép nagy virtuális pénzel működtetett HAZUGSÁG.smile cowboy

 • Válasz » #715 .Feco. | 2017-03-17 20:03:56

  Válasz a2457 #714. hozzászólására

  Lehet 8 órát dolgozni, de akkor vagyel kell menni máshova vagy el kell fogadni hogy 100-150e-ből kell megélni. Vagy lehet keresni sokkal többet, de azért menni kell. Senki nem fogja kiharcolni ennek a megváltozásást, csak reagálni tud a körülményekre. Aki azon kesereg hogy "jajj, de jó lenne 8 óráért 300e-t keresni az vagy keressen valami rokont a nemzeti banknál vagy sosem fog túllépni a problémáin..

  Az is egy utópia, hogy cskkentsék az adókat. Összeségében van egy keret amire az államnak szüksége van, ezt be kell szedni. Persze, én az elsők között vagyok aki azt mondja hogy túl sokat költ az állam, nem kellenek sem stadionok, sem 600 milliós bicikliút, sem a felcsúti kisgömböc, sőt egy csomó olyan dologra költ az állam ami szrintem nem a feladata, ezeket le kellene faragni, és már könnyebbedne a helyzet, de alapvetúen azok az országok tudnak alacsony adókulcsokat tartani ahol magasak a jövedelmek, így az alacsonyabb kulccsal is hasonló összeget szednek be fejenként.

  Annak meg semmi értelme hogy az állam azt játsz hogy lecsökkentjük az adókat majd máshol ugyanúgy rádveri különadókkal... lásd rezsicsökkentés... kevesebb a villanyszámlám 2400 ft-sl havonta, cserébe fizetek minden hónapban 60000 ft tranzakciós adót... juhéj!

 • Válasz » #714 a2457 | 2017-03-17 17:45:04

  maradjunk ennyiben:

  8 óra munka 8 óra pihenés

  ezt szeretné mindenki, méghozzá úgy hogy az a 8 óra munka ÉLHETŐ életet biztosítson.

  abban semmi kivetni való nincsen ha valaki azt mondja hogy mondjuk 20 évesen munkába áll, és mire 40 éves leszen szeretne tulajdonosa lenni egy háznak meg egy 5 évesnél nem öregebb közepes autónak. persze a ház ne egy romhalmaz legyen. annyi biztos hogy ez havi 100-150 ezer nettóból nem jön össze.
  persze hogy nem akarnak dolgozni.

  az emberek előtt nincsen élhető jövőkép. nem áll neki dolgozni mert tudja hogy vagy beleszakad és nem fogja tudni élvezni az eredményét, vagy eleve nem lesz eredménye.

  és még a családosokról nem is beszéltünk, akiknek egy vagy több kölök ott van akiket el kéne indítani az életbe. csak a pelenka ára egy vagyon, az iskolát és annak költségeit nem is nézem.

  a munkaerő válságra ebben az országban egyetlen megoldás van:
  emelni a minimálbért, és közben a bérek adóterheit csökkenteni úgy hogy a munkáltató részéről a béremelés egy forint költségnövekedéssel se járjon.

  most 100 ezer forint kifizetett netto bért másik 100 ezer terhel. legyen 170 ezer a kifizetett, és 30 a teher. máris másképpen fog kinézni az ország.

 • Válasz » #713 .Feco. | 2017-03-17 16:52:39

  Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #693. hozzászólására

  Épp erről a dologról beszélek. Ha sokat keres de menni kell érte akkor szegényt hajszolják. Ha nincs óra akkor kevés a fizu, akkor kizaakmanyoljak! Ha el kellene menni nyugatra ahol kevesebb munkával is lehet ennyit keresni akkkr az a baj, miért nincs helyben munkahely, miért kell kimenni? Elmenni a gyárba? Hat azt már csak nem, az milyen pőre dolog! Hogy vállalkozó legyen? Nehogy már a saját pénzét kelljen bele rakni és kockáztatni, hiszen az az övé, azért megdolgozott már!

  Épp erre mondom hogy mindenkinek minden ingyen kellene de tenni nem akar senki semmit. Csak a panaszkodas megy hogy neki milyen xar..., és bármin változtathatna mégsem teszi.

 • Válasz » #712 endypapa | 2017-03-17 07:56:08

  Válasz Drisa #687. hozzászólására

  Én sem álltam be nagyobb cégekhez kulizni. Mg.gépszerelő szakmával, zöldkönyvvel, jogsikkal. Jól tettem szerintem. A velem egyidősek mind nyomorékok lettek, napi 10-16 ó munkával, csak azért, hogy ideig óráig viszonylagos jollétük volt.

 • Válasz » #711 endypapa | 2017-03-17 07:51:12

  Válasz .Feco. #686. hozzászólására

  Miért menjen máshova, ha ott is megél ahol van? Csak azért, hogy többje legyen, amit lehet nem is tud élvezni. Jelenlegi helyén meg szereti csinálni amivel épp foglalkozik.

 • Válasz » #710 endypapa | 2017-03-17 07:47:53

 • Válasz » #709 endypapa | 2017-03-17 07:46:41

  Válasz .Feco. #682. hozzászólására

  Igazad van. A lényeg az IGÉNYEKEN van.:)
  Nem ártana számolni, hogy mi mennyit ér. Új ház, jobb verda, stb. éjjel nappal hajtás, lenyomorodás, idegbaj, vagy megelégedni kevesebbel, és nyugodtan békében leélni az életet a családdal.


 • Válasz » #708 endypapa | 2017-03-17 07:39:52

  Válasz Drisa #679. hozzászólására

  Kit érdekel, hogy kevesebb a hasznom 105-al, ha normálisan megélünk. Száljak be egy versenybe csak azért, hogy ennyivel több legyen. közben meg hülyére idegeskedjem magam.

 • Válasz » #707 .Richard. | 2017-03-17 07:35:43

  Válasz csoppika #705. hozzászólására

  Nekem 20ève, 7hònapom volt ilyen helyen. Aki nem csinálta, annak hijàba mondod, nem tudja miről írsz. Azért is lekurtak,ha előre tudtam dolgozni egy hônap után, hogy 2perc szünetem legyen. Mondván, nem lehet megàllni! Fszom nekik.smile aikido

 • Válasz » #706 .Richard. | 2017-03-17 07:31:16

  Válasz Mihály-963 #704. hozzászólására

  Hát,mert Magyarorszag nem azon a földön van,amit éppen temetnek. Itt,jò világ van,bősèggel.

 • Válasz » #705 csoppika | 2017-03-17 07:27:57

  Válasz Lajos76 #692. hozzászólására

  Ne csodálkozz, hogy sorra nem megy senki... Ha egyszer van kedved, próbáld ki télvíz idején 1 hétre... Lehet, hogy amúgy nem nehéz fizikai munka, de szépen megőrül a páciens... Az olimpia-1 karikás lágerben volt olyan sárga csekkes, aki be(sz-hu, választható)-zott a soron, mert nem volt aki leváltsa, és nem merte otthagyni a sort, mert ha megáll, akkor dudál és komoly gondjai lettek volna...
  Haver is inkább 120-145-ért kiszolgáló anyagos(külső céges) ott, de azt mondta, a sorra nem megy, hiába több a lé... Az új összeszerelő sorra meg persze egész véletlenül a sárga csekkesek kerültek(cafetériából fizeti egy részét valaki, tehát az infó ott volt az asztalon), azok nem engedhetik meg maguknak a távozást...smile hammer

 • Válasz » #704 Mihály-963 | 2017-03-17 07:16:01

  2040 utánra már nem érdemes tervezni, addigra elpusztul a ma ismert világ

  sarkadizs
  világvége
  2015. június 28., vasárnap 18:45
  471
  88

  Az emberiség egyre többet zabál. Nemcsak azért, mert folyamatosan növekszik a bolygónk lakossága, hanem azért is, mert az egyes országok gazdasági fejlődésével a lakók szokásai is átalakulnak: egy emberre vetítve is egyre nő az élelmiszer-fogyasztás.

  Közben viszont az élelmiszeriparunk egyre sebezhetőbb, hiszen az emberiség nincs kellően felkészülve a klímaváltozás okozta kihívásokra. A biológusok évek óta arról beszélnek, hogy az éghajlatváltozás miatt egy csomó növény termőterülete és sok állat élettere alapvetően megváltozik vagy eltűnik, ez pedig az emberek élelmezésére is komoly hatással lesz.

  A cambridge-i Anglia Ruskin Egyetem kutatói most lemodellezték, hogy ha a jelenlegi trendek folytatódnak, és semmit nem teszünk a tragédia megelőzése érdekében, akkor

  2040-re összedől az emberi társadalom.

  A kataklizmát élelmiszerhiányok fogják okozni, amik az elkövetkező években egyre gyakoribbak lesznek, a harmincas évek végére pedig a bolygó jelentős részére kiterjednek majd. Ekkorra a világ élelmiszer-termelése és az élelmiszer-kereslet olyannyira elszakad egymástól, hogy az már politikai és gazdasági rendszerek bukásához is vezethet.

  Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (Food and Agriculture Organization = FAO) előrejelzése szerint 2050-re meg kell duplázni a világ jelenlegi élelmisztertermelő-kapacitását, ahhoz, hogy ki tudjuk elégíteni a növekvő igényeket. A klímaváltozás miatt a jövőben azonban inkább a kapacitáscsökkenés a valószínűbb forgatókönyv. (Independent) HAJRÁ CSAK NÁLUNK MEG PONT AZ ÉLELMISZER TERMELÉS CSÖKKENÉSE A TENDENCIA smile pimpsmile pimpsmile pimpsmile pimpsmile pimp

 • Válasz » #703 Lajos76 | 2017-03-16 21:05:49

  Válasz Büresz #702. hozzászólására

  A pénzért mindenhol hajtják a népet.

 • Válasz » #702 Büresz | 2017-03-16 21:03:15

  Válasz Lajos76 #701. hozzászólására

  Lehet nem tudom, ott sem arany az élet persze.

 • Válasz » #701 Lajos76 | 2017-03-16 20:56:22

  Válasz Büresz #699. hozzászólására

  Szakmunkás 16 órázik fél milkáért, haza 300 körül

Gép- és alkatrész kereskedők, gépgyártók

Lista megtekintése
AB REX Kft.
Agráció Kft.
Agratech Gépker Kft.
Agro-Alfa Kft
Agro-Contakt 2000 Kft.
Agro-Life Gépker Kft.
Agro-man
Agro-Tipp Kft.
Agroázis Kft.
Agrobörze
Agrofém71 Kft.
Agrogép 2004 Kft.
AgroHof
Agroker Holding Zrt.
Agrolánc Kft.
Agromehanika Kft.
Agroshop
Agrosprinter
Agrotec Magyarország Kft.
Alfa-Gép Kft.
Andest 2005 Bt.
Auditker Kft.
Austropannon Kft.
Bács-Agrogép Kft.
Balog Mihály
Baumachinen Kft.
Bezerédi Agro Kft.
Bioenergia Massza Kft.
Bohr
Busa Bt.
Cívis Mezőgép Kft
Contstar Kft.
Csiszár Csapodi Kft.
D+V 1999 Kft.
DM-Ker Kft.
Doroti Pack Kft.
Egyedi GépKer Kft.
Erőgép-Szervíz Kft.
Farmcenter Kft.
Fliegl Abda Kft.
Földesi agro gép kft.
Für Gábor E.V
GÉPKÖZVETÍTŐ
GI-GA Farm Kft.
Gold Bull Gépker Kft.
Gravetti Kft.
Győri Agroker Zrt.
Hergon Plus Kft
Homokháti Agrogép
HSC Motor Kft.
Idea Traktor Kft.
IKR Gépkereskedelmi Kft.
Invest Gépkereskedelmi Kft
KaposFlex Gumikereskedelmi Kft.
Kelet Agro Kft.
Két Kata Kft.
Kistata Agro Kft
Konzum Trade Kft.
Kovács Katalin E. V.
Kőrös-Welt Kft
Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt.
Leták Mezőgazdasági Gépgyár Kft.
Madarász Kft.
Majorgép szerviz
Markó István Egyéni Vállalkozó
Metal Gold 2001 Kft.
Mező-Gép Agro Kft.
MTE Speciál Kft.
Nagy Antal EV
Novara Coop Kft.
Nyír Zetor Kft.
Nyírker Kft.
Omikron Kereskedelmi Gyártó, Javító és Forgalmazó Kft.
Pal-Tis Kft.
Pap-Agro Kft.
PIK-PAK Korona
Polyduct Zrt.
Promo plusz kft.
Raho-Ker Kft.
Rexxon-Trade Kft.
Royal Marine Kft.
RWA Magyarország Kft.
Sasform Agrotechnika Kft
Selector Export-Import Kft
Sióagrár Kft
Speed-ex Kft.
Starex Pro Kft.
Strautmann Gépgyártó Hungária Kft.
Sz-Agro 2007 Kft.
SZAL-AGRO Kft.
Szekeres Kft.
Szentmihályi Gép Kft.
Takács Dinasztia Kft.
Tartálygyár Kft
Telkes Gép Kft.
TERV-KÉSZ Kft.
Tisza Consult Bt.
Trade Impact Kft
Trakodó Kft.
Truck Central Kft.
Väderstad Kft.
Valbert Bt.
Vega Fruit Tész Kft.
Velox-Ker Kft.
Villám István
Wirax-Hungária Kft.
Zetor-Vas
Ádám és Társa Kft.
Agrárkert Centrum Kft.
Agriline Kft.
Agro-Békés Kft.
Agro-H.M.G Kft.
Agro-Magic Kft.
Agro-Roll 96 Kft.
Agro-Viko Kft.
Agrobazár, Benjamín Popély
Agroconnect Kft.
Agroflex s.r.o.
Agrogyanta Kft
Agroker Eger
Agroko95 Kft.
Agromaster Kft.
AGROPARK
Agrospic Kft.
Agrotec Magyarország Kft
Agrowolf Kft.
Alp-agro
Atra Kecskemét Kft.
Austro Diesel
Axiál
Balla Imre
Bartifarm Kft.
Bedenek és Társa Bt.
Bihar-Express Kft.
Biomassza Magyarország Kft.
Bos-Plus Kft.
Bükkhegyi András
Clear-Globe Kft
Crystal- Mezőtúr Kft
D und H Kft.
Diós-Gumi Kft
Dorker Kft.
EAgro Kft.
Erdőgépker Kft.
Eu-GépKer Kft.
Fejes Art Steel Kft.
Forma Hungária Bt.
Földvársarok Kft.
General-Agri Hungary Kft.
GG 55 Kft.
GM Agro.net Kft.
Golden Lube Kft.
Gumiflex Kft.
Hanki-ker
Hidro Master Kft
Horizont Trade Kft.
Hungarpol Sp.z o.o.
Idea-Agro Kft.
Interat Zrt.
K&B Gépudvar Kft.
KC-Békés Kft.
Készenlét Zrt.
Kiskorpád Gépker Kft.
Kite Zrt.
Kosditrade Kft
Kovács-ker
Kuhn Center Magyarország
Lakkos Kft.
LGW Traktorcenter
Magtár Kft.
Malupe-Agro Kft.
Mayer László egyéni vállalkozó
Metalwolf Kft.
Milsteman Kft.
Multiva Magyarország Kft
Nagytraktor Kft.
Nowton Bt.
Nyírhidraulik Kft.
Odisys Bt.
Oraker Kft.
Pálinkó József E.V.
Penda Kft.
Pintér László e.v.
Pótkocsicentrum Kft.
Quivogne CEE GmbH
Realagro Kft.
Rotáció Kft.
Royal-Kert Kft.
S.C. Lorger S.R.L.
Sato-Gép Kft.
Servitec Kft.
Sokoró Kft.
Stand-Agro Kft
Start Agro Kft.
Syncro-Trade Kft.
Szakadáth-Gépker Kft.
Szegána Kft.
Szemi-Agro Kft.
Szűcs Tamás
Takács Lajos
Té-Géta-68 Kft.
Tempel Kft.
Tihanyi TB Kft.
Törő Gépek
TRAKMAX Gépcentrum
Traktor Trade Kft.
Újhelyi Kft.
VAgro Mezőgazdasági Gépgyár
Valkon Kft.
Vektor-Holding Kft.
Veréb József e. v.
Wild Control Kft.
Zetor- West Hungary Kft.
Zootechnika Gépgyártó Kft.