Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR409.67 FtUSD391.08 FtCHF438.79 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sötét Paraszt #22091. hozzászólásáraKöszönöm.Most néztem rá és nekem a tegnapi nappal elutasított státuszú lett.Elképzelésem sincs miért.Két hete beszéltem velük akkor is azt mondták minden ok majd utalnak.Eddig minden évben rendben volt minden.Holnap telefonálhatok...
Hajdú-Bihar megyében kapott már valaki meg anyajuhra támogatást?
Az ügyfél-tájékoztatási rendszerben "feldolgozás alatt" és státuszváltás dátuma: 05.06.
Mikor lesz ebből kifizetés?
Válasz pinkpont #22085. hozzászólásáraKapcsold be a fedvénytárban a kataszter-eket, lesznek érdekes dolgok, pl.:
- belógó fák, nádas
- a te földeden van a dűlőút, ami nincs is, vagy nem ott kéne legyen, csatorna, ilyesmik
- tábla vége beszakadt tó- vagy folyópart
- te sem tudtad, de eleve el van csúszva a területed, csak eddig nem tűnt fel
- éhes szomszéd
Nekem pl. a pacellához tartozik egy erdős folt, tavaly még tájelem volt (jelölte is a MEPAR), elfogadták zöldítésben, most már nem támogatható terület, viccesek a fiúk...
Sziasztok, tudna valaki segíteni, vagy megosztani a véleményét, hogy a területalapú támogatások esetében van-e folyamatos területcsökkentés. 2015. év óta folyamatosan csökkenti a támogatható területet... már 2 hektárnyi területet vettek el a 4 év alatt a 76 ha-ból. Minden évben megküldik, hogy mi az adminisztratív és fizikai ellenőrzéssel megállapított terület...a következő évben pedig ezt megint tizedekkel csökkentik. Másvalaki érintett-e ilyenben...és mit lépett??
Válasz erik18 #22082. hozzászólásáraAkkor szerintem kellene járnia ha csak ott sem volt valami kikötés a beadás pillanatában.
Gondolok olyanra, hogy hamarabb vissza kellett vonni az egyszerűbb területalapút és majd azt követően beadni a fiatalt. Ez csak tipp.
Válasz tucskin83 #22065. hozzászólásárabár nem néztem utána, nem vagyok a téma szakértője sem, a saját véleményem az, hogy az EU-s KAP kialakítása és költségvetése még nem lett megszavazva a 2020 utáni időszakra. Szerintem ez fog komoly változásokat okozni a támogatási rendszerben.
Válasz tucskin83 #22065. hozzászólásárabár nem néztem utána, nem vagyok a téma szakértője sem, a saját véleményem az, hogy az EU-s KAP kialakítása és költségvetése még nem lett megszavazva a 2020 utáni időszakra. Szerintem ez fog komoly változásokat okozni a támogatási rendszerben.
Válasz otis #22058. hozzászólásáraAkkor már nem jár, mert letelt az 5 év, (13,14,15,16,17), tudom, hogy abból nem mindegyik évben igényeltél, mert akkor még nem is lehetett, de így van.
Válasz blink #22051. hozzászólásáraBeszéltem velük, hibát nem látnak, szerintük minden rendben várjak türelemmel! Amúgy ha baj van jeleznek! Én már jártam ebben a cipőben!
Válasz blink #22051. hozzászólásárane aggódj, többen is vagyunk itt, akiknek ilyen-olyan kérelme még nem lett kifizetve. Van még idejük rá, nem kapkodják el...
Válasz antalocz #22043. hozzászólásáraEz külön összeg mindig az elfogatott anyatehén országos kvóta után visszaosztva most kicsit több mindt tavaly volt vagyis 17 hez!
Lassan a jövő évi támogatás beadási határideje is lejár,a múlt évi területalaput sem kaptuk meg ,csak részben. Igaz az Államkincstárnál rengeterg embert kirúgtak.
33492 hozzászólás
Területalapút utaltak, kb 1100ft/ha, de a tájékoztatási rendszerben nem látszik. Tudja valaki hogy ez mi?
Válasz Sötét Paraszt #22091. hozzászólásáraKöszönöm.Most néztem rá és nekem a tegnapi nappal elutasított státuszú lett.Elképzelésem sincs miért.Két hete beszéltem velük akkor is azt mondták minden ok majd utalnak.Eddig minden évben rendben volt minden.Holnap telefonálhatok...
Válasz Tata36 #22090. hozzászólásáraMost jött határozat, meg jóváhagyottra is váltott.
Sziasztok.Hízott bika támogatás érkezett már valakinek?Hihetetlen,hogy még mindig nem utaltak semmit...
Válasz pinkpont #22085. hozzászólásáraÖRÜLJ HA ENNYIVEL MEGÚSZOD.
Sziasztok!
Hajdú-Bihar megyében kapott már valaki meg anyajuhra támogatást?
Az ügyfél-tájékoztatási rendszerben "feldolgozás alatt" és státuszváltás dátuma: 05.06.
Mikor lesz ebből kifizetés?
Válasz pinkpont #22085. hozzászólásáraKapcsold be a fedvénytárban a kataszter-eket, lesznek érdekes dolgok, pl.:
- belógó fák, nádas
- a te földeden van a dűlőút, ami nincs is, vagy nem ott kéne legyen, csatorna, ilyesmik
- tábla vége beszakadt tó- vagy folyópart
- te sem tudtad, de eleve el van csúszva a területed, csak eddig nem tűnt fel
- éhes szomszéd
Nekem pl. a pacellához tartozik egy erdős folt, tavaly még tájelem volt (jelölte is a MEPAR), elfogadták zöldítésben, most már nem támogatható terület, viccesek a fiúk...
Válasz pinkpont #22085. hozzászólásáraNincs közvetlen erdősáv a terület mellett? A belógó ágak kitakarnak a művelt táblából.
Sziasztok, tudna valaki segíteni, vagy megosztani a véleményét, hogy a területalapú támogatások esetében van-e folyamatos területcsökkentés. 2015. év óta folyamatosan csökkenti a támogatható területet... már 2 hektárnyi területet vettek el a 4 év alatt a 76 ha-ból. Minden évben megküldik, hogy mi az adminisztratív és fizikai ellenőrzéssel megállapított terület...a következő évben pedig ezt megint tizedekkel csökkentik. Másvalaki érintett-e ilyenben...és mit lépett??
Válasz Szabi. #22083. hozzászólásáraLényegében teljesen visszavontam időben 2014ben. És utánna csak 2016 ban adtam be területalapúval egyben.
Válasz erik18 #22082. hozzászólásáraAkkor szerintem kellene járnia ha csak ott sem volt valami kikötés a beadás pillanatában.
Gondolok olyanra, hogy hamarabb vissza kellett vonni az egyszerűbb területalapút és majd azt követően beadni a fiatalt. Ez csak tipp.
Válasz Szabi. #22081. hozzászólásáraAkkor is beleszámít ha teljesen visszavont volt az első?
Válasz jung #22077. hozzászólására2013-ban igényeltél 1.-re
2014-ben 2.-ra
2015-ben 3.-ra
2016-ban 4.-re
2017-ben 5.-re
Minden képen bele számít az első támogatási éved, ha volt fiatal ha nem pluszod.
Válasz Tom250 #22079. hozzászólásáraÍrta 13-ban. Tehát nem kaphat 17 volt az utolsó neki.
Válasz jung #22077. hozzászólásáraMikor adtál be először kérelmet?
Válasz jung #22077. hozzászólásáraha már 13-ban is beadtak akkor még jó... 5 évig kaphatod!!!
Fiatal mgtermelői elutasítva.2013 tól gazdàlkodok.
KAT határozat megjött az ügyfélkapura, de pénz még nincs.
Válasz papszi06 #22073. hozzászólásáraJa igen a Natura is áll.
Erre a 3 jogcímre még 1 forintot nem kaptam........
Válasz Manfanatics #22072. hozzászólásáratöbb jogcím végkifizetése, és a teljes fiatal mg.-i termelőknek járó juttatás hiányzik nálam.
Válasz Manfanatics #22072. hozzászólásárazöldítés,anyatehén,natura,kat még semmi és itt a választás
Zöldítés és fiatal gazda jogcím van még valakinek beragadva?
Válasz GemelaMárton #22070. hozzászólásáraPont ma jött:
73.739.- Végkifizetés saps+zöldítés, mindenféle levonással együtt.
SAPS + Zöldítés = 55.250/ ha. Nektek mennyi???
Válasz geniusfifa #22068. hozzászólásáraügyes volt az oldal, valamiért egy kattintással 3x is elküldte. Ennyire azért nem lényeges információ. :D
Sziasztok!
Ki tudja miért szűnik meg a KAT19?
Ez egy jó plusz támogatás volt az állattartóknak és a hátrányos helyen gazdálkodóknak...
de idén még jár 6000/ha aztán 20tól nuku
ezért is lehetne lobbizni...
Válasz agrárproletár #22062. hozzászólásáraKöszönöm, így már értem!
Válasz agrárproletár #22062. hozzászólásáranálad a pont. :)
https://www.kormany.hu/download/6/06/01000/6_fiatal_gazda_tamogatas.pdf
a 6. pont
Válasz otis #22059. hozzászólására2013+5 ???
Nem így van ??
Válasz otis #22058. hozzászólásáraAkkor már nem jár, mert letelt az 5 év, (13,14,15,16,17), tudom, hogy abból nem mindegyik évben igényeltél, mert akkor még nem is lehetett, de így van.
Válasz otis #22058. hozzászólásáraMármint területalapút igényeltem először 2013-ban, fitalagazdát 2015-ben, tehát az öt év még nem telt le.
Szerintetek a fiatal gazda kiegészítőt milyen indokkal lehet elutasítani? 2013-ban igényeltem először. Mai nappal lett státuszváltás a felületen
Válasz Wilde #22056. hozzászólására
Válasz Gatti #22053. hozzászólásáranekem ma jött szemes szálas fehérje végkifizetés(nem is számítottam rá).minden ki van fizetve
Valakinél valami mocorgás? Nálam továbbra sem történik semmi.
Válasz blink #22051. hozzászólásáraBeszéltem velük, hibát nem látnak, szerintük minden rendben várjak türelemmel! Amúgy ha baj van jeleznek! Én már jártam ebben a cipőben!
nekem tegnap megjött a szálasfehérje végkifizetés is, így mindent kifizettek. Ennyire korán nekünk még sose fizettek mindent.
Válasz blink #22051. hozzászólásárane aggódj, többen is vagyunk itt, akiknek ilyen-olyan kérelme még nem lett kifizetve. Van még idejük rá, nem kapkodják el...
SAPS végkifizetés jött.
Zöldítésről semmi... Ha valami gáz lett volna (de elvileg nem lehetett) arról küldenek valamit?
Válasz csoppika #22048. hozzászólásáraMármint?
Válasz antalocz #22043. hozzászólásáraEz külön összeg mindig az elfogatott anyatehén országos kvóta után visszaosztva most kicsit több mindt tavaly volt vagyis 17 hez!
Válasz szakadtgepard #22046. hozzászólásáraDe csak az a rész, ugye?
Válasz geniusfifa #22045. hozzászólására-5 nap szabi, - éves BKK bérlet, +napi fél óra munka. Mindez 200 nettóért Budapesten. Nem csodálom...
Válasz csoppika #22029. hozzászólásáraNincs szankció, csak simán el lesz utasítva.
Válasz maxim57 #22044. hozzászólásáraÉn úgy tudom a legtöbb magától mondott fel. Nevetségesen alacsonyak a fizetések.
Lassan a jövő évi támogatás beadási határideje is lejár,a múlt évi területalaput sem kaptuk meg ,csak részben. Igaz az Államkincstárnál rengeterg embert kirúgtak.