Válasz #3499. hozzászólásra
Akkor pontosítok
Megnéztem, és úgy van, h azzal kezdődik, h MVH, és utána rögtön van ha jól számoltam 13 szám.
A GIRO kód, az MVH utáni első 3szám.
Én , dehogy!!! Pont mondtam a Palkovics úrnak is, hogy nem jó ha az idén jön sok termelőnek mert gyorsan kellene lépni a vásárlásra, igy a januári pénzt lehet költeni szép lassan, nincs kapkodás!!
Arról ki mit hallott, hogy jövőre kell valami végzettség a földalapú felvételére. Mert ha igen akkor az asszonyt nagyon gyorsan kell küldenem iskolába!
Fiatal gazda pályázat levelei a héten mennek azoknak akik nem nyertek!!! A beadott kérelmek száma 3200körül volt abból elutasító első körben 1500 körül nem feleltek meg a követelménynek, volt aki 52 évesen pályázott "fiatal gazdára"!!!!!! A többi pályázatot most rangsorolják pontszámok szerint, magas pontot kell elérni ahhoz, hogy valaki nyerjen abból a közel talpon maradó 1700 körüli pályázatból!!!
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: Szja tv.) 3. számú melléklete a mezőgazdasági őstermelők, a 11. számú melléklete az egyéni vállalkozók költségelszámolásáról rendelkezik. E mellékletek a jellemzően előforduló költségekről rendelkeznek, tehát nem taxatív felsorolásról van szó. Ugyan a jellemzően előforduló költségek között nincs nevesítve a kárenyhítési alapba befizetett összeg költségek közötti elszámolhatósága, de a törvény preambulumában megfogalmazott cél alapján e kiadások költségként történő elszámolhatósága egyértelmű, hiszen a befizetett összeg többek között a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti események miatti kockázatok hatásának enyhítésében való kockázatközösség kialakítását, a mezőgazdasági termelők öngondoskodáson alapuló felelősségének megerősítését, és más természeti eredetű elháríthatatlan külső ok (vis maior) miatti káresemények hatásainak egységes kezelését szolgálja.
A befizetett összeg a káresemények ellentételezésére szolgál, ami nem jelenti egyben a költségek fedezetét is, inkább jövedelempótló célt szolgál, így amennyiben adózó a befizetett összeget a költségei között érvényesíti, akkor a kárenyhítésre tekintettel folyósított összeg bevételnek minősül.
Ebből az is következik, hogy az e címen folyósított összeg nem tekinthető olyan támogatásnak, amely az Szja tv. 7. § (3) bekezdésében foglaltak alapján az adózási feltételül megjelölt bevételi értékhatárt megemelné és nem is vonatkozhat e bevételre az Szja tv. 7. § (1) bekezdés v) pontja, valamint a 19. § sem. Ennek oka az, hogy nincs a folyósított összeggel szemben elszámolási és/vagy visszafizetési kötelezettség, a célszerinti felhasználás e bevételre nem vonatkozhat, mivel azt a korábban keletkezett kárra tekintettel kapja a magánszemély.
Azok adnak "esélyt" akik nem tudják miért teszik oda az X-et. Csak odateszik. Két okot már nem tudnának felsorolni.
Én mondom megbízást kellene adni meghatározott feladatokkal, és határidővel. Ha nem megy mehet a levesbe, bőrtönbe meg ahol van hely.
Ne hidjétek hogy most nem így van! A baj az hogy nem mi adjuk a megbízást.
Ez jogos de ne irkáld le,még nagyobb támadási felületet adni a városi majmoknak,mert mindenki ezen csámcsog,hogy igyjó meg úgyjó a parasztnak,ennyi támogatás annyi adómentesség,és bocs
Már elnézést kérek akit megbotránkoztattam a kérdésemmel az AKG kifizetéséről! Én ugy gondolom,hogy egy kistermelőnek nem csak a tábla szélén kell gondolkodni, spekulálni hanem a kockás abrosz előtt is.Nagyon kedvező az adózásunk, de kis odafigyeléssel esetleg ha figyelek a bevétel-kiadásra is talán megtakarítok valamit az adóbevalláskor.Például nekem jól jön ez a gyerekeim tanittatásakor.
2010-ben a belvíz miatt 77 % kárunk volt ,kaptunk 7,14% kárenyhítést, mégis elvagyunk, voltunk, bizony az is segített , meg a nélkülözés , meg a takarékosság meg egy sor más dolog, most meg hál'istennek termett így , egy kissé magunkhoz tértünk, most már élvezem a dzsipó kényelmét, ja és dolgozunk ,hogy jövőre is reménykedhessünk!!
a másik ha "csak"50% károm lenne be se adnám,nekünk 70-80%-os kárunk volt(kukoricában)még se adom be ,hogy maradjon pénz annak akinek esetleg (mert sok olyan van)akinek mindene elment,sokan csak saját magukra gondolnak,egy kolléga például tegnap érdeklődött ,hogy meg jön -e ez AKG idén mert akkor esetleg adót kell fizetnie,na az ilyenek is kivágják a biztosítékot nállam
Válasz #3464. hozzászólásra
Ne légy pesszimista.Fidesz hozott egy határozatot miután jelentös nagyságú pénzt gyüjtött be a gazdáktól, kötelező jellegel,Hogy azt kiegészítve a károsultakat segítse.Fidesz tudja hogy nem egy gitt egylet, amit mond annak súlya van, és ezzel a pénzel elkell hogy számoljon ha máskor nem hát 2014 ben.
Kamarátol jött, és a linkben ez volt amit lent bemásoltam ! -----Tisztelt Asszonyom / Uram!
A 2012. évi agrárkárigény bejelentéshez a referenciaárak a Vidékfejlesztési Értesítő LXII. ÉVFOLYAM 16. SZÁMÁBAN megtalálható, elérhető az alábbi linken
Ma kaptam kormányhívatal-tól egy hatósági bizonyítványt, melyben igazolják a bekövetkezett kárt százalékokban összeg nélkül és hogy a bejelentésem szabályszerint történt.
Nem is merem a procedurát hogy szokott történni. Mi a következő történés?
Sapsi válasza az AKG kifizetésre, régebben:
"Az AKG kifizetés menetrend is a szokásos lesz: decemberben kezdődik, de a gazdák nagy része februárban kapja."
Ma azt mondta a falugazdász, hogy AKG csak január elején lesz, a normál területalapú 2. részét dec 20-tól fizetik, ha nincs a blokkban probléma. Ez a terv! Aztán majd odafent döntenek!
Lehet, hogy kicsit korán érdeklődöm az Akg kifizetés miatt de véletlenül nincs infótok, hogy idén kifizetik-e ? Nem feltétlen a pénzéhesség miatt érdeklődöm. Az a problémám , hogy a december végi kiutalás legtöbbször felboritja a szépen kialakított bevétel-kiadás arányaimat.Ha egy mód van rá inkább nem szeretném növelni az adózók nagy táborát!
36151 hozzászólás
Válasz #3499. hozzászólásra
Akkor pontosítok
Megnéztem, és úgy van, h azzal kezdődik, h MVH, és utána rögtön van ha jól számoltam 13 szám.
A GIRO kód, az MVH utáni első 3szám.
meg annyi van még, hogy :jogcím$Egyéb
A kivonaton nem találok ilyen kódot, határozatszám van meg reg szám
Válasz #3497. hozzászólásra

Szia!
Valahol az átutalás közleményében kellene lennie egy GIRO kódnak, ami alapján be lehet azonosítani a jogcímet.
ITT
Ellenőrizd, mert ha nem vártad, és tévedésből utalták Hozzád, akkor azt sürgősen vissza kell utalni
Üdv. Október 1.-én milyen pénzeket utalt az MVH, mert jött pénz de nem vártam semmit
Válasz #3494. hozzászólásra

jó lenne ha csak saját nevedben nyilatkoznál
Válasz #3492. hozzászólásra

Tudtommal nem, de most az utolsó kedvezményes lehetőség azt beszélik erre, azt a pénzt megéri küld a nejed!!
Válasz #3493. hozzászólásra
Én , dehogy!!! Pont mondtam a Palkovics úrnak is, hogy nem jó ha az idén jön sok termelőnek mert gyorsan kellene lépni a vásárlásra, igy a januári pénzt lehet költeni szép lassan, nincs kapkodás!!
Válasz #3491. hozzászólásra
Ejnye-ejnye már Karácsonyra elakartad költeni, -így tovább tart.:)
Arról ki mit hallott, hogy jövőre kell valami végzettség a földalapú felvételére. Mert ha igen akkor az asszonyt nagyon gyorsan kell küldenem iskolába!
Válasz #3490. hozzászólásra

Január, igy nem kell nagyon gondolkodni a vásárlásról senkinek sem!!
Válasz #3488. hozzászólásra
Ha tudod mondjad!
Fiatal gazda pályázat levelei a héten mennek azoknak akik nem nyertek!!! A beadott kérelmek száma 3200körül volt abból elutasító első körben 1500 körül nem feleltek meg a követelménynek, volt aki 52 évesen pályázott "fiatal gazdára"!!!!!!

A többi pályázatot most rangsorolják pontszámok szerint, magas pontot kell elérni ahhoz, hogy valaki nyerjen abból a közel talpon maradó 1700 körüli pályázatból!!!

Sapsi tudod már mikor fizetik a második részét a földalapúnak, el lehet már mondani?????? Én tudom.

2012.11.05.
Agrár-kárenyhítés címén befizetett összeg adójogi minősítése
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: Szja tv.) 3. számú melléklete a mezőgazdasági őstermelők, a 11. számú melléklete az egyéni vállalkozók költségelszámolásáról rendelkezik. E mellékletek a jellemzően előforduló költségekről rendelkeznek, tehát nem taxatív felsorolásról van szó. Ugyan a jellemzően előforduló költségek között nincs nevesítve a kárenyhítési alapba befizetett összeg költségek közötti elszámolhatósága, de a törvény preambulumában megfogalmazott cél alapján e kiadások költségként történő elszámolhatósága egyértelmű, hiszen a befizetett összeg többek között a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti események miatti kockázatok hatásának enyhítésében való kockázatközösség kialakítását, a mezőgazdasági termelők öngondoskodáson alapuló felelősségének megerősítését, és más természeti eredetű elháríthatatlan külső ok (vis maior) miatti káresemények hatásainak egységes kezelését szolgálja.
A befizetett összeg a káresemények ellentételezésére szolgál, ami nem jelenti egyben a költségek fedezetét is, inkább jövedelempótló célt szolgál, így amennyiben adózó a befizetett összeget a költségei között érvényesíti, akkor a kárenyhítésre tekintettel folyósított összeg bevételnek minősül.
Ebből az is következik, hogy az e címen folyósított összeg nem tekinthető olyan támogatásnak, amely az Szja tv. 7. § (3) bekezdésében foglaltak alapján az adózási feltételül megjelölt bevételi értékhatárt megemelné és nem is vonatkozhat e bevételre az Szja tv. 7. § (1) bekezdés v) pontja, valamint a 19. § sem. Ennek oka az, hogy nincs a folyósított összeggel szemben elszámolási és/vagy visszafizetési kötelezettség, a célszerinti felhasználás e bevételre nem vonatkozhat, mivel azt a korábban keletkezett kárra tekintettel kapja a magánszemély.
Válasz #3484. hozzászólásra
én ugy tom azt mindig tavasszal fizetik!
Válasz #3472. hozzászólásra
Azok adnak "esélyt" akik nem tudják miért teszik oda az X-et. Csak odateszik. Két okot már nem tudnának felsorolni.
Én mondom megbízást kellene adni meghatározott feladatokkal, és határidővel. Ha nem megy mehet a levesbe, bőrtönbe meg ahol van hely.
Ne hidjétek hogy most nem így van! A baj az hogy nem mi adjuk a megbízást.
De ez egy másik topic....
Sapsifülestől kérdezném,hogy a hízott bika támogatást kb.mikor fizetik?Köszönettel!
Válasz #3482. hozzászólásra
állitólag gazdaság szinten nézik
Válasz #3478. hozzászólásra
De az a hektáronkénti árbevétel kiesésre vonatkozik, nem??
Válasz #3477. hozzászólásra
Akkor ez nem kárenyhitési támogatás lenne, hanem progresszív adózás.
Mert akinek legtöbb hektárja van az fizetne a legtöbbet és kára mellett,örökre garanciát kapna hogy támogatást soha nem kap.
Válasz #3479. hozzászólásra
Ez jogos de ne irkáld le,még nagyobb támadási felületet adni a városi majmoknak,mert mindenki ezen csámcsog,hogy igyjó meg úgyjó a parasztnak,ennyi támogatás annyi adómentesség,és bocs
Válasz #3471. hozzászólásra
Már elnézést kérek akit megbotránkoztattam a kérdésemmel az AKG kifizetéséről! Én ugy gondolom,hogy egy kistermelőnek nem csak a tábla szélén kell gondolkodni, spekulálni hanem a kockás abrosz előtt is.Nagyon kedvező az adózásunk, de kis odafigyeléssel esetleg ha figyelek a bevétel-kiadásra is talán megtakarítok valamit az adóbevalláskor.Például nekem jól jön ez a gyerekeim tanittatásakor.
Válasz #3477. hozzászólásra
én meg ugy hallottam hogy árbevétel kieséshez,nézve az egész évet,tehát soknak nem is fog járni
Nemtudom mennyire valós,de hallottam olyat,hogy árbevételhez kötik,a kárt.Vagyis X árbevétel felett,nem jár semmi.
Válasz #3475. hozzászólásra
összességében nem volt rossz év 3 növényből 2 jól bejött,a kukoricánál az ár kompenzálta (és a száritási díj )a kiesést
2010-ben a belvíz miatt 77 % kárunk volt ,kaptunk 7,14% kárenyhítést, mégis elvagyunk, voltunk, bizony az is segített , meg a nélkülözés , meg a takarékosság meg egy sor más dolog, most meg hál'istennek termett így , egy kissé magunkhoz tértünk, most már élvezem a dzsipó kényelmét, ja és dolgozunk ,hogy jövőre is reménykedhessünk!!

Erkölcsileg egyet értek veled, de csak az egyszerübb számítás végett írtam az 50%-ot.Gondoltam valaki gyakorlatias fejszámoló segít kiszámolni.
Igaz itt is a vélemény olyan mint a XXXXXXXXXXX senkisem kíváncsi a máséra.
Moderálta: (575) 2012-11-01 11:04:23
Válasz #3470. hozzászólásra

Az esélyt nekik is megkell adni.
Van még 2évük.
Választásokon még is csak ők nyertek.
2év volt rá hogy ezt a törpe pártok és a
szavazóik tudomásul vegyék.
De ez már egy másik topik.
Válasz #3470. hozzászólásra

a másik ha "csak"50% károm lenne be se adnám,nekünk 70-80%-os kárunk volt(kukoricában)még se adom be ,hogy maradjon pénz annak akinek esetleg (mert sok olyan van)akinek mindene elment,sokan csak saját magukra gondolnak,egy kolléga például tegnap érdeklődött ,hogy meg jön -e ez AKG idén mert akkor esetleg adót kell fizetnie,na az ilyenek is kivágják a biztosítékot nállam
Válasz #3469. hozzászólásra

aki még hisz a fidesznek(-ben)
Válasz #3467. hozzászólásra

Kihez, vagy mihez képest?
Válasz #3466. hozzászólásra
Nem lehet következtetni mert több befizetett pénz mellett több a károsult is.
Válasz #3465. hozzászólásra

Na itt a másik
Válasz #3462. hozzászólásra
Az elmúlt két évben szerintem olyan 7% körül térítettek, ebben még nem volt kötelező biztosítás!!
Válasz #3464. hozzászólásra
Ne légy pesszimista.Fidesz hozott egy határozatot miután jelentös nagyságú pénzt gyüjtött be a gazdáktól, kötelező jellegel,Hogy azt kiegészítve a károsultakat segítse.Fidesz tudja hogy nem egy gitt egylet, amit mond annak súlya van, és ezzel a pénzel elkell hogy számoljon ha máskor nem hát 2014 ben.
Válasz #3462. hozzászólásra

Szerinted ebből lesz pénzed !!!???
Válasz #3461. hozzászólásra
Kamarátol jött, és a linkben ez volt amit lent bemásoltam ! -----Tisztelt Asszonyom / Uram!
A 2012. évi agrárkárigény bejelentéshez a referenciaárak a Vidékfejlesztési Értesítő LXII. ÉVFOLYAM 16. SZÁMÁBAN megtalálható, elérhető az alábbi linken
http://www.kormany.hu/download/c/03/b0000/2012_16.pdf#!DocumentBrowse
Hányszázalékot térítenek? Mondjuk 50% kár esetében kukoricánál abban az esetben ha nem volt biztosítás.
62ft al.-ez bruttó vagy nettó?
Válasz #3460. hozzászólásra

És az olajtökmag???
Válasz #3459. hozzászólásra
A vidékfejlesztési miniszter közleménye
a szántóföldi növények, szántóföldi zöldségfélék, gyümölcsök és szılı 2012. évi referenciaárairól
A kárenyhítési hozzájárulás megfizetésével, valamint a kárenyhítı juttatás igénybevételével
kapcsolatos egyes kérdésekrıl szóló 21/2012. (III. 9.) VM rendelet 5. §-ának (1) bekezdése alapján a
referenciaárakat az alábbiak szerint állapítom meg.
Megnevezés Ft/kg
1. Szántóföldi növény
- őszi búza 63,00-ft/kg
- őszi durum búza 74,00
- őszi árpa 50,00
- rozs 50,00
- triticale 48,00
- kétszeres (ıszi árpa+ıszi búza) 56,00
- tavaszi árpa 68,00
- zab 54,00
- kukorica 62,00
- káposztarepce 141,00
- szója 110,00
- lucerna 504,00
- csemege kukorica 44,00
- napraforgó 129,00
- cukorrépa 11,20
- dohány (nyers) 420,00
2. Szántóföldi zöldségfélék
- zöldborsó 89,00
- zöldbab 80,00
- uborka 95,00
- sárgadinnye 115,00
- görögdinnye 32,00
- spárgatök 62,00
- cukkini és egyéb kabakosok 230,00
- paprika 147,00
- főszerpaprika 97,00
- paradicsom 57,00
- káposzta 37,00
- kelkáposzta 59,00
- karfiol 121,00
- brokkoli 96,00
- sárgarépa 44,00
- sütıtök 135,00
- spárga 404,00
16. szám VIDÉKFEJLESZTÉSI ÉRTESÍTİ 1064
- étkezési mák 350,00
- szárazbab 210,00
- burgonya 35,00
- vöröshagyma 43,00
- lencse 49,00
- borsó 132,00
- magborsó 134,00
- lóbab 605,00
3. Gyümölcsfélék
- ipari alma 29,00
- étkezési alma 85,00
- ıszibarack 80,00
- kajszi 192,00
- nektarin 125,00
- körte 59,00
- szilva 83,00
- meggy 236,00
- cseresznye 269,00
- málna 621,00
- ribizli (piros, fehér) 102,00
- ribizli (fekete) 231,00
- köszméte 187,00
- szamóca 524,00
- dió, héjas súlyban 405,00
4. Szılı
- borszılı 102,00
- csemegeszılı 179,00
Válasz #3452. hozzászólásra
Ma kaptam kormányhívatal-tól egy hatósági bizonyítványt, melyben igazolják a bekövetkezett kárt százalékokban összeg nélkül és hogy a bejelentésem szabályszerint történt.
Nem is merem a procedurát hogy szokott történni. Mi a következő történés?
Válasz #3454. hozzászólásra
Nem fizetik dec.20 tól.
Sapsi válasza az AKG kifizetésre, régebben:
"Az AKG kifizetés menetrend is a szokásos lesz: decemberben kezdődik, de a gazdák nagy része februárban kapja."
Válasz #3453. hozzászólásra
Szüntesd meg a bankszámlád és akkor nem tudják elutalni,így vissza megy a pénz...januárba meg bejelented,hogy nyitottál egy másikat és arra kéred
Válasz #3454. hozzászólásra
az akg-t, azért fizetik jövő januárban, mert idén kicsit gyengus volt a forint januárban. van logika rendesen
Válasz #3453. hozzászólásra
Ma azt mondta a falugazdász, hogy AKG csak január elején lesz, a normál területalapú 2. részét dec 20-tól fizetik, ha nincs a blokkban probléma. Ez a terv! Aztán majd odafent döntenek!
Lehet, hogy kicsit korán érdeklődöm az Akg kifizetés miatt de véletlenül nincs infótok, hogy idén kifizetik-e ? Nem feltétlen a pénzéhesség miatt érdeklődöm. Az a problémám , hogy a december végi kiutalás legtöbbször felboritja a szépen kialakított bevétel-kiadás arányaimat.Ha egy mód van rá inkább nem szeretném növelni az adózók nagy táborát!
Aszálykárról valamit??