helo Josey ! olyat kérdeznék töled hogy mi a lazító kést is csinálni szeretnénk kazán lemezből kivágva és arra gondoltam megbeszélem veled hogy milyen formájú vagy kialakitásu kés az ideális és jó.
85 lóhoz 2 kést gondoltunk 25 AK földek vannak tehát olyan közép kötöttek hasonlo vázra tesszük mint ami a lentebbi képen van tehát fordított T alakra eddigi elképzelés szerint 70 centiméter re egymástol és a kés hossza is 70 centi lenne de a felfogatással együtt tehát mi max 50 centire használnánk a földbe. a kés alakjárol ha képet tudnál mutatni az jo lenne és azon gondolkodom hogy megéri e egy ilyen késre például egy gyári lazitó kés hegyét megvenni de ez csak egy ötlet
választ elöre is köszi
Válasz #52. hozzászólásra
Itt csinált a kombájnos ismerősöm eggyet IH mintára csinálta a kést . Ő egy 90 lovas Claashoz 3 késest csinált de éppen viszi . Nincs kerék rajta hanem a hátsó rögtörőn megy munka közben ott tudja a mélységet is állítani
Szia!Ha tudok szerezni még egy kést,akkor megpróbálom 2 késsel,de a váz 3 kés helyes lesz!Okés,majd megnézem!
Van ott az a gépkereskedés!Azzal lenne jó összehaverkodni,s a gépeket lemásolni!:-)))
Szeva Roland ,ha jössz kedden megnézed a rábáét de én nem ajánlanám a 2 kést mert itt a réten néha a rábát megsirassa az 5 kés, vagy gyártanak itt is kicsi lazítókat majd szerzek egy rajzot ha kell.
A másik megoldás, hogy nem közvetlenül a hátuljához rakjátok a kést, hanem valamivel hátrébb. Persze komplikáltabb a váz megépítése, de pl. ha 25 cm-rel hátrébb van a kés, az is nagyon sokat jelent kiemeléskor.
Nem volt vele gond,ugyan a tarlót előbb gruberoztam a lazitót csak augusztusban használtam.
Annyi biztos mindkét szomszéd földjén volt viznyomás a lazítotton nem.
Az tény .a lazítást nem az mtz kategoriának találták ki de olyan kalappal köszönünk amilyen van.
A harmadik orsó helyett tehetek egy munkahengert is!!!Pl. egy olyat mint az Mtz-nek a hátúlját mozgatja!Mikor közlekedek vele,akkor behúzatom a munkahengert,s a kés vége feljebb kerül!
Idő pénztárca és derék kérdése.
én 70 cm enként húztam jó sokáig tartott.
A rögtörö legalább 16*16 négyszögacél kötött földből csúnya darabokat tud előszedni.
a legjobb hatás akkor érhetö ell ha amilyen mélyen lazitasz olyan távolságra legyenek a kések
tehát ha mondjuk 50 centi mélyen huzod a kést akkor fél méterenként kell járkálni az 1 késsesel
na igen !!
ez jogos kérdés
csak hát ugye mi gépünk elég nehéz ahoz hogy ne kaparásszon :))
attól fügetlenül meg kell probálni a 2 kést el kell hogy huzza
az 1 kés kimeritö tud lenni :((((
Azon filózok,h 3 késesre csinálom a vázat,kerekekkel!
Szerzek még egy kést,s ha birja,akkor 2 késsel csinálom majd!Ha nem,akkor középre,a harmadik helyre fogatom az 1 kést!
Nézz körül a környékeden, mit mivel húznak. Abból már ki tudsz indulni. Én pl. 135 lóval épphogy elviszem a 3 kést 50 centi körül, más meg itt írta, hogy kisebb géppel is bírja. Szóval a környezetedben érdeklődj.
Válasz #7. hozzászólásra
jó estét mindenkinek.
A lazitón nincs mélységtartó ,szintszabályozóval használom ezt is meg van egy 3*35 ös gassner váltva forgató ekém azt is.igaz a nagyon kötött területeken a harmadik fejeket leszerelem.Viszont a gruberra kellek kereket csinálni mert azt nagyon belehúzza.
Ha nem akarsz nagyon mélyen lazítani(45-50cm) elviszi a két kést is de ha vannak viznyomásos foltok egykésesben gondolkodjál.
Válasz #7. hozzászólásra
Jobb ha van rajta mélységállító kerék, különben könnyen belehúzza magát túlságosan is, akkor meg nincs ami elhúzza, meg könnyebb is menni vele. Én MTZ után még nem láttam élőben, de az 1 késes szerintem elég neki, ha nem teszed le annyira, akkor meg tudsz vele gyorsabban menni, ha jól leteszed meg elég neki.
2860 hozzászólás
Válasz #58. hozzászólásra
nálam le is rajzolhatod
kerék nincs rajta meg rőgtőrő sincs rajta 20mm vastag a kése. holnap csinálok rola képet és felrakom.
Válasz #46. hozzászólásra
helo Josey ! olyat kérdeznék töled hogy mi a lazító kést is csinálni szeretnénk kazán lemezből kivágva és arra gondoltam megbeszélem veled hogy milyen formájú vagy kialakitásu kés az ideális és jó.
85 lóhoz 2 kést gondoltunk 25 AK földek vannak tehát olyan közép kötöttek hasonlo vázra tesszük mint ami a lentebbi képen van tehát fordított T alakra eddigi elképzelés szerint 70 centiméter re egymástol és a kés hossza is 70 centi lenne de a felfogatással együtt tehát mi max 50 centire használnánk a földbe. a kés alakjárol ha képet tudnál mutatni az jo lenne és azon gondolkodom hogy megéri e egy ilyen késre például egy gyári lazitó kés hegyét megvenni de ez csak egy ötlet
választ elöre is köszi
Válasz #53. hozzászólásra
IH mintára és 3 kést elvisz a 90LE?
elég kötött talajok lehetnek arrafelé :)
felénk az 5 késes IH feladja a leckét a 300LE-nek :))
Válasz #55. hozzászólásra
Szomorú!
Válasz #54. hozzászólásra
Nincs képem róla .
Válasz #53. hozzászólásra
Nincs róla képed?!Én kertekesen gondolkodok!
Válasz #52. hozzászólásra
Itt csinált a kombájnos ismerősöm eggyet IH mintára csinálta a kést . Ő egy 90 lovas Claashoz 3 késest csinált de éppen viszi . Nincs kerék rajta hanem a hátsó rögtörőn megy munka közben ott tudja a mélységet is állítani
Válasz #51. hozzászólásra
Képet nem tudnál róla csinálni?Kerék van rajta?
hajlitot késel van neki egydarab tőbbféle van ere. V alakban megy ősze hátrafelé.
Válasz #49. hozzászólásra
Szia!Hány késes?Milyen talaj van feléd?Képet nem tudsz felrakni róla?
hali én már csináltam tavaj egyet 80cm van a kés hátra engedve a 82mtz gyors 5ből viszi 60cm
Válasz #44. hozzászólásra
Szia!Ja rétiek vagyunk!Kisvuk Tiszavasváriban lakik,én meg Polgáron!Te meg Hajdúnánáson!Nem annyira nagy ez az ország!!!:-)
Válasz #42. hozzászólásra
Szia!Ha tudok szerezni még egy kést,akkor megpróbálom 2 késsel,de a váz 3 kés helyes lesz!Okés,majd megnézem!
Van ott az a gépkereskedés!Azzal lenne jó összehaverkodni,s a gépeket lemásolni!:-)))
Válasz #41. hozzászólásra
Szia!
Igen.
A lazitók ebben a müvelési mélység tartományban általában késenként 30-40LE-t kérnek.
Válasz #43. hozzászólásra
Félig,a keleti csatorna a választóvonal.
A roland is réti.
Te is réti gyerek vagy?
Válasz #17. hozzászólásra
Szeva Roland ,ha jössz kedden megnézed a rábáét de én nem ajánlanám a 2 kést mert itt a réten néha a rábát megsirassa az 5 kés, vagy gyártanak itt is kicsi lazítókat majd szerzek egy rajzot ha kell.
Üdv mindenkinek! Engem az érdekelne, hogy 50-es mtz elbírná-e az 1 késes lazítót, olyan 40-50 cm mélységben. Előre is köszönöm.
Sziasztok!Szerintem,ha hátrább rakjuk a késeket,akkor a gép órrát jobban emelgetni fogja munka közben!
A másik megoldás, hogy nem közvetlenül a hátuljához rakjátok a kést, hanem valamivel hátrébb. Persze komplikáltabb a váz megépítése, de pl. ha 25 cm-rel hátrébb van a kés, az is nagyon sokat jelent kiemeléskor.
Válasz #37. hozzászólásra
Így van helyes.
Válasz #35. hozzászólásra
Nem volt vele gond,ugyan a tarlót előbb gruberoztam a lazitót csak augusztusban használtam.
Annyi biztos mindkét szomszéd földjén volt viznyomás a lazítotton nem.
Az tény .a lazítást nem az mtz kategoriának találták ki de olyan kalappal köszönünk amilyen van.
Válasz #34. hozzászólásra
A harmadik orsó helyett tehetek egy munkahengert is!!!Pl. egy olyat mint az Mtz-nek a hátúlját mozgatja!Mikor közlekedek vele,akkor behúzatom a munkahengert,s a kés vége feljebb kerül!
Válasz #34. hozzászólásra
És 10 cm "luftnál" össze is húzza a tarlót, nem?
Válasz #32. hozzászólásra
Igaz .
Ha 70cm mélyre állitom csak 10cm luft marad .szálitáskor a harmadik pontnak az orsóját ki kell hajtani ne hogy leérjen a kés hegye.
Válasz #32. hozzászólásra
A Vázon a 2 kés közti távolságra irtam a 50-70 cm-t!
Válasz #31. hozzászólásra
És tud egyáltalán elég magasra emelni az MTZ? 50-70 cm menne a földbe, plusz egy 20 centire el is kellene emelni a talajtól.
Válasz #30. hozzászólásra
Ígazad van elég kötöt talajok vannak erre fele meg hát ha olyan mélyen járatja hidraulika is kel ami ki emeli.
Válasz #27. hozzászólásra
amilyen mélyen, olyan távolságra.
De inkább hadd a fenébe!
Nem emtznek való.
Válasz #27. hozzászólásra
igen !
Válasz #24. hozzászólásra
Idő pénztárca és derék kérdése.
én 70 cm enként húztam jó sokáig tartott.
A rögtörö legalább 16*16 négyszögacél kötött földből csúnya darabokat tud előszedni.
Válasz #26. hozzászólásra
Értem!Ha a 2 kést 50-70 centire teszem egymástól az úgy jó?
Válasz #24. hozzászólásra
a legjobb hatás akkor érhetö ell ha amilyen mélyen lazitasz olyan távolságra legyenek a kések
tehát ha mondjuk 50 centi mélyen huzod a kést akkor fél méterenként kell járkálni az 1 késsesel
Válasz #23. hozzászólásra
Értem!Pálcahenger szerű vagy milyen henger?
Válasz #22. hozzászólásra
Milyen távolságra ,vagy sűrűn kell lazitózni egymás mellett?
Válasz #21. hozzászólásra
Egy rugó terhelésü orsó a legjobb.
Válasz #20. hozzászólásra
na igen !!
ez jogos kérdés
csak hát ugye mi gépünk elég nehéz ahoz hogy ne kaparásszon :))
attól fügetlenül meg kell probálni a 2 kést el kell hogy huzza
az 1 kés kimeritö tud lenni :((((
Válasz #19. hozzászólásra
Orsóval állithatóvá vagy csak ugy szabadon mozogjon le,s fel?
Válasz #18. hozzászólásra
Szia!Ha megtárcsázom,akkor meg kaparni fog a gép?!Vagy nem?!Ilyenkor húzásra van a gép,vagy a lazitó lefele is húzza a gép hátúlját?!
Válasz #15. hozzászólásra
Akkor egykéses.érdemes egy rögtörővel megtámasztani hátul.
szevasz !!
Ih késböl szerintem elviszi a 2 kést csak ne simán ereszd neki a "szüz" területnek hanem tárcsázd meg elötte mélyen
Válasz #14. hozzászólásra
Környéken csak 1 lazitó van!Az 3 késes,Mtz 920-as húzza,ha jól emlékszem a tipusára!
Azon filózok,h 3 késesre csinálom a vázat,kerekekkel!
Szerzek még egy kést,s ha birja,akkor 2 késsel csinálom majd!Ha nem,akkor középre,a harmadik helyre fogatom az 1 kést!
Válasz #13. hozzászólásra
Sziasztok!Nekem 2 fejes váltvaforgatós Gassner ekém van!
Főleg a laposas helyeket akarom altalajlazitózni,h a viz ne álljon rajta!
Válasz #8. hozzászólásra
Nézz körül a környékeden, mit mivel húznak. Abból már ki tudsz indulni. Én pl. 135 lóval épphogy elviszem a 3 kést 50 centi körül, más meg itt írta, hogy kisebb géppel is bírja. Szóval a környezetedben érdeklődj.
Válasz #7. hozzászólásra
jó estét mindenkinek.
A lazitón nincs mélységtartó ,szintszabályozóval használom ezt is meg van egy 3*35 ös gassner váltva forgató ekém azt is.igaz a nagyon kötött területeken a harmadik fejeket leszerelem.Viszont a gruberra kellek kereket csinálni mert azt nagyon belehúzza.
Ha nem akarsz nagyon mélyen lazítani(45-50cm) elviszi a két kést is de ha vannak viznyomásos foltok egykésesben gondolkodjál.
Válasz #8. hozzászólásra
Sztem 1 másik traktorral kezd, ha tényleg olyan kötött felétek!
Válasz #7. hozzászólásra
Jobb ha van rajta mélységállító kerék, különben könnyen belehúzza magát túlságosan is, akkor meg nincs ami elhúzza, meg könnyebb is menni vele. Én MTZ után még nem láttam élőben, de az 1 késes szerintem elég neki, ha nem teszed le annyira, akkor meg tudsz vele gyorsabban menni, ha jól leteszed meg elég neki.