Válasz bobo77 #6352. hozzászólásáraMi is, és ugyan ilyen kombajn vágta nekem is
A terület 2x megtárcsázva, lehengerelve, várom a vetőmagkeveréket a "greeninghez" és mihánt megjön, el is lessz vetve 30 ha.
Válasz medikus #6349. hozzászólásáraJa, úgy már más. Ők 800-ért adják mázsáját, vagyis a hirdetésükben úgy van. Ha ennyiért adják, kell is a reklám. :)
Válasz VTR-es #6333. hozzászólásáraFogyasztást még nem tudok.Az első nap állogatás teszetelés 23l/ha
telire visszatankolva.Ma a command center 13l/ha mutatott.
Tegnap 5km/h mentünk,de ugy ment mintha üresen járna.Ma 8-al mentünk de igy is tökéletes volt.Szépen egyenletesen eszi.Még több is le jött volna csak ki kellett hordani mert a teherautó nem tudott bejönni a tarlóra.
köszönöm a válaszod! Nem tudom a cebissel átállítani a kombájnt.nem áll át semmilyen terményre sem... valami ötlet hálás lennék vagy esetleg privátban valahogy???.válaszod előre is köszönöm!!!
köszönöm a válaszod! Nem tudom a cebissel átállítani a kombájnt.nem áll át semmilyen terményre sem... valami ötlet hálás lennék vagy esetleg privátban valahogy???.válaszod előre is köszönöm!!!
Válasz .Feco. #6312. hozzászólásáraBárcsak minden ennyire egyszerű lenne! Habár az input oldal az nem bonyolúltabb a te számításodnál..De a hol sok a víz hol kevés aztán megint sokkk azt nem lehet egyszerű matekkal megoldani és az aztán tényleg mindent visz
Válasz preczol #6317. hozzászólásáraDe mindent meg csinálsz az 5 tonnás Árpánakk is, csak a 3q őszi meg 3q tavaszi műtrágya a különbség. +40-50 e költség, alig tobb 1 tonna termes ara...
Aki meg azt mondja hogy jajj, milyen környezetszennyező az leginkabb álságos, aki megteheti mindenki a maximumra törekszik. A többi csak sóder...
Válasz .Feco. #6312. hozzászólásáraÉn arra gondoltam, hogy ősszel kiment 600kg komplex, kora tavasszal 800kg péti. Ősszel a komlex ára: 120-170E/T, péti ára 80E/T. Ha még hozzáadod a vetőmag, 2-3Xgombaölő, rovarölő, gyomirtó árát, plusz a gázolajat, akkor már nem annyira gazdaságos a 10T-ás árpa sem.
Válasz .Feco. #6312. hozzászólásáraAz őszire is számolj +2-3q-t, az már össz vissz 80-90 e. + ktg. Na is itt jön az hogy hülye aki ennyit kockáztat. Ez ritkán jön be hogy megérte, nagy lutri ennyi pénzt befektetniÉs mi van ha tombol az aszály??? Szépen bukja a 10-100 millákat, mondjuk meg is érdemli aki ennyire felelőtlen
Válasz Zleo85 #6308. hozzászólásáraHa alul még sok becő zöldes, akkor az mind ki fog menni hátul, illetve elkeni a már száraz magvakat is. Nem lehet ebben okos az ember, ha jó időt mutatna, akkor még pár napot lehetne vele várni, de nagyon mondja a viharokat...
Válasz preczol #6309. hozzászólásáraLe sem akartam vágni,de a biztosító miatt muszály volt :D. A repcére sajnos nincs biztosítás úgyhogy ha pereg az megy a levesbe...
Válasz Zleo85 #6308. hozzászólásáraHa ilyen jó a biztosításod, akkor lehet én megvárnám a vihart. Az nem semmi, ha 75%-ot kaptál az árpára, és még ennyit levettetek. Gratulálok hozzá. Amúgy a Laverda nekem is a kedvencem, minden évben stabilan hozza a mennyiséget.
Repce aratással próbálkozik valaki?Tegnap belevágtunk 9,2es víz. Holnap jönnének vágni DK Exstorm-ot de az alsó becők(15%) még zöldek. Viszont félek a hétvégi eső/vihar/jég kombinációtól. Deszikálva volt a felső 3/4 szépen be is ért az alja viszont nagyon nem akar. Tanács/vélemény?
Laverda Árpa(erősen jégvert/megdőlt) biztosító illetve személyes meglátásom szerint is 75%-os szemveszteség. 14ha 48q/ha 10es víz. Jövőre is ez lesz.
Válasz bobo77 #6305. hozzászólásáraHuha! Akkor még sem olyan nagy valami amit összehoztak. Az egy kicsit túlzás. Így nem lenne nekik gazdaságos a 10T árpa sem.
Válasz bobo77 #6305. hozzászólásáraSzámold ki, hogy ha kétszer annyi tananyagot szór ki, es kétszer annyit termel akkor valyon jobban jár-e vagy sem...
Válasz Koszi. #6302. hozzászólásáraSzép számok de mint mondtam érdekesség gyanánt osztottam meg veletek ezt. Az osztrák ennek a műtrágya mennyiségnek 2,5 szeresét biztos kiszórta...
8348 hozzászólás
Válasz Sk Laci #6353. hozzászólásáraNem korai egy kicsit a keverek szorasa? A mustart aug. kozepe fele szoktak
Válasz bobo77 #6352. hozzászólásáraMi is, és ugyan ilyen kombajn vágta nekem is
A terület 2x megtárcsázva, lehengerelve, várom a vetőmagkeveréket a "greeninghez" és mihánt megjön, el is lessz vetve 30 ha.
Tegnap végeztünk az árpával...

Ma belevágtunk a búzába.
Suba: 12% nedvesség. Mérés nélkül saccra kb 5 t/ha de jó víz nyomott tábla volt.
Kalaháritól többet várunk,de az még szinte tejes érésben van.
A tegnap vágott árpa 14,4-es vízű volt hehe.
Antonella az is 5 t/ha lett kb, de nagy foltokba kipusztult a víztől igy nem reális az adat teljesen.
Válasz medikus #6349. hozzászólásáraJa, úgy már más. Ők 800-ért adják mázsáját, vagyis a hirdetésükben úgy van. Ha ennyiért adják, kell is a reklám. :)
Válasz preczol #6348. hozzászólásáraBálája!!!!!Renden!
Válasz medikus #6347. hozzászólásáraMázsája 1000? És viszik?! Nálunk most nincs nagy kereslet, sajnos!
Válasz preczol #6346. hozzászólásáraNálunk 1000,és megy!!!!
Válasz borda77 (Joe) #6345. hozzászólásáraBetolta egy pár topikba, eléggé el akarja adni a szalmáját. Mondjuk 800Ft-ért elég drága.
Válasz halihó #6343. hozzászólásáraTöröljéték mánnnnn ki a csávót!!!
Válasz halihó #6343. hozzászólásáraModik hol vagytok?
Hogy mindig van egy ilyen bar. ....
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-06-27 17:12:42
Válasz drenthe evo #6338. hozzászólásáraMajd meglátjuk, ha már kitapasztaltuk. A búza lesz a mértékadó. Amúgy a motor terhelődik le először.
Válasz decsi #6340. hozzászólásáraÉs visszatankolva?
Válasz VTR-es #6333. hozzászólásáraFogyasztást még nem tudok.Az első nap állogatás teszetelés 23l/ha
telire visszatankolva.Ma a command center 13l/ha mutatott.
Tegnap 5km/h mentünk,de ugy ment mintha üresen járna.Ma 8-al mentünk de igy is tökéletes volt.Szépen egyenletesen eszi.Még több is le jött volna csak ki kellett hordani mert a teherautó nem tudott bejönni a tarlóra.
Válasz cimbike. #6336. hozzászólásáraKicsi a Jd-ben a rosta... Más márkák egy kicsivel többet tudnak. + 10-20%...
Válasz decsi #6329. hozzászólásáraSzorongatod a tavalyi 42h/napomat.....

Válasz decsi #6329. hozzászólásáraMekkora sebességgel mentek az árpában? Mi olyan 4-4,5-tel tudtunk menni a 7t-sben.
Válasz decsi #6329. hozzászólásáraEz szép teljesítmény
Válasz decsi #6329. hozzászólásáraAz 3 hektó óránként....
Válasz decsi #6331. hozzászólásáraFogyasztása jó?
Válasz decsi #6329. hozzászólásáraMegszoktad már a sebességet??

Válasz VTR-es #6330. hozzászólásáraMax a felét.
Válasz decsi #6329. hozzászólásáraA 2056 mennyit szedett volna?
Nagy változás a teljesítményben a 2056-os hoz képest.6t-ás árpába. 12 óra alatt 210t
Válasz rábafan #6327. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a holnap napon kereslek...
Válasz zsolt7891 #6325. hozzászólásáraa teloszámom 06 30 2880 816 hivjál segítek
Válasz .Feco. #6319. hozzászólására
Válasz zsolt7891 #6316. hozzászólásáraszia én ismerem mi a probléma
Válasz .Feco. #6312. hozzászólásáraBárcsak minden ennyire egyszerű lenne! Habár az input oldal az nem bonyolúltabb a te számításodnál..De a hol sok a víz hol kevés aztán megint sokkk
azt nem lehet egyszerű matekkal megoldani és az aztán tényleg mindent visz

Válasz zsolt7891 #6316. hozzászólásáraVan belölle néhány széria kicsit bövebben??
Válasz .Feco. #6319. hozzászólására+ gomba,meg rovar ölő,mert azt se szoktunk.És van 5-6 tonna árpa.
Válasz preczol #6317. hozzászólásáraDe mindent meg csinálsz az 5 tonnás Árpánakk is, csak a 3q őszi meg 3q tavaszi műtrágya a különbség. +40-50 e költség, alig tobb 1 tonna termes ara...
Aki meg azt mondja hogy jajj, milyen környezetszennyező az leginkabb álságos, aki megteheti mindenki a maximumra törekszik. A többi csak sóder...
Válasz .Feco. #6312. hozzászólásáraBiztos, nem a saját földjèt nyirja osztràkban,hanem a magyart. .
Válasz .Feco. #6312. hozzászólásáraÉn arra gondoltam, hogy ősszel kiment 600kg komplex, kora tavasszal 800kg péti. Ősszel a komlex ára: 120-170E/T, péti ára 80E/T. Ha még hozzáadod a vetőmag, 2-3Xgombaölő, rovarölő, gyomirtó árát, plusz a gázolajat, akkor már nem annyira gazdaságos a 10T-ás árpa sem.
Sziasztok!
OLYAN SZEMÉLYT KERESEK AKI ISMERI A LEXION 450-ET. NAGYON FONTOS LENNE!!!
Válasz .Feco. #6312. hozzászólásáraAz őszire is számolj +2-3q-t, az már össz vissz 80-90 e. + ktg. Na is itt jön az hogy hülye aki ennyit kockáztat. Ez ritkán jön be hogy megérte, nagy lutri ennyi pénzt befektetni
És mi van ha tombol az aszály??? Szépen bukja a 10-100 millákat, mondjuk meg is érdemli aki ennyire felelőtlen

Válasz .Feco. #6312. hozzászólásáraA nitráttal meg mi lesz? Már ahol kell a nitrátbevallás...
Válasz Zleo85 #6308. hozzászólásáraPróbálkozni???
5,3-as a vize, nap közepén cirkuszos vágni, hajnali harmaton lehet benne haladosan dolgozni...
Amugy szikes réti víznyomott vackon is 3,2 tonna
Válasz preczol #6307. hozzászólásáraDe miert nem?
+6q műtrágya, mai árakon 40.000 Ft
+5 tonna árpa mai árakon 185.000 Ft
Ezen mi a nem gazdaságos?
Válasz Zleo85 #6308. hozzászólásáraHa alul még sok becő zöldes, akkor az mind ki fog menni hátul, illetve elkeni a már száraz magvakat is. Nem lehet ebben okos az ember, ha jó időt mutatna, akkor még pár napot lehetne vele várni, de nagyon mondja a viharokat...
Válasz preczol #6309. hozzászólásáraLe sem akartam vágni,de a biztosító miatt muszály volt :D. A repcére sajnos nincs biztosítás úgyhogy ha pereg az megy a levesbe...
Válasz Zleo85 #6308. hozzászólásáraHa ilyen jó a biztosításod, akkor lehet én megvárnám a vihart. Az nem semmi, ha 75%-ot kaptál az árpára, és még ennyit levettetek. Gratulálok hozzá. Amúgy a Laverda nekem is a kedvencem, minden évben stabilan hozza a mennyiséget.
Sziasztok!
Repce aratással próbálkozik valaki?Tegnap belevágtunk 9,2es víz. Holnap jönnének vágni DK Exstorm-ot de az alsó becők(15%) még zöldek. Viszont félek a hétvégi eső/vihar/jég kombinációtól. Deszikálva volt a felső 3/4 szépen be is ért az alja viszont nagyon nem akar. Tanács/vélemény?
Laverda Árpa(erősen jégvert/megdőlt) biztosító illetve személyes meglátásom szerint is 75%-os szemveszteség. 14ha 48q/ha 10es víz. Jövőre is ez lesz.
Válasz bobo77 #6305. hozzászólásáraHuha! Akkor még sem olyan nagy valami amit összehoztak. Az egy kicsit túlzás. Így nem lenne nekik gazdaságos a 10T árpa sem.
Válasz bobo77 #6305. hozzászólásáraSzámold ki, hogy ha kétszer annyi tananyagot szór ki, es kétszer annyit termel akkor valyon jobban jár-e vagy sem...
Válasz Koszi. #6302. hozzászólásáraSzép számok de mint mondtam érdekesség gyanánt osztottam meg veletek ezt. Az osztrák ennek a műtrágya mennyiségnek 2,5 szeresét biztos kiszórta...