Találtam tálcát közel, holnap vagy hétfőn megnézem, s ha jó utána döntök, csinálom. A motollám 6csillagos, de ahogy nézem leszedem a csillagokat, s csinálok rá 3-ast?
Baranyában is teljes munkaügyi,tűzvédelmi és rendőrségi ellenőrzés van most is a telephelyeken...kedden idultak és nem állnak meg...Íííírány nyaralni...na csáóóó "bambinóóók"
Gumilap van nekünk,és elfogadják.Poroltót minden olyan üzletbe(álltalában)érvényesítenek,ahol árulnak.Körbenézi,átfordítja,meghalgatja benne a por hangját,és rányomja a matricát 800ft-ért.De 6000 körül kapsz újat.
Válasz #4142. hozzászólásra
Nekem 6mm-es műanyag lapból van az akku fedél ezt el fogadták.Eredetit én sem kaptam.A traktorra is 6-kg,os készülék kell.A bevizsgálás,kb negyed óra készülékenként.Itt a közelben van egy tűzvédelemmel foglalkozó KFT-én oda szoktam vinni.
most akkor miből maszekoljak a 16éves kombájnokra????
gumilap nemjó mert éghető.... vagy az nehezen éghetőnek számít esetleg???
Földkábelnek pedig a lánc a legjobb megoldás, ha vékony sodronyt raksz rá az le sem ér a fődre menetközben ha erőset azmeg összehúzza a töreket gazt esetleg...
Görgőslánc a legjobb bizony! Az nem szakad meg sehol bármerre mozog a fémek folyamatosan érintkeznek.
Traktorra is 6kg-os porraloltó szükséges???
Bevizsgálás milyen gyorsan van meg??? hol végzik mondjuk miskolcon???
Az akku fedelének kell nehezen éghető anyagból lenni.Volt régen egy CLAAS MATADOR kombájnom.Annak lemez akku fedele volt gyárilag.Ez a gép kigyulladt az új gazdájánál a fedél miatt mert félre csúszott és zárlatot okozott.2-ha,gabona égett le.Bár az is igaz,hogy még nálam volt a gép nem történt vele ilyen!
Nem a villám miatt kell rá. A sok izgő mozgó dörzsölődő alkatrész miatt statikusan feltöltődik a kombájn és mikor letesszük az asztalt vagy csak leszállunk róla akkor ez ívet húzhat és tüzet okozhat a tarlón.
A domin nekem is az volt mikor megvettem bár tavaly tettünk egy 10-es sodronyt mellé de még jó hogy hosszabbat szabtam mert nagyon kopik és utána kell engednem rajta kicsit
Érdekes, külföldön a kombájnokon még nem láttam földelő kábelt.
Lehet,hogy ott nincs villám?
Vagy leszerelik róla mielőtt eladják használtként?
Miért nem teszik rá gyárilag,ha annyira fontos?
Válasz #4132. hozzászólásra
De akkor a Dominatorokon miért volt abból ? meg lehet az magasabbra is tenni nem csak úgy rádobni . nem kötekedni akarok veled csak nem értem hogy bizonyos dolgokat egy két jogalkotó hogy tud kifosni az agyából .
Válasz #4130. hozzászólásra
És miért nem jó a fém akku doboz ? Bár szerintem ezt ők maguk sem tudják . A lánc is érdekes 40 éve jó a lánc földelésnek most pár éve kifosta valami barom az agyából hogy nem jó és erre nagyon rá vannak állva most .
Válasz #4126. hozzászólásra
Egy 6-kg,os porral oltó kötelező több lehet.Nekem habbal oltó van a kombájnomon,meg egy porral oltó.Minden évben érvényesíteni kell a készülékeket,5,évesen közép ellenőrzés,10,évesen teljes körű ellenőrzés,20,évesen selejt.
Üdv!A földelő kábel folytonos anyagból kell,hogy legyen.Nekem lágy drótkötélből van 8-as átmérőjű,és a vázhoz van csavarozva.Azt mondják azért nem jó a lánc,mert különálló szemekből van,és esetleg nem érintkeznek az egyes szemek,vagy ívet húz.Akkumulátor fedél mindenképpen kötelező,nehezen,vagy nem éghető anyagból,fém nem jó.A gépszemle házilag is elvégezhető,csak 8-nappal előtte be kell jelenteni az illetékes tűzoltóságnál hivatalos bejelentő lapon és a gépszemle jegyzőkönyvet ki kell tölteni és az utasítások szerint elvégezni a szemlét,tanú jelenlétében.
Csak a nagy porralpltót fogadják el???
Trakikban kicsi kézi van ami elfér kényelmesen a kabinokban és nemfoglal helyet. Kombájnokon nagyok vannak de egyik szerintem már levan járva.
Fogok venni jópár darabot muszály lesz hogy frissítsük őket.
Olajok nem folynak, akksik rögzítve vannk igaz ezeken a gépeken nincsen fedelük, traktorokon igen.
Minden apróság ha eszedbe jut írd már meg legyélszíves hagy okuljunk ezekből és ne tanulópénz formájában helyszínen esetlegesen
Nállunk is volt egy kombájnál ilyen ellenörzés.Amúgy meg rákényszerítsenek ezzel,hogy ne termeljünk.Aztán majd,ha nem lesz az ellenörnek mit enni,majdcsak engednek belőle.
Az előzőhöz:Ellenőrizték az összes hydraulikus berendezést,üzemanyag rendszert,nincs e olaj,vagy üzemanyag szivárgás,akkumulátor rögzítése fedél állapota stb.
Bács-megyében történt.A kombájn általános műszaki állapotát,tűzoltó készülék érvényességét,gépszemle jegyzőkönyv megléte érvényessége,indítási napló érvényessége vezetése (zöld rendszámnál),fülke belső állapota dohányzásra utaló jelek,földelő vezeték állapota anyaga (lánc nem jó).Ellenőrizték továbbá,hogy milyen alapon végzem a bérmunkát,adószám ellenőrzés,vezetői engedély,balesetvédelmi oktatást igazoló dokumentumok,bár ez nekem nem kellett,mikor kiderült,hogy a saját főnököm vagyok,de alkalmazottnál kell.A gazda szemszállító gépein is ezt ellenőrizték,plusz a gép,és a pótkocsi műszaki érvényességét.Kivéve a vállalkozással kapcsolatos iratokat,mivel ő őstermelő,de ezt viszont igazolni kellett.A gazdának a traktor műszaki vizsga volt csak érvényes,minden más hiányzott.Most várja a büntetést.
Üdv!A múlt hét végén végeztem,az aratással.242-ha-t arattam le.Szinte meghibásodás nélkül,az is egy feszítő görgő csapágy csere,és pár kaszapenge csere.30,éve vagyok kombájnos,de idáig,még soha nem ellenőriztek.Az idén ez is megtörtént.Kint aratás közben tűzoltóság,katasztrófa védelem,rendőrség,munkaügy,munkavédelem.Ez mind együtt,egyszerre.Nálam, mindent rendben találtak,nem úgy a gazda szemszállító járművein.
Van fenn olyan videó is csak annyit tud hogy beljebb mész a mocsokba és karneváli a hangulat. Mert mindenki azon fáradozik hogy ki húzza a gépet 2010-ben nekem annyi szerencsém volt hogy használtam a szintező rendszert,sík terepen is és a sárban nem tudott fel ülni.
Ermikének 150-180Le gépben kellene gondolkozni, 4 soros kukorica asztalba, közlekedés szempontjából max 4.6 asztalba, szerintem.De mi csak kibicek vagyunk, Ő a fizető.
TC59 6ládás kombájn!!!!
TX méret illetve teljesítmény csak egyszerűbb embernek is való, de nagyobb kombájn.
Viszont az 56-osnak éppen a 4,5méteres a zsír asztalméret szerintem is 5,1-es van azthiszem egyel nagyobb inkább jólenne az 59-nek mint a 6méteres főleg jó anyagokban.
8348 hozzászólás
Válasz #4148. hozzászólásra

Olyan országos 600-700 azt mondom!!

Azért ennyi nem lesz mint ami a filmeken van, ennyit nem jósolok!!
Válasz #4148. hozzászólásra

Ha igazi vizes esztendő lesz 2013 akkor hova fizetsz be nyaralni családostól, kinéztem a Maldiv- szigeteket, befizetsz akkor????????????
Válasz #4151. hozzászólásra
És milyen tálcák ,keskeny sorfüggetlen, vagy széles? Melyik lehet a jobb ?Valamit nekünk is ki kéne találni.
Válasz #4150. hozzászólásra

Találtam tálcát közel, holnap vagy hétfőn megnézem, s ha jó utána döntök, csinálom. A motollám 6csillagos, de ahogy nézem leszedem a csillagokat, s csinálok rá 3-ast?
Czanik Sanyi, hol tartasz a napraforgó tálcákkal? Miben látsz jó megoldást?
Tengeri aratások...........de régen volt már 2010 de Józan Sanyi szerint jövőre csapadék lesz
http://www.youtube.com/watch?v=dKvNHGUeUNA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=8YTEOmpxGsc&feature=related
Válasz #4135. hozzászólásra
Nincs is,az elvtársak találták ki...
Baranyában is teljes munkaügyi,tűzvédelmi és rendőrségi ellenőrzés van most is a telephelyeken...kedden idultak és nem állnak meg
...Íííírány nyaralni...na csáóóó "bambinóóók"
Gumilap van nekünk,és elfogadják.Poroltót minden olyan üzletbe(álltalában)érvényesítenek,ahol árulnak.Körbenézi,átfordítja,meghalgatja benne a por hangját,és rányomja a matricát 800ft-ért.De 6000 körül kapsz újat.
Nekem 6mm-es műanyag lapból van az akku fedél ezt el fogadták.Eredetit én sem kaptam.A traktorra is 6-kg,os készülék kell.A bevizsgálás,kb negyed óra készülékenként.Itt a közelben van egy tűzvédelemmel foglalkozó KFT-én oda szoktam vinni.
Gyárilag sincsen fedő minden gép akksiján!!!!
most akkor miből maszekoljak a 16éves kombájnokra????
gumilap nemjó mert éghető.... vagy az nehezen éghetőnek számít esetleg???
Földkábelnek pedig a lánc a legjobb megoldás, ha vékony sodronyt raksz rá az le sem ér a fődre menetközben ha erőset azmeg összehúzza a töreket gazt esetleg...
Görgőslánc a legjobb bizony! Az nem szakad meg sehol bármerre mozog a fémek folyamatosan érintkeznek.
Traktorra is 6kg-os porraloltó szükséges???
Bevizsgálás milyen gyorsan van meg??? hol végzik mondjuk miskolcon???
Válasz #4131. hozzászólásra
Az akku fedelének kell nehezen éghető anyagból lenni.Volt régen egy CLAAS MATADOR kombájnom.Annak lemez akku fedele volt gyárilag.Ez a gép kigyulladt az új gazdájánál a fedél miatt mert félre csúszott és zárlatot okozott.2-ha,gabona égett le.Bár az is igaz,hogy még nálam volt a gép nem történt vele ilyen!
Ilyen kombájnt láttatok-é már?

Én még nem, legalábbis élőben nem.
Üdv!3-hete volt az ellenőrzés ott ahol egyszer szemben arattuk egymással a kukoricát,Öregmajornál.
Válasz #4135. hozzászólásra
Nem a villám miatt kell rá. A sok izgő mozgó dörzsölődő alkatrész miatt statikusan feltöltődik a kombájn és mikor letesszük az asztalt vagy csak leszállunk róla akkor ez ívet húzhat és tüzet okozhat a tarlón.
Nem akku dobozt kérnek!Letakarni a tetejét fixen.Nehogy valami ráessen,és zárlatot okozzon.
Válasz #4133. hozzászólásra
Nem tudok akkor .
A domin nekem is az volt mikor megvettem bár tavaly tettünk egy 10-es sodronyt mellé de még jó hogy hosszabbat szabtam mert nagyon kopik és utána kell engednem rajta kicsit
Érdekes, külföldön a kombájnokon még nem láttam földelő kábelt.
Lehet,hogy ott nincs villám?
Vagy leszerelik róla mielőtt eladják használtként?
Miért nem teszik rá gyárilag,ha annyira fontos?
Válasz #4132. hozzászólásra
De akkor a Dominatorokon miért volt abból ? meg lehet az magasabbra is tenni nem csak úgy rádobni . nem kötekedni akarok veled csak nem értem hogy bizonyos dolgokat egy két jogalkotó hogy tud kifosni az agyából .
Az uj Johni kombájnok mind láncos földeléssel készülnek tudtom szerint
Akkor most hogy van ez 

A fém vezeti az elektromosságot, mikor az akksisarukat csavarom és a kulcs miatt véletlen áthúz az szépen szikrázik- gondolom én, ezért.
Válasz #4130. hozzászólásra
És miért nem jó a fém akku doboz ? Bár szerintem ezt ők maguk sem tudják . A lánc is érdekes 40 éve jó a lánc földelésnek most pár éve kifosta valami barom az agyából hogy nem jó és erre nagyon rá vannak állva most .
Mikor kaptad az ellenőrzést ?
Egy 6-kg,os porral oltó kötelező több lehet.Nekem habbal oltó van a kombájnomon,meg egy porral oltó.Minden évben érvényesíteni kell a készülékeket,5,évesen közép ellenőrzés,10,évesen teljes körű ellenőrzés,20,évesen selejt.
Válasz #4127. hozzászólásra
Üdv!A földelő kábel folytonos anyagból kell,hogy legyen.Nekem lágy drótkötélből van 8-as átmérőjű,és a vázhoz van csavarozva.Azt mondják azért nem jó a lánc,mert különálló szemekből van,és esetleg nem érintkeznek az egyes szemek,vagy ívet húz.Akkumulátor fedél mindenképpen kötelező,nehezen,vagy nem éghető anyagból,fém nem jó.A gépszemle házilag is elvégezhető,csak 8-nappal előtte be kell jelenteni az illetékes tűzoltóságnál hivatalos bejelentő lapon és a gépszemle jegyzőkönyvet ki kell tölteni és az utasítások szerint elvégezni a szemlét,tanú jelenlétében.

Nem kell új csak ujból kell érvényesíteni
Válasz #4119. hozzászólásra
Ja igen földelő vezeték akkor miből kéne hogy legyen????
görgőslánc???
Csak a nagy porralpltót fogadják el???
Trakikban kicsi kézi van ami elfér kényelmesen a kabinokban és nemfoglal helyet. Kombájnokon nagyok vannak de egyik szerintem már levan járva.
Fogok venni jópár darabot muszály lesz hogy frissítsük őket.
Olajok nem folynak, akksik rögzítve vannk igaz ezeken a gépeken nincsen fedelük, traktorokon igen.
Minden apróság ha eszedbe jut írd már meg legyélszíves hagy okuljunk ezekből és ne tanulópénz formájában helyszínen esetlegesen
Amúgy nállunk van előzetes szemle háznál.Aki a szemlét végzi,megvan a mobilszám,és kéri,ha ellenörzés van hívjuk.

Nállunk is volt egy kombájnál ilyen ellenörzés.Amúgy meg rákényszerítsenek ezzel,hogy ne termeljünk.Aztán majd,ha nem lesz az ellenörnek mit enni,majdcsak engednek belőle.
Válasz #4122. hozzászólásra
Üdv!Júniusban.
Mikor kezdted az aratást,májusban!Vagy a géppel össz ennyit vágtál le?
Az előzőhöz:Ellenőrizték az összes hydraulikus berendezést,üzemanyag rendszert,nincs e olaj,vagy üzemanyag szivárgás,akkumulátor rögzítése fedél állapota stb.
Bács-megyében történt.A kombájn általános műszaki állapotát,tűzoltó készülék érvényességét,gépszemle jegyzőkönyv megléte érvényessége,indítási napló érvényessége vezetése (zöld rendszámnál),fülke belső állapota dohányzásra utaló jelek,földelő vezeték állapota anyaga (lánc nem jó).Ellenőrizték továbbá,hogy milyen alapon végzem a bérmunkát,adószám ellenőrzés,vezetői engedély,balesetvédelmi oktatást igazoló dokumentumok,bár ez nekem nem kellett,mikor kiderült,hogy a saját főnököm vagyok,de alkalmazottnál kell.A gazda szemszállító gépein is ezt ellenőrizték,plusz a gép,és a pótkocsi műszaki érvényességét.Kivéve a vállalkozással kapcsolatos iratokat,mivel ő őstermelő,de ezt viszont igazolni kellett.A gazdának a traktor műszaki vizsga volt csak érvényes,minden más hiányzott.Most várja a büntetést.
Válasz #4115. hozzászólásra
Naés mit vizsgáltak a gépeken járműveken???
Mi nem felelt meg és hogyan kellene lennie???
Hagy okuljunk mi is mert csak halovány gondolataim vannak ezekről...
Válasz #4115. hozzászólásra
Milyen megyében volt ez az ellenőrzés ?
Válasz #4101. hozzászólásra
2010-ben nekem annyi szerencsém volt hogy használtam a szintező rendszert,sík terepen is és a sárban nem tudott fel ülni.
Van fenn olyan videó is csak annyit tud hogy beljebb mész a mocsokba és karneváli a hangulat. Mert mindenki azon fáradozik hogy ki húzza a gépet
Válasz #4112. hozzászólásra
Idén a TX 66 egy táblában nem bírt 26-tól többet levágni 45 mázsás anyagban, pedig egy szál fű nem volt benne. Azt hiszem annak is 610-es asztala van.
háát igen...

Ittvan a Ferga neki azzal apríthat!
Zöldes muharos parlagfüves tritikáléban arattam együtt egy Medionnal, 10hektárból 3-at vett le míg ez 7et
Ugyanúgy megy a nagy zöld anyagban mint szárazban, ja és vonulgatásokkal több táblában is 30hektárt levesz kényelmesen.
Válasz #4110. hozzászólásra
200-ra kell a 6 ládás,főleg esős időbe mikor haladni kell.Claas bármely tipusa,ami merci motoros.
Válasz #4109. hozzászólásra
200 ha meló lenne neki egyenlőre évente!
Ermikének 100pár hektár saját aratnivalója van mostmég, aztmondja több lesz belőle.
Meg gondolom aratgatna maszekba is hamár gép van hozzá.
Az énTC56-osom lenne a legideálisabb számára ezt Ő is tudja...
csak én nemtudok helyére Centorát vagy Lexiont venni egyenlőre így patthelyzetben vagyunk.
de ez lesz az övé, elég jól rendbevan rakva, új gumikkal, mindenféle asztallal kocsival amblokk, nyugodtszívvel adnám neki
Válasz #4106. hozzászólásra
De mi csak kibicek vagyunk,
Ő a fizető.
Ermikének 150-180Le gépben kellene gondolkozni, 4 soros kukorica asztalba, közlekedés szempontjából max 4.6 asztalba, szerintem.
Válasz #4106. hozzászólásra
Mekkora területre kellene?
TC59 6ládás kombájn!!!!
TX méret illetve teljesítmény csak egyszerűbb embernek is való, de nagyobb kombájn.
Viszont az 56-osnak éppen a 4,5méteres a zsír asztalméret szerintem is 5,1-es van azthiszem egyel nagyobb inkább jólenne az 59-nek mint a 6méteres főleg jó anyagokban.
Válasz #4103. hozzászólásra

Hát nem kevés. Az 5 is elég lenne bőven szrerintem.