Válasz szalayb0511 #2493. hozzászólásáraTavaly nálunk nem nézték, az idén lehet, gondolom az árak miatt, hogy lehet olcsóbban venni, hogy kereskedő is jóllakjon, aztán ugyanúgy megy a többivel a feldolgozóba egy áron...
Valamiért Gy-S-M megyében is nézik a HL-t…
Esetleg valaki, mondjuk egy kereskedő, meg tudná mondani, hogy miért fontos?
63-tól jó itt is, a búza meg 75 és 78-tól euró minősítés…
Válasz mtz1221 #2484. hozzászólásáraFelénk nézik a hektolitersúlyt a gabonáknál.
búzánál min. 750, árpánál 600 vagy 660. Az utóbit nem tudom, nincsen a kezemben a szerződés.
Válasz Apáé #2488. hozzászólásáraMondtam az asszonynak hogy kiverjük a ház ablakát, és tele nyomjuk árpával. Nem örült neki. Lebaszták 35 dinre, csak az a gond hogy sokat nem is fognak megvenni.
Válasz mtz1221 #2484. hozzászólásáraItt nálunk 63 alatt már százalèkolnak lefelé. Ahová szoktam vinni ott a vizet és a hektoliter súlyt mérik. Az 50 az már elég lèhás lehet sajnos. Felètek akkor sajnos nem sok eső lehetett. Sajnálom
Árpának mennyi a hektoliter súlya kb ??? Eddig soha nem nézte senki sem (emiatt nem is foglalkoztam vele eddig), ma a rothadékok eltalálták hogy 50 alatt nem is kell nekik. Hab a tortán aki eddig belevágott, kemény 3-3.5 tonnák várhatóak felénk.
Válasz mtz1221 #2480. hozzászólásáraNem rosszból mondtam,csak megjegyeztem,hogy szörnyü ez az aránytalan infláció
A tavalyi munkák már felét se éri,bár nézöpont kérdése.
Válasz fexco #2469. hozzászólásáraDörög már...
Értem, én meg futólag csináltam egy képet róla, a szemeket nem is néztem, csak ránéztem a kalászra, oszt' jóvan'
Elfelejtettem melyik a su ellen ,melyik a kárpátia árpa.
Nem emlékszem,hogy melyik melyik oldalon van.Mi lehet a külömbség ? Mert nekem tök egyformának tünik
Válasz Utász #2454. hozzászólásáraNálam a forgójban volt ilyen, azért kérdeztem. De nálam a növényvédőszer miatt volt 3 helyen kicsike folt deformált árpakalásszal.
Sziasztok! Tőlem tapasztaltabb árpatermelők talán tudnak segíteni...mi lehet ez a tünet.
Csak foltokban, egy táblán belül. Homokos parton, és laposban is van kisebb nagyobb foltokban.
Válasz hegesztocsabi #2445. hozzászólásáraAz enyém is 1 méter de szerintem a kollega a vízhiányra gondolt. Eső nélkül nem telítődnek ki rendesen a szemek. Ha nem lesz eső az nagyban csökkenti a termést
3495 hozzászólás
Válasz Sk Laci #2491. hozzászólásáraNálunk eddig csak a búzánál nézték( mást semmit, a nedveségen és piszkon kívül) 73-alatt takarmány búzának ment.
Válasz szalayb0511 #2493. hozzászólásáraTavaly nálunk nem nézték, az idén lehet, gondolom az árak miatt, hogy lehet olcsóbban venni, hogy kereskedő is jóllakjon, aztán ugyanúgy megy a többivel a feldolgozóba egy áron...
Valamiért Gy-S-M megyében is nézik a HL-t…
Esetleg valaki, mondjuk egy kereskedő, meg tudná mondani, hogy miért fontos?
63-tól jó itt is, a búza meg 75 és 78-tól euró minősítés…
Válasz Sk Laci #2491. hozzászólásáraNálunk 63 hl felett kell lennie az árpának. Búzánál viszont nem nézik ezt a paramétert.
Válasz mtz1221 #2484. hozzászólásáraFelénk nézik a hektolitersúlyt a gabonáknál.
búzánál min. 750, árpánál 600 vagy 660. Az utóbit nem tudom, nincsen a kezemben a szerződés.
Válasz Apáé #2488. hozzászólásáraMondtam az asszonynak hogy kiverjük a ház ablakát, és tele nyomjuk árpával. Nem örült neki. Lebaszták 35 dinre, csak az a gond hogy sokat nem is fognak megvenni.
Válasz mtz1221 #2487. hozzászólásáraEgyébként mennyiért veszik a takarmány árpát,ha már a kukoricát leverték 30din alá?
Válasz mtz1221 #2487. hozzászólására3-3.5 tonna hektárján? Ha szarakodnak,akkor ne add oda ! Nem csak 1 felvásárló van.
Kösz. Akkor nem szabadna hogy gond legyen, de jövő héten meglássuk.
Válasz mtz1221 #2484. hozzászólásárahttps://www.agropa.hu/tanacsok-novenytermeloknek/termeny-minosites
Ez alapján az 50 elég alacsony.
Válasz mtz1221 #2484. hozzászólásáraItt nálunk 63 alatt már százalèkolnak lefelé. Ahová szoktam vinni ott a vizet és a hektoliter súlyt mérik. Az 50 az már elég lèhás lehet sajnos. Felètek akkor sajnos nem sok eső lehetett. Sajnálom
Árpának mennyi a hektoliter súlya kb ??? Eddig soha nem nézte senki sem (emiatt nem is foglalkoztam vele eddig), ma a rothadékok eltalálták hogy 50 alatt nem is kell nekik. Hab a tortán aki eddig belevágott, kemény 3-3.5 tonnák várhatóak felénk.
Válasz mtz1221 #2480. hozzászólásáraNem rosszból mondtam,csak megjegyeztem,hogy szörnyü ez az aránytalan infláció
A tavalyi munkák már felét se éri,bár nézöpont kérdése.
Válasz mtz1221 #2477. hozzászólására400-as ojróval 122, há' az igen kevés...
Válasz Apáé #2479. hozzászólásáraNeked idén is lesz 8.5 tonna átlagod ??? Boltba alkatrészért szoktál járni ???
Válasz mtz1221 #2477. hozzászólásáraTavaly 20 dinárért vették,milyen szomoru hogy mostmár a 35 is "kevés"

Válasz mtz1221 #2477. hozzászólására140 a rádió szerint, ma hallottam
Árpa ára mennyi felétek ??? Itt ma elkezdték venni, kb 30.5 euró 8%-os kompenzációval. Nem kevés ez nagyon ???
Válasz mtz1221 #2473. hozzászólásárairtam a verdásba.
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-06-09 10:08:24
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-06-09 10:08:58
Válasz fexco #2472. hozzászólásáraMit látsz a szervizelést azt betarthatta az olasz rendesen ??? Meg vagy vele elégedve ???
Válasz mtz1221 #2470. hozzászólásáraNagyvonalakba kb igen
Válasz fexco #2469. hozzászólásáraDörög már...

Értem, én meg futólag csináltam egy képet róla, a szemeket nem is néztem, csak ránéztem a kalászra, oszt' jóvan'
Válasz fexco #2469. hozzászólásáraOlasz autó hogy vágott be, az is kívülről csúnya, belülről meg az alja mint az új ???
Válasz Gumóka #2468. hozzászólásáraÉn az êrettségi stádiumára gondoltam,néztem ilyeneket,még a szem tiszta tej.
Ugyhogy haggyüjjön!
Válasz fexco #2467. hozzászólásáraRáfér, a dombja homokos is, tavaly búzából is ez volt a gyengébb, idén meg az input is kevesebb lett.
Válasz Gumóka #2466. hozzászólásáraErre is még simán jöhet az állitólag" mindenidők legnagyobb esője"
Jakubus

Friss árpa árakról hallott már valaki?
Válasz barazdabetyar. #2463. hozzászólásáraItt is van olyan rész ami kezd érni.
Válasz hegesztocsabi #2462. hozzászólásáraSzép zöld.Itt egy hét és aratás.
Elfelejtettem melyik a su ellen ,melyik a kárpátia árpa.
Nem emlékszem,hogy melyik melyik oldalon van.Mi lehet a külömbség ? Mert nekem tök egyformának tünik
Brutálmagasra megnőtt. Nem kapott szárerősítőt. Eső kéne, de szigorúan szél nélkül.
Volt egy kis szél..

Válasz Mln #2457. hozzászólásárapoloska
Válasz Mln #2457. hozzászólásáraKérdezd a növényorvosodat!
Mi okozta ezt az árpával?
Màr 3 variációt hallottam
Válasz mocsencsi1 #2453. hozzászólásáraÉn is úgy saccolom, hogy eső nélkül annyival fog csökkenni a várható termés
Válasz Utász #2454. hozzászólásáraNálam a forgójban volt ilyen, azért kérdeztem. De nálam a növényvédőszer miatt volt 3 helyen kicsike folt deformált árpakalásszal.
Válasz Sk Laci #2452. hozzászólásáraPermetezőkartól független. Lombtrágyát kapott, meg gyomírtót, külön.
Válasz gyorfy10 #2446. hozzászólásáraSajnos igen az elkövetkező hét sok mindent eldönt az árpában, tán nem mondok sokat a 30%-kal?
Válasz Utász #2447. hozzászólásáraMindenhol ilyen, vagy csak azokon a helyeken, ahol összeértek a permetezőkarok?
Válasz Utász #2450. hozzászólásárahttps://www.agro.basf.hu/hu/Szolgáltatások/Kártevő-lexikon/Kártevők-(Rovarok-Rágcsálók)/Fonálférgek/Gabona-poloskák/
Válasz medikus #2448. hozzászólásáraMekkora bogárkàt kell keresni? Járkáltam benne, de nem láttam bogarat..semmilyet.
Válasz hegesztocsabi #2445. hozzászólásáraSzerintem meg arra gondolt,hogy ha jön valami esős vihar,akkor olyan lesz mintha áttment volna rajtaegy uthenger....
Válasz Utász #2447. hozzászólásáraGabona poloska?
Sziasztok! Tőlem tapasztaltabb árpatermelők talán tudnak segíteni...mi lehet ez a tünet.

Csak foltokban, egy táblán belül. Homokos parton, és laposban is van kisebb nagyobb foltokban.
Válasz hegesztocsabi #2445. hozzászólásáraAz enyém is 1 méter de szerintem a kollega a vízhiányra gondolt. Eső nélkül nem telítődnek ki rendesen a szemek. Ha nem lesz eső az nagyban csökkenti a termést