Válasz medikus #1307. hozzászólásáraTavaly ezt eljátszotta velem a korai búza. A kései után kellett aratni az újrahajtások miatt. Idén remélem ezt nem kell végigjátszanom....
Válasz B.Bali #1304. hozzászólásáraNálunk az a gond hogy szerződni senki nem akar rá,és olyan is előfordult már több alkalommal hogy extra jó évben 5-6 napig vették aratáskor(még meg nem lett a várható menyiségük) és utána nem kellet senkinek.
Alighanem az idei év lesz mikor befejezem a búza termelést.tavaly is voltak már kételyeim hogy kell e vetni,de idén be fog bizonyosodni hogy nem kell,mert búza nem lesz felénk 4 tonna sem sajnos.
Válasz Büresz #1299. hozzászólásáraNálam bokrosodáskor visszaszáradtak a hajtások, 3, max 4 szál van rajtok, ezekből lessz, ami lessz. Kavicsos altalaj "átka".
Rengeteget segített a multkori 7 mm, remélem kinevel valamit, hogy ne legyen mínuszos.
Válasz blazy86 #1298. hozzászólásáraHa már most fújkálja a szél a fekete port, akkor az inkább árpa valódi porüszög szerintem. A fedettüszög esetében vastagabb hártya borítja az üszögös szemeket, ahhoz nem elég a szél, hogy felszakadjon (bár amilyen időjárás van most, bármi megtörténhet). Akármelyik üszög is, vetőmagnak valót ne fogj belőle. A fedettüszög csírafertőző (következő vetésnél aktivizálódik a betegség), a porüszög pedig virág- (tehát már most fertőzik a beteg növények a többi virágot), de védekezni már nem tudsz ellenük.
Válasz Sk Laci #1296. hozzászólásáraMa kiraktam neki 1 literrel, megvettem már márciusban a 15 litert 14,5 hektárra, 2 litert nem tartogatok. Nem bokrosodott az a bajom. Kalászok szépek.
Válasz Büresz #1287. hozzászólásáraNem. Sk-ban 0,75-1,5 L/ha van engedélyezve. Max dózis a te 1 literednek 50% pluszba.
Én is 1 L/ha adagot teszek ki majd az árpára.
Válasz blazy86 #1293. hozzászólásáraÁrpa fedettüszög. A magból jött a csávázószer nem dolgozott tökéletesen. Ha csak itt-ott van nem kell vele foglalkozni meg nem is lehet permetezessel ellene védekezni.
Sziasztok! Az őszi árpa konyomta a kalászt és találtam néhány csont fekete magsort, amit már úgy nyomott ki.
Igaz 5ha-on 4-5 db-ot, de a kérdés, hogy kell-e vele foglakozni érdemben, és ha igen milyen szerrel.
Válasz blsjela #1285. hozzászólásáranálunk se gyakori, utóbbi pár évben nem volt, előtte is inkább tavaszi. Most is csak azért lett vetve mert nem lett elég a búza vetőmag :D
Válasz Gatti #1284. hozzászólásáraNem tudom ez az első hogy van árpa. Remélem 5t/ha felett lesz .
Tavaly itt mindenkinek 8-9t/ha volt de idén alig volt csapadék.
Válasz Gatti #1282. hozzászólásáraSzeptember 25. A másik tábla oktober 11.sajnos a virus megfogta pár helyen.
Most kap egy utolsó gomba elleni szert egy rovarölőt meg kap wuxált.
Válasz Büresz #1264. hozzászólásáraVirágzás végéig lehet, de mivel 4-6 hét hatástartama lehet, ezért jövő héten ki lehet tenni. Árpában 0,8 l/ha a dózis.
Aratás június vége.
Nálam elvileg Elatus Era lesz, amint lehet.
Amúgy milyen az árpa?
Válasz Saca12 #1262. hozzászólásáraLehet a növénnyel semmi, de esetleg a felvásarlónál megfogják miattad határértéken túli szermaradvannyal, és a nyakán marad az egész tétel.
3462 hozzászólás
Válasz mtz1221 #1303. hozzászólásáraNem tom, de én nem látom azt a fene nagy buktát.
Válasz medikus #1307. hozzászólásáraTavaly ezt eljátszotta velem a korai búza. A kései után kellett aratni az újrahajtások miatt. Idén remélem ezt nem kell végigjátszanom....
Válasz medikus #1307. hozzászólásáraaratáskor lesznek gondok.megdobja majd a vizet rendesen...
Válasz Bobo77 #1308. hozzászólására

Válasz F-A-R-M-E-R \ #1306. hozzászólásáraNálad is ilyen láttam
Válasz Sk Laci #1301. hozzászólásáraMajd esővel újra sarjad!Fele zöld lesz,mikor aratni kellene!
Válasz mtz1221 #1303. hozzászólásáraEz baromi jól néz ki hallod..

Ha ezzel van bajod, néznéd meg ahol visszanőtt a földbe szerencsétlen. Felénk is van nagyon rossz, meg jobb is...
Válasz B.Bali #1304. hozzászólásáraNálunk az a gond hogy szerződni senki nem akar rá,és olyan is előfordult már több alkalommal hogy extra jó évben 5-6 napig vették aratáskor(még meg nem lett a várható menyiségük) és utána nem kellet senkinek.
Válasz mtz1221 #1303. hozzászólásáraMi már évek óta nem vetünk,pont azért amiért írod te is
Alighanem az idei év lesz mikor befejezem a búza termelést.tavaly is voltak már kételyeim hogy kell e vetni,de idén be fog bizonyosodni hogy nem kell,mert búza nem lesz felénk 4 tonna sem sajnos.

Válasz Sk Laci #1301. hozzászólásáraEz egy ilyen év.
Nézz be a mulcsozó topicba.
Válasz Büresz #1299. hozzászólásáraNálam bokrosodáskor visszaszáradtak a hajtások, 3, max 4 szál van rajtok, ezekből lessz, ami lessz. Kavicsos altalaj "átka".
Rengeteget segített a multkori 7 mm, remélem kinevel valamit, hogy ne legyen mínuszos.
Válasz blazy86 #1298. hozzászólásáraHa már most fújkálja a szél a fekete port, akkor az inkább árpa valódi porüszög szerintem. A fedettüszög esetében vastagabb hártya borítja az üszögös szemeket, ahhoz nem elég a szél, hogy felszakadjon (bár amilyen időjárás van most, bármi megtörténhet). Akármelyik üszög is, vetőmagnak valót ne fogj belőle. A fedettüszög csírafertőző (következő vetésnél aktivizálódik a betegség), a porüszög pedig virág- (tehát már most fertőzik a beteg növények a többi virágot), de védekezni már nem tudsz ellenük.
Válasz Sk Laci #1296. hozzászólásáraMa kiraktam neki 1 literrel, megvettem már márciusban a 15 litert 14,5 hektárra, 2 litert nem tartogatok. Nem bokrosodott az a bajom. Kalászok szépek.
Válasz kukaccsosz #1295. hozzászólásáraKöszönöm.
Az egészséges kalászokra ez mennyire veszèlyes? Mondjuk ha a szél fújkálja ezt a fekete port.?
Válasz mocsencsi1 #1291. hozzászólásáraBiztos vagy benne?
Nekem is ritka maradt az árpám, mégis a drágább Priaxort választom.
Válasz Büresz #1287. hozzászólásáraNem. Sk-ban 0,75-1,5 L/ha van engedélyezve. Max dózis a te 1 literednek 50% pluszba.
Én is 1 L/ha adagot teszek ki majd az árpára.
Válasz blazy86 #1293. hozzászólásáraÁrpa fedettüszög. A magból jött a csávázószer nem dolgozott tökéletesen. Ha csak itt-ott van nem kell vele foglalkozni meg nem is lehet permetezessel ellene védekezni.
Válasz mocsencsi1 #1291. hozzászólásáraÉs ha a priaxor hoz plusz 500kg_ot, akkor mi a matek?
Én tegnap nyomtam le.
Sziasztok! Az őszi árpa konyomta a kalászt és találtam néhány csont fekete magsort, amit már úgy nyomott ki.
Igaz 5ha-on 4-5 db-ot, de a kérdés, hogy kell-e vele foglakozni érdemben, és ha igen milyen szerrel.
Válasz mocsencsi1 #1291. hozzászólásáraMég áll!!

Válasz Büresz #1287. hozzászólásáraInkább egy 4000 Ft-os tebusha, a 15000 ft-os priaxor helyett-árpa már eldőlt.
Válasz Büresz #1287. hozzászólásáraNem fog érte megharagudni
Válasz Bobo77 #1288. hozzászólásáraDe..
Válasz Büresz #1287. hozzászólásáraÁrpában nem 0,8 l/ha a max dózis?
Válasz kukaccsosz #1274. hozzászólásáraHolnap fújom a priaxort, gondolom nem fintorog majd az 1 literől.
Válasz blsjela #1285. hozzászólásáranálunk se gyakori, utóbbi pár évben nem volt, előtte is inkább tavaszi. Most is csak azért lett vetve mert nem lett elég a búza vetőmag :D
Válasz Gatti #1284. hozzászólásáraNem tudom ez az első hogy van árpa. Remélem 5t/ha felett lesz .
Tavaly itt mindenkinek 8-9t/ha volt de idén alig volt csapadék.
Válasz blsjela #1283. hozzászólásáraSzép, mennyit saccolsz kb mennyi ad?
Az enyém október 25. én lett vetve azért van lemaradva, de így legalább nem kapott el semmit ősszel :)
Válasz Gatti #1282. hozzászólásáraSzeptember 25. A másik tábla oktober 11.sajnos a virus megfogta pár helyen.

Most kap egy utolsó gomba elleni szert egy rovarölőt meg kap wuxált.
Válasz blsjela #1281. hozzászólásáramikori vetés?
Válasz Gatti #1280. hozzászólásáraNálam már 90 % kitolta a kalászt és virágzik.
tolja a kalászt az árpa

Válasz Devyd #1263. hozzászólásáraSe nem siet se nem késik!
Válasz kukaccsosz #1275. hozzászólásáraKöszi! A kantik gombaölőről mi a véleményed? Árpára virágzáskor.
Válasz Devyd #1271. hozzászólásáraKicsit gyengébb területbe vetettem, esőhiány miatt nem vagyok elégedett, de aratáskor kiderül.
Válasz kukaccsosz #1274. hozzászólásáraAkkor ahogy tudom ráfújom, mert elég jól kikalászolt, teszek mellé thiotracot és gramitrelt is.
Válasz Saca12 #1268. hozzászólásáraNem okoz kárt. Csak a Ny-Európai rezisztencia veszély miatt így szokták engedélyeztetni.
Válasz Büresz #1264. hozzászólásáraElőtte, Davyd lentebbi képei az ideális a fejlettség szempontjából.
Válasz Nyomasek Bobo #1269. hozzászólásáraSzóval nem érdemes. Akkor kap mást.
Válasz Saca12 #1270. hozzászólásáraHát a megperzselés az nem gombabetegség.
Régen nálunk is volt perzselés, az eső segített.
Válasz Büresz #1264. hozzászólásáraVirágzás végéig lehet, de mivel 4-6 hét hatástartama lehet, ezért jövő héten ki lehet tenni. Árpában 0,8 l/ha a dózis.
Aratás június vége.
Nálam elvileg Elatus Era lesz, amint lehet.
Amúgy milyen az árpa?
Válasz Devyd #1267. hozzászólásáraMert megperzseltem kissé a zászlóslevelet lombtrágyával és az talán javítana a helyzeten, na meg az van itthon.
Válasz Saca12 #1268. hozzászólásáraÚgy látom a fogyasztó téged nem érdekel... A naplóban hova írod a 2. adagot?
Válasz Büresz #1264. hozzászólásáraHa első kezelésként (gyomirtáskor) priaxort kapott és virágzáskor is azt kapna az árpa. Okozhat kárt?
Válasz Saca12 #1262. hozzászólásáraMiért szeretnéd kétszer használni?
Válasz Saca12 #1262. hozzászólásáraLehet a növénnyel semmi, de esetleg a felvásarlónál megfogják miattad határértéken túli szermaradvannyal, és a nyakán marad az egész tétel.
Válasz Büresz #1264. hozzászólásáraZászlós levél megjelenésekor!
Priaxort virágzásban vagy elötte?
Kalászol és lassan virágzik is a Su Ellen.