Nekem 10éve csinŕlja egy növényorvos,van 24m traktorvontatŕsü az 4500,a szúnyog önjáro meg 5000ft.Nagyon nem bérmunkŕzik,de ö azt mondja ez neki elég. Végül is 24m keret 600m es földön,már több mint 1.2Ha visz,s akkor még csak lement.Akkor egy kerülés 10e,majd 2,5ha, az tényleg jo tarifa.Ilyen szempontból tényleg jobb a nagy masina.De hallottam mŕr 6-7e ft is.Nekem permetezö+kombŕjn nincs.A kombŕjn tůl drŕga,a vegyszert meg ugyse kapom meg a zöld könyvemmel.Én meg nem akarok segget nyalni,hogy ki irja fel.Ez a faxi meg elintéz mindent korrektül.Receptet is megirja,nem kér semmit.Persze ö szórja ki.
ha ez a pénz fedezi a költségeidet és a munkabéred is meg van belőle és te ezzel meg vagy elégedve akkor ez az ár tökéletes.
Nekünk is most csinálnak egy 160-as szárzúzót gép kerekétől 60cm-re kirakható gyümölcsösben a lomb alá beér.
Kisebb munkákat akarok majd vele vállalni.
Ha a sajátunkat levágtam meglátom h mennyit eszik a gép akkor tudni fogom mennyi az anyagköltség és még arra rá megy majd a bérem.
Viszont lenne egy kérdésem mennyiért szoktak permetezni hány Ft/l
Szerintem allattartóknak szolgáltatni a növénytermesztéssel szemben ég és föld.Nagyon kevés olyan állatos van,aki talponmaradt vett terménnyel,vagy géppark nélküli bérszolgáltatással.Szénázás szalmázás stb.Ŕltalŕban a trŕgyŕt cserčlik szalmára stb.Szerintem becsüld meg azokat a termelöket akik vele dolgoztatnak,föleg meg ha fizetnek.Gatya a termékük ára,s ha tovább emelkednek a szolgáltatŕs díjak,inkŕbb abbahagyják.A tej még mindig 70-80ft.A bika eladhatatlan,a malac se sokkal jobb.A tojŕs ŕra lefele. Stb.Nekem meg van minden gépsor a bŕlŕzótňl kaszŕig.De volt olyan,hogy sajŕt magam betakarítása is veszteséges volt,mert a széna alig ért valamit,a joszág nem kellett.Egy Jd bŕlahŕlo,amivel nem kell kinlódni,hogy repednek a bŕlŕk,60e.ami kb200db elég.Szemben a növénnyel ami jo ŕr kevesebb kinlodŕssal sokkal pénzesebb.Szerintem kár arra adni,melyik ember 1x 1évben hogy húzott le egy kisparasztot, szorultságŕban,s most azzal henceg.Ha kijösz a pénzedböl,akkor nincs gond.
Szerintem allattartóknak szolgáltatni a növénytermesztéssel szemben ég és föld.Nagyon kevés olyan állatos van,aki talponmaradt vett terménnyel,vagy géppark nélküli bérszolgáltatással.Szénázás szalmázás stb.Ŕltalŕban a trŕgyŕt cserčlik szalmára stb.Szerintem becsüld meg azokat a termelöket akik vele dolgoztatnak,föleg meg ha fizetnek.Gatya a termékük ára,s ha tovább emelkednek a szolgáltatŕs díjak,inkŕbb abbahagyják.A tej még mindig 70-80ft.A bika eladhatatlan,a malac se sokkal jobb.A tojŕs ŕra lefele. Stb.Nekem meg van minden gépsor a bŕlŕzótňl kaszŕig.De volt olyan,hogy sajŕt magam betakarítása is veszteséges volt,mert a széna alig ért valamit,a joszág nem kellett.Egy Jd bŕlahŕlo,amivel nem kell kinlódni,hogy repednek a bŕlŕk,60e.ami kb200db elég.Szemben a növénnyel ami jo ŕr kevesebb kinlodŕssal sokkal pénzesebb.Szerintem kár arra adni,melyik ember 1x 1évben hogy húzott le egy kisparasztot, szorultságŕban,s most azzal henceg.Ha kijösz a pénzedböl,akkor nincs gond.
én hektárba gondolkodtam, mert az üzemóra számlálóm mechanikus, a gps-en meg elég pontosan lehet lemérni a területnagyságot. Olyan 2500 Ft/ha-t körüli összegről beszélgettünk, de tárgytalan lett a dolog.
Gondolom kezelő és gázolaj nélkül.
Egyébként nem vagy 1 drága gyerek...., ha váltott műszakban beleütnek napi 20 üzemórát, még lehet az olajaidat sem nagyon futja nem hogy az üzemeltetési költségeidet. De Te tudod!
Ne rugózzunk a témán mert nincs értelme, ki, hogy értelmez!
Nem az volt írva, hogy kezelővel és kombinátorral, hanem
csak "kezelővel" kombinátorozni....
Ettől függetlenül ott gondolom az árat ahol írtam, akár
vele, akár nélküle.
Kérdésem lenne gyümölcsösben ketyeg a traktor pótkocsival ,és rakják gallyal ! Mennyit lehet kérni a fuvarért ?Van vagy két óra míg megpakolnak egy pótkocsit!Sok az üresjárat nem érdemes leállítani a trakit ,mert közel vannak a csomók egymáshoz.
nálunk a kombinátorozás 6000 Ft, a vetés 7500 (új vetőgéppel!), tárcsa 8000 ft, szántás tavaly 21000 volt. (nyilván nettó árak)
Szerintem ez reális, és marad rajta normális haszon is. Itt ótvar gépek nem bérmunkáznak, ott a fenntartási és üzemeltetési költségek magasak, és nem is szívesen dolgoztatnak velük...
Bizony így van ezen alul be se indítom a gépet!Egy titka van megfizetik ,ha színvonalas a munka !Nagy területnél engedni lehet egy picit ,de csak akkor ,ha több munkafolyamatot kell csinálni ,ha nem a szántás is már 24000 Ft!
7042 hozzászólás
Válasz #3543. hozzászólásra

Gondolj inkább vlm dögösre meg gömbölydedre.........
én gyümölcsös permetezésre gondolok nem szántóföld.
Nem egy matek órára jártunk....
kerekítve 3.6 a váltószám

Válasz #3534. hozzászólásra
Üdv!
Egy hektár az 10.000 négyzetméter és 2780 négyszögöl,nem 2777
Válasz #3537. hozzászólásra
Nekem 10éve csinŕlja egy növényorvos,van 24m traktorvontatŕsü az 4500,a szúnyog önjáro meg 5000ft.Nagyon nem bérmunkŕzik,de ö azt mondja ez neki elég. Végül is 24m keret 600m es földön,már több mint 1.2Ha visz,s akkor még csak lement.Akkor egy kerülés 10e,majd 2,5ha, az tényleg jo tarifa.Ilyen szempontból tényleg jobb a nagy masina.De hallottam mŕr 6-7e ft is.Nekem permetezö+kombŕjn nincs.A kombŕjn tůl drŕga,a vegyszert meg ugyse kapom meg a zöld könyvemmel.Én meg nem akarok segget nyalni,hogy ki irja fel.Ez a faxi meg elintéz mindent korrektül.Receptet is megirja,nem kér semmit.Persze ö szórja ki.
Válasz #3538. hozzászólásra
Felénk 3000-3500 ft/ha a permetezés.
Válasz #3537. hozzászólásra

Szántoföldön 4-5eft/ha.
Válasz #3533. hozzászólásra
ha ez a pénz fedezi a költségeidet és a munkabéred is meg van belőle és te ezzel meg vagy elégedve akkor ez az ár tökéletes.
Nekünk is most csinálnak egy 160-as szárzúzót gép kerekétől 60cm-re kirakható gyümölcsösben a lomb alá beér.
Kisebb munkákat akarok majd vele vállalni.
Ha a sajátunkat levágtam meglátom h mennyit eszik a gép akkor tudni fogom mennyi az anyagköltség és még arra rá megy majd a bérem.
Viszont lenne egy kérdésem mennyiért szoktak permetezni hány Ft/l

Szabolcs -megyében egy kis faluban a bérmunka!
szántás 10ft/ölje
16000ft/hold =6000m2=1600öl
28000ft/hektár 10000m2=2777öl
3.6 váltószám!
Tárcsa vetés,kombi ,vegyszerezés!
5ft/ölje
8000ft/holdja
14000ft/hektár
azt mondták nekem most hogy tul olcso vagyok a 8e ft os kaszálással per heki meg 5e ft os sodrozással
igaz ez ???
Dinnyeföldre talajtakaró fólia húzásért, és sorközművelésért mennyit lehet kérni?
én hektárba gondolkodtam, mert az üzemóra számlálóm mechanikus, a gps-en meg elég pontosan lehet lemérni a területnagyságot. Olyan 2500 Ft/ha-t körüli összegről beszélgettünk, de tárgytalan lett a dolog.
bála csomagolásért menyit szoktak kérni?? kb 70darabot kéne.
Üdv!
Szőlőültetvény soralj gyomirtásért milyen tarifát lehet kérni /ha? 2 szórófej elől a vegyszert a megrendelő adná.Előre is kösz.
Válasz #3527. hozzászólásra
Majd ritkábban cserélek.
Válasz #3525. hozzászólásra
Gondolom kezelő és gázolaj nélkül.
Egyébként nem vagy 1 drága gyerek...., ha váltott műszakban beleütnek napi 20 üzemórát, még lehet az olajaidat sem nagyon futja nem hogy az üzemeltetési költségeidet. De Te tudod!
Válasz #3525. hozzászólásra

Helló! Küldtem neked mail-t.
Jövő héten végzünk.Napi 40-ért vihetitek a 8000 ezrest
kombinátorral,tárcsázásig rá ér.
Válasz #3523. hozzászólásra
akkor jó helyen vagytok , itt kiröhögnének vagy elküldenének a fenébe itt jóval több. Mondjuk nincs is 300 pacis gép mert nincsenek nagy területek .
Válasz #3522. hozzászólásra
Ne rugózzunk a témán mert nincs értelme, ki, hogy értelmez!
Nem az volt írva, hogy kezelővel és kombinátorral, hanem
csak "kezelővel" kombinátorozni....
Ettől függetlenül ott gondolom az árat ahol írtam, akár
vele, akár nélküle.
Válasz #3519. hozzászólásra
"300 lóerő feletti traktort mennyiért lehet"
kezelővel
" bérbeadni, kombinátorozásra, egész tavaszra?"
Akkor kell hozzá venni egy kombit és úgy elmenni hektárra dolgozni, egyszerűbb mint üzemórát vagy mást számolgatni.

Válasz #3516. hozzászólásra
A kérdésben csak a traktorról volt szó.
Válasz #3517. hozzászólásra

Miből gondolod !?
(Mondjuk én nem adnék....)
Válasz #3516. hozzászólásra
Na de manaxnak a szerviz x, addig nekünk 2x
Válasz #3515. hozzászólásra
Manax is valahol 13-15 körül adja gépÉSZ nélkül, kombit ki adja ???
Válasz #3511. hozzászólásra
15-20 ezer között valahol óránként.
Ez alatt semmi esetre !
Válasz #3513. hozzászólásra

Ja a vetést meg a Kombit egy áron csináljuk ,de csak abban az esetben ,ha minden munkafolyamatot kell!
Válasz #3512. hozzászólásra

SPC-vel..............gondolom..........
Válasz #3510. hozzászólásra

Kukorica 6640+ Áfa nagy területen
300 lóerő feletti traktort mennyiért lehet kezelővel bérbeadni, kombinátorozásra, egész tavaszra?
Üdv Polgártársak....
Kukorica és szója vetés hektáronkénti tarifájára volnék kíváncsi..
Köszönöm a válaszokat....
Válasz #3506. hozzászólásra

Nem is csak haveroknak ,vagy ha elment az eszem!
Válasz #3504. hozzászólásra
Másodjára feltétlen ugyanannyit,mert sokszor nehezebben viszi,mint elsőre.Persze attól függ mennyire engeded le.
Válasz #3501. hozzászólásra
Üdv!
Én 7.6-os tárcsával 8.000 ft-ért,vagy 4.000 ft+üzemanyagért.
Válasz #3504. hozzászólásra

Ugyan annyit másodjára ,tán kevesebbet eszik a gép? Drága a gázolaj ,ha így kell jó ,ha nem viszlát
Válasz #3502. hozzászólásra
Köszi a segítséget! Ha kétszer kell megtárcsázni akkor hogy szoktátok kérni kétszer 7000+áfa? Vagy másodjára csak a felét kéritek?
Válasz #3502. hozzászólásra

3496
Válasz #3501. hozzászólásra
Elég terep 5 7000ft+áfa /hektár ,ha háromszög több attól függ mennyit kell forgolódni !
Hali!
Mennyit lehet kérni egy hektár tárcsázásáért Mtz 550E 2.4m tárcsa! Háromszög alakra megy össze a föld! Ha egyszer és ha kétszer kell tárcsázni!
Milyen sebességgel húzzátok terep 5 elég neki nem?
Válasz #3497. hozzászólásra

Kérdésem lenne gyümölcsösben ketyeg a traktor pótkocsival ,és rakják gallyal ! Mennyit lehet kérni a fuvarért ?Van vagy két óra míg megpakolnak egy pótkocsit!Sok az üresjárat nem érdemes leállítani a trakit ,mert közel vannak a csomók egymáshoz.
Csak egy kis tájékoztatás, akit érdekel!
Légi műtrágyaszórás, és permetezés is 3700Ft/légiperc
Ezek gyomaendrődi árak.
Válasz #3497. hozzászólásra
vetés itt is ennyi de még kiszámláznak 5ezret a hengerezésért mert ugye be van építve a gépbe.
Válasz #3496. hozzászólásra
szerencsés lehetsz...
nálunk a kombinátorozás 6000 Ft, a vetés 7500 (új vetőgéppel!), tárcsa 8000 ft, szántás tavaly 21000 volt. (nyilván nettó árak)
Szerintem ez reális, és marad rajta normális haszon is. Itt ótvar gépek nem bérmunkáznak, ott a fenntartási és üzemeltetési költségek magasak, és nem is szívesen dolgoztatnak velük...
Válasz #3495. hozzászólásra
Tízen alul nem kombizok ,meg tárcsázok senkinek !
Válasz #3494. hozzászólásra

Azért 5800-ért(lista áron, mert akkor még adsz kedvezményt is) kombizni is nagy bukta............
Válasz #3493. hozzászólásra

Bizony így van ezen alul be se indítom a gépet!Egy titka van megfizetik ,ha színvonalas a munka !Nagy területnél engedni lehet egy picit ,de csak akkor ,ha több munkafolyamatot kell csinálni ,ha nem a szántás is már 24000 Ft!