Gázolaj árak 590 Ft Benzin árak 589 Ft EUR 390.78 Ft USD 332.89 Ft CHF 417.89 Ft GBP 451.26 Ft

Fórum

Bodza ára

Létrehozta: Búza , 2009-08-18 21:21:00

Kedvencekhez Segítség

6455 hozzászólás
Nincs profilkép
#6455 Gox
2025-09-05 17:30:35

Válasz csvmarcsi #6452. hozzászólásáraTegnap tallóztak nálunk. Utolsó nap volt. Nagyon kellett járni utána, mert csak néhány beérett tányér volt a fák tetején, a rekeszeket is maguknak hordták, átlagban 27 ládát szedett meg egy fő, ami jó teljesítmény. Még maradt a fákon pár félérett ernyő.
Mennyire vagytok elégedettek vagy kevésbé elégedettek ebben a szezonban? Én kicsivel magasabb árra számítottam, de ez is tűrhető volt.
A szedést 5 napra terveztük, 6 nap lett belőle. Nem az emberek, hanem a bodza miatt. Variálni a kezdéssel nem lehetett, nem olyan volt a termés állapota, és az időjárás hozzá. Visszanézve az éveket, a legkorábbi kezdet aug. 6. volt, a legkésőbbi kezdet pedig szept. 4.
Most, hogy megkönnyebbültek a fák, szépen zöldelnek.

Nincs profilkép
#6454 avm
2025-09-05 07:21:40

Ma még veszik Enyingen, ha oda merd vinni! :) 380

#6453 kert1
2025-09-05 07:10:20

Válasz csvmarcsi #6452. hozzászólásáraVégh-Vár Kft veszi még, szombat estig biztosan be lehet vinni.

Nincs profilkép
#6452 csvmarcsi
2025-09-04 21:21:47

Felétek vége van már a bodza szüretnek?
Melyik napon veszik utoljára?

Nincs profilkép
#6451 fokos
2025-09-01 13:29:28

Történt ma árváltozás? Nem tudja valaki?

#6450 Anicska
2025-08-31 10:08:41

Válasz Csyzy #6449. hozzászólásáraMindig egy felvásárlónak értékesítek .Tetszik ,hogy legyen zárt csoport .

Nincs profilkép
#6449 Csyzy
2025-08-31 09:18:21

Válasz Anicska #6438. hozzászólásáraNapi árak közlése: azért jó ez a fórum, mert a vevők is olvassák... és tudnak számolni... nemcsak a magyar vevők... gondolnád? Árakra hozzunk létre egy zárt csoportot, de ne itt nyíltan, mert ennek semmi értelme...smile hammer

Nincs profilkép
#6448 dutra0
2025-08-30 21:02:15

Válasz Anicska #6438. hozzászólására“jövőre napi szinten közöljék az árakat”

Ezt tényleg komolyan gondoltad????
Fogalmam sincs már több, mint 20 éve, hogy mennyit fogok kapni a bodzámért szüret után.
Mégsem csaptak be soha! Sőt kijelenthetem, hogy jól sőt jobban jártam!
Ausztriában ugyanígy működik!
Már ne haragudj de szerintem ezzel a hozzáállással nem lehet vagy mi legalábbis nem tudunk dolgozni.
K….ból mindig kb ugyanannyi jön, mint amennyi elmegy legalábbis nekem ez a tapasztalatom a sokéves kereskedelmi gyakorlatból.
Ha valaki ugrálni akar és a saját hasznát bármi áron és bárki előtt maximalizálni, annak nagyon ott kell lenni fejben, tudásban, kapcsolatokban, megérzésekben…..
Meggyőződésem, hogy így csak rosszabbul lehet járni hosszabb távon.
Azért létezik ilyen, mondjuk az a zöldséges gazda aki beszállít az áruházláncokba és már inkább kereskedik, mint termel.
Termelői szinten itt nem tart szerintem senki, mert nincsen információja, csak álmai és vágyai vannak a szezonnal kspcsolatban.

Nincs profilkép
#6447 Csyzy
2025-08-30 16:54:46

Öntsünk tiszta vizet a pohárba?
Van 3 "magyar" 2 osztrák két német és egy olasz gyár ahova lehet szállítani. Ők bodza sűrítményt gyártanak pl gyümölcs sörökbe teszik (semmi köze a meggyhez, max az Aronia vagy a feketerépa sűrítmény a konkurencia)
Van a fagyasztós piac az teljesen más ne is említsük itt mert arra a magyar termelő 95%-a alkalmatlan. Ki az aki májusban ár nélkül eldönti szerződik, hogy majd a nyár végén megtudja mi az ára, de tartsa be a növényvédelmi technológiát...
Tehát adott 6 gyár és adott 5-6 köztes hűtőház aki megveszi, lehűti és ledarálja, tartályautót bérel idegeskedik, mert vagy sok áru jön be, mint augusztus 20.-ai héten, és akkor csökken az ár, vagy kevés jön be, mint ezen a héten és akkor emelkedik az ár.
Tehát ha ész nélkül szüretelünk, ha 3 helyre elígérjük az árut azzal relatív árutöbblet lesz és csökken az ár.
Ki a hunyó az árcsökkenésért? A termelő, legyünk őszinték, persze tudom jönnek a trükkök, meg a játékok, de ez nem befolyásolja a gyárakat. Őket csak az: mi feldolgozók mennyi árut ajánlunk. Ennyi! Aki ezt nem érti sajnálom... lehet sírni, nyavajogni (én is megteszem a vevőknek) de K-ra nem hajtja meg őket. Ez az igazság. 350 Ft 3 tonna annyi az árbevételem, mint 20 éve egy hektáron elmondom, azt is hogy nem jut tápanyagra...de érdekli ez a vevőt?
Akkor mit tegyek, nyomatékosan küldjem el a p-be a beszerzőt direktbe? Akkor fog tőlünk venni? Gondolkodjatok már.
Ha a termelők ami fikció, képesek lennének összefogni, és ütemezetten szüretelni, akkor de csak akkor az idei évben 100 Ft.-tal többet el lehetett volna érni.
Lehet engem utálni szidni, de mit mondjak annak a termelőnek, aki behoz az átvételi helyre egy kocsi bodzát, majd 1 raklappal lerakat, és szemrebbenés nélkül azt mondja: "a többi nem az enyém csak szállítom... és viszi tovább.. legalább ne ígérte volna ide mindet..
Vagy az a termelő aki eladja lábon az árut, mert neki így egyszerűbb, és eszébe sem jut számlát adni. Jön a vállalkozó szedőcsapat, és persze dobós céggel még az áfát is megpróbálja elcsalni... de miért jön? MERT ERRE VAN IGÉNY! Ezt is értem, tudunk vele bármit kezdeni? Semmit...
Ha ez a vállalkozó, bejelentené a szedőit, számlád adna, akkor lenne a szedés ktg 150 Ft / kg. (Termelőnek se láda, se akarat se semmi) Múlt heti példa: a tész telephelyén őstermelői 350 a bodza ára. A termelő eladja lábon 250 - 270 ért... nézzük a nyers matekot. A vállalkozó kapott 320 + áfát. szedés költsége 90-100 nettó, szállítás haszon, tehát maradna a termelőnek 180 plusz kompenzáció. Mégis hogy kaphat 270-et zsebbe? Nézzük a bruttó számokat 320 + Áfa az bruttó 406 Ft. kifizet belőle 270-et marad 136 Ft ebből a szedőnek 70 -t marad neki 56 Ft 15 tonnán 1 millió. Hja igen az áfa nem kerül befizetése ami 1,3 millió Ft tehát a termelő lopott el 300 ezer a nepper meg 1 milla áfát... szóval ki is élteti a neppereket? Amúgy ezt mindenki tudja.... ha még nem tudta esetleg olvassa el figyelmesen... smile oops

Nincs profilkép
#6446 nyt
2025-08-30 15:48:23

Árakat tud valaki ?

Nincs profilkép
#6445 fokos
2025-08-30 06:47:31

Válasz Anicska #6442. hozzászólásáraTermelő is élteti a neppert, hogyne eltetne. Mashonnan nem lesz áruja csak a termelőtől, ha nem adnak el neki, nincs mit leadnia. Hogy a felvásárló miért veszi meg tőle azon már lehetne filozni. Gondolom mert kell az áru és ha a nepper hozza, akkor tőle veszik meg. Papír lesz, mert a nepper is az eldobos cegen keresztül adja el áfás számlával, így tudnak áfát csalni. Permetezési naplót tőlük is kérnek -e azt nem tudom. Lehet igen, meddig tart írni egy kamu naplót? Seperc az egész.

Nincs profilkép
#6444 fokos
2025-08-30 06:28:05

Válasz csvmarcsi #6443. hozzászólásáraÉrtem én ezt a részét is a dolognak, de a szolohoz kár hasonlítani. Szőlőt a boraszatnak adod le, aki egyben a feldolgozoja is az arunak. Ő készít belőle bort és palackozza le, tőle kerül a végtermék a boltok polcaira. Nincs több köztes láncszem. A bodzanal és más gyümölcsöknél nem ez van. Beviszed a bodzat a felvásárlóhoz, amit a felvásárló a feldolgozoknak ad el és szállít. Magyarán a felvásárló is azzal azzal napi árral kalkulál amit feldolgozó fizet. Arról már nem is beszélve h a legtöbb kis településre kitelepült felvásárló saját kis cegein keresztül veszi a bodzat a nagy cegeknek, akik meg szállítanak a feldolgozonak. Több lancszemes a történet és mindenki leveszi a saját hasznát és napi árral kalkulálnak.

Nincs profilkép
#6443 csvmarcsi
2025-08-29 22:23:45

Válasz fokos #6441. hozzászólására Minket nem keresett semmiféle nepper.
Évek óta ugyanaz a felvásárló szívatja a jónépet. Elkezdjük szedni hétfőn, kedden X áron 2-3 konténerrel. Szerdán-csütörtökön folytatjuk, mert munkaszüneti nap, összejön az egesz család, szedünk 20 konténerrrel és benyögik a leadáson, hogy bocsika ez már -50 Ft.
Locsolt, szépen fejlett, igazi érett bodza. Az éretlen fent maradt a fákon.
Mit ad Isten pénteken már +50 Ft. Mintha mi sem történt volna.
Erre nincs értelmes, korrekt magyarázat. Sajnos így jártunk, ők ezzel nem tudnak mit kezdeni.
Szednénk holnap a maradékot és vigyük mosolyogva mintha mi sem történt volna!?
Érdekes a szőlő ára az felfelé megy és aki már leadta a napokban az is megkapja a friss árat.

#6442 Anicska
2025-08-29 19:56:22

Válasz fokos #6441. hozzászólásáraSoha nem adok neppernek.De a neppert nem mi éltetjük hanem aki átveszi tőle,ez olyan mint a vadbodza , tudjuk ,látjuk ,röviden ennyi.

Nincs profilkép
#6441 fokos
2025-08-29 17:59:21

Válasz Anicska #6438. hozzászólásáraMajd akkor lesz jobb, ha a termelők nem kapkodnak a szedessel és nem ülnek fel a nepperek hulyiteseinek... Arról nem beszélve, hogy jó pár embert hallottam akiket megint jól lehuztak. Engem is hivogatnak non-stop, mert megkapják a számomat, de mindig lerazom őket, hiába igergetnek nagyobb pénzt mint a papiros felvásárló. Utoljára 4 éve adtam el neppernek, károm ugyan nem lett, de ismerősnek igen. Mehettem tanuskodni a rendőrségre . Én ebből a kupec c. nepsegbol megjöttem már. Nem kérek belőlük. smile aikido

Nincs profilkép
#6440 gkeresz
2025-08-29 14:23:38

Válasz A vasalás témája #6437. hozzászólásáraSajnos sokszor a magányos termelő a saját alku és a napi ár rugalmasságának előnyeit akarja most egyesíteni a Tész tagság biztonságával és szakmai támogatásával, mindegyik hátránya nélkül. A kettő nincs együtt, mindenki el tudja dönteni, neki mi a fontosabb. Ha meghozott egy döntést, akkor viselje a következményeit, élvezze az eredményeit, melyik évben hogy sikerül. Ne értsetek félre, rengeteg nem Tész tag termelővel dolgozom együtt, kinek-kinek a személyiségéhez a tagság vagy a szabadság illik jobban. Az elmúlt pár évben a közös kockázat volt a jobb az átlagárakkal, előtte többször is az egyedi alkus napi ár, jellemzően a szezon végén. Hosszútávon meggyőződésem, hogy csak a közös fellépés lehet eredményes a gyártók árjátékával szemben, de nehéz elképzelni, hogy ez még egyszer létrejöjjön.
A magyar bodzatermelés lejtmenete és az árak hullámzása egybeesik a nepperek és a magányos termelők számának megugrásával. Nem tökéletes példa, de a "Közlegelők tragédiája" közgazdasági tanmese könnyen lefordítható a hazai bodzapiac jelenlegi állapotára, a lényeg itt nem a termelők vagy a hektárok, hanem a saját érdeket előtérbe helyező, itt dezertőröknek nevezett egyéni alkus termelők száma:
"Az említett cikkben egy angol közlegelő szerepel példaként, amely tíz tehenet tud eltartani, és így mindegyik tehén tíz liter tejet ad. A legelőn kiinduláskor 10 gazda tart fejenként egy tehenet. Az egyik gazda egyszer csak gondol egyet, és kihajt még egy tehenet a legelőre. Ekkor egy-egy tehénnek már kevesebb fű jut, ezért mindegyik 10 helyett csupán 9 liter tejet ad naponta – de az a gazda, amelyik két tehenet legeltet, 10 helyett 18 liter tejhez jut. Ezt idővel észreveszi egy másik gazda, és az is kihajt még egy tehenet a legelőre. Ekkor már az elégtelen táplálék miatt minden tehén csak 8 liter tejet ad, de akinek két tehene van, annak 16 liter teje lesz. És így tovább, mivel minden egyes gazda jobban jár, ha még egy tehenet hajt a legelőre, sorra meg is teszik. Azonban amikor már legalább hatan cselekednek így, akkor azok is az eredeti 10 liternél kevesebb tejet kapnak, akiknek két tehenük van. Végül, amikor már nyolc gazda tart két tehenet, a kéttehenes gazdák csak négy liter tejet kapnak az eredeti tízhez képest. (A kilencedik gazda már nem nyerne semmit egy második tehénnel.) Ennek ellenére, ha egy gazda úgy döntene, hogy visszavonja az egyik tehenét, rosszul járna.

A közlegelő mint erőforrás addig működik optimálisan, amíg minden felhasználó betartja a közös megegyezéssel megállapított szabályokat. Azonban egy szabályokat betartó szereplő számára bármely időpontban nyereségesebb a „dezertálás”, mint a szabályok betartása – miközben a szabályokat betartó többi szereplő számára egyénenként csak mérsékelten (esetenként alig érzékelhetően) romlik a helyzet. Végső soron a szereplők azáltal, hogy a közvetlen érdekeiknek megfelelően cselekednek, saját maguknak ártanak.

#6439 Anicska
2025-08-29 13:58:05

Még egy gondolat :a szőlő felvásárlók emeltek az átvételi árakon és visszamenőleg is emelt árat fizetnek .

#6438 Anicska
2025-08-29 13:40:53

Tisztelet a termelőknek és a felvásárlóknak ! Az év lassan lezárul ,de szeretném kérni az itt fórumozó felvásárloktól ,hogy jövőre napi szinten közöljék az árakat és ne szezon végén javasoják a hűtőházi betárolást ,ha komolyan gondolják a termelők támogatását .A neppert nem a termelő élteti ,hanem az aki átveszi és nem kéri igazolni ,hogy hol termesztette mi a hrsz.,és egyéb papirok .Az élet megy tovább készüljünk a következő évre az már biztos jobb lesz.

Nincs profilkép
#6437 A vasalás témája
2025-08-29 10:58:19

Válasz gkeresz #6436. hozzászólásáraTudom mi a TÉSZ.

Nepper azért is van, mert van, aki átveszi tőle a termést.

Magányos termelők meg vélhetően nem ok nélkül vannak többségben.

Nincs profilkép
#6436 gkeresz
2025-08-29 10:28:51

Válasz A vasalás témája #6435. hozzászólásáraEgyszerű a válasz, van X db Tész, ahol a tagok közös kockázatban értékesítenek. Mindenki megvárhatja a tökéletes érettséget a szürettel, biztos lehet benne, hogy átveszik a bodzáját és az egész szezonban elért átlagára kapja. Nincs napi para, nyomás, súlyvesztés vagy fentmaradó termés.
Nepper azért van mert van aki eladja neki a pillanatnyi árért... Egyébként az országban van annyi fagyasztási kapacitás, hogy senkinek sem kellene rettegni. De, ezek a magányos termelők számára értelmetlennek sajnos

Nincs profilkép
#6435 A vasalás témája
2025-08-29 09:27:31

Válasz gkeresz #6434. hozzászólásáraVajon a nepperek kinek adják tovább? Költői kérdés..... tudjuk kinek. Ők akkor miért veszik be a neppertől.....

Látom a fészbukon a neppert lassan minden délután eldicsekedik önelégült arccal, hogy neki ott állnak raklapszámra a raktárban, meg a kamionok megtelve. Dicsekszik vele, közben nem csak én látom, hanem esetleg más, illetékesebb közeg is.

Közben a másik oldal, aki kitart, locsol, trágyáz, netalántán még gondoz is, vagy nem futóhomokban van bodzája, azt meg a szezon végén "siettetik", meg sík idegben tartják, mert nem tudja, hagyják-e beérni, vagy egyik napról a másikra lezárnak a vásárlással, és ő meg hoppon marad.

A stabil, vagy emelkedő árakról sem tud senki közülünk. Vagy mindennap telefonálgassunk körbe mindenkit? Ha meg nagyjából fogalmunk sincs az aktuális árról, az adott akár számlás felvásárló is annyit mond be amennyit akar.

Ha meg jövünk azzal, a másik ennyivel többet ad, adj érte te is annyit, akkor a termelő hajtja fel az árat, és utálat tárgyává válik. :) Ha a termelő nem c igány kodik, akkor meg ő marad hoppon.

De azért évről-évre egyre nehezebb körülmények között csináljunk minőséget.

tegnap "sikerült" extra árat kapnom valamelyik nagy vásárlónál, aztán utána jött a termelőtől a hír, egy másiknál felvásárlónál már az extra az alap. :D De azért, gyorsan essek neki szedni, mert "vélhetően nemsokára bezárnak".

Megint belinkelhetném a német-magyar szótárból a sünről (der Igel) szóló képecskémet.

Jövő héten akkor mennyi lesz a nettó ár?

Nincs profilkép
#6434 gkeresz
2025-08-29 09:03:04

Iváncsán mi vesszük még a bodzát az Alba Fructus Kft.-nél amíg fagyasztásra alkalmas minőséget tudtok hozni. Kocsit, cseregöngyöleget küldünk, keressetek továbbra is.
+36703149501
Mára az árak stabilizálódtak, sőt emelkednek, a szezon közepén az árú nélkül maradt nepperek bepánikoltatták a termelőket, olcsó bodzával ellátták a koncentrátum gyártókat. Ez mindaddig így lesz, amíg a termelők szervezetlenül a neppereknek adnak el, ez lassan a magyar bodzatermelők 80%-a! Az együttműködő termelők kivárhatnak a szürettel a tökéletes érettségig (ez 20% pluszt jelent súlyban!!!), tudják, hogy az árujuk ki lesz fizetve, biztosan el lesz adva. Miért nem jó a kiszámíthatóság mindenkinek? Meddig akarják az Alföldi és az északi termelők még maguk alatt vágni a fát?

Nincs profilkép
#6433 Öcsi75
2025-08-29 05:32:39

Válasz Öcsi75 #6432. hozzászólásáraSzóval van hatóság van nav az ár pedig jó lenne ha fix lenne én azt hittem lesz 400 többet nem vártam ha végig az lenne nem szedegetnék le zölden ha nem lenne fekete felvásárló nem kellene félni hogy lelopják így tarthetnánk a fán ez lenne az első aztán jöhet a szerződés na megyek mert még maradt bodza sajnos ma befejezzük

Nincs profilkép
#6432 Öcsi75
2025-08-29 05:26:17

Válasz Csyzy #6431. hozzászólásáraKis termelő vagyok nem is régóta ezért nem nagyon akarom az észt osztani de mit kellene mit kellett volna tenni?vad bodzat nem venni és bekeverni a nemesbe az összes papir nelkűl átvevőt megbüntetni hogyan engethetitek naponta láttam kamion mennyiségű éretlen bodzát papìr nélkűl felvásárolni.élő példa volt idén 380 ert visszük én nem adtam akkor volt mikor lement az ára szomszédom adta és még sokan 2 nap múlva vittem felvásárló azt mondta várjak még zöld akkor szedegettük csak és láss csodát nem hazudok nem érdekem jött a nepper utolsó ár 400 ha én szedem mindent visz mert pár nap és vége a felvasarlasnak látod zuhan az ár nem kell a bodza 10 termelőből mennyi adta volna oda neki?

Nincs profilkép
#6431 Csyzy
2025-08-28 22:33:48

Válasz Tüti #6430. hozzászólásáraNézd 27 éve foglalkozom a bodzával, először termelőként, majd szaktanácsadóként. kereskedőként most már feldolgozóként. 2003-ban én adtam el a termesztett bodza 95%-át igaz akkor ez 3000 tonna volt csak. Láttam sok okost és sok csalfa termelőt, vevőt, feldolgozót. Szoktam előadásokat tartani, nem rossz ötlet a videók, erre nem gondoltam a termelésre koncentráltam. Csalódott vagyok, keserű! Nagyon keserű. 27 év sok idő, sok mindent kihoztunk a bodzából. Talán hamarabb kellett volna ritmust váltani, feldolgozni és tisztességtelenek lenni. Mert a 95% -ból 10 % lettünk ami azt mutatja akinek elvei vannak az elbukik. Az elv pedig egyszerű: egy minőség egy ár minden termelőnek...
Működhetne? Igen. Miért nem működik? Mert nem érdeke a feldolgozónak és a termelőnek sem. Az van belénk kódolva akkor élünk túl ha valakit átbaszunk. Csák Máté szalmájától a kommunizmusig ezt tanultuk meg. Az ügyeskedők hazája vagyunk tudom én.
Idén minimum 50 Ft de meglehet 100 nem a termelők zsebébe maradt. Oka? Szervezetlenség.
Igen vannak vevők akik egy más alternatív valóságban éltek eddig. S nem hitték el, hogy ennyire kevés a bodza. Nem hitték, el az évszázados aszályt, Európa szerte. Valamiért azt hitték, hogy a bodza kaktusz, nem tudom. És most igen akinek még van. Pl én sem szedtem még mert tiszta zöld a közepe, annak 400 Ft lesz az ára. Vagy lehet még több, majd hétfőn kiderül.
De egy őszinte kérdésem van, mi haszna annak a 30 termelőnek aki nekem fizetést ad, abból ha én oktatom a nem ügyfél termelőket? Miért tegyük?
Egy példa:
Adott egy termelő nem baj ha magára ismer már elég rosszul érzi magát, úgy is.
Továbbképzés ingyen, szakmai út támogatásból, teljeskörű szakmai és piaci információ!
Egy nagy termelő aki 10% termésben az ügyfélkörömnek.
Bedől egy blöffnek. Elhitte, mert azt akarta hallani 2 hónappal ezelőtt, hogy 500 Ft lesz a bodza ára. Reálisan én ezt nem tudtam még múlt héten sem ígérni. Minden tapasztaltatom, minden tudásom, érzékem azt súgta ne adj el. Várj. Várj, nem létezik nem fog felmenni az ár! Csak addigra már ez a termelő megállapodott mással. Igaz van szerződése, velünk, de ki tud bújni belőle. Aki szintén leszerződte, is szarban van, mert rajta is elverik a port, ha nem teljesít. Én is aláírtam a szerződést, egy másik vevővel, most mászhatok ki belőle, mert nem vagyok hajlandó tovább alkudozni. Megtehetném, de ez olyan szinten ásná alá a többi termelő felé a bizalmat, hogy nem teszem. Tanulság, olyan szerződést fogunk jövőre kötni, amiben nincs előre ár! Senkivel. Majd a végén kiderül. Aki ezt elfogadja azzal szerződünk, aki nem az nem kap semmilyen információt! smile oops
Vagy mégis mit kéne tenni?

Nincs profilkép
#6430 Tüti
2025-08-28 10:17:57

Válasz Csyzy #6421. hozzászólásáraHegyalján is kb. a hétvégével befejeződik a szüret, nem sok minden megy át jövőhét elejére.

Nem volt mennyiség. Nekünk tavaly 13t/ha(!) volt a mennyiség, rekord. Az éven csak 8t/ha.

Egyébként most bukkantam a tiktok csatornádra, köszi a tartalmakat. Jövőre a vessző elcsípős metszést megpróbáom

Mindig előveszitek a termelőt, de szerintem lenne igény a szakmai iránymutatásra, piac megértését elősegítő videókra. Más szemszögből látod a dolgokat mint felvásárló, és feldolgozó, mint mi termelők. Sokszor hibáztatod a termelőket, de ők már nagyon sokszor csak sodródnak az történtekkel, és az, hogy pár forintért elveszik máshova, az egyetlen lehetőségük több pénzt keresni.

Lesz valamikor kiszámítható a bodza piaca? Mennyit költsünk rá évközbe, mit adjunk meg neki és mit nem? Számítható módon?

Egyébként a VéghVár nagyon nyomul FB-n, kereslet lesz a szezon végére a bodzára??
Mennyi most ott az ár, tudja vki?

Nincs profilkép
#6429 Gox
2025-08-27 19:31:03

Válasz A vasalás témája #6419. hozzászólásáraEredmény annyi lett mint vártuk. Hajszál híján 5 t/ha. Tallózni még lehetne valamennyit most is. Elválnak a rendetlen szedők sorai a rendesekétől. 2007. óta ugyanaz a cég viszi el. 320 Ft/kg nettó. A szüret többe volt, mint tavaly.

Nincs profilkép
#6428 fokos
2025-08-27 18:59:35

Válasz schuszter1 #6426. hozzászólásáraIgen, ez a komp feláras ár, Fresh Fruitnal 380 az őstermelői ár.

Nincs profilkép
#6426 schuszter1
2025-08-27 18:22:53

Felvásárlási jegyes 380ft/kg.Kár volt hamarabb kezdeni.

Nincs profilkép
#6425 A vasalás témája
2025-08-27 18:22:00

Válasz fokos #6424. hozzászólásáraNeked jelezte bármelyik is? :)

Nincs profilkép
#6424 fokos
2025-08-27 13:57:13

Válasz A vasalás témája #6423. hozzászólásáraHivatalosan 320 netto körül van az ár mindenhol sztem. Az más kérdés, hogy több cég is jelzi ha van teteled akkor tudnak "egyedi" árat adni nem publikusan.

Nincs profilkép
#6422 fokos
2025-08-27 07:25:48

Válasz Csyzy #6421. hozzászólásáraMost kezdtem, a héten lemegy a nagyja. Jövő hétre meg marad egy kevés másod szedés.

Nincs profilkép
#6421 Csyzy
2025-08-26 22:44:35

Ki mikor fejezi be a szüretet?

Nincs profilkép
#6420 kisscsik
2025-08-26 22:09:43

Válasz Csyzy #6414. hozzászólásáraMár hétfőn leszedtük, de sajnos nincs kamionnyi mennyiségünk.

Nincs profilkép
#6418 Gox
2025-08-26 15:53:04

Tegnap befejeztük.

Nincs profilkép
#6417 Csyzy
2025-08-26 15:14:17

Válasz mihaszna #6416. hozzászólásáraBármennyi ha behozod, ha menni kell érte, akkor a fuvar ktg a kérdés

Nincs profilkép
#6416 mihaszna
2025-08-25 22:44:52

Válasz Csyzy #6415. hozzászólásáraMennyi az a fagyasztani való mennyiség?

Nincs profilkép
#6415 Csyzy
2025-08-25 22:43:59

Akinek van fagyasztani való mennyisége és nem permetezte, (nem kell biopapír) jelentkezzen egyedi árat adunk érte! smile oops Nem kell a szedéssel sietni sem!

Nincs profilkép
#6414 Csyzy
2025-08-25 22:41:30

Válasz kisscsik #6408. hozzászólásáraVan belőle egy kamion? Szeded m10 be küldök kamiont és fizetek érte 400 Ft -ot ha érdekel jelezz...smile oops

Nincs profilkép
#6413 dutra0
2025-08-24 20:43:31

Válasz Anicska #6412. hozzászólásáraÚgy visszük be a szövetkezetbe az árut, hogy halvány fogalmunk sincs az árról!
Így is lehet létezni!

#6412 Anicska
2025-08-24 08:28:42

Válasz Csyzy #6411. hozzászólásáraEgy meghatározott árnál kiviszed a konténert és este mikor viszed leadni 80 ft -al kevesebb az átvételi ár .Szerinted ez korekt ? Ha lebeg az ár szóljál a termelőnek ,hogy ennyiért behozod vagy abba hagyod a szedést .

Nincs profilkép
#6411 Csyzy
2025-08-23 21:20:02

Válasz Anicska #6407. hozzászólásáravisszafelé emelés? gondolod a vevők a gyárak nem lebegtetik az árakat?

Nincs profilkép
#6410 csvmarcsi
2025-08-23 20:55:10

Válasz Anicska #6407. hozzászólásáraNagy szemétség ez az ár variálás. Egyik nap ennyi, másik nap annyi.
Miért nem lehet egy normális, egységes árat kialakítani erre a maximum 2 hétig tartó szüretre?

Nincs profilkép
#6409 kisscsik
2025-08-23 19:27:37

Válasz kisscsik #6408. hozzászólására A természet összesen március óta 25mm esővel áldott meg két felvonásban.

Nincs profilkép
#6408 kisscsik
2025-08-23 19:25:28

Válasz Csyzy #6378. hozzászólásáraMi is a Hegyalján vagyunk. Nem öntözünk, nem permetezünk és nem zsigereljük ki a fát. idén is nagyon szép a termés és mind be van érve.

#6407 Anicska
2025-08-23 14:56:14

Válasz fokos #6403. hozzászólásáraGondolom a tegnapi szedéseket már eladták ez ironia ,az lenne a korekt ha visszamenőleg is emelnének ,mert a lé még mindig az üzembe van.

Nincs profilkép
#6406 A vasalás témája
2025-08-23 13:01:49

Válasz Öcsi75 #6405. hozzászólásáraA rossz hír hozóját régen megölték. Még jó, hogy élni hagytunk, így meghoztad a jót is :D

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Aggódó németek: bizonytalan jövőkép az EU agrárreformja miatt
Aggódó németek: bizonytalan jövőkép az EU agrárreformja miatt
Till Backhaus tartományi mezőgazdasági miniszter szerint az uniós támogatások...
Vajon mit vetnek a németek a repce helyett aszályban?
Vajon mit vetnek a németek a repce helyett aszályban?
Az éghajlatváltozás és a növekvő költségek miatt a gazdák új olajnövények felé...
McHale C460 bálabontó-kiosztó eladó
McHale C460 bálabontó-kiosztó eladó

7.700.000 Ft

Oros Cornado 6644 kukorica adapter
Oros Cornado 6644 kukorica adapter

4.500.000 Ft

Rk 210 Kasza Eladó!
Rk 210 Kasza Eladó!

300.000 Ft

Balaton közelében eladó 1 hektáros terület pincével
Balaton közelében eladó 1 hektáros...

15.000.000 Ft