Amúgy messziről nem látszik hogy sárga lenne messziről haragos zöldnek látszik csak most hogy közé mentem permetezni így a szembetűnő :S amúgy is megkapta a 200kg nitrogént szóval még az se lehet a baja.Minden évbe gondosan törődünk vele ezen a sárga levelességen kívül k..va szép :)
itt is vannak zöldböl sárgába ment búzák amik se nem gyürüzve nem voltak se nem gyómirtó maradványtól nem szenvednek
ezek szerit a vizhiány lehett a fő ok
Itt Csongrádba semmi éjszaka szél volt ennyi :S
Szerintem nem járvány nem betegségre gondolok én az egyik ez a vízhiány a másik hogy esetleg a gyűrűshengerezés nem tett jót neki mert azóta nem kapott mondjuk nagyobb esőt se :S vagy még a harmadik hogy esetleg gyomirtó szermaradványos maradt a föld :O
akkor nálatok jobb a helyzett !!!!!!!!!!!!
itt mifelénk " hajdú" már müveléstöl függöen 5-8 centi por van a tavaszi kombinátorozások után
a hgymát,mákot és a cs. borsót is gözerövel öntözik !!!!!!!!!
és a búzák földjei is erösen ki vannak száradva !!!
néztem permetezés közbe míg apám csinálta, be van cserepesedve a föld,a tetején 1 centi körüli réteg ki van száradva a többi nedves, legalábbis nálunk ien a helyzet, kukorica vetésnél is néztem,a tetején 2 centi körüli réteg porzik a többi nedves
érdekes a kérdésed !!!!!!!!!!!!!!
az egyik válasz hogy a " tavalyi " levelekre már nincs szüksége
vagy tényleg a vizhiány is okozhatja ezt
vagy valami járvány is lehett !!!!!!!!!!!!
kedden fel is hivom az ÁG . vegyszeres fönökét hogy mit tud.................
Azt nem tudjátok hogy mért van az hogy sárga a búza régi levelei.Szóval az újak amit most hoz ki az szép egészséges már de a régi levelei azok sárgák :S A gyűrűshenger az bánthatta műtrágyaszórás után ? :O
Vagy vízhiánya van már esetleg?
Tyű az jó kérdés pontosan nem tudom huszon fölött holnapra megnézem igérem pontosan :) mert nem otthon vagyok amúgy nem sok eltérés volt a lupus saturnus között de mégis jobb lett a saturnusé
azt az 1500forintot megéri szerintem is a biztonság....tavaly mindenkinek a földön volt a búzája...sikér mennyi volt tavaly lupusnak is meg a saturnusnak is?
Ja és ha adod neki a szárerősítőt nem lehet baj persze mondjuk attól is függ hogy hogy adagolod neki a nitrogént :)
De nekem egy két területen volt megdőlés de csak ilyen zsebkendőnyi részékén azt is feltudta szedni a kombájn!
Hát nekem van egy 30 hektáros területem egybe az olyan közel 36 aranykoronás terület, és átlagba olyan 6 körül adott.A lupus az többet ad viszont kicsivel roszabb a sikérje :O
Hát én pontosan nem tudom neked megmondani de volt olyan tavaly hogy kapott ugyanígy cykocelt de a föld szélén nem annyira nyúlt ki a permetező keret és ott nem szórt annyit vagy nem tudom mi volt a baj de a lényeg hogy gombázásnál kiszálltam a traktorból hát én 178 körül vagyok és majdnem mellig felért a szára ott :D
Sziasztok
Én tegnap fejeztem be a gyomirtást, colombust használtam 1 liter/ha szárerősítőnek pedig cykocelt 1,5liter /ha mivel satrurnusom van meg lupus.
Üdv Feri!
milyen nevő szert használsz és mikor szárerősítésre ,eddig nem volt vele probléma mert magdaléna volt mindig az meg rövidszalmájú, most süveges meg saturnus van .
Jónapot mindenkinek!
A korai gyomirtás jó a gyomok milyen fejlődésben vannak az a kérdés, a magrolkelőket 4-5 leveles állapotban permetezem Icedin szuper-el a hatóanyaga 2,4D + Dicambamin. Ez a 30-éves szer nagyonbevált a füféléken kivül mindent kivisz.
Érdeklődni szeretnék hogy ki mikor kezdi az őszi és tavaszi kalászosok gyomirtását? Én eddig minidig az utolsó utáni pillanatban csináltam. Idén először nem vagyok lemaradva magamtól. Tegnap az ősziárpákat megcsináltam. A búzákba és a zabokba belekezdtem. Nem csináltam hülyeséget?
Válasz #48. hozzászólásra
heló.cikocel nevűt ismerek,de lehet hogy nem így írják a nevét gyomírtóval egymenetben szokták szórni.nekem pár éve tritikálén szépen lehetett látni a hatását20-30cm rel kisebb volt ahol nem kapott.
Én pointer star-ral gyomírtottam 3500ft+áfa, de
a repkény veronikát nem vitte ki, csak egy kicsit megfogta de a gyom ezt meg kiheverte.
Én nem estem tőle hanyatt.
Sekatorral gyomirtottam idén a gabonát. 2 nóduszig lehet használni. Teljesen kíméletes a gabonához. Lassan hat, de minden gyomot elvisz fejlett állapotban is. Jubileum csomagban vettem, ha leszámolom rendes áron a gombaölő szert, akkor a Sekator csak nettó 2500 Ft/Ha körül jött ki. Ennyiért még sima granstar se jön ki, ráadásul a galajt, meg az árvakelésű E82 napraforgót sem viszi. Barátomnak szórtunk Pointer Star-t, meg Biathlon Star-t, mindkettőt asszem zászlóslevél megjelenéséig lehet alkalmazni. Mindkettő nagyon meggyőző eredményt hozott, de a Biathlon nettó 4700 Ft/Ha, ami nevetséges. A Pointer 1000 Ft-tal olcsóbb. Bár annak meg lehet, hogy van némi utóvetemény korlátozása. Amíg lesz jubileum csomag, addig azt fogom használni, de mindhárom szert tudom ajánlani.
még semmi, majd 400-nál
de én nem akarom addig engedni, úgyhogy megbeszéltem Mfpistivel, hogy ha felém jár, akkor bedob olajat és szűrőt és én lecserélem az olajat
2078 hozzászólás
Válasz #77. hozzászólásra
na pont ma fótoztam le a miénket :))
Válasz #76. hozzászólásra
Amúgy messziről nem látszik hogy sárga lenne messziről haragos zöldnek látszik csak most hogy közé mentem permetezni így a szembetűnő :S amúgy is megkapta a 200kg nitrogént szóval még az se lehet a baja.Minden évbe gondosan törődünk vele ezen a sárga levelességen kívül k..va szép :)
Válasz #75. hozzászólásra
itt is vannak zöldböl sárgába ment búzák amik se nem gyürüzve nem voltak se nem gyómirtó maradványtól nem szenvednek
ezek szerit a vizhiány lehett a fő ok
Válasz #74. hozzászólásra
Itt Csongrádba semmi éjszaka szél volt ennyi :S
Szerintem nem járvány nem betegségre gondolok én az egyik ez a vízhiány a másik hogy esetleg a gyűrűshengerezés nem tett jót neki mert azóta nem kapott mondjuk nagyobb esőt se :S vagy még a harmadik hogy esetleg gyomirtó szermaradványos maradt a föld :O
Válasz #73. hozzászólásra
igy van !!
itt meg 1 mm tegnap este .de az is csak helyenként :(((
Válasz #72. hozzászólásra
nálunk 1 hónapot még elvegetálnak ezzzel a csapadékkal ,de elég sürgős lenne vagy jó 20-30mm eső, ma volt egy kicsi meg jég is
Válasz #71. hozzászólásra
akkor nálatok jobb a helyzett !!!!!!!!!!!!
itt mifelénk " hajdú" már müveléstöl függöen 5-8 centi por van a tavaszi kombinátorozások után
a hgymát,mákot és a cs. borsót is gözerövel öntözik !!!!!!!!!
és a búzák földjei is erösen ki vannak száradva !!!
néztem permetezés közbe míg apám csinálta, be van cserepesedve a föld,a tetején 1 centi körüli réteg ki van száradva a többi nedves, legalábbis nálunk ien a helyzet, kukorica vetésnél is néztem,a tetején 2 centi körüli réteg porzik a többi nedves
Válasz #69. hozzászólásra
érdekes a kérdésed !!!!!!!!!!!!!!
az egyik válasz hogy a " tavalyi " levelekre már nincs szüksége
vagy tényleg a vizhiány is okozhatja ezt
vagy valami járvány is lehett !!!!!!!!!!!!
kedden fel is hivom az ÁG . vegyszeres fönökét hogy mit tud.................
Azt nem tudjátok hogy mért van az hogy sárga a búza régi levelei.Szóval az újak amit most hoz ki az szép egészséges már de a régi levelei azok sárgák :S A gyűrűshenger az bánthatta műtrágyaszórás után ? :O
Vagy vízhiánya van már esetleg?
Válasz #67. hozzászólásra
Tyű az jó kérdés pontosan nem tudom huszon fölött holnapra megnézem igérem pontosan :) mert nem otthon vagyok amúgy nem sok eltérés volt a lupus saturnus között de mégis jobb lett a saturnusé
Válasz #64. hozzászólásra
azt az 1500forintot megéri szerintem is a biztonság....tavaly mindenkinek a földön volt a búzája...sikér mennyi volt tavaly lupusnak is meg a saturnusnak is?
Ja és ha adod neki a szárerősítőt nem lehet baj persze mondjuk attól is függ hogy hogy adagolod neki a nitrogént :)
De nekem egy két területen volt megdőlés de csak ilyen zsebkendőnyi részékén azt is feltudta szedni a kombájn!
Válasz #62. hozzászólásra
Hát nekem van egy 30 hektáros területem egybe az olyan közel 36 aranykoronás terület, és átlagba olyan 6 körül adott.A lupus az többet ad viszont kicsivel roszabb a sikérje :O
Válasz #60. hozzászólásra
De ha nem adsz neki szárerősítőt szerintem tuti megkuszálja a szél de előbb utóbb megdől :S
nem semmi :))))))))))))
akkor minden meg volt neki adva
termésben meddig tud elmenni ??????????????
mesélj már a saturnusról egy kicsit: hány ak-s földbe mennyit terem meg mennyire érzékeny a megdőlésre?
100-110 körül van úgyemlékszem, mi optica trioval meg huszárral vegyszerezünk ,még nincs meg csak két hektár ,még 13 van az mind huszárral
Válasz #57. hozzászólásra
Hát én pontosan nem tudom neked megmondani de volt olyan tavaly hogy kapott ugyanígy cykocelt de a föld szélén nem annyira nyúlt ki a permetező keret és ott nem szórt annyit vagy nem tudom mi volt a baj de a lényeg hogy gombázásnál kiszálltam a traktorból hát én 178 körül vagyok és majdnem mellig felért a szára ott :D
Válasz #57. hozzászólásra
mi sokat használtunk MUSTANGOT
nagyon jó szer, mindenevö és késön is ki lehett szorni
Válasz #56. hozzászólásra
Szia Gery !
a saturnusnak milyen magas a szára ???
Sziasztok
Én tegnap fejeztem be a gyomirtást, colombust használtam 1 liter/ha szárerősítőnek pedig cykocelt 1,5liter /ha mivel satrurnusom van meg lupus.
Válasz #50. hozzászólásra
Üdv Feri!
milyen nevő szert használsz és mikor szárerősítésre ,eddig nem volt vele probléma mert magdaléna volt mindig az meg rövidszalmájú, most süveges meg saturnus van .
Válasz #51. hozzászólásra
Jónapot mindenkinek!
A korai gyomirtás jó a gyomok milyen fejlődésben vannak az a kérdés, a magrolkelőket 4-5 leveles állapotban permetezem Icedin szuper-el a hatóanyaga 2,4D + Dicambamin. Ez a 30-éves szer nagyonbevált a füféléken kivül mindent kivisz.
Válasz #52. hozzászólásra
Ezzel a dózissal gyenge hatást érsz el,acat galaj veronika félék a granstárt lerázzák magukról!
Válasz #42. hozzászólásra
Nekem granstar 75df-et hoztak most. Az is kb 2300-ra jön ki hektáronként 15g számolva.
Üdv!
Érdeklődni szeretnék hogy ki mikor kezdi az őszi és tavaszi kalászosok gyomirtását? Én eddig minidig az utolsó utáni pillanatban csináltam. Idén először nem vagyok lemaradva magamtól. Tegnap az ősziárpákat megcsináltam. A búzákba és a zabokba belekezdtem. Nem csináltam hülyeséget?
Válasz #49. hozzászólásra
Szia!
Fordítva igaz a dolog!Ahol kap szárszilárdítót ott kissebb a növénymagasság!Egyébként én 10 éve használom,része a technológiának!
Válasz #48. hozzászólásra
heló.cikocel nevűt ismerek,de lehet hogy nem így írják a nevét gyomírtóval egymenetben szokták szórni.nekem pár éve tritikálén szépen lehetett látni a hatását20-30cm rel kisebb volt ahol nem kapott.
üdv!
használt már valaki búzához szálerősítőt,és milyet?kéne rakni az ideiekre mert hosszúszalmájú mindkét fajta ami van és félünk a megdőléstől
Válasz #46. hozzászólásra
nem az nagyon drága volt.
Hókuszpókok megbuktak, volt egy kutyájuk még az is bi 58-at ivott annyit pancsoltak.
Válasz #45. hozzászólásra
szalóki hoz jártál teis vegyszerért?
Válasz #44. hozzászólásra
Én pointer star-ral gyomírtottam 3500ft+áfa, de
a repkény veronikát nem vitte ki, csak egy kicsit megfogta de a gyom ezt meg kiheverte.
Én nem estem tőle hanyatt.
Sekatorral gyomirtottam idén a gabonát. 2 nóduszig lehet használni. Teljesen kíméletes a gabonához. Lassan hat, de minden gyomot elvisz fejlett állapotban is. Jubileum csomagban vettem, ha leszámolom rendes áron a gombaölő szert, akkor a Sekator csak nettó 2500 Ft/Ha körül jött ki. Ennyiért még sima granstar se jön ki, ráadásul a galajt, meg az árvakelésű E82 napraforgót sem viszi. Barátomnak szórtunk Pointer Star-t, meg Biathlon Star-t, mindkettőt asszem zászlóslevél megjelenéséig lehet alkalmazni. Mindkettő nagyon meggyőző eredményt hozott, de a Biathlon nettó 4700 Ft/Ha, ami nevetséges. A Pointer 1000 Ft-tal olcsóbb. Bár annak meg lehet, hogy van némi utóvetemény korlátozása. Amíg lesz jubileum csomag, addig azt fogom használni, de mindhárom szert tudom ajánlani.
Válasz #1. hozzászólásra
sima granstar,ha még van vagy linthur vagy sima dikamba
gombaölő alert falcon,bumper
rovarö.: alfametrin
Válasz #5. hozzászólásra
kerestem a Harmony Extrát, de azt mondták, hogy 5 éve nem forgalmazzák, úgyhogy vettem Granstar Super 50 SX-et
ez hektáronként 2300 Ft
Válasz #40. hozzászólásra
ok,várom.
Válasz #38. hozzászólásra
most oldalazunk eggy hv6011-est hogyha készlessz meg irom itt a fórumon az a baj nincs időm csinálni
Válasz #24. hozzászólásra
aratáskor felszokott menni a szerződötthöz a szabadárú,ha kell a termény.
Válasz #3. hozzászólásra
aratásra kéne a kocsi.
Válasz #36. hozzászólásra
neked is
Jo éjt elteszem magam holnapra
Válasz #34. hozzászólásra
a mélységen nem változtattam
én a kukit vetettem elöbb, holnap lesz két hete a kezdés
már kezd sorolni
Válasz #33. hozzászólásra
Naprát is? Mert én is mindkettöt 6cm-re raktam a napra szépen kijött és az első kukoricák is szépen sorolnak
Válasz #30. hozzászólásra
6 cm kb.
Válasz #31. hozzászólásra
még semmi, majd 400-nál
de én nem akarom addig engedni, úgyhogy megbeszéltem Mfpistivel, hogy ha felém jár, akkor bedob olajat és szűrőt és én lecserélem az olajat
Válasz #29. hozzászólásra
ezidág csak kötelezöszeviz?
Géza milyen mélyre vetettél?
Válasz #27. hozzászólásra
150 üó van most benne
belül már kicsit poros
az is csak akkor jön be, mikor kiszállok körbenézni a gépet