- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Napraforgó gyomirtás új
- Minden ami aprítóhenger. új
- AKG támogatás új
- Napraforgó-termesztés új
- Mezőgéppiac helyzete új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Körbálázót, de milyet? új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Új fejezet nyílt a növényvédelemben
Az SZTE kutatói új bizonyítékot találtak arra, hogy a növények aktívan...
Hirdetés

151 hozzászólás
Válasz #98. hozzászólásra
A neten láttam valahol olyan csapdát ami egér és patkány ellen is hatásos,az a lényege hogy bedugja a fejét a féreg egy lukba ahol valamilyen csali van és a csapda rápöcköl a nyakára egy gumigyürüt amitől pár másodperc alatt megfullad. Azért jó patkány ellen is mert nem a csapdánál fullad meg hanem pár méterrel odébb és igy nem a csapdát jelöli meg a vizeletével.
Hagyományos csapdával patkányból csak egyet fogsz,a többi már nem megy bele.Valamelyik még a mérget se eszi meg.Halat kell a méreghez rakni jó büdöset,azt imádják.
Válasz #99. hozzászólásra
én kiönteném big-bagba a helyedben, mert ezek a rágcsálók összerágnak, meg összeszarnak mindent
vetéskor meg mig dolgozik a vetőgép addig egy ember simán kimeri zsákba az anyagot
Válasz #97. hozzászólásra

Ez jó ötlet. A a gáz, hogy nekünk Lajta vetőgépünk van, azt nem lehet bigbagből tölteni. Mivel nem tudtuk elvetni az összes búzát (amit elvetettünk azt meg a belvíz nyomja ki), maradt egy csomó 50 kg-s zsák, aztán megy bele minden ami él és mozog.
Válasz #96. hozzászólásra

Na akkor az is annyit ér, amit kirakott nálunk a szakember...
Inkább raktam volna ki cipősdobozt 2 nyílással, tele méreggel. Negyedáron meglett volna.
Válasz #95. hozzászólásra
ameddig sok zsákot tartotok otthon addig egér is sok lesz,mindig van utánpótlás.Mi szinte mindent ömlesztve tartunk vagy bigbagben és amennyire lehet össze kell rakodni a lomokat nem a takarmány körül tárolni.Meg ha a kutya elhajtja a macskákat akkor azt is el kell zárni vagy megkötni.A tiszta placcon a macskák az összes egeret megfogják, a patkányt azt nem nagyon.
Válasz #95. hozzászólásra

Ez a fekete dobozos téma -elég sok helyen van.Ezt használják a szárítóknál is.2 járat van és közte olyan mint az s betü-ezért a mérget simán nem tudja kivinni.
Válasz #94. hozzászólásra

Fogok keresni egy vadászgörényes fickót! Ismertek ilyet?
Ma kijött a rágcsálóírtó szakember és a következőt végezte el patkányirtás gyanánt:
Kitett 4 db műanyag dobozt, tele méreggel. Hát ennél igazán nagyobb fantáziára számítottam!!! Ezt én is meg tudtam volna csinálni negyed áron.
Hétfőn bevetem a következőket:
- 30x40 cm kartonpapír, aminek a közepére teszek egy téglát, és mellette a papírt jó vastagon beragasztózom azzal a biostop ragasztóval, a téglára meg teszek egy darab szalonnát. Ebből kirakok párat.
- a rugós patkányfogó csapdákat ki fogom kötni valahová, nehogy elvigyék a kis szemetek!
Válasz #93. hozzászólásra
Vadászgörény is jó lenne ,de akkor nem szabad mérgeket kitenni.
Az biztos, hogy ultrahangosra nem fogom tovább a pénzem költeni. A zsákok között annyira elbújnak, hogy nem zavarja őket a hang!
Méreg + csapda ezerrel!!!
Válasz #91. hozzászólásra

Köszi az 5letet! Hogy ez eddig nem jutott eszembe...
A másik csapdát, amit még nem vittek el a patkányok, ki fogom kötni.
Plusz méreg ezerrel! Szerintem idén már költöttem vagy 15 ezret méregre.
Remélem mielőbb behalnak a kis szarháziak! Ezentúl a vetőgéptől kezdve a traktorok, kombájn fülkéjén át a zsákok alatti raklap alá, mindenhová fogok tenni csapdát + mérget!!!
Válasz #84. hozzászólásra
A patkányfogót ki szoktuk kötni, csak akkor könnyebben ki tud bújni a szorításból.
Mérget pedig addig kell adni nekik, ameddig eszik. Ha már nem fogy az jó jel!
Válasz #89. hozzászólásra
Vigyázat valami készülődik!

Válasz #83. hozzászólásra

Jancsi 1-2 tányér csülkös bableves mellékhatására gondol....szerintem.
Válasz #85. hozzászólásra
Ez tényleg jó ötlet! Az egeret nekem is fogja hármasával! Valami biostop a neve, kartonra kell kinyomni a ragasztót.
Az a baj, hogy a patkányt nem fogja meg. Vagy akkor lehet hogy egy tubus/kartonpapír kell, a közepén szalonnával. Ezt ki fogom próbálni! Állítólag a patkány a lábát is lerágra, ha bajban van. Okosak ezek a kis szemétládák...
Válasz #84. hozzászólásra
Van ilyen ragasztó szerű anyag. Ha vannak szűk járatok a fal mellett, oda lehet tenni karton papírra. Én a Műhelyben ezzel egy nap alatt 9 egeret.
Válasz #74. hozzászólásra

Nekünk is csak abban a helységben van az ultrahangos, ahol nincs annyi búvóhelye a kis rohadékoknak. Oda nem is mennek be. De a zsákos helyen nem tudom mennyire lenne hatékony.
Kiraktam egy fémből készült patkányfogót egy darab szalonnával. Eltűnt a csapda!!! Elvitték a kis rohadékok!!! Nem tudom, mi lenne igazán hatékony! Már vagy 5 nagy doboz zselés patkánymérget leraktam, egyelőre nem nagy sikerrel...
Galamb ellen én is légpuskával riogattam, de mindig visszajöttek a rohadékok. Aztán az lett, hogy minden nyílást behálóztunk. Csak ez tartja kint őket.
Ezt a gázosítást hogy kell elképzelni? Valami gázpatront vagy tablettát kell rakni a padlásra? Ha egyszer gázosítunk, az elég?
Válasz #77. hozzászólásra

Szerintem nyiss egy új topikot ezzel a címmel!!
Válasz #80. hozzászólásra
Én galamb ellen galambbal harcolok..Tehát gázosítok..
Válasz #79. hozzászólásra
Eleinte csak 1 pár volt.....OK ez belefér.
De aztán 4-5 család idecuccolt hozzánk,és bevették magukat a melléképület padlására.
Összexartak mindent.
Elkezdtem riogatni őket az említett légpuskával,és 1x csak odébb álltak.
Válasz #78. hozzászólásra

ide a sorozatlövő is kevés lenne
a lövöm őket, akkor eltünnek és nem jönnek vissza?
Válasz #77. hozzászólásra
630-as Slavia+ 1 doboz Diaboló......nálunk bevált.
engem valami galanbriasztó érdekelne
Válasz #73. hozzászólásra

de miért kellet ujat nyitni,lusták vagytok keresni,ezt értétek el a 18500 topikkal,én cseszegettem a modikat
Minek kell a mérget leönteni fagyállóval?

Faternál a garázsban van ultrahangos, de a kocsin a motorháztető belső szigetelését falták fel.
Tehát csakis nyitott helyen jó az ultrahangos, vagy ott sem.
Válasz #72. hozzászólásra
Tényleg eltűnt a topik, pedig szerintem mindenkit érint mostanában, mivel a sok belvíz miatt bemenekülnek a patkányok, egerek...
Amiket a lezárt topikban eddig beszéltünk:
Méreg leöntése fagyállóval, cukor+gipsz, kutya-macska (az a baj hogy beleszarnak a terménybe...), kigázosítás a lyukak kimenetének lezárásával.
Ultrahangossal mik a tapasztalatok?
Nekem van egy 4000 ft-os, ez 45 m2-es helységre elegendő. Oda nem is megy egy sem ahová ki van rakva, de a többi helységben nyüzsögnek rendesen.
Kinek mi a tapasztalata?
Válasz #69. hozzászólásra

de legalább az ujjat hagyta volna meg, vagy berakta volna ide a beirásokat
Válasz #69. hozzászólásra
Én is várnám az ötleteket rágcsáló irtásról !!!!!!
Skacok vkinek ultrahangos egér,patkányirtóval van tapasztalata??
Válasz #68. hozzászólásra

valaki figyel ,
már megint lusták keresni modik visszaadni a jogot ,megint a röhej

Válasz #66. hozzászólásra
Nemnem.
Már jópár éve otthagytam a NASA-t.
Macska?
Az nincs.
Csak döglött, néha, 1-2db ...
Válasz #65. hozzászólásra
Hová lőtted ki, a Napba? Miért nem adtad inkább a macskának?
( ezám a jókis téma! beírok ide is, de mit is.....)
Múltkor volt 1 dög egerem.
Nem bírtam kifogni!
Mindent lezabált, mindent kikerült.....!!!
Fölb........ttttt ! ( birizgált)
Úgy kellett kilőnöm WAZEEEEEEE!!!!!!!
Válasz #63. hozzászólásra
nekem semmi bajom vele nem is ismerem , Te ismered személyesen.Hogy Ő nehesztel rám 1 picit az meg rohadtul nem érdekel .
Válasz #62. hozzászólásra
Tudtam, hogy addig nem jösz vissza, amig itt van!:))
Válasz #61. hozzászólásra
bevok xarva rendesül
Pityu! Jól rád ijesztett gyula.
Akkor semmi extra tipp?????????
Válasz #48. hozzászólásra
Idén tavasszal láttam a bajai nagyfönököt Bukarestben egy kiálitáson. Romániát akarja most meghóditani.
Válasz #56. hozzászólásra
Cs I ?
Válasz #55. hozzászólásra
Nem akarom, hogy figyeljen az emtézé maffia:)))
Válasz #51. hozzászólásra
Nem , de tudom hogy ki volt , most ismert bankár
Válasz #54. hozzászólásra
ne !!!! kérlek!!!! ne rohanj a vesztedbe!!!!!!!!! :DDDDDD
Válasz #52. hozzászólásra
Én tudom a választ:)
Válasz #52. hozzászólásra
ba...ki !!! ugyanezt akartam mondani.
Válasz #51. hozzászólásra
Néma csend.