Köszi nyugati gépek húzzák ,mint a szánkót .Szét van szecskázva a szár így könnyű , nekünk rz van szokott lenni benne még fél méteres darab kuki is megnézném mit csinálna vele a csoda traktor.Nem megbántás kép írtam én kicsi vagyok ehhez a multis gépekhez mtz nekem a csúcs ami elérhető ,és a sima vogelről írtam nem ám amit itt mutogatsz nekem.
Szia!
Beállítási vagy felszereltségbeli probléma lehet az oka, hogy a Vogel ekénél annyi szármaradvány van a felszínen. Maximális tisztelet az egyéb ekéknek, de azért a Vogel eke az általad említett ekéknél jobb felszínt hagy.
Néhány hazai példa, nem kevés szármaradvány mellett:
Szia . Most neked szántás közbe szaggatja a csapokat,lakatokat meg töri a kereszttengelyt? Ha igen akkor beállítási gondok lehetnek, feszíti az eke a traktort.
Az lehet ,de nekem sajna akkor se kell,én azt szeretem ,ha a csutka nem virít felül.Meg 92 óta csak be tudom állítani az ekét 35 évesen csak nem vagyok már hülye hozzáLegalább is még eddig nem volt vele gondom ,talán az ekevasak kopottak voltak rajta azok nem tetszettek nekem rajta.
Nagyon sok jó ötletet kaptam tőletek eke ügyben...
Végül is egy holland nagyon jó barátom szerzett nekem ekét, ami Augusztus végére meg is érkezik.. 2000 euróba került cakli-pakli...
Ő lenne az......
Igen arra értettem, nekem nem jött be a csutkázása sem nem mindenkinek van fullos szártépője csak RZ .Nem szeretek hátrafelé nézegetni , egyszer próbáltam ősszel szántani vele olyan pocsék munkát még sohasem csináltam ekévelHozzáteszem kukorica földön .
Válasz #1136. hozzászólásra
Én is egyetértek,ő csak az L-tipust nézi aminek 25le-rőmax teljesitmény van irva ekefejenként.M,vagy SMt még nem nagyon láttam szétszakadni
Szeretném kicsit a védelmembe venni a Vogel Noot ágyekéket. Mivel nekünk az van, van vele tapasztalat. Egy 1025.3-assal húzzuk a 4 fejest, talajaink középkötött - kötött között váltakoznak, és meg soha nem szakadt szét az eke. Egyedül a mélységszabályozó támkerék tört már le róla vagy 2x, de az is az MTZ nem túl érzékenyen szabályozható hidraulikájának az eredménye volt. Extrém száraz körülmények között nekünk az MTZ-nek szakadozott szét a hátulja (kereszttengely, lakat, csapok), nem neki való a 4 fej, szerintem elég lenne a 3 is. Persze egy nagyobb teljesítményű gépnél valószínűleg nem a gép hátulja szakadna, hanem az eke, de ezért (is) szokták meghatározni a lóerőkategóriát a munkaeszközöknél...
Helló!
920.3-as után gondolkozunk 3-as váltvaforgatós ekében.
Ki milyet javasol és mire kell odafigyelni a vásárlásnál???
A réselt kormánylemezest tényleg könnyebb húzni kötött talajban???
Válasz #1124. hozzászólásra
Ugyan ugy fordul mint a kétirányu,szép vizszintezet udvarban meg megmosva.KInt a földön pedig ha rosz hejen rakodik meg földel akkor két kerölöként kilehet szálni pucolgatni
Szevasztok!Ma kaptam ingyen egy csataszögi 3-as ekét !Az lenne a kérdésem hogy valakinek véletlenül nincsen hozzá függesztő csapok,amire az mtz két alsó pontját tudom felhelyezni?Mert sajnos azt nem adta ide az előző gazdája.Vagy nem tudtok valami boltot ahol lehetne hozzá ilyen csapokat kapni?Választ előre is köszönöm!
Válasz #1118. hozzászólásra
régen ih fejekkel szántottunk kétféle volt, a sekélyebbel szépen szántottam, de kukorica tarlót inkább közepesen gyengén, aztán jöttek a vogel ekék és leváltották őket, aztán azokat is széttéptük
most kühne condort vettem (nehéz de legalább bírja)
Nyilván az (alföldi)ekéket a gyártók ezzel a típussal szerelik. Volt itt pár darab. De szépen lassan mindenki átválltott valami előhántolós váltvaforgatós vasra......lemken-besson-rabe-kverni-vogel-pöttinger-gassner. Pár vas a környezetemből. Mellyekkel az elmúlt 5-6 évben váltottak.
A másik traktor nekem is egy 800-as, még 2 éve azzal szántottam . A 6750-est használtan vettem, és még a vogellel szántottam 1 évig. A heltit novemberben vettem, de majdnem a csójosi lett csak szarozott a legyártással. /Hála istennek/ 1 ha 90 perc 35 cm-ren. Itt még sláger a jármi eke, de az egy dágvány. Kifogom próbálni a 800-asal.
Válasz #1110. hozzászólásra Nekem is van egy helti 3 fejes ágyeke cuppántok fogják az ekefejeket a vázhoz kb 100 cm visz szerintem is könnyü huzni az ekevasak majdnem viz szintesen állnak nem olyan meredeken mint pl az orosz ekén, én egy valtra 800-al huzom gondolkodtam egy vf ekén azért kérdeztem rá.
Újat. 1050-re rakattam a fejeket, és 45 cm -es fogásra is furattam lyukat./táskás felfogatás/. A traktor Valtra 6750-es. Ja ágy eke. Nem tudom miért de könnyebb húzni mint a vogelt, pedig ez csak 105 cm-t visz.
8296 hozzászólás
Válasz #1151. hozzászólásra

Mi kicsik maradunk az olcsó munkagépeknél , pláne Szabolcsban
Ezt biztos nem adnám a voogeledért ,már mint ha sima nem forgós
Válasz #1151. hozzászólásra

Nem megbántás kép írtam én kicsi vagyok ehhez a multis gépekhez mtz nekem a csúcs ami elérhető ,és a sima vogelről írtam nem ám amit itt mutogatsz nekem.
Köszi nyugati gépek húzzák ,mint a szánkót .Szét van szecskázva a szár így könnyű , nekünk rz van szokott lenni benne még fél méteres darab kuki is megnézném mit csinálna vele a csoda traktor.
Szia!
Beállítási vagy felszereltségbeli probléma lehet az oka, hogy a Vogel ekénél annyi szármaradvány van a felszínen. Maximális tisztelet az egyéb ekéknek, de azért a Vogel eke az általad említett ekéknél jobb felszínt hagy.
Néhány hazai példa, nem kevés szármaradvány mellett:
Szia . Most neked szántás közbe szaggatja a csapokat,lakatokat meg töri a kereszttengelyt? Ha igen akkor beállítási gondok lehetnek, feszíti az eke a traktort.
Válasz #1147. hozzászólásra

Legalább is még eddig nem volt vele gondom ,talán az ekevasak kopottak voltak rajta azok nem tetszettek nekem rajta.
Az lehet ,de nekem sajna akkor se kell,én azt szeretem ,ha a csutka nem virít felül.Meg 92 óta csak be tudom állítani az ekét 35 évesen csak nem vagyok már hülye hozzá
Szerintem így látatlanban akkor az eke beállításával is gondok lehettek, mert felénk a Vogel-ek kifejezetten a jó munkaminőségükről híresek!
Tavaly őszi kühnével nem mindegy úgy gondolom a szár mennyiség ugyan az volt.

Ugyan az lengyel ekével kicsit másabb

vogel eke
Erről beszéltem ilyen munkát még nem csináltam jó sz..r
Válasz #1137. hozzászólásra

Köszönöm a megerősítést, akkor csak nem egyedi a tapasztalatunk!
Válasz #1140. hozzászólásra
Szeva Roli. A kopóalkatrész árakról feltétlen érdeklődj. Čn is ua. cipőben jártam és inkább vettem egy heltit.
Válasz #1140. hozzászólásra
Jó eke a súlya is meg van ,az alkatrész kicsit drága ,de minőségi!
Üdv Kollégák...

Nagyon sok jó ötletet kaptam tőletek eke ügyben...
Végül is egy holland nagyon jó barátom szerzett nekem ekét, ami Augusztus végére meg is érkezik.. 2000 euróba került cakli-pakli...
Ő lenne az......
Válasz #1137. hozzászólásra
Hozzáteszem kukorica földön .
Igen arra értettem, nekem nem jött be a csutkázása sem nem mindenkinek van fullos szártépője csak RZ .Nem szeretek hátrafelé nézegetni , egyszer próbáltam ősszel szántani vele olyan pocsék munkát még sohasem csináltam ekével
Jók a Vogel Noot ekék.Nekem volt 3 db ágyekém most egy 5 fejes
váltvaforgatós van.Van,hogy 50-60 literrel szántuk ez elárul mindent.
Én is egyetértek,ő csak az L-tipust nézi aminek 25le-rőmax teljesitmény van irva ekefejenként.M,vagy SMt még nem nagyon láttam szétszakadni
Üdv!

Szeretném kicsit a védelmembe venni a Vogel Noot ágyekéket. Mivel nekünk az van, van vele tapasztalat. Egy 1025.3-assal húzzuk a 4 fejest, talajaink középkötött - kötött között váltakoznak, és meg soha nem szakadt szét az eke. Egyedül a mélységszabályozó támkerék tört már le róla vagy 2x, de az is az MTZ nem túl érzékenyen szabályozható hidraulikájának az eredménye volt. Extrém száraz körülmények között nekünk az MTZ-nek szakadozott szét a hátulja (kereszttengely, lakat, csapok), nem neki való a 4 fej, szerintem elég lenne a 3 is. Persze egy nagyobb teljesítményű gépnél valószínűleg nem a gép hátulja szakadna, hanem az eke, de ezért (is) szokták meghatározni a lóerőkategóriát a munkaeszközöknél...
Válasz #1132. hozzászólásra

Inkább Rábawerk ,ha már jó ekét akarsz a vogelt hagyd homokon jó kötöttben szét szakad
Hány vasut keresel,nekem van egy eladó3as 5éves minden tartozékkal M-es un 400as lemezekkel
Ne foglalkozz velük,nagyon jó eke a vogel farmer,kis gazdaságba tökéletes választás,én a teli kormánylemezre esküszöm,de ez a talajon múlik igazán
Kösz az infot. Nem sok földhöz kellene meg nem is kötött, sztem megtenné ágyeke is. Hulladék lenne azert tulzás nem?
Válasz #1129. hozzászólásra
az un a szebb wy a könyebb de szokása megragadni tapadós földön. a réselt 430as deszkának nincs párja
Válasz #1129. hozzászólásra

Ha jó trakid van ne gondolkozz vogelbe csak ,ha váltva forgatós a sima hulladék
Üdv!
Vogel ekénél az UN vagy a WY deszkás a könnyebb vontathatóságú és melyiknek szebb a munkája?
Válasz #1123. hozzászólásra

bármelyik esztergályos egy negyedórás kajaszünetben nyom egy csapot
Helló!
920.3-as után gondolkozunk 3-as váltvaforgatós ekében.
Ki milyet javasol és mire kell odafigyelni a vásárlásnál???
A réselt kormánylemezest tényleg könnyebb húzni kötött talajban???
Válasz #1125. hozzászólásra Akkor inkább kétirányú munkahengeres a nyerő??
Válasz #1124. hozzászólásra
Ugyan ugy fordul mint a kétirányu,szép vizszintezet udvarban meg megmosva.KInt a földön pedig ha rosz hejen rakodik meg földel akkor két kerölöként kilehet szálni pucolgatni
Van valakinek egyirányú munkahengeres váltva forgató ekéje? Nem fordul nehézkesebben mint a kétirányú munkahengeres?
Szevasztok!Ma kaptam ingyen egy csataszögi 3-as ekét !Az lenne a kérdésem hogy valakinek véletlenül nincsen hozzá függesztő csapok,amire az mtz két alsó pontját tudom felhelyezni?Mert sajnos azt nem adta ide az előző gazdája.Vagy nem tudtok valami boltot ahol lehetne hozzá ilyen csapokat kapni?Választ előre is köszönöm!
Válasz #1121. hozzászólásra

Milyen igazad van Kühne az Kühne nincs miről beszélni a kétfejes negyvenesemet nem adnám semmiért azzal lehet szántani nem turkálni
régen ih fejekkel szántottunk kétféle volt, a sekélyebbel szépen szántottam, de kukorica tarlót inkább közepesen gyengén, aztán jöttek a vogel ekék és leváltották őket, aztán azokat is széttéptük
most kühne condort vettem (nehéz de legalább bírja)
már nem nagyon,kicserélgettük őket ,a kukorica tarlót nem nagyon szerette,
Nyilván az (alföldi)ekéket a gyártók ezzel a típussal szerelik. Volt itt pár darab. De szépen lassan mindenki átválltott valami előhántolós váltvaforgatós vasra......lemken-besson-rabe-kverni-vogel-pöttinger-gassner. Pár vas a környezetemből. Mellyekkel az elmúlt 5-6 évben váltottak.
Válasz #1115. hozzászólásra
Csak használ valaki a fórumon IH ekefejjel szerelt ekét, vagy nem?
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.gassner-online.de%2F&ei=lwDbUf6jDrH14QTpm4CwCA&usg=AFQjCNFiGMD5AdrffSVjFhlpdp2DopjaoQ&sig2=RqxPDW-tbJQkFojG2lWr8w
Az IH ekefejek hogyan viselkednek kukoricatarlóban?
Válasz #1113. hozzászólásra
Ugy emlékszem, hogy 8-9. De itt homok van. Nyírség!
Válasz #1112. hozzászólásra Hány km/orával huzod hogy ennyi idő egy hekti?
Válasz #1111. hozzászólásra
A másik traktor nekem is egy 800-as, még 2 éve azzal szántottam . A 6750-est használtan vettem, és még a vogellel szántottam 1 évig. A heltit novemberben vettem, de majdnem a csójosi lett csak szarozott a legyártással. /Hála istennek/ 1 ha 90 perc 35 cm-ren. Itt még sláger a jármi eke, de az egy dágvány. Kifogom próbálni a 800-asal.
Válasz #1110. hozzászólásra Nekem is van egy helti 3 fejes ágyeke cuppántok fogják az ekefejeket a vázhoz kb 100 cm visz szerintem is könnyü huzni az ekevasak majdnem viz szintesen állnak nem olyan meredeken mint pl az orosz ekén, én egy valtra 800-al huzom gondolkodtam egy vf ekén azért kérdeztem rá.
Válasz #1107. hozzászólásra
Újat. 1050-re rakattam a fejeket, és 45 cm -es fogásra is furattam lyukat./táskás felfogatás/. A traktor Valtra 6750-es. Ja ágy eke. Nem tudom miért de könnyebb húzni mint a vogelt, pedig ez csak 105 cm-t visz.
Válasz #1108. hozzászólásra
igen 4-es
Válasz #1106. hozzászólásra

Ha jól látom ez 4-es Condor????????
Válasz #1103. hozzászólásra a helti váltva forgatós vagy ágyeke?Ujat vettél vagy használtat?
Válasz #1105. hozzászólásra
mikor a múltkor három hétig szakadt az eső pont akkor csináltuk, úgysem tudtunk kimenni a földekre
Válasz #1099. hozzászólásra

Nem tudom hogy a 3 hét megérte-e, de ha igen akkor tényleg nagyon óóóóócsóóóóóón kellett venned!!