Válasz szanberg #30610. hozzászólásáraSport lőfegyver, plusz sportklub /lövészklub/ tagság.
Amikor vásároltam az egyik fegyvert, a kalibert úgy választottam meg, hogy lehessen használni sport célra, céltáblára versenyen 300, 500 m és estleges vadászatra idővel.
Vadászat ugrott /feltételezem/ a bejelentett vadkár miatt. Végigcsináltam a vadászathoz tartozó iskolázást, lövészeti teszteket is, de a vizsgatesztekhez nam kaptam értesítést, mert addigra beadtam a járási hivatalnál a vadkáros területet, hogy csináljanak valamit.
Már több mint egy éve semmi záróvizsga, holott akikkel jártam már több mint egy éve letehették a vizsgát.
Müködik a vadászlobbi a Lévai járásban. /vagy csak véletlenül megfeledkeztek rólam, amikor ott világít valaki a számitógép diszplayén, hogy még nem volt vizsgán/.
Válasz pettendimiklos73 #30611. hozzászólásáraEnnek utána kell néznem, hogy lehetséges e Szlovákiában. De kétségeim vannak, ezen téren, mert akkor hallottam volna, hogy valahol alkalmazták.
Válasz Sk Laci #30597. hozzászólásáraNem vadkár néven lehetne jog orvosolni, hanem hanem vagyon védelem alapon. Nálunk ezzel lehet élni, ha nincs bejelentett földhasználat.
Válasz termelo #30604. hozzászólásáraFiatal koromban járták velük a falukat, pénzért meg lehetett simogatni őket, és fel is mászaták őket a fa villanykarókra.
Válasz Sk Laci #30595. hozzászólásáraKutyák vagy egy két medve, nem tudná távol tartani őket a táblától.
Kikötözni oda egy medvét futó láncra. Lehet ha éreznék a szagát nem mennének oda. Már mindenféle állatot háziasítanak krokodilt , kígyót tartanak otthon. Akkor farkast vagy medvét is lehet szerintem
Válasz pettendimiklos73 #30596. hozzászólásáraCsak nem Szlovákiában.
Itt a vadászokkal semmi se fog történni.
Vadkár hatalmas probléma, parlamentben egyfolytában beszélnek a vadásztörvény módosításáról, de eddig egy kormánynak se volt hozzá mersze. Mindegy melyik politikai párt van a kormányban.
Válasz Praetor #30592. hozzászólásáraNekem elég lenne, ha a saját fegyveremet használhatnám, de sajnos azt se lehet. Még levegőbe lőni, vagy vaktöltényt se lehet használni.
Az törvénysértés, de a vadászok amit csinálnak a vaddal, az szerintük jól van....
Válasz pettendimiklos73 #30593. hozzászólásáraSajnos nem.
Hivatalnok, akihez tartoznak a vadkárok szintén vadász, és haverjuk is. Elég ha meghívják vendégvadászatra, már is a szőnyeg alá van söpörve minden. Csak a vadászoknak jó legyen.
Szomszédos parcella el volt kerítve, szétszedették, hogy a vad nyugodtan mozoghasson.
Könnyő nekik más F...... verni....... a sajátjuk helyett.
Hiába hívom a vadászokat a kilövés miatt ,....semmi aktivitás.
Jelenleg nincsen trófeás, a hússal csak a munka van.
Tegnap előtt 200 db körül volt a parcellán, mikor hívtam a vadásztársaság elnökét a válasz : volt már ott 500 db is egyszerre.
Vadkártérités nincsen Szlovákiában.
Tavaly előtt kb 50% kár, tavaly 100 % /kombájn se kellett/, idén újból 20 ha búza lerágva mostanáig, de aratásik könnyen meglehet, hogy ismétlődik a tavalyi 100 % kár.
Válasz mtz1221 #30585. hozzászólásáraFogalmam sincs. Csak a csattanást hallottam.
Már lehetett rajta repedés, mert több helyen régi por volt a törési felületen.
Made ín Turkey. Egy foszlány üvegszál sincs benne.
Tavaly vettem újnak, de '14.02 a gyártási kód ami bele van öntve
Válasz mtz1221 #30583. hozzászólásáraIgen.
Szerencsére nem nagyok lettek a lyukak, be lehetett forrasztani, nem folyik, meg visszament a régi lapát, így használható,
De az a 4-5óra szerelés nem hiányzott
Igaz a mondás, hogy a vasárnapi meg az ünnepnapokon végzett munkán nincs áldás
Ennyi maradt a hűtő ventilátorból, a vadi új hűtőre meg csinált nyolc lyukat
Válasz _NB_ #30578. hozzászólásáraEzen èn is csodálkoztam,hogy nem a fórumon keresztül adta meg. Amúgy ott is ha kapsz egy nèvtől kèt különböző címet, akkor sem tudod melyik a kamu.
Válasz mtz1221 #30574. hozzászólásáraEz egy nyílt fórum, azaz regisztráció nélkül is olvasható.
Tehát ne írd ki az e-mail címed, mert könnyen felkerülhet valami adatbázisba és utána kapod a reklámokat ezerrel, jó esetben.
Biztos találkoztál már itt banki ajánlatokkal, azok is bot -ok, azaz előre megírt program ami automatán regisztrál ide a fórumra majd a legnézettebb topikokba elhelyezi a reklámját automatán.
Vannak olyan programok is amiknek csak az a feladata, hogy végig keressék a fórumokat felhasználói adatok miatt és @ vagy a gmail.com -ra keresve ha találnak az lementik és majd próbálkoznak.
Ha még is nyíltan adod meg az e-mail címed, akkor ne írd ki teljesen csak max az elejét a kukacig, majd a többire csak utalj, hogy guglis vagy valami, akkor a kereső robotok már elvileg nem találják meg.
A modiknak szólhatsz, hogy töröljék vagy javítsák.
Ha .Rrichard.-nak akarod megadni az e-mail címed kattints itt a fórumon a nevére és ott van olyan hogy "Kapcsolatfelvétel" ott elküldhetted neki biztonságosan.
Válasz mtz1221 #30571. hozzászólásáraAttól függ, milyen motorral szerelt.
Nálunk volt régi ganz mozdony, meg dacia is eredeti motorral, abba mdc ment.
A mostaniak liaz motorosak, abba jó a 15w40
Válasz mtz1221 #30571. hozzászólásáraAz kell. Nekem nem. Jól vagyok anèlkül is,nem vágyok rá. Amúgy ha akarod privátba,mert a fal füle is nagy. semmi extra.
Válasz Gumóka #30567. hozzászólásáraHát,mindenki maga tudja. Tudod,mikor a kollèga emel egy 6tonnás vasat,bátran alatta mászkál a daru távirányitoval. Egy hordó motorolaj alá is beáll ,mikor a feje felett lóg azt folyik bele a motorban. Mondom,ha leesik,vèged. Nem baj, egyszer èlünk. Hát gratulálok. Így azèrt nem kène. Az üzemi balesetek előfordulása ebből van.
31266 hozzászólás
Válasz Sk Laci #30613. hozzászólására

Válasz Sk Laci #30613. hozzászólásáraNem érdeklődtél, hogy mivan vele?
Válasz szanberg #30610. hozzászólásáraSport lőfegyver, plusz sportklub /lövészklub/ tagság.
Amikor vásároltam az egyik fegyvert, a kalibert úgy választottam meg, hogy lehessen használni sport célra, céltáblára versenyen 300, 500 m és estleges vadászatra idővel.
Vadászat ugrott /feltételezem/ a bejelentett vadkár miatt. Végigcsináltam a vadászathoz tartozó iskolázást, lövészeti teszteket is, de a vizsgatesztekhez nam kaptam értesítést, mert addigra beadtam a járási hivatalnál a vadkáros területet, hogy csináljanak valamit.
Már több mint egy éve semmi záróvizsga, holott akikkel jártam már több mint egy éve letehették a vizsgát.
Müködik a vadászlobbi a Lévai járásban. /vagy csak véletlenül megfeledkeztek rólam, amikor ott világít valaki a számitógép diszplayén, hogy még nem volt vizsgán/.
Válasz pettendimiklos73 #30611. hozzászólásáraEnnek utána kell néznem, hogy lehetséges e Szlovákiában. De kétségeim vannak, ezen téren, mert akkor hallottam volna, hogy valahol alkalmazták.
Válasz Sk Laci #30597. hozzászólásáraNem vadkár néven lehetne jog orvosolni, hanem hanem vagyon védelem alapon. Nálunk ezzel lehet élni, ha nincs bejelentett földhasználat.
Válasz Sk Laci #30595. hozzászólásáraHogy van neked fegyvered Laci?
Vadász lőfegyver?
Válasz mtz1221 #30608. hozzászólásáraDe te így járnál vele.

Válasz termelo #30604. hozzászólásáraFiatal koromban járták velük a falukat, pénzért meg lehetett simogatni őket, és fel is mászaták őket a fa villanykarókra.
Válasz .Richard. #30605. hozzászólásáraJa.
Válasz mihaszna #30601. hozzászólásáraHát ha van róka fogta csuka,akkor Medve fogta Szarvascsorda is van.
Válasz mtz1221 #30598. hozzászólására
kiket a vadászokat?
Válasz mihaszna #30601. hozzászólásáraHát ez qurva jó, nekem is kellene 1 medve bocs 2.

Megtanítanám biciklizni és kergetné a galambokat
Válasz Sk Laci #30597. hozzászólásáraAntifert nem probaltad?
Vagy nem működik baxnak rá?
Retek büdös ilyen medvehúgy farkasszar mix lehet
Válasz mtz1221 #30598. hozzászólásáraHogy érted hogy be etetni őket egy viharban?
Válasz Sk Laci #30595. hozzászólásáraKutyák vagy egy két medve, nem tudná távol tartani őket a táblától.
Kikötözni oda egy medvét futó láncra. Lehet ha éreznék a szagát nem mennének oda. Már mindenféle állatot háziasítanak krokodilt , kígyót tartanak otthon. Akkor farkast vagy medvét is lehet szerintem
Válasz mtz1221 #30598. hozzászólásáraValamelyik vadász földjén, jó messze a tiédtől.
Mennyibe kerül.egy villanypásztoros bekerítés?
Milló helyen bevan erdők között...
Válasz Sk Laci #30595. hozzászólásáraBeeteni őket valahol egy viharban mikor senki nincs a környéken ? Hatha utánna észbe kapnának.
Válasz pettendimiklos73 #30596. hozzászólásáraCsak nem Szlovákiában.
Itt a vadászokkal semmi se fog történni.
Vadkár hatalmas probléma, parlamentben egyfolytában beszélnek a vadásztörvény módosításáról, de eddig egy kormánynak se volt hozzá mersze. Mindegy melyik politikai párt van a kormányban.
Válasz Sk Laci #30594. hozzászólásáraBíróság valszeg megítélné a tulajdon védelméhez való jogot.
Válasz Praetor #30592. hozzászólásáraNekem elég lenne, ha a saját fegyveremet használhatnám, de sajnos azt se lehet. Még levegőbe lőni, vagy vaktöltényt se lehet használni.
Az törvénysértés, de a vadászok amit csinálnak a vaddal, az szerintük jól van....
Válasz pettendimiklos73 #30593. hozzászólásáraSajnos nem.
Hivatalnok, akihez tartoznak a vadkárok szintén vadász, és haverjuk is. Elég ha meghívják vendégvadászatra, már is a szőnyeg alá van söpörve minden. Csak a vadászoknak jó legyen.
Szomszédos parcella el volt kerítve, szétszedették, hogy a vad nyugodtan mozoghasson.
Könnyő nekik más F...... verni....... a sajátjuk helyett.
Válasz Sk Laci #30590. hozzászólásáraNem engedik a tábla bekerítését?
Válasz Sk Laci #30590. hozzászólására
Ide már elkéne egy M134 minigun is a traktorra...

Válasz Sk Laci #30590. hozzászólásáraEz meg tegnap előtt

Ha nem megy szép szóval, muszáj traktorral
Hiába hívom a vadászokat a kilövés miatt ,....semmi aktivitás.
Jelenleg nincsen trófeás, a hússal csak a munka van.
Tegnap előtt 200 db körül volt a parcellán, mikor hívtam a vadásztársaság elnökét a válasz : volt már ott 500 db is egyszerre.
Vadkártérités nincsen Szlovákiában.
Tavaly előtt kb 50% kár, tavaly 100 % /kombájn se kellett/, idén újból 20 ha búza lerágva mostanáig, de aratásik könnyen meglehet, hogy ismétlődik a tavalyi 100 % kár.
Válasz mtz1221 #30587. hozzászólásáraSajnos nem sűrűn járok arra, de kössz a tippet
Válasz ND #30586. hozzászólásáraSzabadka felé jársz, hozd el a maradékot mintának, szerintem olyan mint az imt vagy rakovica ventilátor.
https://www.google.com/search?sca_esv=78aae0fabe89f8a8&hl=hu&q=imt+ventilator&udm=2&fbs=ABzOT_BIPLrq5rToiH7zLWNhnqL_RnV5Loj2NAuXjCG6Eyl8H5qRH85eR0bqsffoFuvLQrUX187MZqhMwwjjwADoJDk8gROKIzaLxD9tqDKQuUEaWOCuSFSjILw1KuU0PfHbZM2sCT2Pn9K3q1yxpqHMZN2TVdKqBnENGUF1VOWaOdggmjvBSCulrLqRYYescV5CRxECrN4GpBK-W8cjsAYNlepSbfvBVEQYmceaofmvOTYvTVb9HEM&sa=X&ved=2ahUKEwj2xJmv6-SMAxWNIBAIHbXFPREQtKgLegQIGBAB&biw=1422&bih=629&dpr=1.35
Válasz mtz1221 #30585. hozzászólásáraFogalmam sincs. Csak a csattanást hallottam.

Már lehetett rajta repedés, mert több helyen régi por volt a törési felületen.
Made ín Turkey. Egy foszlány üvegszál sincs benne.
Tavaly vettem újnak, de '14.02 a gyártási kód ami bele van öntve
Válasz ND #30584. hozzászólásáraMit kapott el ?
Válasz mtz1221 #30583. hozzászólásáraIgen.
Szerencsére nem nagyok lettek a lyukak, be lehetett forrasztani, nem folyik, meg visszament a régi lapát, így használható,
De az a 4-5óra szerelés nem hiányzott
Válasz ND #30581. hozzászólásáraFordon ? Én csak az udvarban motyogtam, és ott sem ment semmi rendesen.
Válasz ND #30581. hozzászólásáraHülyeség.
Hamarabb megtudod legalább mi a gyönge pont.
És már agyalhatsz egy nappal hamarabb hogy oldod meg.
Igaz a mondás, hogy a vasárnapi meg az ünnepnapokon végzett munkán nincs áldás

Ennyi maradt a hűtő ventilátorból, a vadi új hűtőre meg csinált nyolc lyukat
Válasz .Richard. #30577. hozzászólásáraEz ilyen alkalmakra használt email csak.
Válasz _NB_ #30578. hozzászólásáraEzen èn is csodálkoztam,hogy nem a fórumon keresztül adta meg. Amúgy ott is ha kapsz egy nèvtől kèt különböző címet, akkor sem tudod melyik a kamu.
Válasz mtz1221 #30574. hozzászólásáraEz egy nyílt fórum, azaz regisztráció nélkül is olvasható.
Tehát ne írd ki az e-mail címed, mert könnyen felkerülhet valami adatbázisba és utána kapod a reklámokat ezerrel, jó esetben.
Biztos találkoztál már itt banki ajánlatokkal, azok is bot -ok, azaz előre megírt program ami automatán regisztrál ide a fórumra majd a legnézettebb topikokba elhelyezi a reklámját automatán.
Vannak olyan programok is amiknek csak az a feladata, hogy végig keressék a fórumokat felhasználói adatok miatt és @ vagy a gmail.com -ra keresve ha találnak az lementik és majd próbálkoznak.
Ha még is nyíltan adod meg az e-mail címed, akkor ne írd ki teljesen csak max az elejét a kukacig, majd a többire csak utalj, hogy guglis vagy valami, akkor a kereső robotok már elvileg nem találják meg.
A modiknak szólhatsz, hogy töröljék vagy javítsák.
Ha .Rrichard.-nak akarod megadni az e-mail címed kattints itt a fórumon a nevére és ott van olyan hogy "Kapcsolatfelvétel" ott elküldhetted neki biztonságosan.
Válasz mtz1221 #30574. hozzászólásáraEz nem a te címed ugye? Vagy az?
Ezis elkészült.
Válasz mtz1221 #30571. hozzászólásáraAttól függ, milyen motorral szerelt.
Nálunk volt régi ganz mozdony, meg dacia is eredeti motorral, abba mdc ment.
A mostaniak liaz motorosak, abba jó a 15w40
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-22 07:19:12
Válasz mtz1221 #30571. hozzászólásáraAz kell. Nekem nem. Jól vagyok anèlkül is,nem vágyok rá. Amúgy ha akarod privátba,mert a fal füle is nagy.
semmi extra.
Válasz mtz1221 #30571. hozzászólásáraHe?
Válasz .Richard. #30568. hozzászólásáraMindentől nem lehet félni, kell asz adrenalin az egészséges élethez.
milyen motorolaj megy a mozdonyokba ?
Válasz termelo #30569. hozzászólásáraAz a lényeg hogy odalent nincs bajunk.

Válasz mtz1221 #30565. hozzászólásáraMit csajoskodtok a világ másik végén ettől súlyosabb munkahelyi betegségek is vannak:

DJ'ing injury
https://www.youtube.com/watch?v=LMXO1JM2iAE
David Carlton:
Tell me, Ali, do you have a job?
Ali G:
Unfortunately I iz recently gone on the dole...
David Carlton:
Really? When?
Ali G:
Eight years and three months ago.
David Carlton:
Says here you claim disability benefit, are you...?
Ali G:
Yes, I iz actually spasticated. I iz got a terrible DJ'ing injury - I still ain't got full mobility in me main mixing finger...
Ali G:
- everything down there's still working though! Oh yes...
Válasz Gumóka #30567. hozzászólásáraHát,mindenki maga tudja. Tudod,mikor a kollèga emel egy 6tonnás vasat,bátran alatta mászkál a daru távirányitoval. Egy hordó motorolaj alá is beáll ,mikor a feje felett lóg azt folyik bele a motorban. Mondom,ha leesik,vèged. Nem baj, egyszer èlünk. Hát gratulálok. Így azèrt nem kène. Az üzemi balesetek előfordulása ebből van.
Válasz .Richard. #30566. hozzászólásáraSzerintem Ő se szándékosan ütött rá

Én is kerülném, csak mindig szembejön szembejön valami baleset.
Már meg se lepődök