A 8100 is kiadja a hangját előtte, de zene füleimnek. Nekünk csak a legkülső lap kissebb, de nem púpoz és egyenletesen is halad. Eddig bejött a dolog, holnap megyek más minőségű földekbe is.
Válasz #6762. hozzászólásra
én ugyanilyenből 4,6 ost huzok de a 155ös pattog előtte ha felveszem a kereket
Mi annyit csináltunk vele hogy a szélein 460-560-660 a tárcsaátmérő kívülről befele-minden külső tagon.Igy nem pupoz meg a mélységet is jobban tartja.
Elhúzza ez a 7,2-est is, mert húztak már vele azt is. Először mi is 6,2-est akartunk vagy 5,2-t, de áldom az eget, hogy nem vettünk akkorát. Ezzel sem tud szaladni igazán. Messze még a 14 Km/h álom határ
Ez egy Metalwolf 4,1-es. 2800 Kg körül. Ez sem porhanyít most teljesen, de jobb hogy nem 5,2-est vettünk. Olyan 20 centi mélyen megy a földbe, néhol kicsit mélyebben néhol még annyira sem. 660-as lapok vannak rajta szóval lenne még útja ha a föld engedné vagy kicsit nehezebb lenne, de tetszett a munkája így is.
Ez volt a kicsit keményebb rész, nem tudom mennyit látni rajta:
cső!
Ez milyen tárcsa???
gyártmány méret súly ár....vadi új???
Én ma tárcsáztam a 4,2-es nehéz IH tárcsával.
Sűrűk a földek, nem porhanyít vagy porosít a tárcsa,hanem szalonnázik folyamatosan hantol. Ezen a lapok kopottak, viszont bemegy tengelyig, tisztán látszik,hogy menetközben túr is a tengely. Új lapokkal nemtud lemenni idáig, ezért jövőre átkell lapozni, mert ha tovább kopik jövőre már nem tudunk vele megfelelően mélyre menni.
Laposon 12,5-ig tudom húzni úgy,hogya motor relatíve kényelmesen megy,tehát tartja az 1850-et, feljebbkapcsolva is megy még de beejt azért, főleg ha olyan helyekre ér...
hát igen az 5,2-es tárcsa kellene utána.
Parton mondjuk ahol vadvízfolt va ez is nagy, mert még kiemelve is kaparva megyek át rajta(mondjuk a kiemelés nem történik meg,mert a kerekek belemennek a földbe...)
de főleg második sorral nagyon kicsi, laposon kimondottan a 6,2-eset húznám szívesen. Normálisabb időkben parton is elhúzná jól de ilyenkor már nagy lenne, habár ilyenkor már tárcsázni nem is kellene... nem is lesz semmi belőle, hagyom tavaszig így, majd akkor kapja az árpát vagy zabot egy rövidtárcsa után
Ez nem brazil munkás ez egy öreg papa volt kivételesen nem bántotta amit még nem arattak.Csak érdekes volt hogy mennyire kitartó meg hogy a kombájn ennyit szórna
Főleg ha szedi a vágatlanban is.
Nálunk úgy szokták.
Szedegetés címszó alatt mennek tallózni, de olyna helyre, ahol a levágott mellett még van álló kukorica is.
Ott hamar megtelik a zsák...
Itt felénk van egy kuk tábla de már learatott mellette van a mi földünk és mostanában jártam arra tárcsázás grúberezés vetés ilyesmi mindegy.Kb olyan 2-3 hektár lehet és van egy ürge aki odajár "böngészni" csöves kukit amit a kombájn elszórt kijön a 2 ütemű waresszal, és kb már 3-4 hete odajár jó nem azt mondom hogy minden nap de egy héten többször is.Hoz 3-4 jó nagy zsákot és teli szedi nap végére de ott volt egy nap biztos vagy 6-8 órát.Azt mondja apám hogy elér addig hogy egy 30-40 mázsa kukit összeszed a disznóknak
Na, itt mifelénk matatnak.
Állataik nincsenek ugyan, meg sem eszik, de el tudják adni. Annak is eltörném a kezét, aki megveszi tőlük. Hisz mindenki tudja, hogy lopott.
Meg aztán jó nekik tüzelni is. Ingyér' van.
csak lesnél h. kik matatnak a határban
romulusokat nem igen látok pedig napi nem 1 órát vagyok kint........
vagy az is lehet h. akkor jönnek mikor megyek.....
itt a tanyán a rrrrrrrrbrigád nem szarakodik a földeken kuktöréssel meg ilyen hülyeségekkel....
minek törné állata hol lenne neki........
Kedden volt egy Pio-nap itt mifelénk.
Az egyik előadó mondta, hogy valahol a nyírségben, ha jól emlékszem Nyíracsád környékén lett volna nekik egy hasonló rendezvény egy hete. Nem tudták bemérni a termésátlagot, mert a kitáblázott kukoricában a soroknak csak az eleje volt meg, kb. tíz tő, az összes többit megszedték.
Nnna, azok sem az idén barnultak, akik azt csinálták...
31270 hozzászólás
Válasz #6766. hozzászólásra
Nekünk csak a legkülső lap kissebb, de nem púpoz és egyenletesen is halad. Eddig bejött a dolog, holnap megyek más minőségű földekbe is. 
A 8100 is kiadja a hangját előtte, de zene füleimnek.
Válasz #6768. hozzászólásra
még 6OO t
Válasz #6765. hozzászólásra

Van még sok vágni valód?
Válasz #6765. hozzászólásra

Ha még dolgoznák ,s rengeteg emberrel beszélnék akkor más volna ,de így már hiányérzetem volt. A fiam mondta az előbb "apu már számítógép mániás"
Válasz #6762. hozzászólásra
én ugyanilyenből 4,6 ost huzok de a 155ös pattog előtte ha felveszem a kereket
Mi annyit csináltunk vele hogy a szélein 460-560-660 a tárcsaátmérő kívülről befele-minden külső tagon.Igy nem pupoz meg a mélységet is jobban tartja.
Válasz #6764. hozzászólásra

Már azt hittem sikerült leszoknod
Válasz #6745. hozzászólásra
Egy képet azért kérünk.
A gép működik, van akinek szünet van.
Válasz #6749. hozzászólásra

Az új tárcsa a szentetornyai földön, használjátok egészséggel, meg jobb időben!
Válasz #6760. hozzászólásra

Elhúzza ez a 7,2-est is, mert húztak már vele azt is. Először mi is 6,2-est akartunk vagy 5,2-t, de áldom az eget, hogy nem vettünk akkorát. Ezzel sem tud szaladni igazán. Messze még a 14 Km/h álom határ
Válasz #6755. hozzászólásra

Én voltam a szerencsés igen
Köszönjük
Válasz #6759. hozzászólásra
sokan a 6,2-es nehezet húzzák ezekkel, szerintem nemtudnak nagyon szaladni velük-ezekszerint sem.
Válasz #6753. hozzászólásra

Ez egy Metalwolf 4,1-es. 2800 Kg körül. Ez sem porhanyít most teljesen, de jobb hogy nem 5,2-est vettünk. Olyan 20 centi mélyen megy a földbe, néhol kicsit mélyebben néhol még annyira sem. 660-as lapok vannak rajta szóval lenne még útja ha a föld engedné vagy kicsit nehezebb lenne, de tetszett a munkája így is.
Ez volt a kicsit keményebb rész, nem tudom mennyit látni rajta:
Válasz #6757. hozzászólásra
0620
572
28
14
ezeket üssed be sorba és nyomj egy zöldet
Válasz #6756. hozzászólásra
Ha titkos a telószámod,akkor küld el a benyilak@freemail.hu-ra,köszi
Válasz #6754. hozzászólásra
igen!
bármilyen formában kereshetsz! mostis nyugodtan
Válasz #6752. hozzászólásra

S Te avattad fel?
Sok jó munkát kívánok hozzá!!!
Válasz #6753. hozzászólásra
Szia Szanberg!
Nyuszi kombájnokról kérdeznék tőled,alkalmas az időpont,esetleg felhívhatlak?
Válasz #6752. hozzászólásra
cső!
Ez milyen tárcsa???
gyártmány méret súly ár....vadi új???
Én ma tárcsáztam a 4,2-es nehéz IH tárcsával.
Sűrűk a földek, nem porhanyít vagy porosít a tárcsa,hanem szalonnázik folyamatosan hantol. Ezen a lapok kopottak, viszont bemegy tengelyig, tisztán látszik,hogy menetközben túr is a tengely. Új lapokkal nemtud lemenni idáig, ezért jövőre átkell lapozni, mert ha tovább kopik jövőre már nem tudunk vele megfelelően mélyre menni.
Laposon 12,5-ig tudom húzni úgy,hogya motor relatíve kényelmesen megy,tehát tartja az 1850-et, feljebbkapcsolva is megy még de beejt azért, főleg ha olyan helyekre ér...
hát igen az 5,2-es tárcsa kellene utána.
Parton mondjuk ahol vadvízfolt va ez is nagy, mert még kiemelve is kaparva megyek át rajta(mondjuk a kiemelés nem történik meg,mert a kerekek belemennek a földbe...)
de főleg második sorral nagyon kicsi, laposon kimondottan a 6,2-eset húznám szívesen. Normálisabb időkben parton is elhúzná jól de ilyenkor már nagy lenne, habár ilyenkor már tárcsázni nem is kellene... nem is lesz semmi belőle, hagyom tavaszig így, majd akkor kapja az árpát vagy zabot egy rövidtárcsa után
Válasz #6751. hozzászólásra
Kerék a levegőben, de nem merült tengelyig, elég kemény volt a föld. 10-11-ikkel lehetett menni, volt ahol 12-ikkel, 9-11 Km/h között.
Válasz #6749. hozzászólásra
belement a földbe?
kerék a levegőben hanyadikkal vitte?
Válasz #6748. hozzászólásra

múlt évbe volt olyan , hogy véletlenül levágott vagy 4 heki kukit , mert elnézte.Viszont a kombi már mindent mér (pár éves nh).
Megvolt a beavatás

Válasz #6747. hozzászólásra

Az is egy fajta megoldás
Válasz #6734. hozzászólásra
bengézni!
Nálunk vót aki ugycsinálta,hogy a komb.előtt leszórta a földre.Utánna ment
Válasz #6743. hozzászólásra

Igen, éreztem.
Válasz #6742. hozzászólásra
Sebaj.
Cserébe én is megfosztlak egy kocka Magnum képtől.
Irígy kutya leszek, mint Teeeeeee!!!
Válasz #6741. hozzászólásra

Értem.
Akkor dicséretére váljék!
Válasz #6739. hozzászólásra

Jó szándékkal számoltam
Válasz #6740. hozzászólásra

pedig ha tudnád h. mennyire fosztlak benneteket......
Válasz #6738. hozzászólásra

Ez nem brazil munkás ez egy öreg papa volt kivételesen nem bántotta amit még nem arattak.Csak érdekes volt hogy mennyire kitartó meg hogy a kombájn ennyit szórna
Válasz #6735. hozzászólásra

No és most ehhez kellett Neked külön kedv.
Hallod..... Mitől fosztottad volna meg a topikolókat?!
Válasz #6736. hozzászólásra

Nagyon optimistán számolsz!
Válasz #6734. hozzászólásra
Főleg ha szedi a vágatlanban is.
Nálunk úgy szokták.
Szedegetés címszó alatt mennek tallózni, de olyna helyre, ahol a levágott mellett még van álló kukorica is.
Ott hamar megtelik a zsák...
Válasz #6736. hozzászólásra

hát most őszintén
ki lehet hagyni megörökítés nélkül az ilyesmit?
hát kilehet?????
Válasz #6735. hozzászólásra

Kérték hogy csinálj osztályképet?
Lehet hogy ha összeadjuk az összesnek a végzettségét akkor kijön egy középiskolai érettségi
hájnánánánánnánáná nánánáná náná nánánánááááá

hophop habadi!
netek
ez kellett
feketesereg!
nem
ez feketeseregnek egy szeglete
ez nem teljes feketesereg!!!
Itt felénk van egy kuk tábla de már learatott mellette van a mi földünk és mostanában jártam arra tárcsázás grúberezés vetés ilyesmi mindegy.Kb olyan 2-3 hektár lehet és van egy ürge aki odajár "böngészni" csöves kukit amit a kombájn elszórt kijön a 2 ütemű waresszal, és kb már 3-4 hete odajár jó nem azt mondom hogy minden nap de egy héten többször is.Hoz 3-4 jó nagy zsákot és teli szedi nap végére de ott volt egy nap biztos vagy 6-8 órát.Azt mondja apám hogy elér addig hogy egy 30-40 mázsa kukit összeszed a disznóknak
Válasz #6730. hozzászólásra
Hisz mindenki tudja, hogy lopott.
Na, itt mifelénk matatnak.
Állataik nincsenek ugyan, meg sem eszik, de el tudják adni. Annak is eltörném a kezét, aki megveszi tőlük.
Meg aztán jó nekik tüzelni is. Ingyér' van.
Válasz #6729. hozzászólásra
na keresek 1 semmitmondót sokmindent nem sejtetőt
pár hektár cenzúrával megspékeltet......
Válasz #6729. hozzászólásra
Áh..lefárasztották...
pedig ilyen hidegben...
aszongyák 1 fokkal melegebb a c 3,14na
Válasz #6727. hozzászólásra

csak lesnél h. kik matatnak a határban
romulusokat nem igen látok pedig napi nem 1 órát vagyok kint........
vagy az is lehet h. akkor jönnek mikor megyek.....
itt a tanyán a rrrrrrrrbrigád nem szarakodik a földeken kuktöréssel meg ilyen hülyeségekkel....
minek törné állata hol lenne neki........
Válasz #6728. hozzászólásra

Rakjad be izibe hogy megjöjjön így estére a hangulat.Csak ne kisatírozva
Válasz #6725. hozzászólásra
majd lesz kép
csak ahhoz el kell h. kapjon a képberakosgatós hangulat...
Válasz #6720. hozzászólásra

Kedden volt egy Pio-nap itt mifelénk.
Az egyik előadó mondta, hogy valahol a nyírségben, ha jól emlékszem Nyíracsád környékén lett volna nekik egy hasonló rendezvény egy hete. Nem tudták bemérni a termésátlagot, mert a kitáblázott kukoricában a soroknak csak az eleje volt meg, kb. tíz tő, az összes többit megszedték.
Nnna, azok sem az idén barnultak, akik azt csinálták...
Vagy lehetne őket alkalmazni egy ilyen gépre

Válasz #6721. hozzászólásra

Nyomjál mán egy képet a brigádról!
Válasz #6722. hozzászólásra

Akkor vetsz nekik is egy kicsit meg magadnak is azért értem
Válasz #6719. hozzászólásra

Pedig van itt a hirdetések között egy jobb kinézetű és érdekelt volna hogy megér e annyit
Válasz #6720. hozzászólásra
Ezért én 1-2 zsákkal többet vetettem..
Válasz #6718. hozzászólásra

azok csakis sajáttal- PONTOSABBAN a hozottal- dógozzanak
vegyen nekik a .......... vödröt.......