Válasz L. M. #15171. hozzászólásáraAz itt is, talán csak ezért nem ment lejjebb -4nél. A szabadföldi miatt nem is baj. A fóliáson két réteg fátyol csücsül, jó lenne tudni a holnap hajnalt hogy megszabadíthatom e egy rétegtől???
Válasz hasutas1 #15165. hozzászólására2 méteren csak 2 gombóc jár itt is... én -7/-8-ig nyugodt vagyok a 2 fátyollal szerintem azt bírnia kell(ene), annál több meg csak nem lesz már
Válasz hasutas1 #15160. hozzászólásáraEgy klasszikusra utalva itt talajon már van vanilia, tutti-frutti, karamell, rumosdió és kávé... de szerintem a pisztácia sem fogyott ki és talán csokoládé is lesz
Az első csatát sikerült megnyerni.
- 8at mutatott ide a leghidegebbet a hőtérkép, talajon lehet még hidegebb volt, egyébként is picit fagyzugos helyen van a terület. Ma éjszaka is kemény menet lesz, viszont a tegnaphoz képest előny hogy ma süt a nap ezerrel, szépen átmelegszik a talaj a sátrakban, estére meg megy rá vissza a két réteg fatyol. Kitartást mindenkinek!!
Volt szó a granulált trágyáról szó.Én ezt használom a nagyker árak itt vannak,erre jött még 7300 ft tonnánként a szállítás Szeged mellé.
Kiskerben picit biztos drágább. Összefogtok páran és már meg is van egy kamion tétel
Át kell számolni komplex műtrágya árhoz ft/hatóanyag és kiderül nem drágább.
Kellemes számolgatást.
Én ezt használom,csak wifi kell hozzá meg 220.3-4000 ft volt Az AliExpress ről.2 hét alatt itt volt,most nem biztos hogy ideér.De biztossan lehet valahonnan rendelni itthonról is.most tölti a 3. Évét hibátlanul.
Válasz clanki #15146. hozzászólásáraA szél, ahogy írod is.
Holnap lehet lesz némi a szél a déli területeken (inkább felétek) az nem engedi talán annyira mélyre szállni a hőmérőt, de ez csak nagyon talán.
Válasz hasutas1 #15143. hozzászólásáraMúltkor nálunk -6 volt és az egyik fóliába reggel nem volt a felén fátyol, gondolom lefújhatta a szél még este. A takaratlan részen sem fagyott meg egy darab virág se. Nem akartam elhinni. Előtte fújtam pár nappal amalgerol megafol ascofol comboval. Lehet amiatt.
Válasz Cs.P. #15144. hozzászólásáraSzia! Most vettem az eDigitalon. Pontos, eleg messzire eler a jelado. A “minusz” jelet kicsit elorebb kell keresni a szamoktol, de teljesen lathato es egyszeru az egesz! Ar-ertek aranyban a legjobb.
Válasz lacka4600 #15142. hozzászólásáraAz még nem csinált gondot.
Teljesen megnyugodtan. Kb -6, talán -7-ig jó vagyok 1 réteggel . Tegnap nem takartam be, edzettem holnap reggelre , ma takarunk, meg holnap is. Hogy mi marad, azt nem tudom, talán a bogyó.
Válasz hasutas1 #15140. hozzászólásáraKint szerintem beleszaladtunk a -9,-10be talajon. Már csak -5,-6C van. Sátorban elvileg mérő szerint a leghidegebb időszakban 1,5C volt. Persze ha enyhül kitakarjuk majd, akkor látszik, hogy csinált e gondot a hideg.
Válasz jacint.baranyi #15135. hozzászólásáraDehogy lesz meg. Esetleg ha beteszed a hőmérőt a fagyasztóba.
De miért érdekes neked a talajon a -9 fok? Bent nem lesz annyi a talajod.
Inkább menj haza és feküdj le aludni.
Válasz hasutas1 #15134. hozzászólásáraMit gondolsz,talajon meg lesz a -9 kecskemét környékén?Habár 2,4 van még,de a hőtérkép -4 nél jár ahol nincs felhő.
Válasz jacint.baranyi #15133. hozzászólására1 réteggel (szerintem) -6, -7. Kettővel -8, -9. Múltkor volt egy nap mikor nem takartam be. Kint 2 méteren -3,4 fok volt, akkor még nem volt bent hőmérőm, egy két helyen volt kinyílt virág, akkor nem bántotta.
Válasz Cs.P. #15130. hozzászólásáraSzia.
Bio-Fer -es ment, abból is a kálium szulfátos. Régebben Marhajót használtam, de jóval kisebb mennyiségben. Véleményt igazából csak szezon végén tudok majd mondani róla.
Válasz L. M. #15126. hozzászólásáraNagyjából éjfél körül lehet felétek is derült az ég, onnantól kezdve buktok 0 fok alá. Ék-en, keleten már most van síkterülten pár helyen -2 fok.
Válasz csuti0 #15127. hozzászólásáraSok helyen a szabados clerynek is annyi lesz. Van ismerős akinél bimbós állapotban van. Nem tudom mennyit bírhat úgy, de -5 alatt az is végzetes lehet.
Válasz L. M. #15123. hozzászólásáraSzerintem a szerda reggel lesz a keményebb, a holnap reggelt még meguszhatjátok -3,-4 fokokkal. Keleten, ék-en már holnap reggel tarol a hideg, ott több helyen lehet -5, -7, a völgyekben -9, -10.
Szerdán meg országosan tarolhat, -3, -10 fok között lehet. Országosan átlag inkább a -5, -6 lehet. Ék-en a völgyekben -9, -10, néhány helyen ez alatt, esetleg a zalai, somogyi, tolnai, baranyai völgyekben lehet -7, -9 fok
19369 hozzászólás
Válasz L. M. #15171. hozzászólásáraAz itt is, talán csak ezért nem ment lejjebb -4nél. A szabadföldi miatt nem is baj. A fóliáson két réteg fátyol csücsül, jó lenne tudni a holnap hajnalt hogy megszabadíthatom e egy rétegtől???

Válasz hasutas1 #15163. hozzászólásáraMár ő is így tervezi
egyenlőre sehogy. De az idő legalább csodás.
A szél megoldotta a gondokat . kb 2 órája lengedezik
Válasz zelnikpeti #15169. hozzászólásáraMég a legyeimet is beraktam a műhelye inkább!
Válasz jacint.baranyi #15168. hozzászólásáraNálunk - 3
Talajon -6.5! Ez nyilván csavaros fagyi,nem tudni hol a vége.
Válasz L. M. #15166. hozzászólásáraSzerintem az picivel többet is kibìr.
Válasz hasutas1 #15165. hozzászólására2 méteren csak 2 gombóc jár itt is... én -7/-8-ig nyugodt vagyok a 2 fátyollal szerintem azt bírnia kell(ene), annál több meg csak nem lesz már
Válasz L. M. #15164. hozzászólásáraHúha, hátha kifogy a kínálatból. Itt is gyúrja közben a második gombócot, egyenlőre nem kérem
Válasz hasutas1 #15160. hozzászólásáraEgy klasszikusra utalva itt talajon már van vanilia, tutti-frutti, karamell, rumosdió és kávé... de szerintem a pisztácia sem fogyott ki és talán csokoládé is lesz
Válasz clanki #15162. hozzászólásáraAz lehet hosszú nyaralás lesz
. Hogy jön haza?
Válasz hasutas1 #15161. hozzászólásáraNem, kint van a Kanári szigeteken..
Válasz clanki #15159. hozzászólásáraLehet a szomszédnál "melegfront" van

Válasz L. M. #15158. hozzászólásáraIde is kiosztotta már az első gombócát. Tartok tőle, nagy kínálattal rendelkezik. Csoki-vaniliánál én meg is állnék

Válasz hasutas1 #15156. hozzászólásáraA szomszédnál +20 fok és lágy szellő fújdogál jelenleg.
Válasz hasutas1 #15156. hozzászólásáraNálunk már egy órája leparkolt a Bagaméri
Válasz hasutas1 #15156. hozzászólásáraNálunk 3
Úgy nézem ezt keményen beszopjuk, a holnap reggelt
. Kemény 2 fok van.
Válasz máris szomszéd #15152. hozzászólásáraÉn a Kiténél a Natúr extrát összel nettó 63000 volt
Válasz lacka4600 #15153. hozzászólásáraSzép
Gratula
Az első csatát sikerült megnyerni.

- 8at mutatott ide a leghidegebbet a hőtérkép, talajon lehet még hidegebb volt, egyébként is picit fagyzugos helyen van a terület. Ma éjszaka is kemény menet lesz, viszont a tegnaphoz képest előny hogy ma süt a nap ezerrel, szépen átmelegszik a talaj a sátrakban, estére meg megy rá vissza a két réteg fatyol. Kitartást mindenkinek!!
Volt szó a granulált trágyáról szó.Én ezt használom a nagyker árak itt vannak,erre jött még 7300 ft tonnánként a szállítás Szeged mellé.

Kiskerben picit biztos drágább. Összefogtok páran és már meg is van egy kamion tétel
Át kell számolni komplex műtrágya árhoz ft/hatóanyag és kiderül nem drágább.
Kellemes számolgatást.
Ma viszont keltek időben dolgozni.
Válasz jacint.baranyi #15149. hozzászólására
Válasz clanki #15146. hozzászólásáraA szél, ahogy írod is.
Holnap lehet lesz némi a szél a déli területeken (inkább felétek) az nem engedi talán annyira mélyre szállni a hőmérőt, de ez csak nagyon talán.
Válasz clanki #15146. hozzászólásáraMeg lehet az is, hogy csak egy órára zuhant be annyira a hőmérséklet 2-kor meg fagy se volt még
Válasz hasutas1 #15143. hozzászólásáraMúltkor nálunk -6 volt és az egyik fóliába reggel nem volt a felén fátyol, gondolom lefújhatta a szél még este. A takaratlan részen sem fagyott meg egy darab virág se. Nem akartam elhinni. Előtte fújtam pár nappal amalgerol megafol ascofol comboval. Lehet amiatt.
Válasz Cs.P. #15144. hozzászólásáraSzia! Most vettem az eDigitalon. Pontos, eleg messzire eler a jelado. A “minusz” jelet kicsit elorebb kell keresni a szamoktol, de teljesen lathato es egyszeru az egesz! Ar-ertek aranyban a legjobb.
Sencor homerohttps://edigital.hu/idojaras-allomas-homero/sencor-sws-25-homero-vezetek-nelkuli-hoerzekelovel-feher-p506880
Vennék jó hőmérőt, milyet javasoltok? Ha lehet, légyszi linkeljétek be, Köszönöm!!!
Válasz lacka4600 #15142. hozzászólásáraAz még nem csinált gondot.
. Tegnap nem takartam be, edzettem holnap reggelre
, ma takarunk, meg holnap is. Hogy mi marad, azt nem tudom, talán a bogyó.
Teljesen megnyugodtan. Kb -6, talán -7-ig jó vagyok 1 réteggel
Válasz hasutas1 #15140. hozzászólásáraKint szerintem beleszaladtunk a -9,-10be talajon. Már csak -5,-6C van. Sátorban elvileg mérő szerint a leghidegebb időszakban 1,5C volt. Persze ha enyhül kitakarjuk majd, akkor látszik, hogy csinált e gondot a hideg.
itt -3 van csak...Ez még csak a főpróba volt
Lacka! Nálatok hány fok van kint, és bent a 2 réteg alatt? Csak azért kérdem, holnap reggelre mivel szàmoljak itt.
Válasz L. M. #15126. hozzászólására-4, -5 van nálatok?
Válasz csuti0 #15127. hozzászólásáraAz biztos
Válasz hasutas1 #15136. hozzászólásáraFasza idő, alagútban 2-3 fok, kint -2, kicsit volt -3 is. Holnap, holnapután keményebb lesz ahogy nézem...
Válasz jacint.baranyi #15135. hozzászólásáraDehogy lesz meg. Esetleg ha beteszed a hőmérőt a fagyasztóba.
De miért érdekes neked a talajon a -9 fok? Bent nem lesz annyi a talajod.
Inkább menj haza és feküdj le aludni.
Válasz hasutas1 #15134. hozzászólásáraMit gondolsz,talajon meg lesz a -9 kecskemét környékén?Habár 2,4 van még,de a hőtérkép -4 nél jár ahol nincs felhő.
Válasz jacint.baranyi #15133. hozzászólására1 réteggel (szerintem) -6, -7. Kettővel -8, -9. Múltkor volt egy nap mikor nem takartam be. Kint 2 méteren -3,4 fok volt, akkor még nem volt bent hőmérőm, egy két helyen volt kinyílt virág, akkor nem bántotta.
Betakartam,bejöttem,vacsi,gyerekekkel elmotyogtam.Éés gondoltam mielött elteszem magam,ráblikkelek a térképekre,szem kiakadt,fej megvakar,csizma,kabát fejlámpa,második réteg ráhúz! Hazudnék ha azt mondanám nyugodtan alszom majd.
Volt már valakinek fagyása 2 réteggel?Tapasztalat?
Válasz lacka4600 #15131. hozzászólásáraKöszi, ezt néztem ki én is... Ha beválik, akkor vegyük többen, mert MAGYAR!
Válasz Cs.P. #15130. hozzászólásáraSzia.
Bio-Fer -es ment, abból is a kálium szulfátos. Régebben Marhajót használtam, de jóval kisebb mennyiségben. Véleményt igazából csak szezon végén tudok majd mondani róla.
Válasz lacka4600 #15110. hozzászólásáraTe milyen márkanevű baromfi trágyát szórsz ki?
Válasz L. M. #15126. hozzászólásáraNagyjából éjfél körül lehet felétek is derült az ég, onnantól kezdve buktok 0 fok alá. Ék-en, keleten már most van síkterülten pár helyen -2 fok.
Válasz csuti0 #15127. hozzászólásáraSok helyen a szabados clerynek is annyi lesz. Van ismerős akinél bimbós állapotban van. Nem tudom mennyit bírhat úgy, de -5 alatt az is végzetes lehet.
Az elkövetkező éjszakák megoldják sok gyümölcstermelő értékesítési problémáit,amit a vírushelyzet okozna.
Válasz hasutas1 #15124. hozzászólásáraholnap már a maradék 10 fólián is duplán lesz... csak ma reggel ne b@***on ki velünk az idő!
Válasz L. M. #15123. hozzászólásáraMi is rádupláztunk a biztonság kedvéért.
Válasz L. M. #15123. hozzászólásáraSzerintem a szerda reggel lesz a keményebb, a holnap reggelt még meguszhatjátok -3,-4 fokokkal. Keleten, ék-en már holnap reggel tarol a hideg, ott több helyen lehet -5, -7, a völgyekben -9, -10.
Szerdán meg országosan tarolhat, -3, -10 fok között lehet. Országosan átlag inkább a -5, -6 lehet. Ék-en a völgyekben -9, -10, néhány helyen ez alatt, esetleg a zalai, somogyi, tolnai, baranyai völgyekben lehet -7, -9 fok