Akkor a lényeg,hogy februárban még nyugodtan lehet rakni géppel(tehát nem lesz kisebb a hagyma meg ilyesmi?)
Köszöntem Növényszervíz a korrekt választ,
Időben, ha területre rá lehet menni és megfelelő a talajállapot /nem túl száraz, és vizes/ akkor jó a gépi rakás is. Februárban még lehet gépi rakáson gondolkodni, de utána már nem mindig lesz megfelelő. Fokinak idő kell, hogy megforduljon a hajtás, ha rosszul esik a vető barázdába és van olyan évjárat amikor hirtelen jönnek be a melegek és kiszárad. Mindig fontos hogy megfelelő legyen a magágy és megfelelően a gerezdhez legyen szorítva a föld. Levegős barázdában nem tud megfelelően elindulni a fokhagyma, és érzékeny a penészgombákra /Pelíciumos rothadás/ is. A gépi rakás gyorsabb és olcsóbb.
Galginak nem jött át az űzenete!!.. Találtam egy hirdetést ahol azt irták hogy az öszi fokitól keserü lessz a kolbász.Mi a tapasztalat.(én kételkedek.)
Válasz #2454 hozzászólásr
Van nedves és száraz/por alakú/ csávázó szer.Én úgy szoktam hogy bekeverem a csávázólét egy kádban/gyökér modókád/ és belerakom a hagymát zsákostul,várok valamennyit kiveszem ,kiterítem.A por alakút meg belerakod egy zsákba és összerázod:)
Nedves csávázó:pl topsin,orius6,premis....
Por csávázó:dithane..
Remélem bírtam segíteni:)
Ezt már én is kérdeztem,de még nincs válasz. A gazdaboltost is kérdeztem azt mondta semmi közöm hozzá,mert az nagyipari.
Többet engem nem lát. Ettől függetlenül kifogjuk probálni (30-50kg) a gombásodás ellen mindenképpen.
Mi is kézzel csináljuk pont azért kérdeztem.
Láttam keverőtárcsás mosógépes megoldást is, de nekem egyelőre a tárcsa nagyon üti a gerezdeket és meg is látszik rajtuk.
Üdv mindenkinek! Az a kérdésem hogyha a gerezdekre szedett és becsávázott fokit nem tudom elvetni,(időjárás, egyebek) az tovább eláll mint a csávázás nélküli, vagy az is penészes lessz pár héten belül.
2013/09/27 alapított cég, elméletileg egy békéscsabai Úr tulajdonában van. A csatornázási munkákra alakult és főleg építőipari kivitelezési tevékenységek vannak megadva tevékenységi körében.
Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelemi tevékenységet 2013.11.08-óta végez.
Túl nagy zöldségfelvásárlási előélete a cégnek nincs. Nem találtam a cégről semmi negatívumot.
Mi mondjuk ha új cégnek szállítunk kp-hez ragaszkodunk, csak régi és stabil partnereinknek szállítunk halasztott fizetéssel.
Hali, a foki csávázásáról szeretném kérdezni a tapasztaltakat. Ki milyen csávázó oldatot használ.Minden infót ami nem faragatlan és bunkó köszönettel olvasunk.
Válasz #2433. hozzászólásra Manapság megítélésem szerint az apróhírdetös oldalakon nehéz fokhagymát eladni. Az emberek tapasztalatom szerint a Google keresöt használják nagyrészt iesmire de ott csak úgy találnak az emberre rá ha az első-második oldalon van a megfelelő kereső szavakra itt nem ért az embernek van saját honlapja és licsit beletanul az online marketingbe és a kereső optimalizálába és használja a Facebook hírdetőt!
200-300 kg ültetni való Messidor őszi fokhagymát kínálok. Száráról le van vágva, de még nincs gerezdre bontva. Már nincs hová rakjam, de zsákos hagymának sajnálnám eladni. Tetszetős szép nagy fejek.
3378 hozzászólás
Válasz #2477. hozzászólásra
Akkor a lényeg,hogy februárban még nyugodtan lehet rakni géppel(tehát nem lesz kisebb a hagyma meg ilyesmi?)
Köszöntem Növényszervíz a korrekt választ,
Válasz #2476. hozzászólásra
Időben, ha területre rá lehet menni és megfelelő a talajállapot /nem túl száraz, és vizes/ akkor jó a gépi rakás is. Februárban még lehet gépi rakáson gondolkodni, de utána már nem mindig lesz megfelelő. Fokinak idő kell, hogy megforduljon a hajtás, ha rosszul esik a vető barázdába és van olyan évjárat amikor hirtelen jönnek be a melegek és kiszárad. Mindig fontos hogy megfelelő legyen a magágy és megfelelően a gerezdhez legyen szorítva a föld. Levegős barázdában nem tud megfelelően elindulni a fokhagyma, és érzékeny a penészgombákra /Pelíciumos rothadás/ is. A gépi rakás gyorsabb és olcsóbb.
Sziasztok Mesterek,
Mi a különbség a kézzel rakott,vagy a géppel rakott tavaszi fokhagyma közt?
BUÉK mindenkinek!
Eredményekben Gazdag, Boldog Új Évet Kívánunk! Növényszerviz csapata.

Boldog új évet mindenkinek.. remélem hogy az idén nem rugtam össze a port senkivel. Ha igen akkor bocsi mindenért. BUÉK .
''Legyen minden fejetek egészséges'''
Értettem, hivlak.!
Válasz #2471. hozzászólásra
A lényeg hogy van ipari fokhagymám flavour fajtájú.100ftkg/ha érdekel hívj:06205479719/:)
Galginak nem jött át az űzenete!!.. Találtam egy hirdetést ahol azt irták hogy az öszi fokitól keserü lessz a kolbász.Mi a tapasztalat.(én kételkedek.)
Fokhagyma terén kit ,hogy érint ez a csapadékos időjárás?
Válasz #2466. hozzászólásra
Küldtem e-mail:)
Válasz #2442. hozzászólásra
Kettő kamionnyi krumplit vittek, nem fizettek.
Válasz #2466. hozzászólásra
Van,olvasd el
Van még valakinak ipari fokija? Érdekelne, (Ár /mennyiség/fajta.)Csak e-mail-ben!!!
Válasz #2450. hozzászólásra A békéscsabai Alfagép Kft forgalmaz egy teljes fokhagyma gépsort a linken videok is találhatoak!
Én is köszöntem a csávázással kapcsolatos infókat,
Üdv mindenkinek!
Kinél , hogy áll a fokhagyma jelenleg?
Ez a sok eső, nem árt a gerezdeknek?
Köszönöm a csávázással kapcsolatos infót. Sajna csak III-as kategoriát hastnálhatok.Ez van.
Válasz #2445. hozzászólásra
Szia! Keruld messzire a ceget! Mem fizetnek! 1 honapja tartoznak butgonyat vittek! Allitolag zaroltak a szamlajukat!
Válasz #2454 hozzászólásr
Van nedves és száraz/por alakú/ csávázó szer.Én úgy szoktam hogy bekeverem a csávázólét egy kádban/gyökér modókád/ és belerakom a hagymát zsákostul,várok valamennyit kiveszem ,kiterítem.A por alakút meg belerakod egy zsákba és összerázod:)
Nedves csávázó:pl topsin,orius6,premis....
Por csávázó:dithane..
Remélem bírtam segíteni:)
Válasz #2457. hozzászólásra

Ez géppel volt ültetve 10.31-én.
Csávázva nem volt, ezért erről a többieknek nem tudok infót adni.
Válasz #2455. hozzászólásra
Csak megtudjuk valahogy
Válasz #2453. hozzászólásra
Hello!
Mikor került a földbe a fokhagyma?
Szép hosszú gyökeret engedett.
Üdv!
Bocsi! a keverőtárcsás mosógéppel nekünk sem
jött be.
Ezt már én is kérdeztem,de még nincs válasz. A gazdaboltost is kérdeztem azt mondta semmi közöm hozzá,mert az nagyipari.
Többet engem nem lát. Ettől függetlenül kifogjuk probálni (30-50kg) a gombásodás ellen mindenképpen.
Üdv,
Kis segítség kellene csávázással kapcsolatban,hogy mivel szoktátok csinálni?
Fokhagyma helyzetkép

Válasz #2451. hozzászólásra
Mi is kézzel csináljuk pont azért kérdeztem.
Láttam keverőtárcsás mosógépes megoldást is, de nekem egyelőre a tárcsa nagyon üti a gerezdeket és meg is látszik rajtuk.
Hali én láttam már a neten 800-e 1.2milla között van,mi kézzel pucolva elértük az 1kg/ó teljesitményt (elég nagy cumi)!!
Kereső nem dobott ki semmi használhatót...
Használ valaki konyhakészre pucoláshoz gépet?
Válasz #2447. hozzászólásra
Szia!
Engem 2 hete hív vissza,hogy melyik nap jön a hagymáért! :)
Üdv mindenkinek! Az a kérdésem hogyha a gerezdekre szedett és becsávázott fokit nem tudom elvetni,(időjárás, egyebek) az tovább eláll mint a csávázás nélküli, vagy az is penészes lessz pár héten belül.
Előre is köszönöm a segítséget!!
Köszönöm.Én sem találtam a cégről semmi negatívot de ragaszkodtam a kp fizetéshez azóta nem jelentkezett
2013/09/27 alapított cég, elméletileg egy békéscsabai Úr tulajdonában van. A csatornázási munkákra alakult és főleg építőipari kivitelezési tevékenységek vannak megadva tevékenységi körében.

Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelemi tevékenységet 2013.11.08-óta végez.
Túl nagy zöldségfelvásárlási előélete a cégnek nincs. Nem találtam a cégről semmi negatívumot.
Mi mondjuk ha új cégnek szállítunk kp-hez ragaszkodunk, csak régi és stabil partnereinknek szállítunk halasztott fizetéssel.
Válasz #2443. hozzászólásraSzia mi a tapasztalatod a céggel kapcsolat
? 
Hali, a foki csávázásáról szeretném kérdezni a tapasztaltakat. Ki milyen csávázó oldatot használ.Minden infót ami nem faragatlan és bunkó köszönettel olvasunk.

Egészséges fejeket mindenkinek!!!
Válasz #2442. hozzászólásraKIERZO FÖLD Kft - céginfó
Sziasztok!
Ti hallottatok már valamit a KIERZO FÖLD KFT-ről? Földeákiak,hagymát akarnak venni,15 napos utalással..
SOS.SOS.SOS
Szombatra mondja az esőt. Én épp ma végeztem az egyik tábla dugdosással holnap kezdem a következöt.
Válasz #2439. hozzászólásra
Én most rakok minden fajtát mivel most szikkadt annyit a talaj hogy rá lehet menni:d
Sziasztok!
Makói őszi fokhagymát mikor optimális elvetni?
Elefánt fokhagyma XXXL gerezd eladó van még 20db
Elefánt fokhagyma XXXL gerezd eladó még van 20db
Válasz #2433. hozzászólásra Manapság megítélésem szerint az apróhírdetös oldalakon nehéz fokhagymát eladni. Az emberek tapasztalatom szerint a Google keresöt használják nagyrészt iesmire de ott csak úgy találnak az emberre rá ha az első-második oldalon van a megfelelő kereső szavakra itt nem ért az embernek van saját honlapja és licsit beletanul az online marketingbe és a kereső optimalizálába és használja a Facebook hírdetőt!
Válasz #2434. hozzászólásra Hasonló földön termelek énis fokhagymát .
Sziasztok,
Fokhagyma termesztésre alkalmas az enyhén homokos közép kötött föld(volt tanyatelek)?
Válasz #2431. hozzászólásra
Szia!
Nem szépítem, ez makói tavaszi volt. Ráadásul nem is nagyon viszik. Az OLX-en, meg a jófogáson rajta volt, hozzám se szóltak...
Sziasztok!
200-300 kg ültetni való Messidor őszi fokhagymát kínálok. Száráról le van vágva, de még nincs gerezdre bontva. Már nincs hová rakjam, de zsákos hagymának sajnálnám eladni. Tetszetős szép nagy fejek.
120 kg-ból 400 lett?Azt nagyon keveslem,bár gyanítom idén ültettem utoljára.:)
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ültetőfával való fokhagymarakásról mi a véleményetek?
Gyorsabb lehet , mint a sorokat kihúzgálni és temetni?
Üdv!
Válasz #2428. hozzászólásra
Mert én ezt a mennyiséget 1300 m2-re nyomtam el. 160 Kg -ot vettem, de sok selejt meg löttyedt miatt 20Kg -val kevesebb lett vetve.
Ja, és kb 400 kg lett belőle, aminek a 3/4-e még nálam van. Sebaj, jövőre majd eldugdosom az egészet, és nem kell venni vetőt.
Makói tavaszi