BEIROD VETELI ajanlat.h.r.sz. terület/ha.es amit leirtal adataid,es mint elővasarlasi joggal rendelkezö tartom az ajanlatot.Es hamajd az ügyvednel igazolnod kel,viszed a blok terkepet es a földed papirjait.
Sziasztok.
Végigolvasom majd fórumot is de kérdeznék rögtön az elején:
- Közvetlen szomszédos földet/erdőt kitették eladásra hirdetménybe, és élnék elővásárlási jogommal. Vevő messziről jött, nincs közelben földje, ár is megfelelő számomra.
- Személyesen is beadhatom az elővásárlási papíromat utolsó nap?
-Mit kell beleírnom ebbe a magánokiratba? XY vagyok, XY törvények alapján, közvetlen szomszédként, őstermelői igazolvánnyal, mvh regisztrációs számmal élnék elővásárlási jogommal a kifüggesztett vételi ajánlatra reagálva?
-Milyen dokumentumokat kell csatolnom? Térképmásolat? Földhasználati lap? őstermelő igazolvány? Ezekből elég a másolat? Tulajdoni lapomat nem találom.
előre is köszönöm a válaszokat..
Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni tuti szívességi földhasználati szerződés minta ügyében, előre is köszönöm!A feleségemtől bérelnék és nem találtam sehol semmit.
Ez így van,de ügyvéde,és földhívatala válogatja,az a tapasztalatom.Van olyan ügyvéd,aki tutin akarja a dolgát csinálni,és kifüggeszteti.De lehet olyan földhívatal is,aki kéri.
Válasz #791. hozzászólásra
Na de mit tud tenni a bérbeadó ha mondjuk nem az eddigi bérlőnek akarja a továbbiakban kiadni hanem másnak? Kifüggeszteni akkor nem kell ha a bérleti szerződés lejártát követő egy hónapon belül aláírásra kerül az új szerződés, de mi van ha a tulaj nem írja alá? Akkor ha túl halad az 1 hónap kinek van előhaszonbérleti joga?, Ha az addigi haszonbérlőt egyéb jogcímen nem illati meg az előhaszonbérleti jog ugyan olyan esséjjel indul mint egy idegen, jól gondolom?
Pont ezért nem kerülhet a falusi lakosság helyzetbe,mert a bérlő előrébb van mindenkinél,még akkor is ha a bérlő száz kilométerrel arrébb lakik...ez az egy pont ami a nagybirtokokat egybetartja és most már biztos hogy egybe is fogja tartani...ez(a kormány) után is
szevasztok, szerintetek ha én vagyok egy eladó föld szomszédja mindkét oldalrol akkor engem illet az elővásárlás vagy a bérlőt aki most meg akarja venni?
Van egy földterület, ahol elővásárló vagyok. A tulajdonos el akarja adni egy harmadik személynek, aki magyar állampolgár. Az elővásárlásomat úgy akarják kijátszani, hogy életjáradéki szerződést akarnak kötni egymással. Szerintetek ez járható út nekik? A válaszokat előre is köszönöm.
Csak addig béreld ki ameddig nem kerül végrehajtás alá tehát bérleti díjat ne fizess előre,és megy ameddig megy,amint a végrehajtóhoz kerül onnantól ő rendelkezik felette.
Ezt hívják "direktvetés"...ez az időnként mindig visszatérő "új hullám" ...lehet hogy éppen topdownra "spórolnak",van itt is egy-két ilyen balek...(aki nagyobb vetőgépre gyűjt mint amire szükségege lenne,pl egy JD 1750 pont jó lenne "neki(k) is")http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2815270/JD-RADARos-vetogep.html
Az elhanyagoltság alatt nem csak arra kell gondolni, hogy búrjánzik a gaz. Hanem például arra is, ahol 15-20 éve nem látott mélyszántást a föld! Felénk ez nagy "divat"! Aztán meg megy a hiszti a belvíz miatt, meg nem győzi a gyomirtót tolni orrba-szájba.
Ahhoz tud valaki érdemben hozzászólni, hogy ha van egy ingatlan ami ér kb 10-15m ft körül de be van rá jegyezve kb 100m ft jelzálog és egyéb köztartozás kb 15 jogcímen (banki csalásról van szó. Ezt az összeget az éltbe nem tudják belőle kivenn, a töredékét se. Ha ezt az ingatlant én most bérbevenném a tulajától akkor az róna rám valami egyéb terhet is? A bank beleszólhat abba hogy kinek adja bérbe a tulaj? Ha bérbe veszem mondjuk 20 évre és a bank ezután végrehajtást kér akkor a bérletiszerződésem semmissé válik vagy attól még tovább él és ha esetleg valaki megveszi az ingatlant akkor ő felmondhatja a szerződést velem szembe vagy az él amíg le nem jár?
Rossz a megközelítés! Inkább azt jutalmaznám adókedvezménnyel, aki gyorsan megállapodik. Viszont mindenképp kellene egy végső határidőt szabni, ami után bünti van.
8954 hozzászólás
Válasz #801. hozzászólásra
plusz két tanu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.Es hamajd az ügyvednel igazolnod kel,viszed a blok terkepet es a földed papirjait.
BEIROD VETELI ajanlat.h.r.sz. terület/ha.es amit leirtal adataid,es mint elővasarlasi joggal rendelkezö tartom az ajanlatot

Ha nincs szerencséd, akkor nem lesz ügyfélfogadás az utolsó nap.
Miért is várnál vele addig?
Ugyanolían nyomtatványt és úgy kitöltve adjál be.
Beleírva, hogy helyben lakó szomszéd, stb. vagy.
Sziasztok.
Végigolvasom majd fórumot is de kérdeznék rögtön az elején:
- Közvetlen szomszédos földet/erdőt kitették eladásra hirdetménybe, és élnék elővásárlási jogommal. Vevő messziről jött, nincs közelben földje, ár is megfelelő számomra.
- Személyesen is beadhatom az elővásárlási papíromat utolsó nap?
-Mit kell beleírnom ebbe a magánokiratba? XY vagyok, XY törvények alapján, közvetlen szomszédként, őstermelői igazolvánnyal, mvh regisztrációs számmal élnék elővásárlási jogommal a kifüggesztett vételi ajánlatra reagálva?
-Milyen dokumentumokat kell csatolnom? Térképmásolat? Földhasználati lap? őstermelő igazolvány? Ezekből elég a másolat? Tulajdoni lapomat nem találom.
előre is köszönöm a válaszokat..
Köszönöm szépen átírom és megyek a hivatalba.
Válasz #798. hozzászólásra
Itt hasonlóLakáshasználót átírod földhasználóra.Egy két pontot törölsz,ami nem kell.
Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni tuti szívességi földhasználati szerződés minta ügyében, előre is köszönöm!A feleségemtől bérelnék és nem találtam sehol semmit.
Válasz #792. hozzászólásra
Ez így van,de ügyvéde,és földhívatala válogatja,az a tapasztalatom.Van olyan ügyvéd,aki tutin akarja a dolgát csinálni,és kifüggeszteti.De lehet olyan földhívatal is,aki kéri.
Válasz #795. hozzászólásra

Ha jól tudom mostanáig 1 év volt az elö haszonbérlet..
Válasz #791. hozzászólásra
Na de mit tud tenni a bérbeadó ha mondjuk nem az eddigi bérlőnek akarja a továbbiakban kiadni hanem másnak? Kifüggeszteni akkor nem kell ha a bérleti szerződés lejártát követő egy hónapon belül aláírásra kerül az új szerződés, de mi van ha a tulaj nem írja alá? Akkor ha túl halad az 1 hónap kinek van előhaszonbérleti joga?, Ha az addigi haszonbérlőt egyéb jogcímen nem illati meg az előhaszonbérleti jog ugyan olyan esséjjel indul mint egy idegen, jól gondolom?
Válasz #793. hozzászólásra

Nem hallottam még erről a jogszabályról,de ha ez tényleg legális akkor bizony ez nekem tök jó.
Válasz #792. hozzászólásra
Most már legalább te is tudod mi a tuti lépés(ed)...
Válasz #788. hozzászólásra

Ez tuti így van.??????
Válasz #789. hozzászólásra
Pont ezért nem kerülhet a falusi lakosság helyzetbe,mert a bérlő előrébb van mindenkinél,még akkor is ha a bérlő száz kilométerrel arrébb lakik...ez az egy pont ami a nagybirtokokat egybetartja és most már biztos hogy egybe is fogja tartani...ez(a kormány) után is
Válasz #789. hozzászólásra
már használja 3 éve mégis ki van fűgesztve. tavaj is ki volt a bérlet téve.
Válasz #787. hozzászólásra
Bérlő előrébb van.
Válasz #785. hozzászólásra
Ha legalább 3 éve bejegyzett bérlő,akkor nem kell kifüggeszteni.
szevasztok, szerintetek ha én vagyok egy eladó föld szomszédja mindkét oldalrol akkor engem illet az elővásárlás vagy a bérlőt aki most meg akarja venni?
Válasz #785. hozzászólásra
Azt tudom hogy van a földet életjáradékért program, de magánszemélyek közt lehet ilyet kötni?
Válasz #784. hozzászólásra
az NFA is így szerezte a földjei 1 részét.....
de szerintem kifüggesztés nélkül nem fogják átírni.
Válasz #783. hozzászólásra

Nincs kifüggesztve. Egyáltalán lehetséges ilyen formában termőföldtulajdont szerezni? És mikor kerül át a "vevő" nevére?
Válasz #782. hozzászólásra
ki van" függesztve"?
Üdv!

Van egy földterület, ahol elővásárló vagyok. A tulajdonos el akarja adni egy harmadik személynek, aki magyar állampolgár. Az elővásárlásomat úgy akarják kijátszani, hogy életjáradéki szerződést akarnak kötni egymással. Szerintetek ez járható út nekik? A válaszokat előre is köszönöm.
#1. hozzászólás, Leszicskov Edina küldte be 2012-11-30 21:38:12-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Szeretnénk olyan földeket vásárolni ami jelenleg valamilyen formában külföldiek tulajdonolnak, és azt el szeretnék adni! Tud valaki ilyen földekről?
Válasz #765. hozzászólásra
Csak addig béreld ki ameddig nem kerül végrehajtás alá tehát bérleti díjat ne fizess előre,és megy ameddig megy,amint a végrehajtóhoz kerül onnantól ő rendelkezik felette.
Válasz #772. hozzászólásra

hihi, hehe,
Válasz #774. hozzászólásra

Ha Én megtudom talán Te is.
Ha mégsem küldd el a föld adatait és az MVH oldalről küldök neked egy képet emilben.
Amit a MEPAR mutat, az elég gyenge felbontás.
Válasz #775. hozzászólásra
hoppá nem volta elég figyelmes
Válasz #775. hozzászólásra
tehát be kell csoszognom?
Válasz #774. hozzászólásra

Szerintem ő lesz a te barátod.
Helyrajzi szám alapján megtudom nézni,hogy az a földterület hol van interneten,vagy ahoz be kell menni a földhivatalba?
Válasz #772. hozzászólásra

Kötött talajon eszement baromság.
Válasz #766. hozzászólásra
...lehet hogy éppen topdownra "spórolnak",van itt is egy-két ilyen balek
...(aki nagyobb vetőgépre gyűjt mint amire szükségege lenne,pl egy JD 1750 pont jó lenne "neki(k) is")http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2815270/JD-RADARos-vetogep.html
Ezt hívják "direktvetés"...ez az időnként mindig visszatérő "új hullám"
Válasz #757. hozzászólásra
Én itt szoktam bámészkodni. Nagyjából naprakész piaci infók vannak fent.
Válasz #769. hozzászólásra
Ahogy nézem a hagyatéki törvényt ugyanazok vonatkoznak rá, mint a hagyatéki eljárásra. 72. §
póthagyatékba senki
Hmvhely környéke 35 körül mozog.
Válasz #765. hozzászólásra
Elméletileg a bank a tulaj és a végrehajtásnak be kell jegyezve a tulajdoni lapra , ha viszont még nincs akkor elméletben bérelhetted.
Válasz #758. hozzászólásra
Felénk ez nagy "divat"! Aztán meg megy a hiszti a belvíz miatt, meg nem győzi a gyomirtót tolni orrba-szájba. 

Az elhanyagoltság alatt nem csak arra kell gondolni, hogy búrjánzik a gaz. Hanem például arra is, ahol 15-20 éve nem látott mélyszántást a föld!
Ahhoz tud valaki érdemben hozzászólni, hogy ha van egy ingatlan ami ér kb 10-15m ft körül de be van rá jegyezve kb 100m ft jelzálog és egyéb köztartozás kb 15 jogcímen (banki csalásról van szó. Ezt az összeget az éltbe nem tudják belőle kivenn, a töredékét se. Ha ezt az ingatlant én most bérbevenném a tulajától akkor az róna rám valami egyéb terhet is? A bank beleszólhat abba hogy kinek adja bérbe a tulaj? Ha bérbe veszem mondjuk 20 évre és a bank ezután végrehajtást kér akkor a bérletiszerződésem semmissé válik vagy attól még tovább él és ha esetleg valaki megveszi az ingatlant akkor ő felmondhatja a szerződést velem szembe vagy az él amíg le nem jár?
Válasz #758. hozzászólásra
Gyere költőz a homokhátságra Pest 25 km , tudok is 30 hektár homokot bérbe is adnák 10 ezer/hektárért + föld alapú a tulajé.
Válasz #762. hozzászólásra
Köszi
attól függ neked mit ér
nálunk 40-50 ezer / aranykorona
Válasz #750. hozzászólásra
akkor mi a póthagyaték menete, összege kb mennyi ??
Válasz #759. hozzászólásra
Kösz ezzel nem lettem okosabb

Ha "baranya aranyára" gondolsz akkor azt már mindenki tudhatja hogy "megfizethetetlen"
Válasz #754. hozzászólásra

Lehet hogy én tényleg "nem ezen a földön élek",de én nem találok egyetlen egy hektárt sem "elhanyagolva" felénk...sem..."szemen szúrna" biztos
Helo valaki megtudja mondani hogy hol lehet megtudni pontosan 1 aranykorona értéke mennyi?
Válasz #755. hozzászólásra
Viszont mindenképp kellene egy végső határidőt szabni, ami után bünti van.
Rossz a megközelítés! Inkább azt jutalmaznám adókedvezménnyel, aki gyorsan megállapodik.
Válasz #754. hozzászólásra
Szerintem büntetni kéne azt hogyha az elhunyt után nem csinálnak az örökösök hagyatéki tárgyalást .