Szokott működni, de a bokrosodás nem valami jó, valamint a telet is kevésbé bírja. Kell azért hozzá, egy jó nagy mák faktor :)
Szerintem az csak takarónak lesz, de jó megoldás.
Válasz MrPoke #2771. hozzászólásáraAttól nem lesz több a szármaradvány, hogy nem zúzod le. Szerintem könnyebb bánni vele ha egy homogén paplan.
Itt most szórtak repülőről rozsot, az álló kukoricába, aztán meg ráaratták a szármaradványt. Én meg arra leszek kiváncsi
Válasz csoppika #2772. hozzászólásáraAzért nagy királyság lenne ha a Reformot dupla tárcsással föl tudnám ruházni a csuszòk helyett! Lehet olcsobb lenne egy tárcsást venni mint 21 sort átalakitani. de amit nem csináltunk még annak előtte àllunk.
Válasz MrPoke #2718. hozzászólásáraMilyen traktorral üzemelteted, és mennyi a vetőgép súlya?
Ami képet betettél, hogy milyen szármaradvány takarással takart földbe vetsz, talán a kapás kivitel sikeresebben elrakná a magot /kifésüli a szármaradványt a vetésmélységből/. Én azért apróra lemulcsoznám, ne tőmje a kapás gépet.
Válasz sörhas #2765. hozzászólására Ízlés dolga, de ez már vethető talaj. A szántás, szántás elmunkálás, vetés költségéből elvetné egy Rapid vagy Pronto is.
Válasz colizoli #2758. hozzászólásáraMilyen csúszócsoroszlyás géppel tudsz annyi nyomást adni?
Én nem adtam a maxot...nem is tette elég mélyre a sekélyen tarcsazott placcba...
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraÉn is így csináltam, sör tárcsa, vetögép, mindkettő 1000+1 éves, eddig jó mert kikelt már sorára, a többit meg majd a kombájn megmondja.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraMi a baja vele???
Én pár éve vettettem búzát. 90q kukorica. 1x tárcsázva 1000 éves agrikonos XT tárcsával. Utána jött a pronto, belehúzta. Nem lett rossz buza. 2017 őszén ramaty kukorica után a tarlót 1x lazító, 1x tárcsáztam Heger pmx-el. Aztán jött a a direktvető Reform Semo 88, vonszolt csoroszlyákkal, rugópálcas magtakaróval. És ment a vetés. Nem mondom, ideges típus ak nem való... Volt, hogy 500 méteren 4x be kellett fordulnom a vetettre, mert gyűjtötte erősen a szárat...
Aztan 3m függ cambridge henger. 45-50q búza azon is lett...
Válasz .Richard. #2734. hozzászólásáraHa fényes a kormánylemez az ekén és csúszó csoroszlyás a vetőgép, akkor valószínűleg nem no-tillt alkalmaz a gazda. Komolyra fordítva, helyszíni szemle, légi felvételezés (helikopter, drón), műhold (erre például itt van egy próbálkozás). Ha sok pénz fog rajta múlni, akkor kitalálják, hogyan ellenőrizzék.
Válasz MrPoke #2732. hozzászólásáraAkkor veszünk eg, kapas direktvetőt aztan had szoljon... csak kerdés mennyit adnak ezert...messze van ez meg sajna...21 előtt úgy sem lesz semmi meg.
Válasz J.D. Borda #2730. hozzászólásáraNe légy olyan biztos benne, hogy nem fogják az ekét lehúzni. Bár akkor csak Dunaújváros veszi meg. Jó pár eke gyártó fejleszt azért. Ők se tudhatnak semmit?
7485 hozzászólás
Válasz MrPoke #2761. hozzászólásáraNem félsz a gombabetegségektől? Ez elég jó táptalajnak tűnik hozzá, pláne egy csapadékosabb évjáratban.
Válasz Sz_Pisti #2783. hozzászólásáraMit? A gabonát?
Válasz endypapa #2780. hozzászólására A szántottból nem kutatja ki a disznó?
Válasz MrPoke #2777. hozzászólásáraSzóval egy crosscutter, a gaspardo és egy szemenként vetőgép,ennyi vas kell mindössze!?!
Utolsóból milyen van?
Válasz MrPoke #2760. hozzászólásáraMost agyalok azon, hogy ásóborona 3. kapasora elé szórva vetnék. Szerinted?
Válasz Tom250 #2750. hozzászólásáraMiért?
Válasz bandigh #2776. hozzászólásáraEz a repülöröl Rozs a kukoricába hol történt ? Mikor szórták ki ?
Válasz bandigh #2776. hozzászólásáraPedig ha apróbb hamarabb bomlik.
Szokott működni, de a bokrosodás nem valami jó, valamint a telet is kevésbé bírja. Kell azért hozzá, egy jó nagy mák faktor :)
Szerintem az csak takarónak lesz, de jó megoldás.
Válasz szanberg #2775. hozzászólásáraNem a traki, hanem a pénztárca határozza meg :)
Válasz MrPoke #2771. hozzászólásáraAttól nem lesz több a szármaradvány, hogy nem zúzod le. Szerintem könnyebb bánni vele ha egy homogén paplan.
Itt most szórtak repülőről rozsot, az álló kukoricába, aztán meg ráaratták a szármaradványt. Én meg arra leszek kiváncsi
Válasz MrPoke #2771. hozzászólásáraMekkora crosscutter amit elbírna a trakid?
Válasz csoppika #2772. hozzászólásáraAzért nagy királyság lenne ha a Reformot dupla tárcsással föl tudnám ruházni a csuszòk helyett! Lehet olcsobb lenne egy tárcsást venni mint 21 sort átalakitani.
de amit nem csináltunk még annak előtte àllunk.
Válasz csoppika #2772. hozzászólásáraIgen van, de nincs megdöntve. Magárkot nem nyit. Melete a csoroszlya nyitja a magárkot.
Válasz MrPoke #2770. hozzászólásáraAz előző fotókon valami féltárcsa féle látszik
Válasz bandigh #2768. hozzászólásáraMár vállszoltak helyettem de igen. A lényeg, hogy a szármaradvány megmaradjon.
Zúzó nélkül arattam, lett vetve szárzúzottba direktbe, ez pedig 1 rövidtárcsát kapott. Várom az eredményt melyik fog többet és tovább takarni.
Vagyis én tudom mi lenne a tökéletes csak arra még gyűjteni kell. Zúzó nélküli asztal és azt leszaladni egy crosscutter-el.
Válasz Sk Laci #2767. hozzászólásáraAz a vicc benne, hogy ez nem tárcsás vetőgép. Kelés tökéletes, pár nap múlva már fényképen is jól fog látszódni.
NH M135 extra orrsúly, max 5q a magtartályba. Gép önsúlya kb 2,5T
Válasz bandigh #2768. hozzászólásáraDe akkor meg hamarabb eltűnik a csekmet. Szerintem nem az a célja az urnak.
Válasz MrPoke #2761. hozzászólásáraEgy korrektebb adapter munka után meg milyen szép lenne
Válasz MrPoke #2718. hozzászólásáraMilyen traktorral üzemelteted, és mennyi a vetőgép súlya?
Ami képet betettél, hogy milyen szármaradvány takarással takart földbe vetsz, talán a kapás kivitel sikeresebben elrakná a magot /kifésüli a szármaradványt a vetésmélységből/. Én azért apróra lemulcsoznám, ne tőmje a kapás gépet.
Válasz sörhas #2765. hozzászólására Ízlés dolga, de ez már vethető talaj. A szántás, szántás elmunkálás, vetés költségéből elvetné egy Rapid vagy Pronto is.
Mi ebbe nem merjük
vetni 2sor tárcsa után.
Igy hát mi leforgatjuk.
Igaz nem a fórum témája.
Válasz colizoli #2763. hozzászólásáraNálam az a gond, hogy finoman fogalmazva nem megy könnyen az állító orsó...
Válasz csoppika #2759. hozzászólásáraEzer éves Isaria.
Válasz MrPoke #2761. hozzászólására
nemsemmi
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraÉs erre mit mondana? :D Ebből mi lesz?

Válasz colizoli #2758. hozzászólásáraMilyen csúszócsoroszlyás géppel tudsz annyi nyomást adni?
Én nem adtam a maxot...nem is tette elég mélyre a sekélyen tarcsazott placcba...
Válasz Bán Zsolt #2755. hozzászólásáraMondjuk én rátekertem a csoroszlyanyomást, így beraktam a tárcsa talpra a csutka alá.
Válasz Bán Zsolt #2754. hozzászólásáraTavaly kb 30%-ban látszott ki csak a föld. Mégis kikelt
Válasz Bán Zsolt #2754. hozzászólásáraÉn esetleg kicsit emeltem volna a vetőmag adagon...
Ha van víz, ki kell kelnie...
Válasz colizoli #2751. hozzászólásáraakkor nem lehet ezzel se gond
Válasz csoppika #2747. hozzászólásáraazt mondja hogy amit a csutkára vet az mitől kelne ki
na majd kiderül
Válasz colizoli #2751. hozzászólásáraA csúszócsoroszlyás vetőgépnél aggódtam, hogy összehúzza, de lassan menve szépen elment közte.
Válasz colizoli #2751. hozzászólásárasör:sor.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraÉn is így csináltam, sör tárcsa, vetögép, mindkettő 1000+1 éves, eddig jó mert kikelt már sorára, a többit meg majd a kombájn megmondja.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraNálunk ez csak a vaddisznók miatt nem működne.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraMivel magyaràzza.? Mond neki'amiben nix rutinja gyakorolva lehet neki!
Válasz csoppika #2747. hozzászólásáraPersze főként csapadék kérdése..
A reformos vetés persze kicsit ritka lett, de főleg a vízhiány miatt...
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraMi a baja vele???

És ment a vetés. Nem mondom, ideges típus ak nem való... Volt, hogy 500 méteren 4x be kellett fordulnom a vetettre, mert gyűjtötte erősen a szárat...
Én pár éve vettettem búzát. 90q kukorica. 1x tárcsázva 1000 éves agrikonos XT tárcsával. Utána jött a pronto, belehúzta. Nem lett rossz buza. 2017 őszén ramaty kukorica után a tarlót 1x lazító, 1x tárcsáztam Heger pmx-el. Aztán jött a a direktvető Reform Semo 88, vonszolt csoroszlyákkal, rugópálcas magtakaróval.
Aztan 3m függ cambridge henger. 45-50q búza azon is lett...
Aki veti azt mondja nem lesz belőle semmi.

Válasz später77 #2744. hozzászólásáraIgaz'érthető.
Válasz .Richard. #2734. hozzászólásáraHa fényes a kormánylemez az ekén és csúszó csoroszlyás a vetőgép, akkor valószínűleg nem no-tillt alkalmaz a gazda. Komolyra fordítva, helyszíni szemle, légi felvételezés (helikopter, drón), műhold (erre például itt van egy próbálkozás). Ha sok pénz fog rajta múlni, akkor kitalálják, hogyan ellenőrizzék.
Válasz Tom250 #2739. hozzászólásáraMost akkor az AKG véget és 20-ban vagy, fizetik tovább amíg kitalálják mit akarnak?
Válasz colizoli #2738. hozzászólásáraNe legyen igazam, de mindent el tudok képzelni.
Válasz J.D. Borda #2737. hozzászólására21az már elég közel van.
Válasz Tom250 #2739. hozzászólásáraLehet.
Válasz .Richard. #2734. hozzászólásáraAKG-ban jelenleg is van plusz támogatás a forgatás nélküli művelésre.
Gondolom ha helyszíni ellenőrzésnél egyértelműen látszik a szántás, akkor van szankció.
Válasz Celtises #2735. hozzászólásáraAhhoz hetente kéne kattintani, de ahhoz kapacitás meg hiányzik.
Válasz MrPoke #2732. hozzászólásáraAkkor veszünk eg, kapas direktvetőt aztan had szoljon... csak kerdés mennyit adnak ezert...messze van ez meg sajna...21 előtt úgy sem lesz semmi meg.
Válasz J.D. Borda #2730. hozzászólásáraNe légy olyan biztos benne, hogy nem fogják az ekét lehúzni. Bár akkor csak Dunaújváros veszi meg. Jó pár eke gyártó fejleszt azért. Ők se tudhatnak semmit?