Válasz Sz_Pisti #2783. hozzászólásáraOlyannal még nem találkoztam, hogy a vetett gabonáért túrt volna. Azzal igen, hogy a leforgatott kukorica csövek miatt feltúrt mindent. Mióta nem szántok, nincs túrás. Felszedik a föld tetejéről és továbbállnak.
Szokott működni, de a bokrosodás nem valami jó, valamint a telet is kevésbé bírja. Kell azért hozzá, egy jó nagy mák faktor :)
Szerintem az csak takarónak lesz, de jó megoldás.
Válasz MrPoke #2771. hozzászólásáraAttól nem lesz több a szármaradvány, hogy nem zúzod le. Szerintem könnyebb bánni vele ha egy homogén paplan.
Itt most szórtak repülőről rozsot, az álló kukoricába, aztán meg ráaratták a szármaradványt. Én meg arra leszek kiváncsi
Válasz csoppika #2772. hozzászólásáraAzért nagy királyság lenne ha a Reformot dupla tárcsással föl tudnám ruházni a csuszòk helyett! Lehet olcsobb lenne egy tárcsást venni mint 21 sort átalakitani. de amit nem csináltunk még annak előtte àllunk.
Válasz MrPoke #2718. hozzászólásáraMilyen traktorral üzemelteted, és mennyi a vetőgép súlya?
Ami képet betettél, hogy milyen szármaradvány takarással takart földbe vetsz, talán a kapás kivitel sikeresebben elrakná a magot /kifésüli a szármaradványt a vetésmélységből/. Én azért apróra lemulcsoznám, ne tőmje a kapás gépet.
Válasz sörhas #2765. hozzászólására Ízlés dolga, de ez már vethető talaj. A szántás, szántás elmunkálás, vetés költségéből elvetné egy Rapid vagy Pronto is.
Válasz colizoli #2758. hozzászólásáraMilyen csúszócsoroszlyás géppel tudsz annyi nyomást adni?
Én nem adtam a maxot...nem is tette elég mélyre a sekélyen tarcsazott placcba...
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraÉn is így csináltam, sör tárcsa, vetögép, mindkettő 1000+1 éves, eddig jó mert kikelt már sorára, a többit meg majd a kombájn megmondja.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraMi a baja vele???
Én pár éve vettettem búzát. 90q kukorica. 1x tárcsázva 1000 éves agrikonos XT tárcsával. Utána jött a pronto, belehúzta. Nem lett rossz buza. 2017 őszén ramaty kukorica után a tarlót 1x lazító, 1x tárcsáztam Heger pmx-el. Aztán jött a a direktvető Reform Semo 88, vonszolt csoroszlyákkal, rugópálcas magtakaróval. És ment a vetés. Nem mondom, ideges típus ak nem való... Volt, hogy 500 méteren 4x be kellett fordulnom a vetettre, mert gyűjtötte erősen a szárat...
Aztan 3m függ cambridge henger. 45-50q búza azon is lett...
Válasz .Richard. #2734. hozzászólásáraHa fényes a kormánylemez az ekén és csúszó csoroszlyás a vetőgép, akkor valószínűleg nem no-tillt alkalmaz a gazda. Komolyra fordítva, helyszíni szemle, légi felvételezés (helikopter, drón), műhold (erre például itt van egy próbálkozás). Ha sok pénz fog rajta múlni, akkor kitalálják, hogyan ellenőrizzék.
Válasz MrPoke #2732. hozzászólásáraAkkor veszünk eg, kapas direktvetőt aztan had szoljon... csak kerdés mennyit adnak ezert...messze van ez meg sajna...21 előtt úgy sem lesz semmi meg.
7486 hozzászólás
Válasz Sz_Pisti #2783. hozzászólásáraOlyannal még nem találkoztam, hogy a vetett gabonáért túrt volna. Azzal igen, hogy a leforgatott kukorica csövek miatt feltúrt mindent. Mióta nem szántok, nincs túrás. Felszedik a föld tetejéről és továbbállnak.
Válasz MrPoke #2761. hozzászólásáraNem félsz a gombabetegségektől? Ez elég jó táptalajnak tűnik hozzá, pláne egy csapadékosabb évjáratban.
Válasz Sz_Pisti #2783. hozzászólásáraMit? A gabonát?
Válasz endypapa #2780. hozzászólására A szántottból nem kutatja ki a disznó?
Válasz MrPoke #2777. hozzászólásáraSzóval egy crosscutter, a gaspardo és egy szemenként vetőgép,ennyi vas kell mindössze!?!
Utolsóból milyen van?
Válasz MrPoke #2760. hozzászólásáraMost agyalok azon, hogy ásóborona 3. kapasora elé szórva vetnék. Szerinted?
Válasz Tom250 #2750. hozzászólásáraMiért?
Válasz bandigh #2776. hozzászólásáraEz a repülöröl Rozs a kukoricába hol történt ? Mikor szórták ki ?
Válasz bandigh #2776. hozzászólásáraPedig ha apróbb hamarabb bomlik.
Szokott működni, de a bokrosodás nem valami jó, valamint a telet is kevésbé bírja. Kell azért hozzá, egy jó nagy mák faktor :)
Szerintem az csak takarónak lesz, de jó megoldás.
Válasz szanberg #2775. hozzászólásáraNem a traki, hanem a pénztárca határozza meg :)
Válasz MrPoke #2771. hozzászólásáraAttól nem lesz több a szármaradvány, hogy nem zúzod le. Szerintem könnyebb bánni vele ha egy homogén paplan.
Itt most szórtak repülőről rozsot, az álló kukoricába, aztán meg ráaratták a szármaradványt. Én meg arra leszek kiváncsi
Válasz MrPoke #2771. hozzászólásáraMekkora crosscutter amit elbírna a trakid?
Válasz csoppika #2772. hozzászólásáraAzért nagy királyság lenne ha a Reformot dupla tárcsással föl tudnám ruházni a csuszòk helyett! Lehet olcsobb lenne egy tárcsást venni mint 21 sort átalakitani.
de amit nem csináltunk még annak előtte àllunk.
Válasz csoppika #2772. hozzászólásáraIgen van, de nincs megdöntve. Magárkot nem nyit. Melete a csoroszlya nyitja a magárkot.
Válasz MrPoke #2770. hozzászólásáraAz előző fotókon valami féltárcsa féle látszik
Válasz bandigh #2768. hozzászólásáraMár vállszoltak helyettem de igen. A lényeg, hogy a szármaradvány megmaradjon.
Zúzó nélkül arattam, lett vetve szárzúzottba direktbe, ez pedig 1 rövidtárcsát kapott. Várom az eredményt melyik fog többet és tovább takarni.
Vagyis én tudom mi lenne a tökéletes csak arra még gyűjteni kell. Zúzó nélküli asztal és azt leszaladni egy crosscutter-el.
Válasz Sk Laci #2767. hozzászólásáraAz a vicc benne, hogy ez nem tárcsás vetőgép. Kelés tökéletes, pár nap múlva már fényképen is jól fog látszódni.
NH M135 extra orrsúly, max 5q a magtartályba. Gép önsúlya kb 2,5T
Válasz bandigh #2768. hozzászólásáraDe akkor meg hamarabb eltűnik a csekmet. Szerintem nem az a célja az urnak.
Válasz MrPoke #2761. hozzászólásáraEgy korrektebb adapter munka után meg milyen szép lenne
Válasz MrPoke #2718. hozzászólásáraMilyen traktorral üzemelteted, és mennyi a vetőgép súlya?
Ami képet betettél, hogy milyen szármaradvány takarással takart földbe vetsz, talán a kapás kivitel sikeresebben elrakná a magot /kifésüli a szármaradványt a vetésmélységből/. Én azért apróra lemulcsoznám, ne tőmje a kapás gépet.
Válasz sörhas #2765. hozzászólására Ízlés dolga, de ez már vethető talaj. A szántás, szántás elmunkálás, vetés költségéből elvetné egy Rapid vagy Pronto is.
Mi ebbe nem merjük
vetni 2sor tárcsa után.
Igy hát mi leforgatjuk.
Igaz nem a fórum témája.
Válasz colizoli #2763. hozzászólásáraNálam az a gond, hogy finoman fogalmazva nem megy könnyen az állító orsó...
Válasz csoppika #2759. hozzászólásáraEzer éves Isaria.
Válasz MrPoke #2761. hozzászólására
nemsemmi
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraÉs erre mit mondana? :D Ebből mi lesz?

Válasz colizoli #2758. hozzászólásáraMilyen csúszócsoroszlyás géppel tudsz annyi nyomást adni?
Én nem adtam a maxot...nem is tette elég mélyre a sekélyen tarcsazott placcba...
Válasz Bán Zsolt #2755. hozzászólásáraMondjuk én rátekertem a csoroszlyanyomást, így beraktam a tárcsa talpra a csutka alá.
Válasz Bán Zsolt #2754. hozzászólásáraTavaly kb 30%-ban látszott ki csak a föld. Mégis kikelt
Válasz Bán Zsolt #2754. hozzászólásáraÉn esetleg kicsit emeltem volna a vetőmag adagon...
Ha van víz, ki kell kelnie...
Válasz colizoli #2751. hozzászólásáraakkor nem lehet ezzel se gond
Válasz csoppika #2747. hozzászólásáraazt mondja hogy amit a csutkára vet az mitől kelne ki
na majd kiderül
Válasz colizoli #2751. hozzászólásáraA csúszócsoroszlyás vetőgépnél aggódtam, hogy összehúzza, de lassan menve szépen elment közte.
Válasz colizoli #2751. hozzászólásárasör:sor.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraÉn is így csináltam, sör tárcsa, vetögép, mindkettő 1000+1 éves, eddig jó mert kikelt már sorára, a többit meg majd a kombájn megmondja.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraNálunk ez csak a vaddisznók miatt nem működne.
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraMivel magyaràzza.? Mond neki'amiben nix rutinja gyakorolva lehet neki!
Válasz csoppika #2747. hozzászólásáraPersze főként csapadék kérdése..
A reformos vetés persze kicsit ritka lett, de főleg a vízhiány miatt...
Válasz Bán Zsolt #2746. hozzászólásáraMi a baja vele???

És ment a vetés. Nem mondom, ideges típus ak nem való... Volt, hogy 500 méteren 4x be kellett fordulnom a vetettre, mert gyűjtötte erősen a szárat...
Én pár éve vettettem búzát. 90q kukorica. 1x tárcsázva 1000 éves agrikonos XT tárcsával. Utána jött a pronto, belehúzta. Nem lett rossz buza. 2017 őszén ramaty kukorica után a tarlót 1x lazító, 1x tárcsáztam Heger pmx-el. Aztán jött a a direktvető Reform Semo 88, vonszolt csoroszlyákkal, rugópálcas magtakaróval.
Aztan 3m függ cambridge henger. 45-50q búza azon is lett...
Aki veti azt mondja nem lesz belőle semmi.

Válasz später77 #2744. hozzászólásáraIgaz'érthető.
Válasz .Richard. #2734. hozzászólásáraHa fényes a kormánylemez az ekén és csúszó csoroszlyás a vetőgép, akkor valószínűleg nem no-tillt alkalmaz a gazda. Komolyra fordítva, helyszíni szemle, légi felvételezés (helikopter, drón), műhold (erre például itt van egy próbálkozás). Ha sok pénz fog rajta múlni, akkor kitalálják, hogyan ellenőrizzék.
Válasz Tom250 #2739. hozzászólásáraMost akkor az AKG véget és 20-ban vagy, fizetik tovább amíg kitalálják mit akarnak?
Válasz colizoli #2738. hozzászólásáraNe legyen igazam, de mindent el tudok képzelni.
Válasz J.D. Borda #2737. hozzászólására21az már elég közel van.
Válasz Tom250 #2739. hozzászólásáraLehet.
Válasz .Richard. #2734. hozzászólásáraAKG-ban jelenleg is van plusz támogatás a forgatás nélküli művelésre.
Gondolom ha helyszíni ellenőrzésnél egyértelműen látszik a szántás, akkor van szankció.
Válasz Celtises #2735. hozzászólásáraAhhoz hetente kéne kattintani, de ahhoz kapacitás meg hiányzik.
Válasz MrPoke #2732. hozzászólásáraAkkor veszünk eg, kapas direktvetőt aztan had szoljon... csak kerdés mennyit adnak ezert...messze van ez meg sajna...21 előtt úgy sem lesz semmi meg.