Válasz medikus #12055. hozzászólásáraCsak azt tudom javasolni,nyugodtan ,logikusan meg lehet javítani,nem a világ teteje ez a motor.Az olyan szerelő kap idegbajt az alkatrészkínálat okán aki látott még gyári anyagot-tömítéseket is.Ám nagyon igazad van,tették ezt tűzoltó szivattyúba ,Weimarba,aggregátba,légkompresszorba,leselejtezett szerkocsikból vagy bárhonnan előkerülhet alig használt is.
Válasz medikus #12053. hozzászólásáraAz IFA motor addig jó míg gyári és bontatlan. Na utána ha olyan alkatész minőségek vannak beszerelve hozzá mint az amit mtz-hez kapni akkor megértem miért adja meg magát mindig.
Válasz Gepi #12052. hozzászólásáraJó az Ifa motor ide! Aki nem meri elvállalni,és autó szerelő,az fossa le a kezét,és adja vissza a bizonyítványát!Ez a véleményem!
Válasz Magister #12051. hozzászólásáraEnnyi gondod van a motorral? Több motorral javítócéggel is befürödtél?
Én neki állnék valamilyen kamion motorral szemezgetni. Milyen rendszám van rajta piros vagy zöld?
Válasz medikus #12045. hozzászólásáraKérdeztem, írtam email..onnét illetve több helyről nem jött még válasz, de hát nem nagyon reménykedem..
Majd megyek még utána..
Válasz medikus #12041. hozzászólásáraÉn is így gondolom, láttam már ezt azt én is, de az IFA valahogy mindig kimaradt..
Sok reménytelen gépből csináltam évekig használható dolgot. Sajnos az utóbbi években, illetve másfél-egy évben nagyon megváltoztak a dolgok...
A beosztottaim akik állítólag IFÁ-n tanultak nem képesek egy egyszerű szelepbeállításra sem...elgondolkodtató..ha, szólok nekik, a melósnak adnak igazat...buta társaság lett a a magyar "szakember"gárda..PERSZE TISZTELET a KIVÉTELNEK.
Egy hengerfej tömítés cserének nem mernek neki állni..sajna nem rajtam múlik, de ha igen akkor mennénk csapatostul a háztól..
Ez van.
800-1,2-ig mondtak+áfa a motor javításra.
Kisújjam mozdításával eltudom rendelni/intézni a javítást,---HA akarom.
Lehet, hogy még nézelődök.
Kecskeméten van egy idősebb úr, szerintem szakmailag szuper, de IFÁ-t nem vállal...
Válasz medikus #12042. hozzászólásáraÉrtem,köszönöm,kiszaladtam kivancsiságból megnézni ,165mm körül húztam le őket szemre de mar így is elég feszesek a láncok ,de ezek szerint még így is húzni kell rajtuk.
Még anyit akarok kérdezni hogy a kanalaknak a 2 láncon 1 soron egymás után vagy egymással szemben kell mennie??
Válasz Magister #12039. hozzászólásáraMiért lenne rossz?Van alkatrész!!Ha kell akár Mahle hüvely garnitúra is!Csapágy sor még eredeti DDR is van!Főtengely is van új,de köszörülni elég!Mi kell még?Tömítés készlet komplett van ,nyáron vettem 15000-ért!Egyszerű motor,nem kell túl gondolni! Az hogy nem merik vállalni,az a saját bizonyítványuk!
Kicsit körül néztem: van aki nem vállalja el. van aki csak valamikor jövőre...megáll az ész...
ez van.
Van lehetőségem szinte korlátlan,-pénzügyileg, de egyik sem mer garanciát vállalni a munkájára.
Tényleg ennyire rossz az alkatrész felhozatal IFA motorhoz?
Kínomban nézegetem mercedes motorokat is....arra is meg lenne a pénz, de kell csinálnom átalakítási engedélyt...
Válasz gabika82 #12023. hozzászólására14esben nekünk is vagy 10evig egy lamellás volt E 301ről ,aztán kerítettem hozzá eredeti 2tárcsásat,semmilyen észrevehető külömbséget nem észleltem a kettő közöt.
Válasz medikus #12013. hozzászólásáraCsináltam egy újat lemezből 23cm kb 4cm-re van jelenleg a láda taréjtól.
Remélem jó lesz, de még nem tudtam próbálni
Válasz gabika82 #12023. hozzászólásáraGyárilag 2 van benne!A 2 között egy vas lap!Ha a tiedbe nem vér bele,akkor az E301 kuplung!Abban 1 van!Ez biztos,ábra nélkül is!
Sziasztok multkor kérdeztem az 512 es kuplumgrol mert csúszik!ma szétszedtük 1 tárcsa van bent multkor ha jól emlékszem medikus irta hogy 2 van bent létezhet hogy ebbe csak egy van?valakinek nimcs a váltórol robantott ábraja?
13914 hozzászólás
Válasz medikus #12063. hozzászólásáraKöszönöm! Hétfőn utána megyek!!
Válasz Magister #12062. hozzászólásáraÍrtam Emailt!
Válasz medikus #12057. hozzászólásáraHol található a motor, és mennyi lenne az ára?
Válasz Gepi #12060. hozzászólásáraItt dobsz próbát?
Válasz medikus #12055. hozzászólásáraSzeretek pecázni

Köszönöm minden kinek a tanácsot, véleményt. Folyamatosan ügyezek..
Köszönöm minden kinek a tanácsot, véleményt. Folyamatosan ügyezek..
Válasz Magister #12051. hozzászólásáraErre gondoltam!

Válasz medikus #12055. hozzászólásáraCsak azt tudom javasolni,nyugodtan ,logikusan meg lehet javítani,nem a világ teteje ez a motor.Az olyan szerelő kap idegbajt az alkatrészkínálat okán aki látott még gyári anyagot-tömítéseket is.Ám nagyon igazad van,tették ezt tűzoltó szivattyúba ,Weimarba,aggregátba,légkompresszorba,leselejtezett szerkocsikból vagy bárhonnan előkerülhet alig használt is.
Válasz Gepi #12054. hozzászólásáraMi romlik el benne?
Válasz medikus #12053. hozzászólásáraAz IFA motor addig jó míg gyári és bontatlan.
Na utána ha olyan alkatész minőségek vannak beszerelve hozzá mint az amit mtz-hez kapni akkor megértem miért adja meg magát mindig. 
Válasz Gepi #12052. hozzászólásáraJó az Ifa motor ide! Aki nem meri elvállalni,és autó szerelő,az fossa le a kezét,és adja vissza a bizonyítványát!Ez a véleményem!
Válasz Magister #12051. hozzászólásáraEnnyi gondod van a motorral? Több motorral javítócéggel is befürödtél?
Én neki állnék valamilyen kamion motorral szemezgetni. Milyen rendszám van rajta piros vagy zöld?
Válasz Gepi #12050. hozzászólásáraIsmerős lehet nekem is, onnét már vettünk motort 10üó után megállt, pont lejárt a 12 hó garancia...
Válasz Magister #12039. hozzászólásáraHa érdekel Tatán is van egy cég aki vállal motorfelújítást.
Válasz Magister #12047. hozzászólásáraOlyat mondok hogy lehidalsz!!!Most ugrott be!Lehet új is van,vagy nagyon kevés órás!
Hívd fel a tatabányait ha fogadja utánfutón felviszed vagy ad cserét
Válasz medikus #12045. hozzászólásáraKérdeztem, írtam email..onnét illetve több helyről nem jött még válasz, de hát nem nagyon reménykedem..
Majd megyek még utána..
Válasz Gyurkesz1 #12043. hozzászólására Egymás között!
Válasz Magister #12044. hozzászólásáraA számlaképesség a probléma!!!!!De említettem Kecsón a Motorcentert!Nem kérdezted?
Válasz medikus #12041. hozzászólásáraÉn is így gondolom, láttam már ezt azt én is, de az IFA valahogy mindig kimaradt..
Sok reménytelen gépből csináltam évekig használható dolgot. Sajnos az utóbbi években, illetve másfél-egy évben nagyon megváltoztak a dolgok...
A beosztottaim akik állítólag IFÁ-n tanultak nem képesek egy egyszerű szelepbeállításra sem...elgondolkodtató..ha, szólok nekik, a melósnak adnak igazat...buta társaság lett a a magyar "szakember"gárda..PERSZE TISZTELET a KIVÉTELNEK.
Egy hengerfej tömítés cserének nem mernek neki állni..sajna nem rajtam múlik, de ha igen akkor mennénk csapatostul a háztól..
Ez van.
800-1,2-ig mondtak+áfa a motor javításra.
Kisújjam mozdításával eltudom rendelni/intézni a javítást,---HA akarom.
Lehet, hogy még nézelődök.
Kecskeméten van egy idősebb úr, szerintem szakmailag szuper, de IFÁ-t nem vállal...
Válasz medikus #12042. hozzászólásáraÉrtem,köszönöm,kiszaladtam kivancsiságból megnézni ,165mm körül húztam le őket szemre de mar így is elég feszesek a láncok ,de ezek szerint még így is húzni kell rajtuk.
Még anyit akarok kérdezni hogy a kanalaknak a 2 láncon 1 soron egymás után vagy egymással szemben kell mennie??
Válasz Gyurkesz1 #12040. hozzászólására 150mm!
Válasz Magister #12039. hozzászólásáraMiért lenne rossz?Van alkatrész!!Ha kell akár Mahle hüvely garnitúra is!Csapágy sor még eredeti DDR is van!Főtengely is van új,de köszörülni elég!Mi kell még?Tömítés készlet komplett van ,nyáron vettem 15000-ért!Egyszerű motor,nem kell túl gondolni! Az hogy nem merik vállalni,az a saját bizonyítványuk!
Válasz medikus #12038. hozzászólásáraJól értem,hogy megvan adva hány cm-re kell össenyomatni a rugót?? Ha igen,kaphatnák konkrét adatot ?? (OROS az adapter)
Válasz medikus #12031. hozzászólásáraMááá megint IFA motor...:-))
Kicsit körül néztem: van aki nem vállalja el. van aki csak valamikor jövőre...megáll az ész...
ez van.
Van lehetőségem szinte korlátlan,-pénzügyileg, de egyik sem mer garanciát vállalni a munkájára.
Tényleg ennyire rossz az alkatrész felhozatal IFA motorhoz?
Kínomban nézegetem mercedes motorokat is....arra is meg lenne a pénz, de kell csinálnom átalakítási engedélyt...
Válasz Gyurkesz1 #12037. hozzászólásáraA rugó hossz,meg van határozva!!!!!Annak megfelelően!
Kukorica adapteren a kanalas láncokat milyen feszesre kell húzni??
Válasz Gyurkesz1 #12035. hozzászólásáraMert nem jártál nehéz terepen!
Válasz gabika82 #12023. hozzászólására14esben nekünk is vagy 10evig egy lamellás volt E 301ről ,aztán kerítettem hozzá eredeti 2tárcsásat,semmilyen észrevehető külömbséget nem észleltem a kettő közöt.
Válasz medikus #12013. hozzászólásáraCsináltam egy újat lemezből 23cm kb 4cm-re van jelenleg a láda taréjtól.
Remélem jó lesz, de még nem tudtam próbálni
Magister van Mezöszilason is.
Válasz gabika82 #12029. hozzászólására A variátor tárcsa felét,amiben a kuplung van!
Válasz Magister #12030. hozzászólásáraMotor Center Kft Kecskemét? Albert ,vagy Be-Bo.
Válasz medikus #12027. hozzászólásáraTolna észak.
Hát 2 biztosan nem fér bele????és mit kéne cserélni hogy 2 tárcsa beleférjen?
Válasz Magister #12024. hozzászólásáraHol vagy?
Válasz gabika82 #12023. hozzászólásáraGyárilag 2 van benne!A 2 között egy vas lap!Ha a tiedbe nem vér bele,akkor az E301 kuplung!Abban 1 van!Ez biztos,ábra nélkül is!
Szerintem számlás egy telefont megér
Magamnak valószínűleg megcsinálnám, de ez cégnek lesz.
Hihetetlen de nincs hozzá értő ember!!!!!!!
Sziasztok multkor kérdeztem az 512 es kuplumgrol mert csúszik!ma szétszedtük 1 tárcsa van bent multkor ha jól emlékszem medikus irta hogy 2 van bent létezhet hogy ebbe csak egy van?valakinek nimcs a váltórol robantott ábraja?
Válasz Magister #12015. hozzászólásáraSaját magad!!!A legegyszerűbb motor!Van hozzá minden!
Csak ki kell venni!
Tatán a garázs soron van egy szerelő aki foglalkozik alkatrész csatornája is van hozzá ha javitható a tied akkor tied ha kuka
Tatán a garázs soron van egy szerelő aki foglalkozik alkatrész csatornája is van hozzá ha javitható a tied akkor tied ha kuka
Sziasztok!
Négyhengeres IFA motort kellene felújítani, komplett, mindent rajta. Ki az aki nagyon jó munkát csinál? Nem a pénz az első.