Nekem is a "0"-val van gondom. Amit itt felsoroltatok, már mindet kipróbáltam, de nem jók.
Még a lehetőségek halmazában elég sok kombináció maradt (Pl.: 00, 00,0 00,00 000, 000,0 000,00 00000, 00000,0 000000, 000000,0 000000,00 stb.)- nevetséges.
Kérdésem az lenne, valaki küldte már el hibásan, és jóváhagyták. Valahogy nem érzem az én hibámnak, inkább a programénak.
Egyébként ezek a milliókért, milliárdokért fejlesztett állami szoftverek (legalábbis amelyekel találkoztam) egy kalap szart se érnek. Tele hibákkal, semmi help menü, állandóan az egér után kell kapkodni (pedig alap, hogy minden bevihető lehessen billentyűzettel).
De miért pont ez működne rendesen kis hazánkban. Nem a szoftver a lényeg, hanem hogy melyik céggel is irassák.
először ki kell töltened egy nyomtatványt amin kérvényezed, hogy elektronikusan adhasd be. Azt hiszem R01 a száma és a VPOP honlapjáról tudod letölteni. Ezt kitöltöd az ABEV-vel (amivel az adóbevallást is) és beküldöd kinyomtatva papíron a VPOP-nak. Ezt csak egyszer kell megcsinálni.
ha jóváhagyták akkor utána letöltöd a J04 es nyomtatványt a vpop honlapjáról és azt kell utána minden évben az abevvel kitölteni és az adóbevalláshoz hasonló módon a magyarország.hu-n keresztül elektronikusan beküldeni.
De a falugazdászt elektronikus formában sem tudod teljesen kihagyni, ugyanis az ő igazolása is szükséges a visszaigényléshez.
Üdv mindenkinek
Valaki le tudná írni hogy mi a menete az elektronikus bevallásnak?
E magyarországon regisztrálva vagyok, az adóbevallás elektronikusan megy el.
De a falugazdász olyan unottan és nagyképűen áll hozzám h azt gondoltam inkább megpróbálom saját magam (csak nem bonyolultabb mint az adóbevallás és a támogatás igénylése?) Ha valaki leírná a menetét megköszönném.
Üdv: szoda
Fateromnak ma utalták a jövedéki adót,1 mill. feltti összeg,úgy hogy nem igaz a 45 nap mert jan 15. küldtem el elktronikus úton.A sjátom papír alapon ment el,és még semmi.
Vártunk vele mert tegnap volt megbeszélése a falugazdászoknak hogy fogadják már el a 30 napnál régebbi földhasználati lapokat is. Hátha nem kell egy kisebb vagyont otthagyni a földhivatalba
Mi január 28.-án kaptuk az értesítést, hogy szólnak a Kincstárnak utalhatják a pénzt, de még semmit nem kaptunk a számlára. Ha jól tudom 1 millió felett valami 45 nap áll rendelkezésre, alatta meg 30 nap. Szerintem ezt maximálisan ki is fogják használni. Bár az elbírálás nagyon gyors volt, ezért még kicsit reménykedem, hátha a pénz is megjön hamar.
Válasz #160. hozzászólásra
igen csak arra vigyáz hogy a számlák öszeadva lehet több lesz mint amit igényelhetsz, tehát a viszaigényelhetőböl vond ki a 06,31 ig vett számlákat és azt szorozd 72.4
Olvastam, hogy te már sikeresen benyújtottad a gázolaj jövedéki visszatérítésed.
Megkérdezhetem, hogy te hogyan töltötted ki aJ04 nyomtatvány D lapját?
Ott akadtam el, hogy a D lapján évre kell megadni a gázolaj mennyiségét és a jövedéki adó mértékét, de 2009 júl 1-től nőtt az adó,ezzel a 80%-a is 68 Ft-ról, 72,4 Ft-ra, ezt te hogy jelölted? Külön beírtad 2009 jún 30-ig a számlák gázolajmennyiségét összesen, és a 68 Ft/l-t, majd egy újabb sorban az össz gázolaj mennyiséget júl 1-dec 31 között és 72,4 Ft/l -rel?
Erről semmi magyarázat nincs a J04 kitöltési útmutatójában.
Bocs, hogy ilyennel traktállak, de jól jönne egy kis segítség, mivel te már jól elkészítetted.
Köszönettel, Saci
523 ! Tavaly elírtam... (Nem tudtam ,h amit használunk legalább 4,4% biodízelt tartalmaz) És azt a választ kaptam, h csak az 523-as fajtakódut lehet kereskedelmi forgalomban kapni! Meg az én bevallásomat már el is fogadták 523al
A J04-es nyomtatvány kitöltési útmutatójában részletesen benne van, de amúgy én mindenhol 523-at használtam, de van több kategória. Ha nem lesz meg, később be tudom gépelni.
3500 hozzászólás
Válasz #89. hozzászólásra
Nekem is a "0"-val van gondom. Amit itt felsoroltatok, már mindet kipróbáltam, de nem jók.
Még a lehetőségek halmazában elég sok kombináció maradt (Pl.: 00, 00,0 00,00 000, 000,0 000,00 00000, 00000,0 000000, 000000,0 000000,00 stb.)- nevetséges.
Kérdésem az lenne, valaki küldte már el hibásan, és jóváhagyták. Valahogy nem érzem az én hibámnak, inkább a programénak.
Egyébként ezek a milliókért, milliárdokért fejlesztett állami szoftverek (legalábbis amelyekel találkoztam) egy kalap szart se érnek. Tele hibákkal, semmi help menü, állandóan az egér után kell kapkodni (pedig alap, hogy minden bevihető lehessen billentyűzettel).
De miért pont ez működne rendesen kis hazánkban. Nem a szoftver a lényeg, hanem hogy melyik céggel is irassák.
Válasz #198. hozzászólásra
Szevasz!
először ki kell töltened egy nyomtatványt amin kérvényezed, hogy elektronikusan adhasd be. Azt hiszem R01 a száma és a VPOP honlapjáról tudod letölteni. Ezt kitöltöd az ABEV-vel (amivel az adóbevallást is) és beküldöd kinyomtatva papíron a VPOP-nak. Ezt csak egyszer kell megcsinálni.
ha jóváhagyták akkor utána letöltöd a J04 es nyomtatványt a vpop honlapjáról és azt kell utána minden évben az abevvel kitölteni és az adóbevalláshoz hasonló módon a magyarország.hu-n keresztül elektronikusan beküldeni.
De a falugazdászt elektronikus formában sem tudod teljesen kihagyni, ugyanis az ő igazolása is szükséges a visszaigényléshez.
Üdv mindenkinek
Valaki le tudná írni hogy mi a menete az elektronikus bevallásnak?
E magyarországon regisztrálva vagyok, az adóbevallás elektronikusan megy el.
De a falugazdász olyan unottan és nagyképűen áll hozzám h azt gondoltam inkább megpróbálom saját magam (csak nem bonyolultabb mint az adóbevallás és a támogatás igénylése?) Ha valaki leírná a menetét megköszönném.
Üdv: szoda
Válasz #194. hozzászólásra

Mekkora már ez a pozíció: Főszemlész
Ilyennek én is elmennék szívesen.
Válasz #195. hozzászólásra
ha postán adtad be, akkor számolj rá még 2 napot
Válasz #194. hozzászólásra

Én január 20.-án adtam be február 18 az utalási hat. idő de még nem kaptam meg igaz van még 1 nap + az utalás.
Február 8-án adtam be elektronikusan, ma kaptam e-mailt
a főszemlész úrtól ,hogy márc 9 ig várhatom a suskát!
Válasz #192. hozzászólásra
Szerintem hétfőn megkapod te is.
Én jan 20-án papír alapon,de még nincs semmi

Megérkezett a sajátom is pont a 30. napon.Mostmár várjuk az ellenőrzést.
Válasz #189. hozzászólásra
sajna a 45 nap az igaz, de ez a maximum. a vám az egyetlen ami rendesen müködik az országban
remélem nekem se kell megvárnom a 45-öt
Fateromnak ma utalták a jövedéki adót,1 mill. feltti összeg,úgy hogy nem igaz a 45 nap mert jan 15. küldtem el elktronikus úton.A sjátom papír alapon ment el,és még semmi.
Akkor én jó helyen lakok,mert nálunk mindig a falugazdász kéri ki a lapszemléket. Az idén is,már be is adtam a vámosoknak az igénylést.
Válasz #184. hozzászólásra

igen, az idén horror összegért kiváltott fhszemléket jövőre is elfogadják falugazdász mondta (B-A-Z megye)
Válasz #185. hozzászólásra

ezt mondta a falugazdász
Válasz #184. hozzászólásra

biztos
Válasz #183. hozzászólásra
velük volt a megbeszélésük és ők mondták hogy elfogadják
Válasz #182. hozzászólásra

egy azért kérdés még !!!
a VPOP MIT SZÓL MAJD ehhez
Válasz #181. hozzászólásra

Válasz #180. hozzászólásra

NE MÁ!!!!!!!!!!jó helyen laksz te koma!!!!!
Válasz #179. hozzászólásra

kb 100 ezer Ft megsporolva
Most hívtam elfogadják
Válasz #178. hozzászólásra

szerintem is ki van csukva
Válasz #177. hozzászólásra

most hívom de szerintem nem fogják elfogadni
Válasz #176. hozzászólásra

és mi lett belöle
Válasz #171. hozzászólásra

Vártunk vele mert tegnap volt megbeszélése a falugazdászoknak hogy fogadják már el a 30 napnál régebbi földhasználati lapokat is. Hátha nem kell egy kisebb vagyont otthagyni a földhivatalba
Válasz #171. hozzászólásra

Válasz #172. hozzászólásra
Én olyat tudok, hogy 6-700e ig 30 nap
Válasz #172. hozzászólásra
Te is !
Én is ! 3 év után faxa, eddig kamatyozott nekik........
igaz, hogy 1 milla fölött 45 napra fizetnek? bexarok
Válasz #170. hozzászólásra
Aki tele van lével....
Válasz #163. hozzászólásra

még be sem adtam
Válasz #167. hozzászólásra
Azt hogyan, ha elvileg jan. 15-től lehet beadni? Nem dobták vissza?
A magyarország.hu-n olvasd el az értesítési tárhelyedet ott lesz az!Nyomtasd ki mert a könyvelőd másként nem tudja hova tenni a suskát!

Én dec végén adtam föl a bevallást, a pénz már a számlámon,értesités sehol
Válasz #165. hozzászólásra

Szerintem nem, mi 5 éve kaptunk utoljára ellenőrzést. Igaz, akkor meg is büntettek a földhivatal töketlenkedése miatt. De azóta nem voltak szerencsére
Mindenkit ellenőriznek kiutálás előtt?
Mi január 28.-án kaptuk az értesítést, hogy szólnak a Kincstárnak utalhatják a pénzt, de még semmit nem kaptunk a számlára. Ha jól tudom 1 millió felett valami 45 nap áll rendelkezésre, alatta meg 30 nap. Szerintem ezt maximálisan ki is fogják használni. Bár az elbírálás nagyon gyors volt, ezért még kicsit reménykedem, hátha a pénz is megjön hamar.
Kapott már vki az idén jövedéki adót vissza?
Válasz #161. hozzászólásra

Oké, köszi szépen a segítséget.
Válasz #160. hozzászólásra
igen csak arra vigyáz hogy a számlák öszeadva lehet több lesz mint amit igényelhetsz, tehát a viszaigényelhetőböl vond ki a 06,31 ig vett számlákat és azt szorozd 72.4
Válasz #132. hozzászólásra

Szia Bandy !
Olvastam, hogy te már sikeresen benyújtottad a gázolaj jövedéki visszatérítésed.
Megkérdezhetem, hogy te hogyan töltötted ki aJ04 nyomtatvány D lapját?
Ott akadtam el, hogy a D lapján évre kell megadni a gázolaj mennyiségét és a jövedéki adó mértékét, de 2009 júl 1-től nőtt az adó,ezzel a 80%-a is 68 Ft-ról, 72,4 Ft-ra, ezt te hogy jelölted? Külön beírtad 2009 jún 30-ig a számlák gázolajmennyiségét összesen, és a 68 Ft/l-t, majd egy újabb sorban az össz gázolaj mennyiséget júl 1-dec 31 között és 72,4 Ft/l -rel?
Erről semmi magyarázat nincs a J04 kitöltési útmutatójában.
Bocs, hogy ilyennel traktállak, de jól jönne egy kis segítség, mivel te már jól elkészítetted.
Köszönettel, Saci
Válasz #156. hozzászólásra

Ha egyszer csak 523-ast lehet kapni akkor mi a fenének ad választási lehetőséget?
97 l /ha gyepre meg szántóra is a többivel nem vagyok tisztában, de az abev-es nyomtatványkitöltő kiszámolja
Mennyi gázolajt lehet most visszaigényelni ha-ként?
523 ! Tavaly elírtam... (Nem tudtam ,h amit használunk legalább 4,4% biodízelt tartalmaz) És azt a választ kaptam, h csak az 523-as fajtakódut lehet kereskedelmi forgalomban kapni! Meg az én bevallásomat már el is fogadták 523al
Válasz #154. hozzászólásra
A J04-es nyomtatvány kitöltési útmutatójában részletesen benne van, de amúgy én mindenhol 523-at használtam, de van több kategória. Ha nem lesz meg, később be tudom gépelni.
Válasz #153. hozzászólásra
A SZÁMLAJEGYZÉKBEN KÉR FAJTA KÓDOT. TAVALY 523 VOLT
Válasz #151. hozzászólásra
Még a kérdést se értem..Miféle fajtakódról?
Válasz #151. hozzászólásra
nem apeh vám (j04)
Fajtakódról az apehes nyomtatványon tud valaki?