üdvözöllek TIBIKE!képzeld,ma voltak itt hizokat nézni,meghivott az emberke a tanyájukra minket,feléd van!t.csege után,megemlitettelek Téged,hogy 1 nagyon jo barátom gazdálkodik arra,igaz,hogy még sajnos személyesen nem találkoztunk,de itt a neten 1 nagyon segitőkész embernek ismertelek meg!a szombatigábor tanyájára hivtak meg... Téged ismer. azt mondja érdemes benézni hozzájuk!!1000 bikát hizlalnak...ismered ezeket???
állítólag betömörítik a földet a fa körül és megfullad a fa. ezért is nem lehet legeltetni az erdőkben
legalábbis nekem ezt mondta az erdész mikor megkérdeztem kiengedhetem-e a marhákat az erdejébe
abból indulj ki hogy amiért fekete (mindegy hogy nem fríz) mostanában megy 420-440 tehát kapsz majd értük 6q felett 250-260ezret eteted még őket 8-10 hónapig
Kb mi pénzt lehetne adni 10db fekete, 300-400kg közötti egyéb hushasznu bikákért? 7-8honaposak, jo kiálásuak! Látszik hogy nem frizek! Aki tudd adjon tanácsot,
Nem én pelletálom, egy helyi cég csinálja. Nekik adom el a felesleges lucernámat cserébe önköltségi áron nyomják a pelletet. Profi hely, nem vacakolnak sokat vele, rakodóval belöki a komplett bálát egy nagy bontó-daráló masinába és onnantól teljesen automata a dolog, csak a kész pelletet kell rakodniuk. Kilónként technológiától függően kb 8-15 Ft-ra jön ki az önköltség. Ez etetésnél visszajön a jó hasznosulás miatt. Ha nem tudja az ember fedél alatt, vagy betakarva tartani a bálákat akkor kapásból minimum 10-15% veszteséggel indulsz ami berohad a guriga szélén, aztán még miközben az állatok eszik, lökdösik a levélpergés és a törekesedés miatt még simán lejön 5-10%.
Gondolkodtam már egy saját gépen, nem is lenne drága, mert magyar síkmatricásat lehet venni ~500e körül, komolyabbat 1-1,5 nokiásdobozért. Ami gondom van, hogy a kisüzemi gépsorban a darálás és a visszanedvesítés macerás, sok az élőmunkaigénye. Magyar kisüzemit láttam egy nyulas manusnál , d24 darálóba tömködték kézzel a szénát (nem fehér embernek való meló). Na oda kellene a darálóra valami behúzóhenger. A visszanedvesítés meg betonkeverőben volt kézi permetező fúvókájával.
Már lassan 7 éve így etetek és csak jó tapasztalatom van vele. Könnyebb tárolni, nincs veszteség, nem ázik be. 1000-es big zsákba rakják be, így könnyű pakolni, rakodni. Pelletálva 1t kb a harmada térfogatra mint bálában.
Itt az oldalon is hirdetnek magyar pelletálót, azt néztem meg, de idő hiányában annyiban is maradt a projekt.
Nálam széna köretetőben előttük és az abrakban kapják a lucerna pelletet. Jobban fogy így a luci mintha szénában lenne, ráadásul megeszik az egészet, nem pereg le a levél stb, 100% a hasznosulás.
12891 hozzászólás
Válasz #6690. hozzászólásra

Van még állat a tanyán???
Válasz #6687. hozzászólásra

A 6676-os írásra mégsem reagáltál.....................
Válasz #6688. hozzászólásra
A 6q-s magyar tarka bikámért 520Ft/kg-ot ajánlottak!Dabasra vinnék!!
Válasz #6687. hozzászólásra
650 kiló körüli magyartarka bikák milyen árba lehet eladni körülbelül? 580+áfa?
Válasz #6685. hozzászólásra
most jelenleg minnél nagyobb,annál jobb az ára.az ár függ a minőség,fajta,mennyiség,ismeretség stb...konkrét árat ezért nem irok.
Válasz #6684. hozzászólásra

itt mindenki ismer mindenkit.....ez az ország télleg nagyon kicsi....
Válasz #6683. hozzászólásra
Miért javaslod a nagy súlyra hizlalást, a 600-700 kilósoknak most mennyi a felvásárlási ára?
Kösz.
Válasz #6682. hozzászólásra

Szomszéd tanya
Válasz #6681. hozzászólásra
ha rám halgacc,tovább hizlalod 650-700-ra öket,akkor kapsz rájuk akár tiszteséges ajánlatot is....
üdvözöllek TIBIKE!képzeld,ma voltak itt hizokat nézni,meghivott az emberke a tanyájukra minket,feléd van!t.csege után,megemlitettelek Téged,hogy 1 nagyon jo barátom gazdálkodik arra,igaz,hogy még sajnos személyesen nem találkoztunk,de itt a neten 1 nagyon segitőkész embernek ismertelek meg!a szombatigábor tanyájára hivtak meg... Téged ismer.
azt mondja érdemes benézni hozzájuk!!1000 bikát hizlalnak...

ismered ezeket???
Szeretnék érdeklődni, hogy jelenleg milyen áron lehet eladni a kb.350-450kg súlyú Charolais, Limousin bikákat?
Előre is köszönöm.
Üdv.
Válasz #6679. hozzászólásra
Tört szemet most nem igen fogsz találni. Majd egy fél év múlva aratáskor...
üdv! Törtszem kukoricát szeretnék valahonnan venni hajdú- bihar megyében , ha valaki tudna segíteni azt megköszönném! Üdv!
Válasz #6677. hozzászólásra

Az biztos, be se értünk a vásárba, már elmentek a kis bikák, különösebb alku nélkül. A kupecek meg majdnem összeverekedtek rajtunk.
Válasz #6675. hozzászólásra
személyesen nem voltam csak hallomásból tudom hogy rohantak a kupecek a futók után és vettek mindent
6-7 q-s Charolais és Limousin bikákat mennyiért lehet eladni ?????????
Zsoltikám
Légy szíves tájékoztass már hogy mi volt kőrősön a vásárban.
510 komp-al a nagy fekete.Agrota
Válasz #6672. hozzászólásra
állítólag betömörítik a földet a fa körül és megfullad a fa. ezért is nem lehet legeltetni az erdőkben
legalábbis nekem ezt mondta az erdész mikor megkérdeztem kiengedhetem-e a marhákat az erdejébe
Válasz #6670. hozzászólásra

Én is így kezdtem ,hogy a fák közt voltak ,,csak aztán kiszáradtak a fák.
Válasz #6670. hozzászólásra

Válasz #6668. hozzászólásra
Tegnap szállitotam feketéket 400tol 700kg ig voltak 520 brutoba
nagysulyu bikára milyen ár létezik;vas megyebe 600 brutto 750-800kilosak
Válasz #6665. hozzászólásra
adhatnál címet telszámot ahol húshasznú bikát lehetne venni ennyiért
Sziasztok! Négy mázsás körüli HF-esekre tudnátok valami árakat mennyiért mennek?? Előre is köszi!!!!

Igazad van Jámbor, jelenleg 680Ft/kg körüli áron viszik a 250-300 kilós borjúkat.
Válasz #6663. hozzászólásra
szia!
céget írtam én is csak ennyit hallottam
egyébként milyenek vannak és hány darab
Válasz #6662. hozzászólásra
Segítséget kérnék, nálunk Somogyban 700 ft/Kg-os áron sem visszik a 250 kg-os Borjúkat. Melyik az a kereskedő név szerint aki ilyen jó árat igér?
Válasz #6661 hozzászólásr
www.hunland.com
Egy elérhetőséget tudnŕl adni Bán Zsolt? Előre is köszi!! :))
Válasz #6659. hozzászólásra
netto
Netto v brutto?
Válasz #6657. hozzászólásra

amire megegyezett 850ben most már 900
Válasz #6656. hozzászólásra

Mostanában már nehéz lesz beszerezni mert emelkedtek az árak a felvásárlóknál ,már a 3q-ért is 8-assal kezdődik a leadási ár.
valakinek nincsenek 200kg körüli bikái lehetőleg limuzin vagy charolais netán blond és nem áfakörös?
Válasz #6652. hozzászólásra

Meg egy hónap múlva lesz a Hódmezövásárhelyi agrovásár. Ott is láttam elég sok ilyen kiállitót, szerintem várd meg és beszélgess velük.
Válasz #6653. hozzászólásra

hogyne számítana 50-60Ft
Válasz #6648. hozzászólásra
Szia ! Nem mintha számitana de a frizeket már480-510 ért viszik leggalábis felénk.
Válasz #6649. hozzászólásra
Az az igazság hogy nekem egyenlőre nem kell sok, mindössze egy 10-12-es sor.. Azért meg nem éri meg kimenni.. De köszi, azért szétnézek:)
Válasz #6650. hozzászólásra
szerintem igen
Válasz #6648. hozzászólásra
Köszi, de csak friz árba viszik el öket?
Válasz #6646. hozzászólásra
Szerintem itt nézelödj, mert az új ár töredékéért kapsz etetöt.
http://www.landwirt.com/Kleinanzeigen/angebote-Aufstallung-Rinder,319.html
Válasz #6647. hozzászólásra
abból indulj ki hogy amiért fekete (mindegy hogy nem fríz) mostanában megy 420-440 tehát kapsz majd értük 6q felett 250-260ezret eteted még őket 8-10 hónapig
Kb mi pénzt lehetne adni 10db fekete, 300-400kg közötti egyéb hushasznu bikákért? 7-8honaposak, jo kiálásuak! Látszik hogy nem frizek! Aki tudd adjon tanácsot,
Nem tudjátok véletlenül, hogy Magyarországon kik forgalmaznak és kb milyen árban nyakfogós etetőfalat?
Válasz #6644. hozzászólásra
Nem én pelletálom, egy helyi cég csinálja. Nekik adom el a felesleges lucernámat cserébe önköltségi áron nyomják a pelletet. Profi hely, nem vacakolnak sokat vele, rakodóval belöki a komplett bálát egy nagy bontó-daráló masinába és onnantól teljesen automata a dolog, csak a kész pelletet kell rakodniuk. Kilónként technológiától függően kb 8-15 Ft-ra jön ki az önköltség. Ez etetésnél visszajön a jó hasznosulás miatt. Ha nem tudja az ember fedél alatt, vagy betakarva tartani a bálákat akkor kapásból minimum 10-15% veszteséggel indulsz ami berohad a guriga szélén, aztán még miközben az állatok eszik, lökdösik a levélpergés és a törekesedés miatt még simán lejön 5-10%.
Gondolkodtam már egy saját gépen, nem is lenne drága, mert magyar síkmatricásat lehet venni ~500e körül, komolyabbat 1-1,5 nokiásdobozért. Ami gondom van, hogy a kisüzemi gépsorban a darálás és a visszanedvesítés macerás, sok az élőmunkaigénye. Magyar kisüzemit láttam egy nyulas manusnál , d24 darálóba tömködték kézzel a szénát (nem fehér embernek való meló). Na oda kellene a darálóra valami behúzóhenger. A visszanedvesítés meg betonkeverőben volt kézi permetező fúvókájával.
Már lassan 7 éve így etetek és csak jó tapasztalatom van vele. Könnyebb tárolni, nincs veszteség, nem ázik be. 1000-es big zsákba rakják be, így könnyű pakolni, rakodni. Pelletálva 1t kb a harmada térfogatra mint bálában.
Itt az oldalon is hirdetnek magyar pelletálót, azt néztem meg, de idő hiányában annyiban is maradt a projekt.
Válasz #6642. hozzászólásra
Csak a pellet készítéssel elég sok energiát elhasználsz nem?
Csak magadnak készítesz pelletet, vagy eladásra is? Milyen géped van?
HF itatásos bikaborjú árakat tud-e valaki mondani??
Válasz #6637. hozzászólásra
Nálam széna köretetőben előttük és az abrakban kapják a lucerna pelletet. Jobban fogy így a luci mintha szénában lenne, ráadásul megeszik az egészet, nem pereg le a levél stb, 100% a hasznosulás.