elmentek a nagyok,598 a mért,a kicsikér megadták az1200-at,meglátta a török,aztmondta amennyi,annyi.fullextrák voltak,átlag:337 a mért!!!!!!!!!!!!!!!!! na ez már jo lové!ja nem7,hanem 8% a levonás.ennyi pénznél kit érdekel1%....
szerintem két lényeges dolog van az egyik az hogy téglából legyen a másik az akkora belmagasság hogy vastag trágya esetén is beférjen az MTZ rakodóval ganézni.
olcsó és jó megoldás lenne a szendvicspanel de azt szerintem tönkretennék a bikák ill a rágcsálók.
Erre jók a pályázatok.
Ha úgy is meg akarod csinálni, akkor már csak számolni kell, hogy állami pénzből vagy sajátból érdemesebb.
Előtte azért számolj, nehogy az 50 %-os támogatással többe kerüljön, mintha józan parasztésszel kezdenétek hozzá.
Ha mégis az önerőnél döntesz légy szíves indokold meg .Feco. fórumozó társunknak, hogy miért is nem kell a pályázati pénz.
Segítséget, ötleteket szeretnék kérni Tőletek!
Fel szeretnénk újítani a bika hizlaló karámokat, és ötletekre, esetleg kész tervekre lennék kíváncsi.
Vmi olyan megoldás kellene, hogy a bikák szabadon lehessenek a karámokban, és az "épület" téliesíthető is legyen!
Miből építsük?(most fából van)
Ha tudtok esetleg honlapot, vagy linket, ahol találok ötleteket, azt is megköszönöm!!!!
Mindig van egy két tüdős borjú,ez benne van ebbe a marháskodásban,embereknél is megesik.Jobbára ki tudom kezelni de olyan is van ,hogy feladja és nem vesz többet levegőt,,,,hát istenem van ilyen.
Válasz #1130. hozzászólásra
komoly,engem eza két téma az utobbi időbe nem igen érint,olyan nyaloso nincs amitől nemlesznek légzőszervesek??jó ez az eső most csak a marhaáink ezt a nyirkos időt nagyon nem szeretik!!inkább száraz hideg-5-10 is akár akkor nincs gond.nálad is észre veszik a nyirkos időt?
Tapasztalat az van, de mindig van valami új amit még nem tudtam ,pedig az őseimnek mindnek volt szarvasmarhája.PL. ma hallottam ,hogy van olyan nyaló só ami tartalmaz olyan anyagot amitől nem lesz tetves illetve rühes a marha,na most szólj hozzá.
Válasz #1118. hozzászólásra
jovan Tibikém!!!!!csak téged mindig a Jodamesterhez tudlak hasonlitani,mert ő tud ennyi mindent ilyen precizenő meg nagyon öreg volt szegényke
Válasz #1111. hozzászólásra
az rengeteg.gondolom semmi gondod nem volt.én az elsö szezon után csak annyit tudok mondani,gyors,kiméletesen bánik a lucernával,időjárás független,a rendfelszedöje tényleg felszed mindent,szerintem tökéletes döntés a krone.egy picit csinálhatna keményebb bálát...
A hízó marha tenyésztés legeltetéses alapon a legolcsóbb,ez vonatkozik a tehenekre és az utánpótlás üszökre.Viszont a hizlalás az jobb egy zárt istállóban kötetlenül 15-20 db-os egyed számmal.Lehetőleg a bikák és az üszők külön .
jövőhét hétfő nagysulyu husmarha 750.a kissulyuért1000-ret igértek,maradnak nagyba a tavaszig.1200-ér mehettek volna...ennyi.szerintem meg a legeltetéses husmarha hizlalás olyan nincs!!!!!!!!!!!!!!!!!azt megnézem naponta hol veszi fel a bika a minimum1.5kilot a réten22honaposan hogyan lesz mondjuk 650kilona neeee
Ha nem lenne nagy hazaárulás, le inrá Diesel Tibi bácsi a maga technológiáját, hogyan tartja neveli a bocókat? Esetleg mit gondol a legeltetésen alapuló hizómarha tenyésztésről?
12904 hozzászólás
Válasz #1151. hozzászólásra
nekem
Válasz #1151. hozzászólásra
nekem
Válasz #1149. hozzászólásra
csak bika,egyszinü,minőség kiváló?ha van benne tarka,nem jo
Válasz #1145. hozzászólásra
Ja, és a vért neked kellett levenni vagy ők intézték?
Válasz #1148. hozzászólásra
egyet értek veled,ez is azt igazolja,a pénznek egy nagy nulla az értéke!!
Válasz #1145. hozzászólásra
Megadhatnád a kereskedő elérhetőségét. Vannak még bikáim és üszőim is amik eladósorban vannak. 200-350 kilósak.
Előre is köszönöm!
Válasz #1147. hozzászólásra
Igen, bár ezzel is előfordultak hibák, de sajnos már semmit nem úgy gyártanak, hogy örökös legyen, de összességében igen.
Válasz #1144. hozzászólásra
te megvagy elégedve a claas-oddal?(a trakira gondolok,ami a képeden van)
a legszarabb az egészbe a husmarha támogatás-50%

Válasz #1144. hozzászólásra
netto
Válasz #1142. hozzászólásra
Áfásan vagy nettó 1200?
elmentek a nagyok,598 a mért,a kicsikér megadták az1200-at,meglátta a török,aztmondta amennyi,annyi.fullextrák voltak,átlag:337 a mért!!!!!!!!!!!!!!!!! na ez már jo lové!ja nem7,hanem 8% a levonás.ennyi pénznél kit érdekel1%....
Válasz #1136. hozzászólásra
A gumiszőnyegen nem gondolkodtatok?!
szerintem két lényeges dolog van az egyik az hogy téglából legyen a másik az akkora belmagasság hogy vastag trágya esetén is beférjen az MTZ rakodóval ganézni.
olcsó és jó megoldás lenne a szendvicspanel de azt szerintem tönkretennék a bikák ill a rágcsálók.
Üdv Diesel Tibi, hogy szoktad a tüdősöket kezelni vagy doki csinálja?
Válasz #1137. hozzászólásra

Van erre/Lesz erre belátható időn belül pályázat !!!!!!!!!!????????????

Erre jók a pályázatok.
Ha úgy is meg akarod csinálni, akkor már csak számolni kell, hogy állami pénzből vagy sajátból érdemesebb.
Előtte azért számolj, nehogy az 50 %-os támogatással többe kerüljön, mintha józan parasztésszel kezdenétek hozzá.
Ha mégis az önerőnél döntesz légy szíves indokold meg .Feco. fórumozó társunknak, hogy miért is nem kell a pályázati pénz.
Sziasztok!
(most fából van) 

Segítséget, ötleteket szeretnék kérni Tőletek!
Fel szeretnénk újítani a bika hizlaló karámokat, és ötletekre, esetleg kész tervekre lennék kíváncsi.
Vmi olyan megoldás kellene, hogy a bikák szabadon lehessenek a karámokban, és az "épület" téliesíthető is legyen!
Miből építsük?
Ha tudtok esetleg honlapot, vagy linket, ahol találok ötleteket, azt is megköszönöm!!!!
Válasz #1134. hozzászólásra
Köszi
Válasz #1133. hozzászólásra
szép formás jószág. grat hozzá
Ő Szüzike, a legújabb szerzemény

Válasz #1131. hozzászólásra

Mindig van egy két tüdős borjú,ez benne van ebbe a marháskodásban,embereknél is megesik.Jobbára ki tudom kezelni de olyan is van ,hogy feladja és nem vesz többet levegőt,,,,hát istenem van ilyen.
Válasz #1130. hozzászólásra
komoly,engem eza két téma az utobbi időbe nem igen érint,olyan nyaloso nincs amitől nemlesznek légzőszervesek??jó ez az eső most csak a marhaáink ezt a nyirkos időt nagyon nem szeretik!!inkább száraz hideg-5-10 is akár akkor nincs gond.nálad is észre veszik a nyirkos időt?
Válasz #1123. hozzászólásra

Tapasztalat az van, de mindig van valami új amit még nem tudtam ,pedig az őseimnek mindnek volt szarvasmarhája.PL. ma hallottam ,hogy van olyan nyaló só ami tartalmaz olyan anyagot amitől nem lesz tetves illetve rühes a marha,na most szólj hozzá.
Válasz #1127. hozzászólásra

Nehogy megváltozz!!!!
Válasz #1126. hozzászólásra

Nem jó a sorrend!
Válasz #1125. hozzászólásra
ezer %
Az 100...
Válasz #1121. hozzászólásra

Az utóbbi időkben kevés idő jut az alvásra és így ha van rá alkalom azt rögtön kihasználom,meg ugye az egyéb éjszakai elfoglaltságok
Válasz #1124. hozzászólásra

Te kis telhetetlen!
Válasz #1121. hozzászólásra

Elég keveset... többet várunk..

ő meg nagyon öreg volt szegényke
jovan Tibikém!!!!!csak téged mindig a Jodamesterhez tudlak hasonlitani,mert ő tud ennyi mindent ilyen precizen

Válasz #1120. hozzászólásra
Még Czanik Sanyi is megjegyezte, hogy örül az aktivitásomnak.
Pedig egy moditól ez nagy szó!

Az utóbbi időben szoktam lenni, csak mire írok, eltűnsz.
Válasz #1119. hozzászólásra

Naaaa....merre csatangoltunk???

Látom, kicsit sem zavar.
Válasz #1117. hozzászólásra

NE BÁCSIZZZZZZZ
Válasz #1116. hozzászólásra

oké zsoké Tibibácsi!!!!
Válasz #1114. hozzászólásra

Válasz #1113. hozzászólásra

A komprima már a keménységet is tudja.
Válasz #1112. hozzászólásra
az szerintem nagyon jo!!a750 nagysulyuhoz mi a véleményed?tudod a szarzsákék elkészültek
Válasz #1111. hozzászólásra
az rengeteg.gondolom semmi gondod nem volt.én az elsö szezon után csak annyit tudok mondani,gyors,kiméletesen bánik a lucernával,időjárás független,a rendfelszedöje tényleg felszed mindent,szerintem tökéletes döntés a krone.egy picit csinálhatna keményebb bálát...
Válasz #1110. hozzászólásra

Egy hete adtam le 15db bikát 274kg volt az átlag 1080ft+fa
Válasz #1109. hozzászólásra

Szevasz... befejeztem a bálázást az új kronéban 8500db-bal zártam
Válasz #1108. hozzászólásra
hali te értékesitettél mostanába valamit?mit tudsz az árakrol?
Válasz #1106. hozzászólásra

A hízó marha tenyésztés legeltetéses alapon a legolcsóbb,ez vonatkozik a tehenekre és az utánpótlás üszökre.Viszont a hizlalás az jobb egy zárt istállóban kötetlenül 15-20 db-os egyed számmal.Lehetőleg a bikák és az üszők külön .
jövőhét hétfő nagysulyu husmarha 750.a kissulyuért1000-ret igértek,maradnak nagyba a tavaszig.1200-ér mehettek volna...ennyi.szerintem meg a legeltetéses husmarha hizlalás olyan nincs!!!!!!!!!!!!!!!!!azt megnézem naponta hol veszi fel a bika a minimum1.5kilot a réten

22honaposan hogyan lesz mondjuk 650kilo

na neeee
Ha nem lenne nagy hazaárulás, le inrá Diesel Tibi bácsi a maga technológiáját, hogyan tartja neveli a bocókat? Esetleg mit gondol a legeltetésen alapuló hizómarha tenyésztésről?
Válasz #1104. hozzászólásra
azt a k.rva