Sziasztok. Kb. 2 hónapja feltűnt valami vírus az állományban (akkor 8 hónaposak voltak a hízóbikáim) szokásos köhögéssel párosulva. Nos ezzel nem is lenne gond, mert ebből kigyógyultak. Viszont kettő elkezdett sántítani (val. Izületgyulladás) amiből az egyik ideiglenesen kigyógyult viszont a másik leesett lábról, most jelenleg folyamatosan próbálna felkelni, de csak a hátsó lábaival bír. Ha az elejét is megpróbálja akkor az a plusz terhet már nem bírják a hátsó lábai és elesik. Érdeklődök hogy valaki járt-e már így illetve tudna-e segíteni? :-(
Válasz Bán Zsolt #9116. hozzászólásáraNem ,,íratni kell a dokival meg a körmölőssel is egy papírt,hogy gyengék az ízületek nem nagyon lehet gyógyítani és vegye vissza,adjon másikat mert 1misi az nem játék.
Esetleg olyan nem lehet hogy előző gazdánál más volt a talaj? Pl. kiskora óta puha földkarámban volt, most meg beton, vagy fordítva?
Azt szokta meg a lába/körme?
létezhet olyan hogy a bika lába nem bírja az ugrást?
barátom vett blond tenyészbikát majd 3 hónapig tartotta mikor először ugrott egy kis tehenet semmi gond két nap múlva egy nagyobb folyatott azt is megugrotta de lesántult. akkor oltották két hét múlva semmi baja beengedték a tehenek közé két három napra megint sánta ugyan az a lába( jobb) na most majdnem egy hónap pihi elkörmölték lóbalzsammal kenegették oltották minden szarral hétfőn újra ment a tehenek közé de tegnap már megint sántít most a bal lábára és így fél is a tehenektől elverik stb
doktor átvizsgálta de semmit nem érez/lát ami sérülést jelentene körmölő szerint a körmei is jók azok nem fájhatnak
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha az őszi borsót meglegeltetem, vagy épp a vadak legelik meg, az mennyire viseli meg a borsót? Számít a a tavaszi fakadásnál? Esetleg terméskiesés is lehetséges?
Válasz Milking #9093. hozzászólásárakinek a pap,kinek a papné!Véleményem szerint a vízszintestengelyű szebb munkát végez!De,ezzel nem szóltam le a géped! ;-)
Sok szerencsét hozzá :-)
Fajta választásban kérném a véleményeteket. Melyik fajtáról kinek mi a véleménye, angus,limuzin? Tiszta vérben szeretném őket tartani eladhatóság,szaporodásbiológiai mutatók,takarmányozás,kezelhetőség?
Válasz csontii #9081. hozzászólásáraEnnyiért másnak is ellehet adni oltás és vérvétel nélkül.Jelen pillanatban beindult,de mondta több vevő is,hogy Novemberben leáll teljesen!Azt,hogy mi lesz belőle meglátjuk.
Válasz nagypistivagyok2 #9075. hozzászólásáraMert szerinted ha nem fejik a tehenet hanem a boci szívja ki akkor az árammal vagy gázolajjal megy?
Ugyan az a program csak nem fejőgépet kell húzni hanem a bocit a tehén alá és nem a tej ár miatt bánkódunk hanem a borjú ár miatt.
13075 hozzászólás
Válasz BZoly #9123. hozzászólásáraKönnyen lehet agyhártyagyulladás.
Virgil P xHonneur CE

A jövö egyik remenysege, 6 hetes!!!!
Sziasztok. Kb. 2 hónapja feltűnt valami vírus az állományban (akkor 8 hónaposak voltak a hízóbikáim) szokásos köhögéssel párosulva. Nos ezzel nem is lenne gond, mert ebből kigyógyultak. Viszont kettő elkezdett sántítani (val. Izületgyulladás) amiből az egyik ideiglenesen kigyógyult viszont a másik leesett lábról, most jelenleg folyamatosan próbálna felkelni, de csak a hátsó lábaival bír. Ha az elejét is megpróbálja akkor az a plusz terhet már nem bírják a hátsó lábai és elesik. Érdeklődök hogy valaki járt-e már így illetve tudna-e segíteni? :-(
Válasz Cs.Tomi #9120. hozzászólásárakét ünnep között megyünk hozzájuk más ügyben de ez is téma lesz
De az utód már itt van :D

11 hónapos..
Válasz Bán Zsolt #9110. hozzászólásáraKi kell cseréltetni, nem vannak szar bikák, én is befürödtem az első Franciával

Válasz Bán Zsolt #9110. hozzászólásáraLehet csak simán tulsúlyos és nem birja el a lába. A tenyészbikának csinosnak kell lenni
Válasz Bán Zsolt #9116. hozzászólásáraEz egy rejtett hiba amiről esetleg az eladó sem tudott.Garanciában vissza kell vennie.
Válasz Bán Zsolt #9116. hozzászólásáraNem ,,
íratni kell a dokival meg a körmölőssel is egy papírt,hogy gyengék az ízületek nem nagyon lehet gyógyítani és vegye vissza,adjon másikat mert 1misi az nem játék.
Válasz Diesel Tibor #9113. hozzászólásáraakkor ez már nem lesz jobb?
Válasz Diesel Tibor #9113. hozzászólásáraRemélhetőleg nem kínaitól vette, mert akkor "Ninc gajancija".

Nem tudom lessz-e annyi vér a pucájában hogy bevállalja, vagy azt mondja hogy ők "rontották" el mióta elhozták!
Válasz Bán Zsolt #9110. hozzászólásáraVigye vissza ,,,,,,,,selejt.
Válasz atisgyulai #9111. hozzászólására4hónap alatt már illett volna megszokni
Válasz Bán Zsolt #9110. hozzászólásáraÜdv!

Esetleg olyan nem lehet hogy előző gazdánál más volt a talaj? Pl. kiskora óta puha földkarámban volt, most meg beton, vagy fordítva?
Azt szokta meg a lába/körme?
létezhet olyan hogy a bika lába nem bírja az ugrást?
barátom vett blond tenyészbikát majd 3 hónapig tartotta mikor először ugrott egy kis tehenet semmi gond két nap múlva egy nagyobb folyatott azt is megugrotta de lesántult. akkor oltották két hét múlva semmi baja beengedték a tehenek közé két három napra megint sánta ugyan az a lába( jobb) na most majdnem egy hónap pihi elkörmölték lóbalzsammal kenegették oltották minden szarral hétfőn újra ment a tehenek közé de tegnap már megint sántít most a bal lábára és így fél is a tehenektől elverik stb
doktor átvizsgálta de semmit nem érez/lát ami sérülést jelentene körmölő szerint a körmei is jók azok nem fájhatnak
valami ötlet valakinek?
Válasz atisgyulai #9108. hozzászólásáraTudom,azért írtam, hogy szopjon ő vele.
Válasz colizoli #9106. hozzászólásáraEzek a "DR parasztok".
Legelőre, jószágra veszik a támogatást, a büdös munkát meg másra sózzák.
nem mértem őket de 230-250kg a súly, 210. darabja
Válasz Milking #9101. hozzászólásáraAkkor ...zen ö vele, vagy ne pályázon az AKG-ra
Moderátor által módosítva: 2016-12-30 11:09:03
Válasz halihó #9104. hozzászólásáraMekkorák, mennyiért?
Charolai üszők eladóak!!!!
Válasz Jago #9102. hozzászólásáraNem céges, az AKG miatt kell egyeseknek állatot tartani. Bér hizlalásra hoznák.
Válasz Milking #9101. hozzászólásáraVan még egyáltalán valami cég ami add ki borjut bérhizlalásra?
Bérhizlalásal mennyit szoktak ill. lehet kérni kilőnkénti ráhízlalás esetén? Valakinek tapasztalata?
Válasz Jago #9098. hozzászólásáraKöszi!
Húshasznu 300-350es bikákat menyibe viszik? Ha viszik! Meg ki? Mert igéretet kaptam kb 5 helyről! De jőnni senki sem jőtt!
Válasz számüzött #9096. hozzászólásáraSogorom 300-320 kgs frizeket vett 450ftbe, szerintem azok is anyi idősek.
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha az őszi borsót meglegeltetem, vagy épp a vadak legelik meg, az mennyire viseli meg a borsót? Számít a a tavaszi fakadásnál? Esetleg terméskiesés is lehetséges?
Köszönöm!
Üdvözlet!! Érdeklődnék, milyen árakat hallottatok 11 hónap körüli HF-es bikáért???
Válasz Milking #9093. hozzászólásárakinek a pap,kinek a papné!Véleményem szerint a vízszintestengelyű szebb munkát végez!De,ezzel nem szóltam le a géped! ;-)
Sok szerencsét hozzá :-)
Válasz csontii #9090. hozzászólásáraKöszi,bízunk benne.
Próba üzem

Válasz Gabee #9091. hozzászólásáraNincs kvótához kötve. Amennyit tartsz annyi után kapod a támogatást.
Azt szeretném megkérdezni hogy anyatehén támogatása kvótához kötött? Ha igen hogyan lehet beszerezni?
Válasz papszi06 #9089 hozzászólásár
2015-ben kb 50000 ft/db-ra jött ki a támogatás. Ez éven is így lesz szerintem plusz-minusz 1-2000ft.
Egy kis segítség kellene,tudja valaki közülünk az anya tehén támogatás mennyi lesz, előre kösz a válasz.
Az lemaradt, hogy 80-as gólyásnak szól :)
Szia! Lenne pár kérdésem, esetleg megadnád az e-mail címed?
Köszi :)
Fajta választásban kérném a véleményeteket. Melyik fajtáról kinek mi a véleménye, angus,limuzin? Tiszta vérben szeretném őket tartani eladhatóság,szaporodásbiológiai mutatók,takarmányozás,kezelhetőség?
Válasz petsudo #9084. hozzászólásáraszia. én úgy tudom h dec.15-ig lehet ki vinni. nekem is az utolso csapattal viszik az üszöket
Válasz csontii #9081. hozzászólásáraEnnyiért másnak is ellehet adni oltás és vérvétel nélkül.Jelen pillanatban beindult,de mondta több vevő is,hogy Novemberben leáll teljesen!Azt,hogy mi lesz belőle meglátjuk.
Tudna valaki segíteni hogy megy mostanában a vágómarha ?
AZ 5q körüli bikák, hogy mennek?
Válasz Jago #9079. hozzászólására950 ft két oltással + vérvétellel.
Válasz Jago #9079. hozzászólásáraMegállt! :-(
3q-ás bika árakat tudtok? Vagy viszik egyáltalán?
Sziasztok! Tudnátok mondani valami reális hústipusú vágótehén árat? Most selejteznék vagy 8 db-ot... Köszönöm.
Válasz nagypistivagyok2 #9075. hozzászólásáraMert szerinted ha nem fejik a tehenet hanem a boci szívja ki akkor az árammal vagy gázolajjal megy?
Ugyan az a program csak nem fejőgépet kell húzni hanem a bocit a tehén alá és nem a tej ár miatt bánkódunk hanem a borjú ár miatt.