Válasz #7987. hozzászólásra
Mivel csak a területalapúval együtt lehet beadni, -papír alapon NEM-, így a kérdés okafogyott, nekem annyi kérdésem volt az mvh-sokhoz,hogy ha pl 15 nemzetim van, de kértem +kvótát csak nem biztos,hogy megkapom- de a termeléshez kötött eu-sból meg be tudok adni 30-at akkor mit jelöljek ( mivel 3 oszlop van a kérelemfelületen)azt válaszolták, adjam be mindkettőre a 30-at , majd kiválogatják,
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!Hétfőn volt nálunk az állatorvos a növendék bikákat beoltani,(kötelező oltás) és azóta az egyik bika nem áll fel.Felhívtam ma,kapott gyulladáscsökkentőt,mert elmondása szerint oltáskor sokat ugrált,megránthatta magát.Felkelteni nem tudom,ha felakar állni elvágódik.Hétfőn sikerült felkeltenem még este de remegteg a lábai.
Új vagyok a tartásban,ha valakinek van ötlete,javaslata szívesen meghallgatom.Köszönöm!
Urak!
Valaki van itt aki önálló tenyészet és maga intézi az enart? Ha akad ilyen és dobna rám egy privátot azt megköszönném. Krotália ügyben volna kérdésem.
Hello Mindenki.
Érdeklődnék,hogy mostanság mit lehet elkérni egy ilyen üszőborjúért?
Gondolkozom az eladáson.
Papírjai rendben.
10 hónapos.Az apja Blonde.
Fülszám alapján megy az igénylés, tehát neked lehet hús és tej is egyszerre. Egy a lényeg, ha egy tehénre húst igényelsz akkor arra élete végéig csak hús igénylés mehet. Mindkettőnél 60%-nak kell lennie az adott hasznosítási irányban levő teheneknek.
Két jogcímen van anyatehén támogatás, EU és nemzeti, az EU-s 1 tehéntől igényelhető a nemzetinél 3 a minimum. Max 40% lehet az üszők aránya és minimum 8 hónaposnak kell lenniük.
Arra figyelni kell, hogy igazolni kell a 3-as mentességet. Hatósági vagy a járási doki adja az igazolást amit a kérelem mellé elektronikusan csatolni kell. Ha hibás az igazolás, vagy nincs csatolva akkor nincs hiánypótlás, elutasítják az igénylést.
Szeretném kérdezni? Ha az én nevemen van a tejhasznú,a párom nevén a húshasznú tehenek ,de a tartási hely azonos akkor is jár mind a kettőnknek támogatás, hány darabnak kell lenni?
Normális dolog az ha a 7honapos vemhes előhasi üsző, tisztit? Nyálkás, barnás-vöröses trutymo folyik belöle. Ellés jeleit még nagyon nem mutatja, legelnek napközben, reggel este valamenyicske széna még azért van ott nekik.
Sziasztok vinnék tőlem el 8db nagy súlyú bikàt EKR kódot hogyan kell lekérnem szàllítás valaki eltudná nekem magyarázni pontosan a menetét ? mert sajnos még nem csináltam egyszer sem nagyon meg köszönném!
Hol lehet pontos infot találni arra vonatkozóan hogy nagy létszámú telep létesítése esetén milyen kritériumok vannak illetve milyen engedélyek szükségesek? Melyik hivatal felügyeli ezt a folyamatot?
12891 hozzászólás
Válasz #7990. hozzászólásra
na ilyet sem hallottam még
Válasz #7986. hozzászólásra
TBC igen.
Moderátor által módosítva: 2015-09-07 09:45:05
Válasz #7987. hozzászólásra
Mivel csak a területalapúval együtt lehet beadni, -papír alapon NEM-, így a kérdés okafogyott, nekem annyi kérdésem volt az mvh-sokhoz,hogy ha pl 15 nemzetim van, de kértem +kvótát csak nem biztos,hogy megkapom- de a termeléshez kötött eu-sból meg be tudok adni 30-at akkor mit jelöljek ( mivel 3 oszlop van a kérelemfelületen)azt válaszolták, adjam be mindkettőre a 30-at , majd kiválogatják,
Moderátor által módosítva: 2015-09-07 09:46:03
Válasz #7985. hozzászólásra
kötelező oltás?
TBC-re vizsgálatra gondolsz?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!Hétfőn volt nálunk az állatorvos a növendék bikákat beoltani,(kötelező oltás) és azóta az egyik bika nem áll fel.Felhívtam ma,kapott gyulladáscsökkentőt,mert elmondása szerint oltáskor sokat ugrált,megránthatta magát.Felkelteni nem tudom,ha felakar állni elvágódik.Hétfőn sikerült felkeltenem még este de remegteg a lábai.
Új vagyok a tartásban,ha valakinek van ötlete,javaslata szívesen meghallgatom.Köszönöm!
Jónapot!
Érdeklődni szeretnék tud-e valaki török felvásárlót, aki hízóbikát szállít,mert aki nekem van az nagyon leállt.
Válasz #7979. hozzászólásra

az anyja is 3 napig bömbölt aztán lenyugodott
képet meg várom
Kösz a választ.
Válasz #7979. hozzászólásra

Írtam az MTZ-ésbe
Válasz #7977. hozzászólásra

Be van rekedve a bocid! 3 napig éjjel-nappal ordított az anyja után. Azóta csak nyögni tud.
Lövök majd róla pár képet.
Urak!
Valaki van itt aki önálló tenyészet és maga intézi az enart? Ha akad ilyen és dobna rám egy privátot azt megköszönném. Krotália ügyben volna kérdésem.
Válasz #7976. hozzászólásra
ez jó hír mert akkor csak itt megy a parasztvakítás
Válasz #7975. hozzászólásra

Most is itt vannak.
Válasz #7974. hozzászólásra
ha viszi a török közvetlen nagykereskedőn keresztül meg 10-12db
de 1-2-3 darab kupecen át 800nál nem ad többet
amúgy mit hallottál jönnek vissza a törökök? vagy csak megint télen mikor nem lesz szúnyog?
Válasz #7973. hozzászólásra

1100
Válasz #7970. hozzászólásra

Tibi erre még a bika sincs 800
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy nem-e tudja valaki hogy hízóbikára mekkora összegű támogatásra lehet számolni?
Egy kislány várt hazaértemre

Válasz #7969. hozzászólásra

800/kg
Hello Mindenki.
Érdeklődnék,hogy mostanság mit lehet elkérni egy ilyen üszőborjúért?
Gondolkozom az eladáson.
Papírjai rendben.
10 hónapos.Az apja Blonde.
Válasz #7966. hozzászólásra
Fülszám alapján megy az igénylés, tehát neked lehet hús és tej is egyszerre. Egy a lényeg, ha egy tehénre húst igényelsz akkor arra élete végéig csak hús igénylés mehet. Mindkettőnél 60%-nak kell lennie az adott hasznosítási irányban levő teheneknek.
Két jogcímen van anyatehén támogatás, EU és nemzeti, az EU-s 1 tehéntől igényelhető a nemzetinél 3 a minimum. Max 40% lehet az üszők aránya és minimum 8 hónaposnak kell lenniük.
Arra figyelni kell, hogy igazolni kell a 3-as mentességet. Hatósági vagy a járási doki adja az igazolást amit a kérelem mellé elektronikusan csatolni kell. Ha hibás az igazolás, vagy nincs csatolva akkor nincs hiánypótlás, elutasítják az igénylést.
Válasz #7966. hozzászólásra
Szerintem igen. Ezt abból gondolom, hogy nekem és apámnak egy a tartási hely és mind a ketten tudunk igényelni hízott bika támogatást.
Szeretném kérdezni? Ha az én nevemen van a tejhasznú,a párom nevén a húshasznú tehenek ,de a tartási hely azonos akkor is jár mind a kettőnknek támogatás, hány darabnak kell lenni?
Válasz #7964. hozzászólásra
Még semmi, mindenki kivár, a Nébih csapdáz, oszt majd eldöntik mi lesz
Kéknyelvel kapcsolatban valakinek valami infója???
Válasz #7962. hozzászólásra

Köszi!!!!
Válasz #7961. hozzászólásra
http://www.agrar-coop.hu/
Válasz #7957. hozzászólásra Van valami elérhetőséged nagysúlyú bikákra? (mármint aki viszi
)
Válasz #7959. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #7954. hozzászólásra
Normális amíg nincs szaga és nem véres.
Ime a kép
Válasz #7956. hozzászólásra
600 osztrák
sziasztok a nyagysulyu magyartarkát menyibe viszik ????
Normális dolog az ha a 7honapos vemhes előhasi üsző, tisztit? Nyálkás, barnás-vöröses trutymo folyik belöle. Ellés jeleit még nagyon nem mutatja, legelnek napközben, reggel este valamenyicske széna még azért van ott nekik.
Hello gazdák Eladó egy GT-21 es sperma rároló kontiner ki nem használtság miatt , Statikus nitrogén tárolási ideje 140-nap
Válasz #7949. hozzászólásra
Nem a te dolgod intézni,a felvásárló fogja megkérni.
Az enár szám alapján.
Válasz #7949. hozzászólásra
osztrák vitt el marhát innen s ő intézett mindent a FELIR alapján gondolom.
Szállítás előtt *** bocsi
Sziasztok vinnék tőlem el 8db nagy súlyú bikàt EKR kódot hogyan kell lekérnem szàllítás valaki eltudná nekem magyarázni pontosan a menetét ?
mert sajnos még nem csináltam egyszer sem nagyon meg köszönném! 
Válasz #7946. hozzászólásra

válasz kettő is!
Hello nem tudtok nekem borsodba bika felvasarlot?
Válasz #7945. hozzászólásra

Mail ment.
Válasz #7944. hozzászólásra
NÈBIH
Hol lehet pontos infot találni arra vonatkozóan hogy nagy létszámú telep létesítése esetén milyen kritériumok vannak illetve milyen engedélyek szükségesek? Melyik hivatal felügyeli ezt a folyamatot?
Válasz #7941. hozzászólásra
8-8.5q körül szerintem.
Válasz #7941. hozzászólásra
sztem sacc per kb 900