Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Máktermesztés új
- Napraforgó gyomirtás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Permetezés új
- Traktorbehozatal külföldről új
- Kukorica gyomirtása új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
Cikkajánló

Elindul a fiatal gazdák támogatása: akár 89 millió forint is elérhető
A cél a versenyképes agrárium megteremtése és a generációs megújulás..._fill_540x300_0.jpg)
652 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki tudna használati, javítási utasítást ih 6200 vetőgéphez akár kézzelfoghatót akár elektronikusan? llletve vetett már valaki szóját vele mik a tapasztalatok?
Meg oldódott sikerült elvetni vele.
Ennyi nehézség után van valaki, akinek van hozzá vetőgép?

VAgy a tandíjat magadnak akarod?
Válasz papszi06 #645. hozzászólásáraIsmerős sokat kinlódott energia fűmag vetésével régebben ( nagy bukta volt, nem volt piaca ) , Sulky vetőgéppel is gond volt a boltozódással, gépfaros kavargatta pluszban ( nem akart folyni a torokra ha sok volt benne ), az IH vetőgépben meg forgó keverő tengely sincs, a könnyű léhaszerű mag macerás lehet, mint a hántolatlan tönkölybúza .
Válasz apuci #646. hozzászólásáraForgattam már le, szállítási helyzetben kell vetésre váltani, akkor még lehet hajtani, a többi csak matek.
Táblázattal meg az a baj, hogy annak a ~4x mennyiségét veti ki, ezt itt olvastam a fórumban régebben. Kb igaz is a búza sorra (persze hektoliter súly függő.
Válasz apuci #646. hozzászólásáraDe ha meg cserélem az áttételt akkor is elég lesz beállítani hogy menyit vessen.
Válasz papszi06 #645. hozzászólásáraKicsi az esély hogy jó legyen,valaki egyszer azt mondta azt is le lehet forgatni.
És szerintetek ha nem nyúlok semmihez hozzá és a répa 6 beállításon meg probálom.Majd nem hasonló a mag csak egy picivel nagyobb a fűmag.
Köszönöm szépen a segitségett.
Válasz A.I. #642. hozzászólásáraMivel sose cserélgettem ezért lehet csak kettő van,de a borsót biztos csak a szupergyorson lehet elegendő mennyiségben kivetni!
Válasz apuci #641. hozzászólásáraBorsót mi is vetettünk, de azt ugyan azon a fordulaton, mint a búzát. Csak dupla sortávra.
Azt nem is tudtam, hogy 3 variáció is van. Valószínűleg én a leglassabb és laggyorsabbon használhattam.
Válasz A.I. #640. hozzászólásáraÉn sose cserélgettem mert borsót is vetettünk vele amihez kell a szupergyors fokozat,ha jól tudom 3 fokozat van rajta lassú,gyors,szupergyors!
Válasz papszi06 #639. hozzászólásáraIgen.
Válasz A.I. #637. hozzászólásáraA két fogas kereket kellene meg cserélnem vagy mire gondolsz.
Válasz papszi06 #636. hozzászólásáraAzt valószínű csak a nagy tartályból tudod kivetni.
Válasz papszi06 #636. hozzászólásáraFordítsd meg az áttételt elől a kapcsolószerkezetben, ha jól emlékszem úgy le tudod 1/4 a vetőtengely fordulatát.
Láncokból kell egy másik garnitúr vagy toldani és kivenni kell belőle.
Repcéhez használtuk, de manapság már úgy is sok lenne a dupla gabona sortávra kivetve 8 kiló mag. (Meg a repcét elengedtük más ok miatt.)
Válasz apuci #635. hozzászólásáraProbáltam aprómag vetőegységgel de el dugulnak a magvezető tőlcsérek vagy van ugy hogy a tartályból se folyik ki. Azért kérdeztem volna hogy valaki nem vetette vele ugy hogy a búza tartályba rakja a magot.
Válasz papszi06 #634. hozzászólásáraAzt nem de vetettem vele sárgarépát petrezselymet köményt pepcét mustárt meg s fene se tudja mit nem az alapból erre a gépre tervezett növényeken kívül,pezsze az apró magokat a mikrogranulátum szóró egységgel.
Sziasztok érdeklődnék hogy vetette már valaki ih6200 vetőgéppel Fűmagot.
Válasz peterdavidattila1 #627. hozzászólásáraA magtartály tetejében baloldalt volt eredetileg egy táblázat.
Csak trükkös, szertintem épp ezen a fórumon olvastam, hogy a karálláshoz tartozó értéket 4-el kell szorozni, úgy kapod meg a kivetett mennyiséget.
Kiindulásnak egész jó, de sok múlik a hektoliter súlyon.
Mérj ezermagot a vetőmagodból és ahhoz állíts súlyt, amit a fajtához javasol tőállományt.
A táblázat kiindulásnak jó, de forgasd le ahogy írták a többiek is!
Válasz peterdavidattila1 #627. hozzászólásáraLe szoktam forgatni és kimérni, így csinálom:
a lánc gyors áttételen legyen,
leengeded vetéshez a csoroszlyákat de a gép szállítási helyzetben legyen, így tudod forgatni a középső tömörítő hengertagot a láncmeghajtáshoz,
kettő vetőelem alól lekötöd a magvezető gumit, félrehajtod, alá teszel tálat,
egy meghajtó tömörítőhengerre kijelölsz filccel két különböző pontot 30cm-re egymástól, mert 13 fordulat+30 cm ad meg 100m2-t, minden letekerés után az első pontra majd vissza kell hajtani,
eldöntöd, hogy hány kilóval akarod vetni és kiszámolod, hogy hány grammnak kell lenni a tálban a leforgatást követően pl.: 200kg/ha osztva14 osztva100szorozva1000 ez megadja, hogy 142,85 gramm lesz a két vetőelem alatti tálban, ezt az értéket érdemes alulról közelíteni pl most vetettem búzát 138g-ra állítva halál pontos lett,
a magállító karnál kb 13-14-es állás
remélem nem volt túl bonyolult és segített
Válasz mihalyij24 #630. hozzászólásáraArról nem is beszélve hogy nem mindegy az ezer mag súlya sem,
sőt ha még lehet fokozni akkor a vetőgép se egy formán vet ugyan azon az álláson!
Egy használtnál az is befolyásolja mennyire vannak elkopva a vetőelemek!
Persze ezt elsősorban nem neked írom!
Válasz peterdavidattila1 #629. hozzászólásáraNem mindegy ,hogy apróbb vagy nagy szemü apróbol kevesebb kg nagy szemü több kg most néztem a Faladót azt vetettünk 4-4.5milliót ir/ha 1nm-be 6sor van 70szem /m az 4.2mil szem, ez kb 220kg/ha
Válasz mihalyij24 #628. hozzászólásáraKöszönöm ezzel okosabb lettem :) nállunk kgra vetnek... pl ha Jóska bá kínozza a tavalyi búzát akkor nézzétek én ki a fejemből mert nincs vetési javaslat...
Válasz peterdavidattila1 #627. hozzászólásáraÜdv nem kilóra vetünk, szemre megnézed mit javasol a fajta tulajdonos és meghuzod az uton és számolsz .
Sziasztok tudnátok nekem segíteni ih 6200as vetőgépről lenne szó meg soha nem használtam most vettem de sajnos nincs gépkönyvem szóval táblázat alapján honnan tudom még hány kgval vet a gép? Köszi előre is
Válasz Sanyee #625. hozzászólásáraEgy nagyceg itt is igy hasznalta vagy 15evig biztos. Nekem mondjuk az jobban tetszik, hogy 21m-es kerettel menve a csatlakozo sorokat szukebbre veve vetni, mert akkor 5 vetogep aljat visz el a permetezo.
Válasz csg1777 #623. hozzászólásáraÉn úgy oldanám meg, hogy a permetező ledugóznék a szélén 1-1 fúvókát. Az úgy pont elmegy 4 vetőgépnyom alá. A vetőgépen meg csak 1 szélső (7./6.) Subert kéne egy elektromos motorral zárni vagy nyitni.
Válasz csg1777 #623. hozzászólásáraAz a baj, hogy minden sorra kellene. Már matekoztam ezen én is, de 6x2,54x28=~427. Az meg sehogy nem klappom 18 méterhez, 2 méter még jó is lehetne. Engedd el szerintem.
Üdv. Vet valaki 18m re művelő utat? Hova érdemes rakni elzárókat.
Válasz Sanyee #620. hozzászólásáraHelló
Ha IH-6200-ról van szó azzal lehet menni 10km/h-val, felénk 12-vel is húzzák. 240kg/ha-al vetnek.
Ha rendbe van a gép, azt nem kell szezonba cserélni. Egyik haverom 100ha-t elvet vele évente bérmunkába, de nem igazán kell szerelni a gépet és bőven nem újonnan vette. Jó kis gépek ezek még mai napig. Az átszerelgetés a hátránya. 15,4cm-es sortávval rendelkezik és 28soros.
Válasz Sanyee #620. hozzászólásáraAz ih 28soros,
A sebességnek (én 10-el húztam optimális körülmények között)nem sok köze van a mag mennyiséghez,
A csapágyak sokat ki bírnak!
Sziasztok.
Egy 32 soros Ih gabonavető milyen sebességgel húzható?
220kg/ha búza norma mellett.
Illetve a tárcsás csoroszlyák csapágyai hány hektárt bírnak átlagosan?
Válasz fordka #583. hozzászólásáraKaphatnék erről részletesebb leírást is esetleg. Mi is egy ilyen vetőgép átalakításán gondolkodunk és ehhez minél több információra lenne szükségünk. Egyébként mik a tapasztalatod az átalakítás után? Érdemes volt?
Sziasztok aprómagvetőt keresek a vetőgépre
Előre is köszönöm
Válasz janika123 #616. hozzászólásáraLegalso
Sziasztok.
Vettem egy vetőgépet és az lenne a kérdésem, hogy a magkifolyónyelvet melyik állásba kell állítani árpa és búza vetéséhez.
Válasz Sz.I. #613. hozzászólásáraNekünk volt hátsó részből is, a fordulás volt vele rossz szállítási helyzetben, mert elől is fix a mankós kerék és gyűrte a gumit, de meg volt vagy 15 évig!
A szállítási helyzetben a vontatást egy sima vonóháromszög biztosította, munka közben ki a két csap, le a háromszög, aztán hajrá!
Válasz Sz.I. #613. hozzászólásáraÜdv meg oldható az elsőből könnyebb ott a hossz irányú vontatás rúdja nyomjelzőket kell gyártani.
Üdv. Tudna nekem segíteni valaki hogy kettes kapcsolt 6200 asból mekkora munka 1 et csinálni?
Válasz Gepi #611. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz paco #610. hozzászólásáraSzia,
Ha jól nézem a katalógust akkor 30209 és 30207 csapágy van ott.
Szép napot. Dupla kerék csapágy számát szeretném megtudni ha valaki megírja. Köszönöm.
Sizasztok kérhetnék valakitől egy gépkönyvet?
Nagyon köszönöm
behanypatriktician@gmail.com
Válasz III.Gyula #607. hozzászólásáraA miénk én nem lehet nullára állítani az elemeket, 2 mili marad ki belőlük, így olyan, mintha 2 karállásra lenne állítva, pedig nullát mutat.
!
Egyébként ahogy mondod, ahány "ócskavas" annyi rigolya!
A fajsúly meg aztán pláne!
Neki kezdtem a vetésnek, 15ön a Gk csillag kb 270 volt, gyorsan vissza is vettem
Válasz A.I. #604. hozzászólásáraAhány gép annyi beállítás,amivel én dolgoztam hosszú évekig az17 álláson 250 vetett de ez nagyba függöt a fajsúlytól és csávázástól.
Válasz PityeszXCIV #603. hozzászólásáraMi betonon lassan meghúztunk és több sort megolvastunk, nem kilóra vetjük hanem szemre. Így tuti nincs tévedés.
Válasz PityeszXCIV #603. hozzászólásáraLe kell hajtani, és megmérni a kiadott mennyiséget.
Az a biztos!
Válasz PityeszXCIV #603. hozzászólásáraGk csillag apró szem (nagyobb fajsúly) 12,5 karállás 235 kg/ha (nem tudom nullára behúzni a vetőelemeket, így ez kb 15 állásnál felel meg).
Egyéb a táblázat, ha még van még a fedél alatt, az ott látott értéket szorozd 4el, itt olvastam fórumon, kb működik!
Halihó!
Árpa,Búza vetés beállításra lenne szükségem.Van táblázat hozzá de ezt a normál,gyors,szupergyors dologot nem tudom értelmezni. A táblázat szerint gyors fokozaton van 11=11 a fogaskerék . Viszont azt nem írja külön,hogy mennyire kell ebben az esetben állítani.
Árpábol ilyen 200-220 körül szeretnék,Búzából 250-280 kellene.
Válaszokat előre is köszönöm.