Bizony a csörlő nekem is jó lenne a darumra,egyenlőre nem lesz rajta,mert nincs.A gémből tudok levágni, hozzátenni nehezebb lenne.Egyenlőre bírja amit kell neki.Egyébként az első komolyabb hegesztésem, kb 30 pálca ment rá mert ha nem tetszett akkor bizony leflexeltem és újrahegesztettem,ezért kicsit tovább is készült.
Szia Pityu!
A gém szerintem is kicsit hosszú,valamint a 3. pont és a daru függőleges cső hátoldalára egy merevítést tennék a helyedben.Tapasztalatból mondom mivel nekem is ilyen volt először és meghajlott elég nehéz kiegyenesíteni.Az emelést segíti a kézi csörlő.A traktor még a régi gépem volt.
Ez meg az én mai szántásom, sajnos videó nincs mert a "camera girl" iskolában volt, így csak képek vannak. Használtam a harmadik ekefejet is a fasor mellett. A nagy fehérség az mész, szántás előtt kicsit leszórtam mésszel a kertet, egy kis talajfertőtlenítés nem árt. Éjjel esett az eső ezért a föld teteje kicsit sáros volt, ennek ellenére jól ment a szántás, oú. 1-ben és a kb. 20 centi mélységben.
Mondasz valamit.Ennél nagyobb terhet egyenlőre nem akarok emelni vele,a képen látszik is,hogy a cső meg van hajolva kicsit.A kötést mondjuk lehet mozdítani hátrafelé egy bilincs kell hozzá és kész.a gém hossz 170cm a magasság is ennyi.
Jo lett a darud. Legközelebb a ferde merevítes helyett egy munkahengert építs be és csinald csuklósra , még nagyobbat tudsz majd emelni.
Azért csak óvatosan mert az a 2 colos cső nem tul erős es eleg hosszú is. Azert ügyes vagy.
Majdnem elfelejtettem,ha először csináljátok akkor a motor legyen LEÁLLÍTVA!Ez azért fontos, mert ha jár a motor ,akkor a csap áthelyezése után működni fog a hidraulika kar.Nekem sikerült elrántani a kezem, mielőtt esetleg beszorult volna.Szóval óvatosan!
Egy képet csináltam azoknak is akiknek kimondottan ym 1610D traktorjuk van pl Fifi.
A hidraulika átállító csapról,a kép közepén van egy hajlított szöget raktam bele biztosításnak,pár centivel arrébb van egy másik lyuk oda kell átrakni,majd újra biztosítani.
Sikerült pár képet készíteni,és felrakni a gépre.(végre)
A daru teljesen megfelel az igényeimnek kicsit el is csodálkoztam,hogy jó lett.Az átfestett ekéről is sikerült képet csinálni.
Az utolsó képen a talajmarót kicsit megtuningoltam.Egy nyitható lemezablakkal.A daruépítés célja egyébként az volt,hogy a talajmarót fel tudjam emelni az utánfutóra.Segítség nélkül.
A háttérben van káosz rendesen azt ne nézzétek.
Válasz #15030. hozzászólásra
Üdv mindenkinek! Azért egy s más lemaradt erről a trakeszról, hiányolom a hátsó vezérsíkokat és egy periszkópot is rakhattak volna a kabinra!
Válasz #15041. hozzászólásra
A haveromnak volt ilyesmi, csak összkerekesben. Eladta jó pénzért és vett egy MTZ-t, meg még pénze is maradt. Azóta is bánja.
Válasz #15044. hozzászólásra
Azt mondják a nagyok, hogy akkor jó szántani, ha a föld teteje kicsit megfagy.
Tavaly próbáltam. Lehet, hogy a földnek jó volt, de én nem igazán élveztem. Olyan piros volt az orrom, a gyerekem azt hitte, hogy cseréltem a hóemberrel.
Válasz #15038. hozzászólásra
De igen szántásnál nogyon jó lenne egy nagyobb traki.Volt már 50-es mtz-ém,k25-öm meg super50-em is de az már túl nagy,most egy t25-öt szeretnék.
Erre a nagyobb földre nem érnč meg venni legalĺbb egy 50es vagy 52es Mtz-t?Mčgiscsak nagyobb a kistraktornŕl,s jobban tudnŕd veretni egy nagyobb bazŕrral. Nekünk tz4k-14b volt de csak kiskertben hasznŕltuk. Ott nagyon jo volt.
Ez hattyúnyakú eke és mégis összeszedte, de nem is a szárral volt a baj mert az le lett vágva és elhordva ami maradt az levél és gyökerek de azok akkorák mint a fejem és azok szorultak be a kormánylemez és a váz közé, lehet akkor nem ártott volna megtárcsázni csak az még nincsen nekem ezért kimaradt....
Eléggé alacsony épitésüek az ekéink,legalábbis az enyém,de a nyirkos szármaradvány is közre játszik!A hattyunyaku ekék könnyebben megbirkóznak ezekkel a hejzetekkel.
Ha az ekeszár és a mélységállító kerék között torkollott be ,akkor tedd előrébb a kereket ,hogy nagyobb keresztmetszeten tudjon átömleni a szár.
Abban az esetben ha az eke szára szedte össze akkor egy szárzúzás kellett volna és egy sor tárcsa.
35470 hozzászólás
Szép jó estét mindenkinek.Mondom én,hogy sok ügyes ember össze gyűlt itt a fórumban!
Válasz #15068. hozzászólásra

Úgy hallottam a fa hamu is ugyan olyan jó, és még olcsóbb is.
Válasz #15067. hozzászólásra
Talajfertőtlenítés, zsákos pormeszet szórtam szét. Jót tesz a lóférgek ellen is.
Válasz #15063. hozzászólásra
Bt 66
Miért kellett meszezni a talajt,és milyen anyagot használtál a meszezésre?
Bizony a csörlő nekem is jó lenne a darumra,egyenlőre nem lesz rajta,mert nincs.A gémből tudok levágni, hozzátenni nehezebb lenne.Egyenlőre bírja amit kell neki.Egyébként az első komolyabb hegesztésem, kb 30 pálca ment rá mert ha nem tetszett akkor bizony leflexeltem és újrahegesztettem,ezért kicsit tovább is készült.

No urak tuningverseny!!!! mutassuk meg mi jobbat csinálunk...a fődíj a "kis piros Yanmari"
Válasz #15057. hozzászólásra
Az emelést segíti a kézi csörlő.
A traktor még a régi gépem volt.
Szia Pityu!
A gém szerintem is kicsit hosszú,valamint a 3. pont és a daru függőleges cső hátoldalára egy merevítést tennék a helyedben.Tapasztalatból mondom mivel nekem is ilyen volt először és meghajlott elég nehéz kiegyenesíteni.
Ez meg az én mai szántásom, sajnos videó nincs mert a "camera girl" iskolában volt, így csak képek vannak. Használtam a harmadik ekefejet is a fasor mellett. A nagy fehérség az mész, szántás előtt kicsit leszórtam mésszel a kertet, egy kis talajfertőtlenítés nem árt. Éjjel esett az eső ezért a föld teteje kicsit sáros volt, ennek ellenére jól ment a szántás, oú. 1-ben és a kb. 20 centi mélységben.

Szép szántás, tetszik az eke, ezzel nem kell a trakinak a barázdában ferdán menni.
Válasz #15059. hozzászólásra
Azt meghallod tuti:-)Van még egy bálázóm is,de azt már jeleztem,jövőre sort keritek rá:-)
Válasz #15053. hozzászólásra

Gratula nagyon jó lett, én a daru végére egy csigát is fel tennék. Jön a tél jön a disznóvágási szezon , kis trakival nem sokan járnak böllérkedni.
Válasz #15058. hozzászólásra

Nincs mit ha tudok segítek csak kiabálj.
Válasz #15056. hozzászólásra
Szia!Ismeretlenül,de Balu által,kösz a rendsodrófogakat.Tuti jó lettek:-)
Válasz #15055. hozzászólásra
Mondasz valamit.Ennél nagyobb terhet egyenlőre nem akarok emelni vele,a képen látszik is,hogy a cső meg van hajolva kicsit.A kötést mondjuk lehet mozdítani hátrafelé egy bilincs kell hozzá és kész.a gém hossz 170cm a magasság is ennyi.
Tudom egy kicsit OFF de muszáj Biztos láttátok az új Volvo kamion reklámot Van Damme-val ha nem akkor itt van http://www.youtube.com/watch?v=M7FIvfx5J10

http://hir.ma/napi-humor/zsan-klod-vandam-a-szekely-van-damme-spargazik/168286?
De van egy jobb is Van Damme Székely módra.
Válasz #15052. hozzászólásra

Jo lett a darud. Legközelebb a ferde merevítes helyett egy munkahengert építs be és csinald csuklósra , még nagyobbat tudsz majd emelni.
Azért csak óvatosan mert az a 2 colos cső nem tul erős es eleg hosszú is. Azert ügyes vagy.
Majdnem elfelejtettem,ha először csináljátok akkor a motor legyen LEÁLLÍTVA!Ez azért fontos, mert ha jár a motor ,akkor a csap áthelyezése után működni fog a hidraulika kar.Nekem sikerült elrántani a kezem, mielőtt esetleg beszorult volna.Szóval óvatosan!
Egy képet csináltam azoknak is akiknek kimondottan ym 1610D traktorjuk van pl Fifi.

A hidraulika átállító csapról,a kép közepén van egy hajlított szöget raktam bele biztosításnak,pár centivel arrébb van egy másik lyuk oda kell átrakni,majd újra biztosítani.
Sziasztok.

Sikerült pár képet készíteni,és felrakni a gépre.(végre)
A daru teljesen megfelel az igényeimnek kicsit el is csodálkoztam,hogy jó lett.Az átfestett ekéről is sikerült képet csinálni.
Az utolsó képen a talajmarót kicsit megtuningoltam.Egy nyitható lemezablakkal.A daruépítés célja egyébként az volt,hogy a talajmarót fel tudjam emelni az utánfutóra.Segítség nélkül.
A háttérben van káosz rendesen azt ne nézzétek.

Üdv mindenkinek! Azért egy s más lemaradt erről a trakeszról, hiányolom a hátsó vezérsíkokat és egy periszkópot is rakhattak volna a kabinra!
Válasz #15035. hozzászólásra

Y, mint Iseki?
A haveromnak volt ilyesmi, csak összkerekesben. Eladta jó pénzért és vett egy MTZ-t, meg még pénze is maradt. Azóta is bánja.
Válasz #15044. hozzászólásra
Azt mondják a nagyok, hogy akkor jó szántani, ha a föld teteje kicsit megfagy.
Tavaly próbáltam. Lehet, hogy a földnek jó volt, de én nem igazán élveztem. Olyan piros volt az orrom, a gyerekem azt hitte, hogy cseréltem a hóemberrel.
Válasz #15031. hozzászólásra

Hát nem tudom kit vinne rá a lélek, hogy össze sározza ez a gépet!
Képzeld el, amint ezzel szervestrágyát szór a magyar paraszt!
Na ez nekem is jó lenne.Gratula hozzá.
Válasz #15038. hozzászólásra

De igen szántásnál nogyon jó lenne egy nagyobb traki.Volt már 50-es mtz-ém,k25-öm meg super50-em is de az már túl nagy,most egy t25-öt szeretnék.
Válasz #15037. hozzászólásra

Hóban még úgyse szántottam,mongyúk novemderben se
Válasz #15039. hozzászólásra
Milyen tipusu eke?
Amúgy kafa nagyon!
Gratula ezek nagyon jó kis gépek kényelmes ,felhasználóbarát(az mtz-hez képest) fogyasztában is nagyon jók.Jó munkát vele!
A kép lemaradt.
Bővült a géppark.Ez a legújabb szerzeményem.
Sziasztok!

Misi! Már odáig eljutottam,hogy felakasztottam az ekét, de azóta meg egyfolytában esik az eső.Úgyhogy a próbaszántás még várat magára.
Válasz #15008. hozzászólásra
Erre a nagyobb földre nem érnč meg venni legalĺbb egy 50es vagy 52es Mtz-t?Mčgiscsak nagyobb a kistraktornŕl,s jobban tudnŕd veretni egy nagyobb bazŕrral. Nekünk tz4k-14b volt de csak kiskertben hasznŕltuk. Ott nagyon jo volt.
Válasz #15036. hozzászólásra

Miért jövőhéten a hóba jobb lesz szántani?
http://www.idokep.hu/
Valaki elzárhatná már odafent a csapot!

Három napja esik és még van egy csomó szántanivaló
Válasz #15034. hozzászólásra

Y mint a legjobb japán traktor!!!
Válasz #15033. hozzászólásra

"Y" mint yeti ?

Apám ilyen pöpec verdát,hát igen az a Y jel az igen az valami
Válasz #15031. hozzászólásra

Ja de az ekét azt akaszd le ha ezzel mész a discóba.
Ilyen csajozós discóba járós szekér izé nem?
Nofene ilyen izét még gyártanak?

Válasz #15028. hozzászólásra
Amikor olvastam, egy pillanatig bennem is felülkerekedett a kisördög, de gyorsan legyőztem.
Válasz #15027. hozzászólásra

Ugyan már!
Csak elővigyázatos vagyok. Talán túlzottan?
Válasz #15026. hozzászólásra

Sziasztok! Rosszra gondolsz!
Válasz #15025. hozzászólásra

Válasz #15023. hozzászólásra

Intő jel! Figyelj oda!!
"akkorák mint a fejem és azok szorultak be a kormánylemez és a váz közé"
Ez hattyúnyakú eke és mégis összeszedte, de nem is a szárral volt a baj mert az le lett vágva és elhordva ami maradt az levél és gyökerek de azok akkorák mint a fejem és azok szorultak be a kormánylemez és a váz közé, lehet akkor nem ártott volna megtárcsázni csak az még nincsen nekem ezért kimaradt....
Válasz #15021. hozzászólásra
Eléggé alacsony épitésüek az ekéink,legalábbis az enyém,de a nyirkos szármaradvány is közre játszik!A hattyunyaku ekék könnyebben megbirkóznak ezekkel a hejzetekkel.
Válasz #15020. hozzászólásra
Ha az ekeszár és a mélységállító kerék között torkollott be ,akkor tedd előrébb a kereket ,hogy nagyobb keresztmetszeten tudjon átömleni a szár.
Abban az esetben ha az eke szára szedte össze akkor egy szárzúzás kellett volna és egy sor tárcsa.