Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak610 FtBenzin árak600 FtEUR400.96 FtUSD368.05 FtCHF426.8 FtGBP480.31 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Davidzonn #18617. hozzászólásáraEgy 5090m kb 82 es mtz kategoria, konnyu, nincs alvaz stb. Tenyleg csak kisegito munkakra jo ha jo.
Egy 6030 szeria robosztusabb nagyobb felepitesu nagyobb tengelytavu gep. Nyugodt szivvel rateheto egy komolyabb vetogep mt szoro.
A 6m ek meg picit nagyobbak lettek, most a 6mc az a meret ami az 30as volt.
Válasz bandigh #18618. hozzászólásáraVegyes munkára is inkább 6-os! Egy nehezebb vetogep, egy mutragyaval megtöltött kultivator már problémás egy olyan kis dugonak, egy nagyobb vontatott permetező vagy közepestol. Agyon pótkocsi is okozhat izgalmas pillanatokat egy váratlan szituációban...
Meg 6-osbol is inkább 6 hengeres alja a jobb választás... az 5-nek speciális esetekben van jelentősége ahol a méret korlátoz, pl gyümölcsösök, üvegházak, kis szűk állattartó épületek, ilyesmi.
Válasz Davidzonn #18617. hozzászólásáraA hatos széria vagy 30 mázsával nehezebb, 100x masszívabb gép. Ha függesztett rövidtárcsát akar, akkor az 5-öst szerintem elfelejtheti. Vegyes munkára egyébként biztos jó, de ha lehet választani akkor a talajmunkát nem a kisebbre bíznám.
Válasz Ákos87 #18614. hozzászólásáraNekem a T kombiban van a legelső rostám ilyen!minden fajta anyagban hasznalom!előnye hogy nem tud elrakodni a kobra fogak miatt!hátránya az hogy oldalasban jobban megcsuszik rajta a termény!
Szükség megoldásnak jó ötlet.
Megpróbálok szerezni egy multiblokkot, sajnos nem nagyon látok használtan.
Nem tudom milyen árban van az új. Sokat nem akarunk az asztalra költeni, lassan az is cserés lesz.
szabina-laszlo hitel cég a leheto legrugalmasabb és megbízható hitel minden egyedi és cégek. ha szüksége van egy sürgos hitel velünk a kapcsolatot, és megszerezni a kívánt hitel egyszer és mindenkorra.
elérhetoségei email: szabina-laszloincorp@naver.com
Válasz jambo #18596. hozzászólásáraGyakran? Mennyi ideig tart? Nekünk ha csökken a magassága a hátsó függesztőkaroknak, azt szokta korrigálni. Legalábbis szerintem
Üdv.Most vettem egy6820-ast,mire utal hogy üzem közben néha hallani hidraulika hangot?Mintha valami szelep rendszertelenül ki-be kapcsolna...Természetes jelenség ez?
Sziasztok! Van egy 6310-es gépem és a motorja elkezdett csattogni olyan 1200-as furdulat után. A szerelő azt mondta, hogy az adagoló szabályzórésze adta meg magát, ezért adagoló felújítás történt, de a hiba továbbra is megmaradt.
Esetleg valaki járt már igy vagy valami ötlet?!
Válaszotokat előre is köszönöm!!
Válasz Ákos87 #18589. hozzászólásáraEsetleg a kombájn multiblokkjába bemenő két kiszemelt csőre teszel egy T elágazást, és sima gyorscsatlakozót. Nem szép de olcsó.
Válasz Ákos87 #18589. hozzászólásáraOlyan kar össze barmolni a hidraulikát a kombájn on… A JD multi blokk nem tartalmaz sem elektronikát sem semmi egyebet, csak csatlakozókat. Meg kell venni és kész
W540-nel szeretnénk egy régebbi csukhatós OROS asztalt (Nincs rajta hidraulikus multi blokk) üzemeltetni.
Érdemes multi blokk nélkül próbálkozni a hidraulika csatlakoztatásával, vagy úgy sem fog működni ?
Azt szeretném kérdezni, hogy a Z (2056) kombájn adapter felfogatása mennyiben különbözik a W(540) kombájnétól. kicsit konkrétabban, egy 2056-oson használt OROS 6034-es asztal fel szerelehető-e módosítás nélkül egy W540-re.
Válasz 6620 #18577. hozzászólására300 LE fölött már nem sok értelme van 6 sornak. ha sok a bérmunka, amit nem lehet nagyobb asztallal vágni, akkor nem szabad nagy kombájn venni. Amúgy 90 %-ban nem zavaró a nyolc sor, a maradékot meg le lehet Csipegetni úgy hogy két sort le hagyja az ember.
Inkább arról beszélj mennyi az annyi?
Most voltam a Ballánál és van ott egy Lexi amit a munkából vetek ki 540 de piros még,viszont nagyon egyben van 13,5 és beleülhetsz.
AZ első sorban a sor végétől kb a hatodik,nézd meg legalább
25021 hozzászólás
Válasz raba.steiger.320 #18621. hozzászólásáraCts-ben?
Köszi a hasznos érveket
Válasz 6620 #18615. hozzászólásáraNem bánám ha nekunk is vennének ilyet, marad a félig lezárt szolyiba elég rossz.
Válasz Davidzonn #18617. hozzászólásáraEgy 5090m kb 82 es mtz kategoria, konnyu, nincs alvaz stb. Tenyleg csak kisegito munkakra jo ha jo.
Egy 6030 szeria robosztusabb nagyobb felepitesu nagyobb tengelytavu gep. Nyugodt szivvel rateheto egy komolyabb vetogep mt szoro.
A 6m ek meg picit nagyobbak lettek, most a 6mc az a meret ami az 30as volt.
Ha nem is 30mazsa de 20 van kozottuk.
Válasz bandigh #18618. hozzászólásáraVegyes munkára is inkább 6-os! Egy nehezebb vetogep, egy mutragyaval megtöltött kultivator már problémás egy olyan kis dugonak, egy nagyobb vontatott permetező vagy közepestol. Agyon pótkocsi is okozhat izgalmas pillanatokat egy váratlan szituációban...
Meg 6-osbol is inkább 6 hengeres alja a jobb választás... az 5-nek speciális esetekben van jelentősége ahol a méret korlátoz, pl gyümölcsösök, üvegházak, kis szűk állattartó épületek, ilyesmi.
Válasz Davidzonn #18617. hozzászólásáraA hatos széria vagy 30 mázsával nehezebb, 100x masszívabb gép. Ha függesztett rövidtárcsát akar, akkor az 5-öst szerintem elfelejtheti. Vegyes munkára egyébként biztos jó, de ha lehet választani akkor a talajmunkát nem a kisebbre bíznám.
Válasz .Szabi. #18586. hozzászólásáraMiért is vicc kategória?
Válasz 6620 #18615. hozzászólásáraKöszönöm a választ.
Úgy néz ki, hogy ilyen rostával jön a kombájnunk. Elvileg ez a High Performance rosta (HP).
Lejtős területen nem fog dolgozni.
Válasz Ákos87 #18614. hozzászólásáraNekem a T kombiban van a legelső rostám ilyen!minden fajta anyagban hasznalom!előnye hogy nem tud elrakodni a kobra fogak miatt!hátránya az hogy oldalasban jobban megcsuszik rajta a termény!
Válasz 6620 #18612. hozzászólásáraKicsit bővebbe, Használható kukoricában is , vagy csak napraforgóra + apró magvakra jó ?
Válasz 6620 #18612. hozzászólásáraÉs mire jó ?
Válasz Ákos87 #18611. hozzászólásáraKobra fogú!
Válasz Ákos87 #18609. hozzászólására
Válasz Ákos87 #18609. hozzászólására
Esetleg tudja valaki, hogy ez milyen rosta ?
Válasz Ákos87 #18606. hozzászólásáraTekitve hogy egy folyós szelep csere vagy hatvanezer bele, nem lehet valami olcsó egy blokk.
Válasz .Feco. #18590. hozzászólásáraKöszönöm a választ.
Ez a cél, csak kíváncsi voltam, hogy létezik-e valami gyors megoldás amivel nem teszünk kárt a kombájnban.
Válasz bandigh #18591. hozzászólásáraKöszönöm a választ,
Szükség megoldásnak jó ötlet.
Megpróbálok szerezni egy multiblokkot, sajnos nem nagyon látok használtan.
Nem tudom milyen árban van az új. Sokat nem akarunk az asztalra költeni, lassan az is cserés lesz.
Köszönöm még egyszer
Válasz .Szabi. #18604. hozzászólásáraköszi
Válasz jambo #18602. hozzászólásáraazt szintezi,nekem is olyan,10éve
szabina-laszlo hitel cég a leheto legrugalmasabb és megbízható hitel minden egyedi és cégek. ha szüksége van egy sürgos hitel velünk a kapcsolatot, és megszerezni a kívánt hitel egyszer és mindenkorra.
elérhetoségei email: szabina-laszloincorp@naver.com
Válasz .Szabi. #18601. hozzászólásáraIgen,rugózott.Azt szabályozza?tölti?
Válasz jambo #18596. hozzászólásáraRugozott elsőhidas?
Válasz jambo #18599. hozzászólásáraaz enyém is ezt csinálja(6620),semmi gond vele
Válasz Wilde #18598. hozzászólásáraKormányzáskor is...de országuton egyenes menetben is..rövid ideig,talán 1 másodpercig,vagy rövidebb ideig..
Válasz jambo #18596. hozzászólásáranem a kormányműből hallod ahogy tekergeted ?
Válasz jambo #18596. hozzászólásáraGyakran? Mennyi ideig tart? Nekünk ha csökken a magassága a hátsó függesztőkaroknak, azt szokta korrigálni. Legalábbis szerintem
Üdv.Most vettem egy6820-ast,mire utal hogy üzem közben néha hallani hidraulika hangot?Mintha valami szelep rendszertelenül ki-be kapcsolna...Természetes jelenség ez?
Sziasztok! Van egy 6310-es gépem és a motorja elkezdett csattogni olyan 1200-as furdulat után. A szerelő azt mondta, hogy az adagoló szabályzórésze adta meg magát, ezért adagoló felújítás történt, de a hiba továbbra is megmaradt.
Esetleg valaki járt már igy vagy valami ötlet?!
Válaszotokat előre is köszönöm!!
Válasz RkTomi #18593. hozzászólásáraKöszi
Válasz Ktmracing101 #18592. hozzászólásáraHidraulika rendszernyomás min: 15 bar max: 200 bar. Gépkönyv szerint.
Üdv. JohnD 6320 se nek mekkora hidraulika nyomasnak kell lennie ami jonak szamit vagy mennyi gyari értéke?
Válasz Ákos87 #18589. hozzászólásáraEsetleg a kombájn multiblokkjába bemenő két kiszemelt csőre teszel egy T elágazást, és sima gyorscsatlakozót. Nem szép de olcsó.
Válasz Ákos87 #18589. hozzászólásáraOlyan kar össze barmolni a hidraulikát a kombájn on… A JD multi blokk nem tartalmaz sem elektronikát sem semmi egyebet, csak csatlakozókat. Meg kell venni és kész
Sziasztok !
W540-nel szeretnénk egy régebbi csukhatós OROS asztalt (Nincs rajta hidraulikus multi blokk) üzemeltetni.
Érdemes multi blokk nélkül próbálkozni a hidraulika csatlakoztatásával, vagy úgy sem fog működni ?
Köszönöm a segítséget.
OFF poén
JD "WTS" 4x4
videó
Válasz .Szabi. #18586. hozzászólásáraIgy igaz.
Válasz otis #18585. hozzászólásáraCsak 6 ost, az 5 vicc kategória
Milyen lényegi különbségek vannak egy 5090m-es és egy 6130-as szarvas között? Lóerőre ugyanannyit ír. Melyikben érdemes gondolkodni? Permetezésre, vetésre, emelőerő tekintetében lehet nagy eltérés?
És mondjuk egy ilyen jellegű munkagép ebben a kategóriában felejtős lehet?:https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/lemken-rubin-9-3m-es-rovidtarcsa/h_6694703
Vagy ez?: https://www.agroinform.hu/geppiac/lemken-rubin-9/h_1448653
Válasz RkTomi #18583. hozzászólásáraIgen, a kapcsoló keretre gondoltam.
Köszönöm a választ.
Válasz Ákos87 #18582. hozzászólására
A kapcsoló keret az megegyezik ha arra gondolsz. tehát gond nélkül fel tudja venni.
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni, hogy a Z (2056) kombájn adapter felfogatása mennyiben különbözik a W(540) kombájnétól. kicsit konkrétabban, egy 2056-oson használt OROS 6034-es asztal fel szerelehető-e módosítás nélkül egy W540-re.
Köszönöm a segítséget.
Válasz Pilátus #18578. hozzászólására 450 lesz az…
540-est nem 40-et telelni 30 millió alatt, nemhogy 13 ért…
Válasz 6620 #18577. hozzászólására300 LE fölött már nem sok értelme van 6 sornak. ha sok a bérmunka, amit nem lehet nagyobb asztallal vágni, akkor nem szabad nagy kombájn venni. Amúgy 90 %-ban nem zavaró a nyolc sor, a maradékot meg le lehet Csipegetni úgy hogy két sort le hagyja az ember.
Milyen érdekes az élet mert nem is tervezetem venni kombájnt(nincs miből) de ehhez egyből odamentem...
Válasz 2266 #18576. hozzászólásáraNem,5oo valamennyi... A tiéd mi????
Válasz szanberg #18573. hozzászólásáraIdén kevés lesz a hat sor de tavaly nem volt az!
Itt mindenki 6 sorral vett és nem autókormánnyal!nem lenne jó a 8 sor!
Válasz Pilátus #18575. hozzászólásáraBiztosan 540 -es volt???
Inkább arról beszélj mennyi az annyi?
Most voltam a Ballánál és van ott egy Lexi amit a munkából vetek ki 540 de piros még,viszont nagyon egyben van 13,5 és beleülhetsz.
AZ első sorban a sor végétől kb a hatodik,nézd meg legalább
Válasz decsi #18570. hozzászólásárasokkal jobban tetszene a Jd csak nem túl nagy a választék!