Válasz youth #22777. hozzászólásáraJo lenne tudni mire kell, mert ha vetni permetezni sormuvelni akkor felesleges 6 hengeres.
De ha tobb talajmunka is akkor az kell.
Sziasztok a véleményeteket szeretném kinkérni! Mindenes gépet keresek és a 4 illetve a 6 hengeres között vacilalok. Ki mit ajánlana? Fontos szempont a fogyasztás is és a gazdaságosabb fenntartási költségek. Úgy hallottam a 6 hengeres John deere motorok torkosabbak pl. Szantaskor ez mennyire valós? Egyébként a két kiszemelt 6534 és 6520 pro és kontra minden érdekel! Köszönöm előre mindenkinek!
Igazad van, a kuplungnál van baj. A gumik szerintem jók, de az ékszíjtárcsa perselyével és a mögötte lévő alátétekkel van baj. Amikor meghúzom az anyát, akkor majdnem rászorítja a vázra az ékszíjtárcsát, ebből gondolom, hogy a hézagoló alátétekkel lehet gond, így a körmök is távolodnak egymástól. Nem tudom pontosan, mert a kis körmös agyat nem sikerült lehúzni még idáig.
Válasz picus #22770. hozzászólásáraAdagoló meghajtó tengely szimmering. Nagyon hugyozó porlasztó, de azt a motor járásán is észrevennéd. Lucas vagy Stanadyne adagolós? Bowdenes vagy elektromos.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, kombájn vásárlás előtt állok , Claas vagy New Holland .Minden Érv vagy ellenérv érdekelne, van saját föld,de béraratást is vállalunk ,idáig ezt egy Claas Dominatot 88SL csináltuk, de az időhiány és az időjárás mindig hajt bennünket,és ezért gondolkodom nagyobb gép vásárlásán, (vágóasztal 6 m , és ne legyen nyakig elektronikával , amit szánnék rá : max :20 M+áfa) Idáig minden kombájnunkat Németországból hoztuk patika állapotban,és semmi gondunk nem volt velük. Nagyjából látom mit adnak ennyi pénzért , a sárgák jóval fiatalabbakat mint a zöldek de nem tudom, tartóságra milyen .? Maradjak az öregebb zöldnél kevesebb üzemórával .? vagy a fogyasztás? , asztal fel,le szerelése.? kukoricára való át állítása .? Várom a szakmai segitségeteket előre is kösz . Tamás
Sziasztok!
2254- es kombájn ferdefelhordója rendszeresen megtömődik, bekapcsol a kuplungja is. Mi lehet a gond? 30 q-ás búzában is ezt csinálja. Olyan mintha a dob nem tudná elszedni az anyagot rendesen.
Sziasztok! Lenne egy ojan gondom,h megnott a nivoja a traktornak viszont ha kiveszem az olaj dugot alul akkor nemjon ki belole viz igy nem igazan tudom mi lehet a problema!!:(( lenne valakinek valami otlete mi lehet a problema??
Válasz határjáró #22765. hozzászólásáraKöszönöm.Még annyi hogy a két 6830 at azt mondták hogy nem talajmunkáztak,arra van nekik nagyobb és fedett helyen vannak tárolva,csak futólag néztük át de nem egy lepusztult gépeknek tűntek,ha ilyenben gondolkodsz és nem vagy túl messze sztem egy megnézést megér
Válasz határjáró #22763. hozzászólásáraKardánnál cseréltem szimmeringet,meg át lett nézve olajak szűrők cserélve,és annyi.semmi komolyabb baj nem volt eddig,remélem nem szólom el magam
Válasz határjáró #22756. hozzászólásáraSzia,ezt a 6930 at én vettem meg,valószínű higy még nem vette le a hirdetést a két 6830 még megvan ha jól tudom,és jól írja a kollega hogy a Fodor birtokon készűlt képek dorogon vannak.Elég jó állapotu a két 6830 kisebb esztetétikai hibával,remélem segitettem
Válasz határjáró #22758. hozzászólásáraKétszer voltam náluk (az M3-as lehajtójánál lehet megközelítési) de mind kétszer minősíthetetlen volt az árú! (tavaj útba esett és egy permetező néztem) traktor nem volt eggyse, ezért lehet nem ő az!
Válasz gcastle #22751. hozzászólásáraAz ördög fejekkel szarkazmust szerettem volna kifejezni. Úgy sejtem igazam van az ellenkezőjével. De érdekelne egy hivatalos verzió, hogy feloldással "telepakolt" display ha kuka lesz akkor a " nagy eszmei tudásbázis végérvényesen odavész a sok megvásárolt számsorral -é ???
Válasz gcastle #22751. hozzászólásáraHa autotrack univerzális kulcsod van akkor az visz mindent mint a piros hetes. Ha azonban modell korlátos autotracked van azt nem tudod átvinni csak azonos modellhez. A Kite jellemzően ha külön monitort kertel akkor univerzális kulcsot adott ha viszont a gs3 kijelzőn oldattad fel akkor korlatost
Sziasztok 6r direkt drive váltós traktornak elkezdett búgni sipolni a hátulja elöször éppcsak, mostmár zavaró a fülkébennis, valaki járt már igy vagy tapasztalt ilyet? Várom az ötleteket. Köszönöm
Válasz jambo #22729. hozzászólásáraHello
Nálunk 6920-ason volt ilyen gond, kerestük a problémát nem találtuk egyszer csak valamiért vissza lett tolva a kormány (ki volt húzva), azóta is megy
Sziasztok! Valakinek esetleg van elfekvőbe Atu 200 vagy 300 Kormányforgatóhoz való John Deere közbetét valamelyik fajta? Z Kombájn-hoz kellene! Köszönöm.
Válasz SCHLEPPER #22727. hozzászólásáraNapraforgóhoz kellenek, hogy a hosszú szárak ne tudjanak felgyűlni a ládák végénél és legrosszabb esetben elhajtani azokat.
Sziasztok!6820as rendszertelenül kiszórja az irányváltót, mind elöre mind hátra, van hogy negyed óra munkánál egyszersem, van hogy 5méterenként...Ti mire gyanakodnátok? Az irányváltóban az elektromágnes mintha elég meleg lenne... Az okozhatja hogy kiold?
25276 hozzászólás
Válasz youth #22777. hozzászólásáraJo lenne tudni mire kell, mert ha vetni permetezni sormuvelni akkor felesleges 6 hengeres.
De ha tobb talajmunka is akkor az kell.
Sziasztok a véleményeteket szeretném kinkérni! Mindenes gépet keresek és a 4 illetve a 6 hengeres között vacilalok. Ki mit ajánlana? Fontos szempont a fogyasztás is és a gazdaságosabb fenntartási költségek. Úgy hallottam a 6 hengeres John deere motorok torkosabbak pl. Szantaskor ez mennyire valós? Egyébként a két kiszemelt 6534 és 6520 pro és kontra minden érdekel! Köszönöm előre mindenkinek!
Igazad van, a kuplungnál van baj. A gumik szerintem jók, de az ékszíjtárcsa perselyével és a mögötte lévő alátétekkel van baj. Amikor meghúzom az anyát, akkor majdnem rászorítja a vázra az ékszíjtárcsát, ebből gondolom, hogy a hézagoló alátétekkel lehet gond, így a körmök is távolodnak egymástól. Nem tudom pontosan, mert a kis körmös agyat nem sikerült lehúzni még idáig.
Válasz poltomi #22772. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/forum/Melyik-kombajn-a-jobb-Claas-vagy-New-Holland-netan-John-deere/t239
Válasz Ferjol #22771. hozzászólásáraBiztos hogy eltomődik nem a kuplung szerkezet van legyengülve? A 2056- ban gumituskók vannak ami elfáradhat.
Válasz picus #22770. hozzászólásáraAdagoló meghajtó tengely szimmering. Nagyon hugyozó porlasztó, de azt a motor járásán is észrevennéd. Lucas vagy Stanadyne adagolós? Bowdenes vagy elektromos.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, kombájn vásárlás előtt állok , Claas vagy New Holland .Minden Érv vagy ellenérv érdekelne, van saját föld,de béraratást is vállalunk ,idáig ezt egy Claas Dominatot 88SL csináltuk, de az időhiány és az időjárás mindig hajt bennünket,és ezért gondolkodom nagyobb gép vásárlásán, (vágóasztal 6 m , és ne legyen nyakig elektronikával , amit szánnék rá : max :20 M+áfa) Idáig minden kombájnunkat Németországból hoztuk patika állapotban,és semmi gondunk nem volt velük. Nagyjából látom mit adnak ennyi pénzért , a sárgák jóval fiatalabbakat mint a zöldek de nem tudom, tartóságra milyen .? Maradjak az öregebb zöldnél kevesebb üzemórával .? vagy a fogyasztás? , asztal fel,le szerelése.? kukoricára való át állítása .? Várom a szakmai segitségeteket előre is kösz . Tamás
Sziasztok!
2254- es kombájn ferdefelhordója rendszeresen megtömődik, bekapcsol a kuplungja is. Mi lehet a gond? 30 q-ás búzában is ezt csinálja. Olyan mintha a dob nem tudná elszedni az anyagot rendesen.
Válasz Celtises #22769. hozzászólásáraIgen motorra John Deere 6506 es gazolaj honan??
Válasz picus #22768. hozzászólásáraMotorra gondolsz?
Milyen traktor?
Szerintem gázolaj lehet benne.
Sziasztok! Lenne egy ojan gondom,h megnott a nivoja a traktornak viszont ha kiveszem az olaj dugot alul akkor nemjon ki belole viz igy nem igazan tudom mi lehet a problema!!:((
lenne valakinek valami otlete mi lehet a problema??
Válasz tamas320d #22766. hozzászólásáraInkább 6930ast szeretnék, de azért azokat se vetem el mert sose lehet tudni. Igazából a 150 ló jó is lenne.
Válasz határjáró #22765. hozzászólásáraKöszönöm.Még annyi hogy a két 6830 at azt mondták hogy nem talajmunkáztak,arra van nekik nagyobb és fedett helyen vannak tárolva,csak futólag néztük át de nem egy lepusztult gépeknek tűntek,ha ilyenben gondolkodsz és nem vagy túl messze sztem egy megnézést megér
Válasz tamas320d #22764. hozzászólásáraSok hibamentes üzemórát. Remélem egyszer énis ráakadok egy ilyenre jó állapotban.
Válasz határjáró #22763. hozzászólásáraKardánnál cseréltem szimmeringet,meg át lett nézve olajak szűrők cserélve,és annyi.semmi komolyabb baj nem volt eddig,remélem nem szólom el magam
Válasz tamas320d #22762. hozzászólásáraKöszi a segitséget. És hogy müködik a 6930as?
Válasz határjáró #22756. hozzászólásáraSzia,ezt a 6930 at én vettem meg,valószínű higy még nem vette le a hirdetést a két 6830 még megvan ha jól tudom,és jól írja a kollega hogy a Fodor birtokon készűlt képek dorogon vannak.Elég jó állapotu a két 6830 kisebb esztetétikai hibával,remélem segitettem
Válasz szanberg #22759. hozzászólásáraAkkor itt a megoldás! Azért írtam hogy nem biztos hogy ő az!
Válasz határjáró #22758. hozzászólásáraKétszer voltam náluk (az M3-as lehajtójánál lehet megközelítési) de mind kétszer minősíthetetlen volt az árú! (tavaj útba esett és egy permetező néztem) traktor nem volt eggyse, ezért lehet nem ő az!
Válasz apuci #22757. hozzászólásáraAz más! Az G Nagy Zoli, ismerem, járt ide vadászni mert korábban vettem tőle ikerkereket pl.
Ez dorognál van, szerintem a Fodor birtokon készült a kép.
Válasz apuci #22757. hozzászólásáraAzt nem tudom hogy tulaj vagy sem.
De miért?
Válasz határjáró #22756. hozzászólásáraHát nem is tudom, mert ha ő az aki a gg55 kft egyik tulaja akkor nem javaslom.
Üdv
Nézegette már valaki ezt a tarktort?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/john-deere-6930-premium/h_6994655
Elég jó állapotban van, valamit van még két 6830-as traktor is ugyan ott.
Ki mit gondol ezekről?
Válasz JDFERI #22754. hozzászólásáraTovábbvihető!
Válasz gcastle #22751. hozzászólásáraAz ördög fejekkel szarkazmust szerettem volna kifejezni. Úgy sejtem igazam van az ellenkezőjével. De érdekelne egy hivatalos verzió, hogy feloldással "telepakolt" display ha kuka lesz akkor a " nagy eszmei tudásbázis végérvényesen
odavész a sok megvásárolt számsorral -é ???
Válasz hajdugazdasag #22752. hozzászólásáraA nádudvari fullos 6120R GS4, a csengelei W540 GS3... Még a táblaadatokat, írányító vonalakat sem lehet pendrive-on átvinni...
Válasz gcastle #22751. hozzászólásáraHa autotrack univerzális kulcsod van akkor az visz mindent mint a piros hetes. Ha azonban modell korlátos autotracked van azt nem tudod átvinni csak azonos modellhez. A Kite jellemzően ha külön monitort kertel akkor univerzális kulcsot adott ha viszont a gs3 kijelzőn oldattad fel akkor korlatost
Válasz JDFERI #22750. hozzászólásáraKár, hogy a 7230R ugyanolyan monitoráé nem passzol hozzá...
Válasz gcastle #22742. hozzászólásáraMég szerencse ,hogy a monitor meghibásodása esetén tovább vihető.

Válasz RkTomi #22748. hozzászólásáraNincs még a kézi könyv jon Deere 330 búza árpa rozs aratási állítása érdekelne
Válasz Keresztesjoco #22747. hozzászólásáraEz oké, de milyen típusú a gép és konkrétan milyen növényre? A gépkönyve nincs meg?
Válasz RkTomi #22746. hozzászólásáraHogy mit és hogyan kel állítani a különböző gabonák aratás akkor
Válasz Keresztesjoco #22745. hozzászólásáraPicit értelmesebben ha lehetne.
Üdv mindenkinek valaki tudna segíteni jondir kombany nap hogyan kell beállítani az aratás rá?
Válasz bandigh #22743. hozzászólásáraErre mondaná a komám, hogy szo.janak le mind...
Válasz gcastle #22742. hozzászólásáraEgy sokeves 6r-be is annyi, h egy kis szar kijelzőt feloldjon, amiben amúgy benne van minden, csak nem aktív
2016-ban Kistelken vásárolt MY15 W540 ATR kombájnhoz autotrac feloldáshoz megerősító kód ára nettó 915.000,-... A 45 millába már nem fért bele...
Válasz szanberg #22739. hozzászólásáraLenne Kubu R6 és tudná a 0,1-et, már majdnem jó is lenne 6R helyett...
Sziasztok 6r direkt drive váltós traktornak elkezdett búgni sipolni a hátulja elöször éppcsak, mostmár zavaró a fülkébennis, valaki járt már igy vagy tapasztalt ilyet? Várom az ötleteket. Köszönöm
Válasz *** HM *** #22737. hozzászólásáraKubu M5, 0,1-el is tud menni
Nagyon fő szempont szántóföldön hehe
zöldségtémánál persze más a helyzet.
Válasz *** HM *** #22737. hozzászólásáraIVT vagy amelyikbe kérsz mászófokozatot, ha jól tudom...
6r nek melyik váltója tudja a 0.5kmh alattot?
Válasz balazs8r #22735. hozzászólásáraVmi csatlakozot meghuzhatott? Vagy sosem derült ki a pontos oka? Azért köszi...
Válasz jambo #22729. hozzászólásáraHello
Nálunk 6920-ason volt ilyen gond, kerestük a problémát nem találtuk egyszer csak valamiért vissza lett tolva a kormány (ki volt húzva), azóta is megy
Sziasztok! Valakinek esetleg van elfekvőbe Atu 200 vagy 300 Kormányforgatóhoz való John Deere közbetét valamelyik fajta? Z Kombájn-hoz kellene! Köszönöm.
Válasz SCHLEPPER #22727. hozzászólásáraNapraforgóhoz kellenek, hogy a hosszú szárak ne tudjanak felgyűlni a ládák végénél és legrosszabb esetben elhajtani azokat.
Válasz SCHLEPPER #22727. hozzászólásáraSzervizes egyszer azt mondta, hogyha nem szecskázzuk a kukoricát, akkor vegyük le, a többi növénynél fent van.
Válasz bandigh #22728. hozzászólásáraKöszi arról lenne szó.
Válasz jambo #22729. hozzászólásáraHasonlo tunetet produkalt, akkor a traktor alatt kellett valami szenzort cserelni.
Sziasztok!6820as rendszertelenül kiszórja az irányváltót, mind elöre mind hátra, van hogy negyed óra munkánál egyszersem, van hogy 5méterenként...Ti mire gyanakodnátok? Az irányváltóban az elektromágnes mintha elég meleg lenne... Az okozhatja hogy kiold?