Válasz szanberg #17431. hozzászólásáraAz én tablaim is össze voltak turva cefetül mikor eyett ra ho azon nagyon latszodott. Egy ejszaka alatt feketere "rotaltak" a havat a vadak.
Válasz szanberg #17431. hozzászólásáraVan itt egy csavo aki berdositett anno 110 hekit. Ő sírt a tavasszal, hogy a telen szetettek a szarvasok a fiatalostölgyeseit. Lehet, hogy azért is kevesebb a repcében a kár. Meg par VTvel szemben megnyert per utan lehet jobban figyeltek idén télen a vadaszok is. Es az egyik fővadasz repcei vannak az en repceim szomszedsagaban. De az övéi kb fele se az enyéimnek.
Válasz jamo #17426. hozzászólásáraAkkor nem egyről beszélünk.
Ősszel nem mertem fotót feltenni ide mert levették volna a fejemet, hogy ilyen repce nincs is most. Világbajnok volt a legtöbb táblám. Egész télen nyugodtan ittam rá. Hibbátlan, tankönyvbe illő! augusztus 21-én vetett, megfelelő időben regulátorozott, lumiposas csávázott, plussz rá bogarazott, gyomírtott, vastagon spéci komplexezett, elvetett magnak kb 90%-os kelési arányú állománya volt látható.
Aztán raktam fel fotót hogy néz ki az amit ugarnak kellett hagynom...
no mindegy. Mámma voltam Mezőfalván a nagy rendezvényen, ott láttam azt, hogy milyen amikor nincsen vadkár egy repcén...(meg persze ország egyik legjobb csernozjom talaján voltunk...)
Válasz apuci #17417. hozzászólásáraNincs, csak megdőlt. Oka is van mondjuk 110mm nél jarunk majusba. Már a fűvek is fekszenek, igaz meg is ugrottak derékig ernek a szaraz domboldalakon is.
Válasz J.D. Borda #17419. hozzászólásáraMiert nem? Nalan növenyvedelmi szolgalat vizsgalta a termest fuzariumra par éve, kertek mintat. Kertem tőlük visszajelzest. Azt jött vissza, higy a sok, megye minden pontjaril begyüjtött mintakbol kettő termelő hasznalt falcon prot es ezen a ket mintan alig volt kinutathato a fuzarium fertőzöttseg. Az összes többi a hatarerteket surolta alulrol.
Válasz szanberg #17421. hozzászólásáraIdén az a tapasztalat, hogy ha időben van vetve, és jó a kelés meg tud erősödni ősszel akkor a vad se tesz benne akkora, kart, vagy legalabb is nem venni annyira eszre. De ha egy gyenge állomány megy a télbe es azt még megkínozza a vad akkor az tavaszra nagyon xarul fog kinezni. Ősszel szerencsenk volt, vetes es pre gyomirtas utan egyből megazott es nagyon egyenletesen es gyorsan kelt. Igaz egyik tablan elbaxtam a vetest es csak keleskor vettuk eszre, hogy egy tiz centis sávban kel a 4,5meterre valo mag.
Butisan complet mar kint volt meg is volt ázva. Belhuztam ujbol a repcet es az is tökéletes lett, picit kesőbb viragzott. Valami nevenincs rwa-s mag amit tudtommal nemnagyon jegyeznek sehol.
Válasz apuci #17414. hozzászólásáraKöszi. Meglatjuk majd a felvasarlasi jegyen mit mutat. Ilyen kinezetű de meg hasonlo se volt nekem eddig soha. 3t meg is fogott eddig mindig.
Nen tudom mennyire adja vissza a valosagot. Telorol irok. Megvan dőlve a repcem. De a valosagban jol néz ki. Nem tom mi lesz a vege de biztatoan nez ki. Hatalmas vastag becők és sok.
Válasz atisgyulai #17408. hozzászólására2 hete le van beszélve , a szállás lefoglalva... Az egyik búza placcot meg tudtam nézni, ott nincs vész bogár fronton. A másik szombaton volt fújva...a harmadik passz...
Válasz A te hangod mélyebb #17401. hozzászólásáracsak itt egy a baj az hogy hetfőre már mondja az esőket
lehet várok vele pár napot
azt is olvastam hogy elég neki egy pára is és ott is a fuzárium persze gondolom lehet olyan fajtáknál ami kurvára ellenáló
Válasz krokodil007 #17397. hozzászólásáraKeress rá az osiris gombaölőre a basf honlapján. Nem a terméket propagálom, csak kiváló vizsgálatokat végeztek korai/ fővirágzás/ megkésett kijuttatással.
Arra jutottak, hogy a korainak alig van hatása fuzárium ellen, szóval ami csak kalászol, ott lehet nem lesz ideális a kalászvédelmed.
wirtuozt tolnám ki napokban vagy ma nem lehet várni hétfőre jön a rossz idő
1-2 virágzik csak várjak vele vagy mehet ilyenkor is?
azt írja virágzás elején hát most ott tartunk
egy másik tábla ami gyengébb ott 1-2 kalász el van maradva kb 10ból 8-9 van kint nagy baj ha azt is most fújnám?
KÖSZI A VÁLASZOKAT
26394 hozzászólás
Válasz Cowboy #17442. hozzászólására2
Válasz *** HM *** #17441. hozzászólásáraÉn rapool parti vagyok de igy azert vicc jó hogy nem meg ragasztottak is ra becőket. Ez igy hiteltelen.
Válasz J.D. Borda #17440. hozzászólásáraosiris-ből 3 literrel mentek vagy 2 vel
Emlegetett fajták nakfalun...

Válasz Cowboy #17425. hozzászólásáradelaro v. osiris
Válasz jamo #17437. hozzászólásáraItt is.
Válasz jamo #17437. hozzászólásárahétvégén még nem lesz most nagyon meleg
Válasz jamo #17436. hozzászólásáraFalcon pro volt.
Válasz apuci #17435. hozzászólásáraNekem mar volt, hogy melegbe perzselt kicsit lombtragyaval.
Válasz jamo #17427. hozzászólásáraMi is Falcont használunk,nem szokott vele gond lenni és még megy hozzá rovarölő meg biofit is.
Válasz szanberg #17431. hozzászólásáraAz én tablaim is össze voltak turva cefetül mikor eyett ra ho azon nagyon latszodott. Egy ejszaka alatt feketere "rotaltak" a havat a vadak.
Válasz szanberg #17431. hozzászólásáraVan itt egy csavo aki berdositett anno 110 hekit. Ő sírt a tavasszal, hogy a telen szetettek a szarvasok a fiatalostölgyeseit. Lehet, hogy azért is kevesebb a repcében a kár. Meg par VTvel szemben megnyert per utan lehet jobban figyeltek idén télen a vadaszok is. Es az egyik fővadasz repcei vannak az en repceim szomszedsagaban. De az övéi kb fele se az enyéimnek.
Válasz jamo #17426. hozzászólásáraAkkor nem egyről beszélünk.
Ősszel nem mertem fotót feltenni ide mert levették volna a fejemet, hogy ilyen repce nincs is most. Világbajnok volt a legtöbb táblám. Egész télen nyugodtan ittam rá. Hibbátlan, tankönyvbe illő! augusztus 21-én vetett, megfelelő időben regulátorozott, lumiposas csávázott, plussz rá bogarazott, gyomírtott, vastagon spéci komplexezett, elvetett magnak kb 90%-os kelési arányú állománya volt látható.
Aztán raktam fel fotót hogy néz ki az amit ugarnak kellett hagynom...
no mindegy. Mámma voltam Mezőfalván a nagy rendezvényen, ott láttam azt, hogy milyen amikor nincsen vadkár egy repcén...(meg persze ország egyik legjobb csernozjom talaján voltunk...)
Válasz apuci #17417. hozzászólásáraNincs, csak megdőlt. Oka is van mondjuk 110mm nél jarunk majusba. Már a fűvek is fekszenek, igaz meg is ugrottak derékig ernek a szaraz domboldalakon is.
Válasz Cowboy #17425. hozzászólásáraOsiris, holnap, vagy holnapután.
Válasz jamo #17427. hozzászólásáraEgyetlen baja, higy vigyazni kell veke nagyon. Nem keverni semmivek es hüvösben fujni mert könyen perzsel.
Válasz J.D. Borda #17419. hozzászólásáraMiert nem? Nalan növenyvedelmi szolgalat vizsgalta a termest fuzariumra par éve, kertek mintat. Kertem tőlük visszajelzest. Azt jött vissza, higy a sok, megye minden pontjaril begyüjtött mintakbol kettő termelő hasznalt falcon prot es ezen a ket mintan alig volt kinutathato a fuzarium fertőzöttseg. Az összes többi a hatarerteket surolta alulrol.
Válasz szanberg #17421. hozzászólásáraIdén az a tapasztalat, hogy ha időben van vetve, és jó a kelés meg tud erősödni ősszel akkor a vad se tesz benne akkora, kart, vagy legalabb is nem venni annyira eszre. De ha egy gyenge állomány megy a télbe es azt még megkínozza a vad akkor az tavaszra nagyon xarul fog kinezni. Ősszel szerencsenk volt, vetes es pre gyomirtas utan egyből megazott es nagyon egyenletesen es gyorsan kelt. Igaz egyik tablan elbaxtam a vetest es csak keleskor vettuk eszre, hogy egy tiz centis sávban kel a 4,5meterre valo mag.
Butisan complet mar kint volt meg is volt ázva. Belhuztam ujbol a repcet es az is tökéletes lett, picit kesőbb viragzott. Valami nevenincs rwa-s mag amit tudtommal nemnagyon jegyeznek sehol.
akkor cherokee-t kiprobálom. ti mivel nyomjátok a búza kalászvédelmet?
Válasz J.D. Borda #17419. hozzászólására'Mé nem???
Válasz Bobi82 #17420. hozzászólásáraHivatalosan 3 óra, de szerintem 1 is elég.
Válasz Cowboy #17418. hozzászólásáraA falcon nálam leszerepelt.
Válasz jamo #17416. hozzászólásáraJó lesz ez hallod!
Milyen hibrid?
Neked szarvasok nem gyalázták le?
Üdv!
Wirtouznak mennyi a felszívódási ideje mennyi ideig ne érje eső előre is köszönöm!
Válasz Cowboy #17418. hozzászólásáraFalcin pro nrm kalaszra valo ...akor cherokiiiiiii inkabb.
Sziasztok! Hétvégén én is kirakom a gombaölőt búzára. Cherokee-t használt már valaki? Vagy a falcon pro jobb nálla?
Válasz jamo #17416. hozzászólásáraDe nincs megtörve a szára?
Válasz apuci #17414. hozzászólásáraKöszi. Meglatjuk majd a felvasarlasi jegyen mit mutat. Ilyen kinezetű de meg hasonlo se volt nekem eddig soha. 3t meg is fogott eddig mindig.
Válasz J.D. Borda #17413. hozzászólásáraViragzasba kapott tesont. Félek is, a megdőlt állomanyra ha rajön valami páras meleg akkor cumi.
Válasz jamo #17412. hozzászólásáraFasza!
Válasz jamo #17412. hozzászólásáraPiktort kapitt szemkiteliződesnél? Mert akkor gomba baj is lehet amitől sok kiesésed lehet....
Nen tudom mennyire adja vissza a valosagot. Telorol irok. Megvan dőlve a repcem. De a valosagban jol néz ki. Nem tom mi lesz a vege de biztatoan nez ki. Hatalmas vastag becők és sok.

Válasz Gandhy #17410. hozzászólásáranyúlanak
nálam a talajfertőtlenítő egy ideig távoltartotta a varjakat, de asszem már elment a hatása, nyúlbak az üres sorok
Válasz atisgyulai #17408. hozzászólására2 hete le van beszélve , a szállás lefoglalva... Az egyik búza placcot meg tudtam nézni, ott nincs vész bogár fronton. A másik szombaton volt fújva...a harmadik passz...
Válasz csoppika #17406. hozzászólásáraInkább pecázol, mint priccolnál?!?!
Holnap letolom muszaly menni az ido meg a kocsog bogarak zabaljak viragzik mar de nem teljesen de nincs mire varni
Válasz Devyd #17403. hozzászólására3 hete nyomtam tangoval a búzát. Remélem kitart... A 7végén "nyaralok"...
Válasz A te hangod mélyebb #17401. hozzászólásáracsak itt egy a baj az hogy hetfőre már mondja az esőket
lehet várok vele pár napot
azt is olvastam hogy elég neki egy pára is és ott is a fuzárium persze gondolom lehet olyan fajtáknál ami kurvára ellenáló
köszi
Válasz csoppika #17399. hozzászólásáraNekünk Dalton van, pár napja mikor néztem 180-200 cm volt.
A Shrek milyennek mutat, idén ki szeretném próbálni.
Szombat Vasárnapra jó időt írnak.
Aki akar nyomja a vegyszerezéseket! :)
Válasz A te hangod mélyebb #17401. hozzászólásáraErre gondoltal:
https://youtu.be/lrKHfhD-6t0
En is pont ezt ajanlottam volna.
Persze a szertol elkell vonatkoztatni, mert a mechanizmus a lenyeg.
Jo ez a video es hasznos.
Ezen kivul vannak meg jo buzas Basf-es videok. Talan a jobb oldali ajanloban feldobja.
Válasz krokodil007 #17397. hozzászólásáraKeress rá az osiris gombaölőre a basf honlapján. Nem a terméket propagálom, csak kiváló vizsgálatokat végeztek korai/ fővirágzás/ megkésett kijuttatással.
Arra jutottak, hogy a korainak alig van hatása fuzárium ellen, szóval ami csak kalászol, ott lehet nem lesz ideális a kalászvédelmed.
Nádor

Válasz csoppika #17398. hozzászólására+
A jobbnak tűnő Modern...
Antoniussal pótolva...
Shrek...160-170 centiről összement jó derékig, mellig érőre...
wirtuozt tolnám ki napokban vagy ma nem lehet várni hétfőre jön a rossz idő
1-2 virágzik csak várjak vele vagy mehet ilyenkor is?
azt írja virágzás elején hát most ott tartunk
egy másik tábla ami gyengébb ott 1-2 kalász el van maradva kb 10ból 8-9 van kint nagy baj ha azt is most fújnám?
KÖSZI A VÁLASZOKAT
Válasz mtz1221 #17394. hozzászólásáraA fehér kalászvég az nem poloska műve?
Válasz krokodil007 #17392. hozzászólásáraLehet valamilyen táphiány is nemtudom de, hogy csak ennél jön elő bárhol van vetve és nem az első eset kiábránditó.