Válasz blink #10158. hozzászólásáraRozsda?!? Biztos, hogy az? Ilyen korán csak sárga rozsda lehet.
Az ország melyik részén találtad?
Légyszi tegyél fel képeket!
Búzában rozsdával hogy álltok? Itt vannak már elég brutálisan kinéző táblák. Első gombaölőzést gyomirtással egyetemben nagyon gyorsan meg kell majd ejteni...
Válasz medikus #10152. hozzászólására Az Aranykorona sem mutat meg ám mindent, van olyan 25-26 AK-s területünk, amit szívesen elcserélnék, ott például a kukorica elfelejt teremni.
Válasz Tibi 76 #10147. hozzászólására Teljesen feleslegesnek gondolom most a 600 kg műkakit, ha a mennyiségre utazik, akkor is első adagnak BŐSÉGESEN elég a 300 kg, de legyen az ő kedvéért 400 kg. A fennmaradó 200 kg-ből még később is tudna kijuttatni.
Üdv!Kiváncsi vagyok a véleményetekre.Van egy gazdálkodó aki a búzákat megszórta 600kg/ha műtrágyával,egy menetben.Eddig 300,200,100kg adagokkal szórt elosztva.Szerintetek ennek volt igy értelme?Több szőrást nem tervez.
Válasz Mf-es? #10116. hozzászólásáraÍgy van ahogy az utánad lévő kolléga írja, egyértelműen egy jó tonnával jobb az üzemi átlagunk azóta.
Hogy mennyi az annyi? Nagyon változó, de tényleg, annyira heterogén nálunk a terület, hogy alföldi egyöntetű területtel rendelkező gazda el sem hinné.
2014-ben volt 80mázsás búza is ahol minden stimmelt jó földön szója után időben korán elvetve.... de volt olyan nagy táblám ami 4 koronás föld és a 4tonna meg is fogta, ami ezen a területen egyébként rekord szintű termés kategória. Annyi, hogy ezután másfajta kerül majd bele, az igényes erős malmibúza termő fajtát lekell váltani, más területeken már vannak bizonyító jobb fajták melyekkel ilyen területen is biztosan eredményesebb lehet a téma.
Egyébként most is látszik az említett gyenge nagytábla mikéntje... Minden területünket megtudtuk szórni már régen, azt lehet mondani, ez a terület még most sem járható hiába domboldal. Tavasszal folytja a víz, majd úgy felszikkad a fekete kötött nyirok ódal, hogy szét repedezik és keményre köt. Ez szerintem nagyon sokat elvisz adott esetben
Válasz dr.T #10112. hozzászólásáraNitrosolt fog kapni, most a közelmúltban lekínoztuk fejtrágyával, aztán ha beindulna a jó idő és vele együtt a búza is akkor még korai állapotában míg nem indul erősen szárba addig leszórnám vagy 100-120liter 30%-ossal töményen. Később még kaphat egy kicsit ha minden okés, de nagyjából ennyit tervezek rá.
Válasz Tibite #10138. hozzászólásáraSzerintem legalább 10-15 mm eső előtt egy nappal!!! Ilyen 1-2 mm szerintem csak feloldja és segíti az elillanást! Ideje itt lenne, de értelme fontosabb tényező!
Válasz SCHLEPPER #10135. hozzászólásáraMég édesapámék régebben, 6 éve mindig fémzárolt 2. fok megy.
Cellule meg most van elöször, előtte csillag, békés, csárdás
Válasz .Feco. #10130. hozzászólásáraLehet hogy ott van, de Ény-on ma volt először 10 fok felett, reggelente meg eddig dér volt, megjönnek azok a jövő hétre ha állandósul ez a 10 fok feletti hőmérséklet éjszakai fagy nélkül....
Válasz Devyd #10127. hozzászólásáraMeg is kapta nálam ma 11- től du. 1 -ig lehuztam jello+ toprex+ azosped mixel. Bogár nem volt. Úgy döntöttem nem várok tovább, beindult a repce 2-3 cm-es magszárban van a közepe, ha várok már semmit nem fog a regulátor és az intenzív tápanyag is most kell, úgyhogy ez a meccs már két menetben lesz lejátszva, sárgatál kint van, majd meglátjuk bogárékat, holnap akasztok ki néhány sárga lapot is, azt mondják bizosabb a fogása mint a tálnak. Meglátjuk???
Válasz SanyóÓ #10123. hozzászólásáraez szép! adagold majd neki a műtrágyát.
Nogal-t vetett valaki tavaszi verzióban?
http://www.isterra-seeds.com/hu/termek/tavaszi-buza/nogal-8
Válasz gergő07 #10122. hozzászólásáraNéztem, nagyon kellene a regulátor+ jello, de nálunk ma is csak 10 fok körül volt a délutáni időszakban, reggel meg -1 fokos kemény dér, a bogár így nem jön elő, lehet hogy a rovarölő most kimarad, aztán majd ha lesz a tálban bogár akkor odalőjük.....
26349 hozzászólás
Válasz drifter30 #10169. hozzászólásáraCellule a király! Nálam már vannak 25 cm-es cellule-k. (Meg vannak 3 levelesek is )
Gk csillag vs Cellule
Válasz Tibite #10165. hozzászólásáraLg Arsenal
Válasz Tibi 76 #10147. hozzászólásáraÉn arra lennék kiváncsi hogy a nitrátbevallásba mit fog beírni?
Válasz B.laca #10159. hozzászólásáraÉs ez milyen fajta búza????
Válasz gergő07 #10161. hozzászólásáraMilyen fajta?
Válasz kukaccsosz #10162. hozzászólásáraAz az, sárga rozsda. Csongrád m. déli része. Majd próbálok fotózni.
Búzánk. GK csillag.

Válasz blink #10158. hozzászólásáraRozsda?!?
Biztos, hogy az? Ilyen korán csak sárga rozsda lehet.
Az ország melyik részén találtad?
Légyszi tegyél fel képeket!
Mai kép
Válasz B.laca #10159. hozzászólásáraCink-, foszfor-, nitrogénhiány, így képről. Gondolom vizet is kapott rendesen.
Mi a baja ennek a búzának? Gomba miatt sárgák a levelek?

Búzában rozsdával hogy álltok? Itt vannak már elég brutálisan kinéző táblák.
Első gombaölőzést gyomirtással egyetemben nagyon gyorsan meg kell majd ejteni...
búza gyomírtást, szárcsönkettentő használatot mikorra tervezitek?
Válasz Ferror #10154. hozzászólásáranagyon helyesen árazol,sajnos.
Válasz Ferror #10154. hozzászólására akkor szórhatott volna 1-2Q-val kevesebbet
Válasz Tibi 76 #10147. hozzászólásárajól tette,
harmincezres búzával mit baxakodjon többet még ?
Válasz medikus #10152. hozzászólására Az Aranykorona sem mutat meg ám mindent, van olyan 25-26 AK-s területünk, amit szívesen elcserélnék, ott például a kukorica elfelejt teremni.
Válasz Sz_Pisti #10150. hozzászólásáraKözben meg még vagy 20Ak-s a föld?
Válasz Sz_Pisti #10150. hozzászólásáraEddig 300 al kezdett,rá 3 hétre 200,majd később 100.Senki nem érti ezt a húzását
Válasz Tibi 76 #10147. hozzászólására Teljesen feleslegesnek gondolom most a 600 kg műkakit, ha a mennyiségre utazik, akkor is első adagnak BŐSÉGESEN elég a 300 kg, de legyen az ő kedvéért 400 kg. A fennmaradó 200 kg-ből még később is tudna kijuttatni.
Válasz Dinnyés Laci #10148. hozzászólásáraMúlt héten.Hogy milyennel azt nem tudom pontosan
Válasz Tibi 76 #10147. hozzászólásáramilyennel?
Mikor?
Üdv!Kiváncsi vagyok a véleményetekre.Van egy gazdálkodó aki a búzákat megszórta 600kg/ha műtrágyával,egy menetben.Eddig 300,200,100kg adagokkal szórt elosztva.Szerintetek ennek volt igy értelme?Több szőrást nem tervez.
Florian 200kg/ha

Válasz Mf-es? #10116. hozzászólásáraÍgy van ahogy az utánad lévő kolléga írja, egyértelműen egy jó tonnával jobb az üzemi átlagunk azóta.
Hogy mennyi az annyi? Nagyon változó, de tényleg, annyira heterogén nálunk a terület, hogy alföldi egyöntetű területtel rendelkező gazda el sem hinné.
2014-ben volt 80mázsás búza is ahol minden stimmelt jó földön szója után időben korán elvetve.... de volt olyan nagy táblám ami 4 koronás föld és a 4tonna meg is fogta, ami ezen a területen egyébként rekord szintű termés kategória. Annyi, hogy ezután másfajta kerül majd bele, az igényes erős malmibúza termő fajtát lekell váltani, más területeken már vannak bizonyító jobb fajták melyekkel ilyen területen is biztosan eredményesebb lehet a téma.
Egyébként most is látszik az említett gyenge nagytábla mikéntje... Minden területünket megtudtuk szórni már régen, azt lehet mondani, ez a terület még most sem járható hiába domboldal. Tavasszal folytja a víz, majd úgy felszikkad a fekete kötött nyirok ódal, hogy szét repedezik és keményre köt. Ez szerintem nagyon sokat elvisz adott esetben
Válasz dr.T #10112. hozzászólásáraNitrosolt fog kapni, most a közelmúltban lekínoztuk fejtrágyával, aztán ha beindulna a jó idő és vele együtt a búza is akkor még korai állapotában míg nem indul erősen szárba addig leszórnám vagy 100-120liter 30%-ossal töményen. Később még kaphat egy kicsit ha minden okés, de nagyjából ennyit tervezek rá.
Válasz Attikaa #10141. hozzászólásáraősszel 2 mázsa 15N 20P 11S + mikroelemek, két és fél hete meg 2 mázsa 27-es
Válasz Csókási Gergő #10140. hozzászólásáraHa 7 végén nem esik,akkor az elkövetkező 2 héten belül nem mutatnak csapadékot az előrejelzők!
Válasz SanyóÓ #10123. hozzászólására
mikor és milyen műkakit kapott? 
Válasz Tibite #10138. hozzászólásáraSzerintem legalább 10-15 mm eső előtt egy nappal!!! Ilyen 1-2 mm szerintem csak feloldja és segíti az elillanást! Ideje itt lenne, de értelme fontosabb tényező!
Válasz bobo77 #10137. hozzászólására

Ki mikor adja ki a második fejtrágyát repcére?Én holnapra tervezem kiszórni,az elsőt már egy hónapja megkapta.Vagy várjak még vele?
Válasz SanyóÓ #10136. hozzászólásáraA celluled is 10T/ha jelenleg!Csak adj neki elég nitrogént!
Válasz SCHLEPPER #10135. hozzászólásáraMég édesapámék régebben, 6 éve mindig fémzárolt 2. fok megy.
Cellule meg most van elöször, előtte csillag, békés, csárdás
Válasz SanyóÓ #10134. hozzászólásáraFogottat vetettél már?
Válasz SCHLEPPER #10133. hozzászólásárafémzárolt
Válasz SanyóÓ #10123. hozzászólásáraFém zárolt vagy fogott mag?
Válasz gazda001 #10129. hozzászólásáraSzerintem jól tetted!
Válasz .Feco. #10130. hozzászólásáraLehet hogy ott van, de Ény-on ma volt először 10 fok felett, reggelente meg eddig dér volt, megjönnek azok a jövő hétre ha állandósul ez a 10 fok feletti hőmérséklet éjszakai fagy nélkül....
Válasz gazda001 #10129. hozzászólásáraA telep mellett ma neztem, szemmel látok bogarat a sárga lapon meg nincs egy darab sem...
Szerintem a tál jobb
Válasz Devyd #10127. hozzászólásáraMeg is kapta nálam ma 11- től du. 1 -ig lehuztam jello+ toprex+ azosped mixel. Bogár nem volt. Úgy döntöttem nem várok tovább, beindult a repce 2-3 cm-es magszárban van a közepe, ha várok már semmit nem fog a regulátor és az intenzív tápanyag is most kell, úgyhogy ez a meccs már két menetben lesz lejátszva, sárgatál kint van, majd meglátjuk bogárékat, holnap akasztok ki néhány sárga lapot is, azt mondják bizosabb a fogása mint a tálnak. Meglátjuk???

Válasz SanyóÓ #10123. hozzászólásáraez szép! adagold majd neki a műtrágyát.
Nogal-t vetett valaki tavaszi verzióban?
http://www.isterra-seeds.com/hu/termek/tavaszi-buza/nogal-8
Válasz gazda001 #10124. hozzászólásáraNálunk is 0 fok volt most reggel.
Hát igen bogár annyira nincs.
Tápanyag+ növekedés szabályzó kellene neki.
Közepe elég jól beindult.
Válasz SanyóÓ #10123. hozzászólásáraNagyon szép!
Válasz SanyóÓ #10123. hozzászólásáraEz igen!
Felénk fele ilyen állapotban sincsenek a búzák...
Válasz gergő07 #10122. hozzászólásáraNéztem, nagyon kellene a regulátor+ jello, de nálunk ma is csak 10 fok körül volt a délutáni időszakban, reggel meg -1 fokos kemény dér, a bogár így nem jön elő, lehet hogy a rovarölő most kimarad, aztán majd ha lesz a tálban bogár akkor odalőjük.....

Cellule 200 kg/ha

Valaki nézte a repcét ma? Nem kell a sárga tál...
Válasz gazda001 #10118. hozzászólására10 fok van ma is!