A jószágnak takarmányozás céljából termelem kis területen, minden éven 8-10-12hektáron ahogy kiadja. Az viszont biztos, hogy a roszabb földön is jobban teljesítm mint a búza és ezzel semmi nemvolt csinálva vegyszerezőt nem látott. Annyi ,hogy búzából maradt egy kis anyag a tartályban és ennek a táblának az elejére ellett szórva 50lityó nitrosol+tango star+sumi alfa tank kombinációban egy hektáron sem. de semmi különbség a többi részhez képest.
Kedden Békéscsaba tájékán NS kalászos fajtabemutató lesz, elvileg megyünk cimborákkal, nem leszel ott? Vagy valaki más esetleg?
Ezt a táblát mostmár hagyjad így direktvetni, jövőre mehet bele napraforgó a kukorica nyomába szépen, pár évig teszteljed, hogyan működik ha már belekezdtél!!!
Valóban illene felismerni.... (hogy ez nem az)
A lágybogárnak kilóg a potroha a szárnyfedő alól míg az árpabogárnak nem, valamint a lágybogár szárnyfedője puhább, nem olyan masszív!
Nagyon hasonlít a kettő, és a fénykép se tökéletes, de szerintem ez inkább lágybogár, de felőlem hívhatod árpabogárnak.
A TRITI az szivatos nagyon.. Én már le jöttem rola volt nekem is 160 centis szalmás élményem !! Bár csak ne lett volna És le jött rola egy középszerü termés..Én azóta csakis kizárolag kis és törpe növésü Fajtákat használom.. Semmi szükség manapság a szalmára söt csak a baj van vele Nekem még nemvolt benne részem de a kolegák már meséltek olyan élményröl hogy alig térdig érö szalmán jön a 8 -T a kombájn hallad a mag meg szaporodik akkor meg minek kinlódni pláne ha viharos és zivataros aratásunk lesz kicsit sem mindegy a kombájn mivel tölti az idöt.
Hááát én nagyon kíváncsi vagyok milyenek lesznek a búzák...
Az biztos, hogy most az esők után nyurgultak ollyat hogy ihajj, pedig eddig azt hittem idén megússzuk a nagy szalmát. Igaz amit megfújtunk Cycocellel azok legalább 20centivel kisebbek annál ami nem volt lekezelve, ez jó dolog nagyon!
A tritikálénkkal meg nemtudom mi lesz, kalászol sőt virágzik és még mindig nő. Holnap ha érkezek lefotózom, 160centi az átlag növénymagasság, de 170centi magas tövek is vannak közte, majdnem elveszek benne.
Már most látom, hogy derékba fogom vágni még úgyis sok lesz a szalma, aztán meg lezúzzuk RZ-vel vagy valami de ebbe beledöglik a kombájn az már biztos, ha kis tarlót akarok hagyni neki.
Az biztos, hogy most az esők után nyurgultak ollyat hogy ihajj, pedig eddig azt hittem idén megússzuk a nagy szalmát. Igaz amit megfújtunk Cycocellel azok legalább 20centivel kisebbek annál ami nem volt lekezelve, ez jó dolog nagyon!
A tritikálénkkal meg nemtudom mi lesz, kalászol sőt virágzik és még mindig nő. Holnap ha érkezek lefotózom, 160centi az átlag növénymagasság, de 170centi magas tövek is vannak közte, majdnem elveszek benne.
Már most látom, hogy derékba fogom vágni még úgyis sok lesz a szalma, aztán meg lezúzzuk RZ-vel vagy valami de ebbe beledöglik a kombájn az már biztos, ha kis tarlót akarok hagyni neki.
Pár éve ez a vezető fajtánk, a mi talajainkon, a mi technológiánkkal még nem sikerült más fajtának felül múlnia sem termésben sem minőségben. Csak a szalmájával nem vagyok kibékülve. Tavaly gazdatárs villogni akart a Rubinjával, aztán csak itt-ott látszott hogy hol ment el a tárcsa.
Volt már máskor is Antoniusod? Nekem tavaly volt, és én is azt hittem, hogy az lesz a legjobb, ránézésre nagyon jót mutatott. Aztán aratáskor 10 mázsával kevesebbet tudott mint a Genius. Igaz az Antonius malmi volt, a Genius euro-takarmány, de ez nem kompenzálta a terméskülönbséget.
De remélem neked nem lesz ilyen negatív tapasztalatod.
Egyelőre az Antonius viszi a pálmát, bár hatalmas szalmája van, ami az aratást fogja megnehezíteni, na meg az azt követő talajmunkát, de a kalászok is ezen a legmutatósabbak, majd aratás után kiderül, érdemes-e az alacsonyabb szárú fajták felé nézelődni.
Eléggé látványos, hogy a KWS mennyivel betegebb a Tolditól, ebben a táblában a magyar simán el lett volna egy gombaölővel is, de azért megkapta a két kezelést. Másik táblában az is betegebb. Ennek ellenére jövőre nem lesz magyar búza, áttérek a külföldi fajtákra én is.
A flóriánró nem is csináltam képet az a legszarabb hehe.
Csak azt bánom, hogy 10-10 mázsa exotic meg iridium vetőmagot visszamondtam, mer aszittem nem lesz terület, azzal valaki biztos jól járt hehe.
Magyar fajtákból nekem is elegem volt már. 2012-ben volt GK Békés fémzárolt utoljára 37q/ha-t adott, a többi területen meg 6t malmi/euro volt az átlag. Hiába volt javító a GK, a mennyiségkiesést nem pótolta.
Ráadásul a jelenlegi árak mellett meg nem is szabad már minőségi búzát termelni.
Nem tudom mennyire látszik, de gyakorlatilag az összes levélemeletet sikerült megvédenem, sajnos ugyanezt nem mondhatom el a magyar fajtáról. Még szerencse, hogy csak kis területen lett magyar vetve, de jövőre még ennyi sem lesz. Annyira dicsértek tavaly egy fajtát, gondoltam kipróbálom, hát kár volt, sajnos maradnak a külföldiek...
Még nem akarom elkiabálni, de most azt mondom bár mind ez a fajta lenne, többi GK Békés ...
Ha bejön szerintem végeztem a GK vagy inkább a magyar fajtákkal...
26403 hozzászólás
Válasz #7910. hozzászólásra
Igen, a somkóró után ment. Nincs rajta elovago sem. Csak felülről kap kaját. Kivéve, ha meghuzatom.
Válasz #7913. hozzászólásra
Nem is hallottam róla,hogy hol lesz.
Válasz #7911. hozzászólásra
A jószágnak takarmányozás céljából termelem kis területen, minden éven 8-10-12hektáron ahogy kiadja. Az viszont biztos, hogy a roszabb földön is jobban teljesítm mint a búza és ezzel semmi nemvolt csinálva vegyszerezőt nem látott. Annyi ,hogy búzából maradt egy kis anyag a tartályban és ennek a táblának az elejére ellett szórva 50lityó nitrosol+tango star+sumi alfa tank kombinációban egy hektáron sem. de semmi különbség a többi részhez képest.
Kedden Békéscsaba tájékán NS kalászos fajtabemutató lesz, elvileg megyünk cimborákkal, nem leszel ott? Vagy valaki más esetleg?
Válasz #7909. hozzászólásra

Ezt a táblát mostmár hagyjad így direktvetni, jövőre mehet bele napraforgó a kukorica nyomába szépen, pár évig teszteljed, hogyan működik ha már belekezdtél!!!
Válasz #7908. hozzászólásra
Minek szenvedsz a tritikáléval?
F@sza a veteményed!
Válasz #7909. hozzászólásra
Ez ment a somkóró után? sortisztítók nincsenek a gépen csak elővágó tárcsák?
Enni hogy fogsz adni neki? Rászórod a műtrágyát majd?
Direktvetes, jd 1730 talanyomas-fokozo rugokkal.

Ez meg a magas tritikálé:

Ez meg a szórva vetett Antonius:

Fotóztam kicsit, ez az egyik Exotic tábla:

Válasz #7887. hozzászólásra
Valóban illene felismerni.... (hogy ez nem az)
A lágybogárnak kilóg a potroha a szárnyfedő alól míg az árpabogárnak nem, valamint a lágybogár szárnyfedője puhább, nem olyan masszív!
Nagyon hasonlít a kettő, és a fénykép se tökéletes, de szerintem ez inkább lágybogár, de felőlem hívhatod árpabogárnak.
Közönséges lágybogár
Vörösnyakú árpabogár
Válasz #7893. hozzászólásra
Ez mekkora tábla? több nyom van benne mint a 10Ha-s táblánkon:D
Válasz #7902. hozzászólásra

Bár csak ne lett volna És le jött rola egy középszerü termés..Én azóta csakis kizárolag kis és törpe növésü Fajtákat használom.. Semmi szükség manapság a szalmára söt csak a baj van vele Nekem még nemvolt benne részem de a kolegák már meséltek olyan élményröl hogy alig térdig érö szalmán jön a 8 -T a kombájn hallad a mag meg szaporodik akkor meg minek kinlódni pláne ha viharos és zivataros aratásunk lesz kicsit sem mindegy a kombájn mivel tölti az idöt.
A TRITI az szivatos nagyon.. Én már le jöttem rola volt nekem is 160 centis szalmás élményem !!
Rustic

Egyelőre nagyon tetszik, aztán majd a mázsán kiderül mennyi az annyi.
Mostanság,a repcét kicsit letérdeltette a vihar.
Válasz #7895. hozzászólásra

Nagyon szép!

Nagyon szép!
DK Exstorm

Repcések!
Hogy állnak a repcék az országban, mikorra saccoljátok az aratást?
3-4 hét?
Tú sok nitró hehe. Jövőre nem kap ennyit hehe.

Válasz #7891. hozzászólásra
Pár éve ez a vezető fajtánk, a mi talajainkon, a mi technológiánkkal még nem sikerült más fajtának felül múlnia sem termésben sem minőségben. Csak a szalmájával nem vagyok kibékülve. Tavaly gazdatárs villogni akart a Rubinjával, aztán csak itt-ott látszott hogy hol ment el a tárcsa.
Válasz #7890. hozzászólásra

Volt már máskor is Antoniusod? Nekem tavaly volt, és én is azt hittem, hogy az lesz a legjobb, ránézésre nagyon jót mutatott. Aztán aratáskor 10 mázsával kevesebbet tudott mint a Genius. Igaz az Antonius malmi volt, a Genius euro-takarmány, de ez nem kompenzálta a terméskülönbséget.
De remélem neked nem lesz ilyen negatív tapasztalatod.
Válasz #7885. hozzászólásra
Egyelőre az Antonius viszi a pálmát, bár hatalmas szalmája van, ami az aratást fogja megnehezíteni, na meg az azt követő talajmunkát, de a kalászok is ezen a legmutatósabbak, majd aratás után kiderül, érdemes-e az alacsonyabb szárú fajták felé nézelődni.
NS Pannonia

NS 40 S
MV Toldi

KWS Farinelli
Eléggé látványos, hogy a KWS mennyivel betegebb a Tolditól, ebben a táblában a magyar simán el lett volna egy gombaölővel is, de azért megkapta a két kezelést. Másik táblában az is betegebb. Ennek ellenére jövőre nem lesz magyar búza, áttérek a külföldi fajtákra én is.
Válasz #7880. hozzászólásra
Ez pedig egy vetésfehérítő.Ezt illene mindenkinek felismerni
Válasz #7885. hozzászólásra
Nekem is van antonius és farinelli is... Az antonius nagyon rozsda fogékony idén, DE a Farinelli visz mindent szerintem gyönyörűűűű...
Válasz #7884. hozzászólásra

És melyiket látod a legjobbnak?
Válasz #7872. hozzászólásra
Ez konkrétan Antonius, de van Exotic illetve Farinelli is.
Válasz #7872. hozzászólásra
Ez konkrétan Antonius, de van Exotic illetve Farinelli is.
Válasz #7881. hozzászólásra

Ahogy a belinkelt linkeden is a képen úgy vannak kettesével itt ott a búzakalászon! Találtam benne néhol poloskát is
Válasz #7880. hozzászólásra

Az nem vetésfehérítő szerintem hanem közönséges lágybogár!
Az hasznos, ne bántsd!
Közönséges lágybogár
Ez meg Pannonicus holnap kapja a 2. gombaölőt és rovarölőzést!

A negyedik képen az fehérítő bogár lenne
Félek a búzától hogy nem fogja hozni amit reméltünk tőle!
Válasz #7876. hozzászólásra

Milyenre akarsz váltani kolléga?
Válasz #7874. hozzászólásra
A flóriánró nem is csináltam képet az a legszarabb hehe.
Csak azt bánom, hogy 10-10 mázsa exotic meg iridium vetőmagot visszamondtam, mer aszittem nem lesz terület, azzal valaki biztos jól járt hehe.
Válasz #7866. hozzászólásra

bármennyire is minőséget tudnak, nem kockáztatok többet
ha ezt az évet kihúzom "élve" akkor MV és GK megy a süllyesztőbe,
A midas meg törpe lett hehe.

Válasz #7873. hozzászólásra

Jó búzád van inaskaaaa!
Az ezüst búzát elnyomja az ecset hehe.

Válasz #7870. hozzászólásra
30 AK-nás Hajdúsági jó magyar föld! Napra volt az elővetemény
A sirtakit vissza lehet vetni, vagy érdemesebb minden évbe újat venni?
Próbálta már valaki?
Otis a tiéd milyen fajta?
Válasz #7870. hozzászólásra
30 AK-nás Hajdúsági jó magyar föld!
A sirtakit vissza lehet vetni, vagy érdemesebb minden évbe újat venni?
Próbálta már valaki?
Otis a tiéd milyen fajta?
Válasz #7863. hozzászólásra

Peti1230 ez a szép állományod milyen talajon van ?
És mi volt itt az elővetemény ?
Magyar fajtákból nekem is elegem volt már. 2012-ben volt GK Békés fémzárolt utoljára 37q/ha-t adott, a többi területen meg 6t malmi/euro volt az átlag. Hiába volt javító a GK, a mennyiségkiesést nem pótolta.
Ráadásul a jelenlegi árak mellett meg nem is szabad már minőségi búzát termelni.

De azért gk után fajta oltalmi dijjat ne felejtsd el befizetni.
Nem tudom mennyire látszik, de gyakorlatilag az összes levélemeletet sikerült megvédenem, sajnos ugyanezt nem mondhatom el a magyar fajtáról. Még szerencse, hogy csak kis területen lett magyar vetve, de jövőre még ennyi sem lesz. Annyira dicsértek tavaly egy fajtát, gondoltam kipróbálom, hát kár volt, sajnos maradnak a külföldiek...

Válasz #7863. hozzászólásra
Még nem akarom elkiabálni, de most azt mondom bár mind ez a fajta lenne, többi GK Békés ...
Ha bejön szerintem végeztem a GK vagy inkább a magyar fajtákkal...