Vadkár sem utolsó szempont mert az itt felénk van bőven... Itt a helyi cég repcézik felénk, nekünk meg a forgó miatt muszáj kukoricát termelni, hát néha gyalázatos sajnos.... Egyszerű a kuki az biztos, csak amikor a vadak csinálnak belőle 3-4 tonnásat, akkor jobb a repce, mert abból ha csak 2 tonnásat is csinálnak akkor is jobban jársz... És azért itt a 2,5-3 tonna meg szokott lenni, namost egy ilyen vagy egy kicsit jobb kuki, aminek fele annyi sincs az ára az már ugye necces. Volt itt nemrég kb 80 hektár napra, 2 T lett az átlag, de abban volt 10 (!) heki vadkár. Repcét is szeretik a szarvasok, főleg télen, de egyik osztájtársaméknak újrahajtott egy teljesen tarrá rágott összetaposott tábla.
Volt méretve búza, annak a sikérje 25 volt, nem is vacilláltunk tovább, ment egyben minden takarmánynak, volt közte egy két szebb, de minimális mennyiségben. Viszont fuzárium most nem volt.
A 180 ha 100 ha vágtak le.
Az eddigi átlag ha jól tudom 3,3-3,5 t/ha körül mozog.
Az a rész viszont a tábla közepén kísérlet volt.
Nem merem leírni az eredményét.
Válasz #6375. hozzászólásra
Igazad van, talán 1-2 apró megjegyzés még és nem magyarázom tovább a bizonyítványom. Jég???? Mi az amit nem üt agyon??? Kaptunk mi 2008-ban olyat hogy a kb 8-9 t-t/ha kukit (annak nézett ki, és ez nálunk már csúcsnak számít) TARRA verte, tehát biztosítást kell kötni. Sok pénz???? Van 1 alap összag sztem olyan 140-150 között hektáronként ami alatt nemigen megy a repce, persze lehet ez 250-300 is de én ennyire nem megyek bele, ha az előbbi összegnek a 170-180 netán 200%-át meghozza árbevételben + területalapú, akkor már nem szabad kiadni a földet bérbe. Akinek meg ez az "élete" tehát más nincs és csak a mg-i árbevétel sokszor az sem tud többet elérni mert olyanok a területei +a sokat átkozott időjárás, és mégis veri a seggét a földhöz örömében. Ha meg intenzíven összejön neki 4-5 tonna repcéből, csak gartulálni lehet és nem irigykedni, mert azért ott már oda kellett tenni magát is, meg a LÓVÉT is és arra is jöhet JÉG
A repce megosztó növény. A legtöbb ember nem boldogul vele, ezért inkább kihagyja a vetesforgobol. Mások, mint én szeretem, es ahova csak tudom ezt vetem, mindig annyit vetek belole, amennyinek hely van a területeken.
Amúgy sok pénz kell hozzá, nagyon komoly szakértelem, es saját permetező. De maximálisan behozza a ráfordításokat, csak akkor veszteséges, ha jeget kap, vagy valamit nagyon elrontasz.
Nagyon magas árbevételt képes adni, es ráadásul az év elején, ami színen fontos. Ahol 10+ tonna kukorica teremne, ott 4+ tonna repce is, ami kb. Azonos árbevétel...
Hogy most elnézem a jövő 2 heti időjárás előrejelzéseket igen csak bajos lesz az a 10+++ tonna kukorica amit itt az előttem szóló emleget, de ne legyen igazam. Ez csak úgy most eszembe jutott az előző hozzászólás kapcsán.... a repce esetében ez azért nem fordul elő, mert a téli csapadékokkal is elvan egy bizonyos szinten. Az intenziv technológiáról csak annyit, hogy amit adssz neki+ időjárás azt aratsz...... Én néhány hsz-al lentebb leírtam amit kapott ki lehet számolni annak az árát, a mostani árakat mindenki ismeri,(jah ma végeztünk és megvan a 2,8t/ha) Elégedett vagyok, még akkor is ha lehetne 4t/ha is (bár azon a kavicsos homokon kétlem, hacsak minden héten esne 15-20 mm eső) Szóval, semmivel sem roszabb mint bármelyik tavaszi vetemény, és nekem még személyes okaim is vannak, nyári aratás, (ilyenkor vagyok szabin), ősszel már nem annyira jó. Vetésforgóba jól beilleszthető, nem kell szántani utána, a szárban maradó kén áldásos hatása nem éppen mellékes, jó a talajszerkezet utána. A meló vele???? semmivel sem több mint a búzával, esetleg a permetezés, bár mennyi idő lefújni mondjuk 10 hekit??? semennyi..... A rovarölő még nem drága egyíenlőre, gombázni meg ugyanúgy kétszer kell.....a regulátort is számítva...
Javítja a földet, még az előveteményével is. Ebből van először pénz, általában jó az ára.
Amúgymeg annyi munkával, műtrágyával, intenzív technológiával 10++t kukorica vagy 4t+ napra megterem.
komolyan érdekelne, őszintén leírná valaki hogy mi a ráció ebben a repcében, mármint a termesztésében
soha nem termeltem repcét, csak látom hogy nálunk is 1-2 emberke csinálja
de nemtudom, van abban pénz
rohadt sok a meló vele+kockázat, mármint ha egy kukihoz vagy naprához nézem és úgy gondolom, hogy nem hoz annyival több pénzt, sőt...
szóval komolyan érdekelne a vélemények evvel kapcsolatban
Az bosszant csak hogy vszeg más hülyesége miatt van az egész, 30-as tengely nem törhet el csak úgy, ha valami szorulna akkor eltörné a kaszát, azt könnyebb lenne neki, különben meg kézzel könnyedén körbehajtom a dobot úgy hogy az asztal is be van kapcsolva. vagy pedig anyaghiba, vagy gyártási hiba, másért miért repedne be a tengely, ahogy az öreg lebökte rádiuszos, tehát még éles sarka sem volt, leginkább a hegesztési bedződésre gondolok
Olyanom sajnos nincs, az egész asztal komplett fleújításon esett át nálam. váz homokfúvása, ujralemezelése, festése, összes csapágy kicserélve. A konzolcsiga tengely nagyon megszívatott, Szét kellett bontani a konzolcsigát. Pirosra melegítettük az agyát és úgy se bírtuk kiütni, esztergályos kifúrta a harmincas tengelyt 28as fúróval és még úgyis a samuval kellett megkínálni hogy kijöjjön az agyból. Nagyon bele volt gyógyulva.
Válasz #6363. hozzászólásra
A kasza hajtó szíjtárcsa tengelye tört el, az excenter mögött közvetlenül. Persze széttépte azonnal az ékszíjat is. A gáz az hogy a régi tengelyem 30-as és azon is pókhálóra volt törve a tárcsa közepe, 2x hegsztés után tavaly úgy döntöttem kap újat és az új az már 35-ös furattal és tengellyel van. A 35-ös (207-es YET) csapágyat nem lehet feltenni a 206 YET helyére, kézből nem akartam csapágyhelyet furkálni, ezért leböktük a tangely két végét 30-ra. Csakhogy a kedves öreg esztergályos elbaxta és 0,3-al alászaladt a méretnek, gyorsan felhegsztette, és utána kiszabályozta csapágyméretre én beraktam és eddig ment. gondolom a hegesztésnél beedződött és utána hajszálba repedt, mert szépen kagylósan van eltörve csak kb 1/3 része friss törés. Ha most új tengelyt veszek azzal ugyanezt el kell játszani (hegyszés nélkül ) Inkább csináltatok 1 új tengelyt de aki csinálja csak hétfőre vállalta, faxom má teli van a repce mag addig remélem nem kap 1 komoly vihart mert akkor kimehetek a szomszédos vasútállomásra a mentrend szerinti vonat elé......
A kaszatolórúd gömbfejem nekem is szétment mindjárt az első nap. Sikerült megóberkodni. De rendeltem egyet tartalékba. Kombeltnél, 3000párszáz +fa. Ha esetéeg pont arra van szükséged és eljössz érte akkor viheted. Csak kicsit messze vagyunk.
Nekem is kolom van, én is kiegyeznék 58mázsával.
1-2 nap és beérik sztem.jövő hétvégéig még várhat..hétfőn állnak neki a repcének kb. kb péntekig lefogy....
Mi ment szét rajta? Tegnap előtt nekem az AC pumpa xart be, 26 ezerért egy új lett rátéve, a DAC-é passzol rá csak a csöveket kellett óberkodni. Után meg leszaakdt a kaszahajtó szíjtárcsa az agyról. Mind a 6 csavart elnyírta. A tárcsa közepe is kiszakadt. COval felheftöltem és mentem tovább. Pont hazaértünk sötétedésre. Árpák levágva, 10-15 ak sóderon 5t átlag jött ki. Nem nézett ki annyinak és sose volt még ekkora termés. Búzáknak még kell 10-12nap biztosan. Ma is leszakadt az ég, fél óra alatt lejött 10mili.
Nk Bold homokon (9 AK) 2,6 t/ha mutat eddig 250kg 10-20-20 as ősszel, 260 kg péti, márc elején 5 l Jello, 100 kg ammón virágzás előtt amire 1 hétig nem volt eső, (utána is csak 5-6 mm) 3 l wuxal boron+ növ véd (rovar+gomba). Hogy a kaszahajtásom széjjelment ma annak nagyon nem örülök, annak meg végképp nem hogy 1 kibaxott qrva aratási ügyeletet nem tart senki itt 30-50 km-es körzetben
Szabolcsban Dk Exquisite repce, nulla alaptrágyával (amire nem vagyok büszke), 4q pétisóval, 2 rovarölővel + toprexel.
Nem rossz átlag, de messze nem az igazi!
A repcét tényleg csak intenzíven érdemes termeszteni, aki ezt nem tudja neki megadni, az inkább ne vessen!
nem kell bemutatni mert mi se egyből ezzel arattunk!!
hanem john deere 970 volt 3 db és évekik ezekkel arattunk! kereess rá googleba és megtod hogy néz ki.. úgyhogy tudom milyen! ezektől jobb a 2258... de ha eladjuk szolunk megígérem lehet még idén lesz! ide már csak claas jön!
Helló ez most,hogy jön ide?Szerintem is a claas jobb kombájn mint a jd.
A szemétdomb jd ből ülj át e kombájnba egy szezonra és könyörögni
fogsz hogy inkább lőjenek fejbe.De ha gondolod ócskavas áron átveszem
úgyse ér többet nekem meg jó lesz donornak ha az enyém össze okádja
magát mert attól függetlenül,hogy nem lehet vele aratni 7600 hektárt
mutat a hektármérő.Vagy ajánld oda valakinek aki még valami régi
csühögővel dolgozik az szívesen dolgozna vele nagy változás lenne
neki,hogy úgy levág pár száz hektárt hogy körbe se kell nézni.És még egyszer én nem fényezem a 2056-ost rengeteg jobb kombájn van tőle.
Csak meg kellene tanulnotok olvasni!
üdv! nekünk van mind 2 fajta kombájn! claas 208 mega és egy 2258 john deere! a 2258 john deere nem túlzok, hogy egy szemétdomb!!!!!!!! egy hulladék!!!!!! kicsit zöldebb vagy harmatosabb buhog döglődik....!!! a mega észre se veszi a zöldet!! még jó hogy fogásba aratnak nem egymás mögött mert ha megálna a mega elött a john deere lehet hátul dobná ki szétszecskázva!!
Válasz #6339. hozzászólásra
Fogalmad sincs a dolgokról csorókám,a 2056-sodhóz viszonyítod a legjobb technikát,ha-ha és persze a tied a szuper,a rotoros meg szar,sajnálod a normális gépre a pénzt vald be
decsi!
A liszt az éppenhogy nem idevaló beszéd mert ezek nem törik a szemet egyáltalán!
LEgalábbis az alattam lévő technikának éppen ez az erőssége hgy igen kíméletes a szemmel. Szalma az törik igen de akine kez szempont az 10-ből 1 kombájnnál lehet így, és az vegyen ládásat abból is a leg egyszerűbbet.
Szórni meg mint kiderült igencsak azon múlik az ember foglalkozik e vele, ég és föld különbséget tud okozni 3 filléres lemezdarab is ezeknél. PErsze itthon kevés ehhez a szakértelem és tapasztalat és kitartás és háttér, de fog még ez alakulni.
Mondjuk szerintem a nyugati orzágok rotorosai melyek most felmenőben vannak azok a hibrid rendszerek inkább.
OTt azért van nem kicsi különbség a hagyományos axiáldobtól, ami tényleg nem nagyszalmás búzára van kitalálva elsősorban.
Az mondjuk érdekes, hogy a JD megszüntette a CTS hibrid szériát és csak az S axiálrotoros maradt.
Én továbbra is aztmondom, hogy mivel ősszel aratunk sokat magunknak így akkor nagy előny a rotoros gépünk, de kalászosban arányaiban kevesebbet tud mert ugyanolyan széles asztallal tudja fogatni az ember és a motorerő szab határt teljesítményben, kukoricánál meg az hogy mekkora a tábla, mert ha kilométer hosszú és van átrakókocsi akkor óránként 8-10hektárt ledarál jó anyagban is persze laposon nem süllyedős sárban értelemszerűen.
Es akkor mivel magyarázod azt, hogy nyugat- es észak európai országokba (pl.: Anglia, Németország) újonnan csak es kizárólag rotoros gépek mennek. Nézd meg a használt hirdetéseket, annyi rotoros lexit hirdetnek, mint összes többit összesen. Csak a nagyon kis farmerok veszik a ladas gépeket. Pedig ott elvetve van kukorica, csak gabona meg repce...
26425 hozzászólás
kalahari búzát vetett valaki? Ha jók a vélemények tudnék
szerezni vetőmagnak valót.
Válasz #6372. hozzászólásra
Volt itt nemrég kb 80 hektár napra, 2 T lett az átlag, de abban volt 10 (!) heki vadkár. Repcét is szeretik a szarvasok, főleg télen, de egyik osztájtársaméknak újrahajtott egy teljesen tarrá rágott összetaposott tábla. 
Vadkár sem utolsó szempont mert az itt felénk van bőven... Itt a helyi cég repcézik felénk, nekünk meg a forgó miatt muszáj kukoricát termelni, hát néha gyalázatos sajnos.... Egyszerű a kuki az biztos, csak amikor a vadak csinálnak belőle 3-4 tonnásat, akkor jobb a repce, mert abból ha csak 2 tonnásat is csinálnak akkor is jobban jársz... És azért itt a 2,5-3 tonna meg szokott lenni, namost egy ilyen vagy egy kicsit jobb kuki, aminek fele annyi sincs az ára az már ugye necces.
Kész a búza is...
Árpa összesített átlag: 50q/ha
Búza össz. átlag: 65q/ha
Volt méretve búza, annak a sikérje 25 volt, nem is vacilláltunk tovább, ment egyben minden takarmánynak, volt közte egy két szebb, de minimális mennyiségben. Viszont fuzárium most nem volt.
A 180 ha 100 ha vágtak le.
Az eddigi átlag ha jól tudom 3,3-3,5 t/ha körül mozog.
Az a rész viszont a tábla közepén kísérlet volt.
Nem merem leírni az eredményét.
Válasz #6378. hozzászólásra
Mit gondolsz?
Válasz #6377. hozzászólásra
Hogy adta?
Szabadegyháza

Merano fajta.
És a vége:
Válasz #6375. hozzászólásra

Igazad van, talán 1-2 apró megjegyzés még és nem magyarázom tovább a bizonyítványom. Jég???? Mi az amit nem üt agyon??? Kaptunk mi 2008-ban olyat hogy a kb 8-9 t-t/ha kukit (annak nézett ki, és ez nálunk már csúcsnak számít) TARRA verte, tehát biztosítást kell kötni. Sok pénz???? Van 1 alap összag sztem olyan 140-150 között hektáronként ami alatt nemigen megy a repce, persze lehet ez 250-300 is de én ennyire nem megyek bele, ha az előbbi összegnek a 170-180 netán 200%-át meghozza árbevételben + területalapú, akkor már nem szabad kiadni a földet bérbe. Akinek meg ez az "élete" tehát más nincs és csak a mg-i árbevétel sokszor az sem tud többet elérni mert olyanok a területei +a sokat átkozott időjárás, és mégis veri a seggét a földhöz örömében. Ha meg intenzíven összejön neki 4-5 tonna repcéből, csak gartulálni lehet és nem irigykedni, mert azért ott már oda kellett tenni magát is, meg a LÓVÉT is és arra is jöhet JÉG
A repce megosztó növény. A legtöbb ember nem boldogul vele, ezért inkább kihagyja a vetesforgobol. Mások, mint én szeretem, es ahova csak tudom ezt vetem, mindig annyit vetek belole, amennyinek hely van a területeken.
Amúgy sok pénz kell hozzá, nagyon komoly szakértelem, es saját permetező. De maximálisan behozza a ráfordításokat, csak akkor veszteséges, ha jeget kap, vagy valamit nagyon elrontasz.
Nagyon magas árbevételt képes adni, es ráadásul az év elején, ami színen fontos. Ahol 10+ tonna kukorica teremne, ott 4+ tonna repce is, ami kb. Azonos árbevétel...
Hogy most elnézem a jövő 2 heti időjárás előrejelzéseket igen csak bajos lesz az a 10+++ tonna kukorica amit itt az előttem szóló emleget, de ne legyen igazam. Ez csak úgy most eszembe jutott az előző hozzászólás kapcsán.... a repce esetében ez azért nem fordul elő, mert a téli csapadékokkal is elvan egy bizonyos szinten. Az intenziv technológiáról csak annyit, hogy amit adssz neki+ időjárás azt aratsz...... Én néhány hsz-al lentebb leírtam amit kapott ki lehet számolni annak az árát, a mostani árakat mindenki ismeri,(jah ma végeztünk és megvan a 2,8t/ha) Elégedett vagyok, még akkor is ha lehetne 4t/ha is (bár azon a kavicsos homokon kétlem, hacsak minden héten esne 15-20 mm eső) Szóval, semmivel sem roszabb mint bármelyik tavaszi vetemény, és nekem még személyes okaim is vannak, nyári aratás, (ilyenkor vagyok szabin), ősszel már nem annyira jó. Vetésforgóba jól beilleszthető, nem kell szántani utána, a szárban maradó kén áldásos hatása nem éppen mellékes, jó a talajszerkezet utána. A meló vele???? semmivel sem több mint a búzával, esetleg a permetezés, bár mennyi idő lefújni mondjuk 10 hekit??? semennyi..... A rovarölő még nem drága egyíenlőre, gombázni meg ugyanúgy kétszer kell.....a regulátort is számítva...
Javítja a földet, még az előveteményével is. Ebből van először pénz, általában jó az ára.
Amúgymeg annyi munkával, műtrágyával, intenzív technológiával 10++t kukorica vagy 4t+ napra megterem.
komolyan érdekelne, őszintén leírná valaki hogy mi a ráció ebben a repcében, mármint a termesztésében
soha nem termeltem repcét, csak látom hogy nálunk is 1-2 emberke csinálja
de nemtudom, van abban pénz
rohadt sok a meló vele+kockázat, mármint ha egy kukihoz vagy naprához nézem és úgy gondolom, hogy nem hoz annyival több pénzt, sőt...
szóval komolyan érdekelne a vélemények evvel kapcsolatban
Válasz #6370. hozzászólásra

Van kalász rendesen!
Válasz #6367. hozzászólásra

Az bosszant csak hogy vszeg más hülyesége miatt van az egész, 30-as tengely nem törhet el csak úgy, ha valami szorulna akkor eltörné a kaszát, azt könnyebb lenne neki, különben meg kézzel könnyedén körbehajtom a dobot úgy hogy az asztal is be van kapcsolva. vagy pedig anyaghiba, vagy gyártási hiba, másért miért repedne be a tengely, ahogy az öreg lebökte rádiuszos, tehát még éles sarka sem volt, leginkább a hegesztési bedződésre gondolok
Válasz #6364. hozzászólásra
Ez is határ eset.
Válasz #6366. hozzászólásra

Olyanom sajnos nincs, az egész asztal komplett fleújításon esett át nálam. váz homokfúvása, ujralemezelése, festése, összes csapágy kicserélve. A konzolcsiga tengely nagyon megszívatott, Szét kellett bontani a konzolcsigát. Pirosra melegítettük az agyát és úgy se bírtuk kiütni, esztergályos kifúrta a harmincas tengelyt 28as fúróval és még úgyis a samuval kellett megkínálni hogy kijöjjön az agyból. Nagyon bele volt gyógyulva.
Válasz #6363. hozzászólásra
) Inkább csináltatok 1 új tengelyt de aki csinálja csak hétfőre vállalta, faxom má teli van a repce mag addig remélem nem kap 1 komoly vihart mert akkor kimehetek a szomszédos vasútállomásra a mentrend szerinti vonat elé......
A kasza hajtó szíjtárcsa tengelye tört el, az excenter mögött közvetlenül. Persze széttépte azonnal az ékszíjat is. A gáz az hogy a régi tengelyem 30-as és azon is pókhálóra volt törve a tárcsa közepe, 2x hegsztés után tavaly úgy döntöttem kap újat és az új az már 35-ös furattal és tengellyel van. A 35-ös (207-es YET) csapágyat nem lehet feltenni a 206 YET helyére, kézből nem akartam csapágyhelyet furkálni, ezért leböktük a tangely két végét 30-ra. Csakhogy a kedves öreg esztergályos elbaxta és 0,3-al alászaladt a méretnek, gyorsan felhegsztette, és utána kiszabályozta csapágyméretre én beraktam és eddig ment. gondolom a hegesztésnél beedződött és utána hajszálba repedt, mert szépen kagylósan van eltörve csak kb 1/3 része friss törés. Ha most új tengelyt veszek azzal ugyanezt el kell játszani (hegyszés nélkül
Válasz #6362. hozzászólásra
Csak kicsit messze vagyunk. 
A kaszatolórúd gömbfejem nekem is szétment mindjárt az első nap. Sikerült megóberkodni. De rendeltem egyet tartalékba. Kombeltnél, 3000párszáz +fa. Ha esetéeg pont arra van szükséged és eljössz érte akkor viheted.
Válasz #6361. hozzászólásra
Nekem is kolom van, én is kiegyeznék 58mázsával.
1-2 nap és beérik sztem.jövő hétvégéig még várhat..hétfőn állnak neki a repcének kb. kb péntekig lefogy....
Válasz #6362. hozzászólásra
A tárcsa közepe is kiszakadt. COval felheftöltem és mentem tovább. Pont hazaértünk sötétedésre. Árpák levágva, 10-15 ak sóderon 5t átlag jött ki. Nem nézett ki annyinak és sose volt még ekkora termés.
Búzáknak még kell 10-12nap biztosan. Ma is leszakadt az ég, fél óra alatt lejött 10mili.
Mi ment szét rajta? Tegnap előtt nekem az AC pumpa xart be, 26 ezerért egy új lett rátéve, a DAC-é passzol rá csak a csöveket kellett óberkodni. Után meg leszaakdt a kaszahajtó szíjtárcsa az agyról. Mind a 6 csavart elnyírta.
Nk Bold homokon (9 AK) 2,6 t/ha mutat eddig 250kg 10-20-20 as ősszel, 260 kg péti, márc elején 5 l Jello, 100 kg ammón virágzás előtt amire 1 hétig nem volt eső, (utána is csak 5-6 mm) 3 l wuxal boron+ növ véd (rovar+gomba). Hogy a kaszahajtásom széjjelment ma annak nagyon nem örülök
, annak meg végképp nem hogy 1 kibaxott qrva aratási ügyeletet nem tart senki itt 30-50 km-es körzetben

MV kolo 58q

Válasz #6353. hozzászólásra
tudok valakinél 2L-t írj tel.számot emailben
Válasz #6357. hozzászólásra
Ja, bocs, az átlag lemaradt: 3 t /ha.
Szabolcsban Dk Exquisite repce, nulla alaptrágyával (amire nem vagyok büszke), 4q pétisóval, 2 rovarölővel + toprexel.
Nem rossz átlag, de messze nem az igazi!
A repcét tényleg csak intenzíven érdemes termeszteni, aki ezt nem tudja neki megadni, az inkább ne vessen!
Repce Baranya júl 3. 31q/ha 6% nedvesség
Válasz #6353. hozzászólásra
Van! Csongrád megye.
Nekem ilyen a búzám, én azt mondom, hogy még egy erős két hét kell neki!

(Rustic), 10 AK földön
Cycocel, Stabilán nem maradt ki valakinek 1liter?
péntek körül bekóstoljuk a repcét
Válasz #6347. hozzászólásra
nem kell bemutatni mert mi se egyből ezzel arattunk!!
hanem john deere 970 volt 3 db és évekik ezekkel arattunk! kereess rá googleba és megtod hogy néz ki.. úgyhogy tudom milyen! ezektől jobb a 2258... de ha eladjuk szolunk megígérem lehet még idén lesz! ide már csak claas jön!
Válasz #6346. hozzászólásra
A mega persze hogy jobban eszi a zöldet hiszen van benne egy gyorsító dob. Amúgy a 2056 JD egy jó gép.
A harmatos zöld anyagot mifelénk silózóval szokták vágni.
Helló ez most,hogy jön ide?Szerintem is a claas jobb kombájn mint a jd.
A szemétdomb jd ből ülj át e kombájnba egy szezonra és könyörögni
fogsz hogy inkább lőjenek fejbe.De ha gondolod ócskavas áron átveszem
úgyse ér többet nekem meg jó lesz donornak ha az enyém össze okádja
magát mert attól függetlenül,hogy nem lehet vele aratni 7600 hektárt
mutat a hektármérő.Vagy ajánld oda valakinek aki még valami régi
csühögővel dolgozik az szívesen dolgozna vele nagy változás lenne
neki,hogy úgy levág pár száz hektárt hogy körbe se kell nézni.És még egyszer én nem fényezem a 2056-ost rengeteg jobb kombájn van tőle.
Csak meg kellene tanulnotok olvasni!
Válasz #6344. hozzászólásra

üdv! nekünk van mind 2 fajta kombájn! claas 208 mega és egy 2258 john deere! a 2258 john deere nem túlzok, hogy egy szemétdomb!!!!!!!! egy hulladék!!!!!! kicsit zöldebb vagy harmatosabb buhog döglődik....!!! a mega észre se veszi a zöldet!! még jó hogy fogásba aratnak nem egymás mögött mert ha megálna a mega elött a john deere lehet hátul dobná ki szétszecskázva!!
jul.1.-én vágtuk a repcét 26 q lett hektáronként, 7,2 vizzel Baranyában
Válasz #6340. hozzászólásra
Nem az enyém egy lassan 20 éves jól bevált technika.600 hektárt
minden évben levágok vele.
Repce aratások hogy állnak bele kezdtetek már?
Válasz #6314. hozzászólásra
jó átlag az
Válasz #6338. hozzászólásra
Igazad lehet,hogy még idő kell neki hogy beálljon a rotoros technika
de mikor megjött az új claas tényleg ledarált mindent kivéve a repcét.
Válasz #6339. hozzászólásra

Fogalmad sincs a dolgokról csorókám,a 2056-sodhóz viszonyítod a legjobb technikát,ha-ha és persze a tied a szuper,a rotoros meg szar,sajnálod a normális gépre a pénzt vald be
Válasz #6335. hozzászólásra
Látom neked nem sok közöd van a témához!De a mások cseszegetésébe
király vagy,csak ezzel a hozzá állással magadat járatod le.
Válasz #6333. hozzászólásra
decsi!
A liszt az éppenhogy nem idevaló beszéd mert ezek nem törik a szemet egyáltalán!
LEgalábbis az alattam lévő technikának éppen ez az erőssége hgy igen kíméletes a szemmel. Szalma az törik igen de akine kez szempont az 10-ből 1 kombájnnál lehet így, és az vegyen ládásat abból is a leg egyszerűbbet.
Szórni meg mint kiderült igencsak azon múlik az ember foglalkozik e vele, ég és föld különbséget tud okozni 3 filléres lemezdarab is ezeknél. PErsze itthon kevés ehhez a szakértelem és tapasztalat és kitartás és háttér, de fog még ez alakulni.
Válasz #6334. hozzászólásra
Nem tudom! De én nem vitázni szeretnék én az itteni tény mondom.
Meg amit saját szememmel látok.
Mondjuk szerintem a nyugati orzágok rotorosai melyek most felmenőben vannak azok a hibrid rendszerek inkább.
OTt azért van nem kicsi különbség a hagyományos axiáldobtól, ami tényleg nem nagyszalmás búzára van kitalálva elsősorban.
Az mondjuk érdekes, hogy a JD megszüntette a CTS hibrid szériát és csak az S axiálrotoros maradt.
Én továbbra is aztmondom, hogy mivel ősszel aratunk sokat magunknak így akkor nagy előny a rotoros gépünk, de kalászosban arányaiban kevesebbet tud mert ugyanolyan széles asztallal tudja fogatni az ember és a motorerő szab határt teljesítményben, kukoricánál meg az hogy mekkora a tábla, mert ha kilométer hosszú és van átrakókocsi akkor óránként 8-10hektárt ledarál jó anyagban is persze laposon nem süllyedős sárban értelemszerűen.

Hagyd rá, ő a múlt,te meg a jövő
Válasz #6332. hozzászólásra
Es akkor mivel magyarázod azt, hogy nyugat- es észak európai országokba (pl.: Anglia, Németország) újonnan csak es kizárólag rotoros gépek mennek. Nézd meg a használt hirdetéseket, annyi rotoros lexit hirdetnek, mint összes többit összesen. Csak a nagyon kis farmerok veszik a ladas gépeket. Pedig ott elvetve van kukorica, csak gabona meg repce...