Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408 FtUSD374.53 FtCHF432.71 FtGBP485.91 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz gazda001 #21296. hozzászólására Február 18.-án kapott 2,25q/ha kénest, utána kapott 5 milli esőt, majd márc.13-án kapott 2,25q/ha pétit, amire a héten jött meg a kb. 20 milli. Hengerezést Győr ez oldalán valóban nem csináltunk,mert ez időben el lett vetve, megfelelően bokrosodott, valamint felfagyást és cserepesedést sem tapasztaltunk.
Lombon még nem kapott semmit, jövő héten megy amalgerol, keserűsó stb.
Én arra is gondoltam, hogy a "nem bemosódott péti" kínozta meg...
Válasz III.Gyula #21316. hozzászólásáraNo de 2 hete ment rá...
Mondjuk sokmindent nem tudok már rá fújni.
Az új kelésekkel mi lesz?
1x fújom korán ,akkor is rábaszok...
4-5 napja egyik táblában annyi vetêsfehirítő imagò volt hogy szarrá ràgjàt a búzát csodálkoztam is hogy ilyen időbe tevékenykednek a mocskos
Megkapják a csokit
Lényeg a lényeg ilyen időben is vannak
Válasz Bobo77 #21302. hozzászólásáraaz igen , gratula, milyen fajta búza, mennyi kg-val vetetted, fagyás semmi? békésben elég sok a sárga levél is vegyesen...
Válasz mgte #21298. hozzászólásáraEnnek az égvilágon csak az a baja, hogy megállt a fejlődésben tápanyaghiány és vízhiány miatt. Esőt nem tudunk csinálni, de egy jó lombtrágyával 2-3 hét aszály egészen jól áthidalható. Itt már maradandó terméskiesés lesz. Naponta romlik a helyzet. Mondjuk ha a mostani esőből sem kapott akkor majdnem mindegy neki. Hogy maradhatott ki, szinte országos eső volt ?
Válasz Sz_Pisti #21293. hozzászólásáratavaly a tavaszi árpát meglepte a fehérítő, viharos szélben sem várhattam, mert 2 nap alatt lezabálja a rohadék, megdöbbentően jó munkát tudtam csinálni Hardi 5-ös légbeszívásossal
Válasz szalayb0511 #21295. hozzászólásáraAz égvilágon semmi baja!
Így reagált a kedvezőtlen környezeti hatásokra,beszáradt, pusztul az idős levelek hegye.
Ha tudnál esőt meg meleget varázsolni nem ismerné rá.
Válasz Sz_Pisti #21293. hozzászólásáraViharos tomboló szélben itt is fújják minden nap, minden kultúrát, csak 90%-a nem oda jut ahová kell.
Sajnos én is ezt fogom tenni ha nem leszz szélcsend, vagy éjszaka fogom amit ahol lehet
Válasz F-A-R-M-E-R \ #21292. hozzászólásáraEz csak kifogás...
Mikor azon szoktam aggódni, hogy már fúj a szél, lehet, hogy nem kéne műtrágyát szórni, olyankor is látok permetezőket dolgozni
Repcével ki mit csinál?
Kezd virágozni, kellene neki a Bór lombtrágya, de hidegben nem sok a fénybogár...
Várni várni?
Tavaly ilyenkor a gabonák már rég le lettek szórva Stabilan,réz,,cink stb-vel idén még az sem...
Tavalyi évhez képest van elcsúszás..de majd a májusi hő gondolom behozza.
Válasz Gandhy #21283. hozzászólásáraRemélem kiheveri és tényleg nem betegség!ja,hát nálunk is egész héten fagyok voltak hajnalonként átlagban -4,-5 ,de az utolsó odatette magát.
Nemrég beszéltem egy kollégával,pénteken látta a buzámat ès mondta,h akkor még semmi sem látszott rajta.eggyik oldalon bokros-fás,az melett 2-3 méterre semmi gond sincs ezért mink fagyra tippelünk.csütörtök vagy péntek reggelre -7,-8 fok volt nálunk.másnál is látszanak ezek a tünetek,és közvetlen melletem is.
24980 hozzászólás
Válasz Mtz1wi #21329. hozzászólásáraElvileg igen, de csinálj keverési próbát, nehogy "össze vesszen"!
Udv. Olyan kerdesem volna, hogy a gyomirto, gombaolo( tebuconazol), es a lombtragya kijuttathato egymenetben buzara?
Válasz gazda001 #21327. hozzászólásáraAz mehet kelés előtt is?
Mert 29.én vetettem. Jó része a föld felett maradt. Sárban fejeztem be...
Válasz Nyomasek Bobo #21326. hozzászólásáranovember 5 körül fújtuk az ősz kalászosokat
Válasz gazda001 #21324. hozzászólásáraNekem az már mindegy.
Mondjuk az őszön szerintem nem lett volna alkalom erre...október 29 után....
Válasz szalayb0511 #21319. hozzászólásáravan ott piskóta.... amalgerol, hmm.
Válasz Nyomasek Bobo #21318. hozzászólásáraősszel kell.........
Válasz III.Gyula #21322. hozzászólásáraGalajos buzát nemigen veszik...
Válasz Nyomasek Bobo #21318. hozzászólásáraDe ha sárga szenved,akkor csak hat.
Az újjakat elnyomja a búza?
Válasz mgte #21298. hozzászólásáraköszi, remélem a héten esett 20 milli és a jövő heti esetleges jó idő "helyrebillenti"
Válasz Gandhy #21297. hozzászólásárakapott 2,25q/ha pétit, csak már kb. 1 hónapja...
remélem, hogy a most esett 20 milli még segíti a hasznosulást...
Válasz gazda001 #21296. hozzászólására Február 18.-án kapott 2,25q/ha kénest, utána kapott 5 milli esőt, majd márc.13-án kapott 2,25q/ha pétit, amire a héten jött meg a kb. 20 milli. Hengerezést Győr ez oldalán valóban nem csináltunk,mert ez időben el lett vetve, megfelelően bokrosodott, valamint felfagyást és cserepesedést sem tapasztaltunk.
Lombon még nem kapott semmit, jövő héten megy amalgerol, keserűsó stb.
Én arra is gondoltam, hogy a "nem bemosódott péti" kínozta meg...
Válasz III.Gyula #21316. hozzászólásáraNo de 2 hete ment rá...
Mondjuk sokmindent nem tudok már rá fújni.
Az új kelésekkel mi lesz?
1x fújom korán ,akkor is rábaszok...
Tegnap én is odatettem neki a kombót!
Válasz Nyomasek Bobo #21315. hozzászólásáraSárgul!
Válasz Nyomasek Bobo #21314. hozzászólására2.án ment rá Corte. Kimegy ez vajon?
4-5 napja egyik táblában annyi vetêsfehirítő imagò volt hogy szarrá ràgjàt a búzát csodálkoztam is hogy ilyen időbe tevékenykednek a mocskos
Megkapják a csokit
Lényeg a lényeg ilyen időben is vannak
Válasz Bobo77 #21304. hozzászólásáraEgyszerűen csak ők is alkalmazkodnak.
Válasz TYLLA46 #21309. hozzászólására
Válasz uff #21305. hozzászólásáraCellule, 200kg, Késői vetések így nem nagyon látszik rajtuk a fagyás
Válasz Bobo77 #21302. hozzászólásáraEbből már lesz valami!:)Le a kalappal!
Válasz Bobo77 #21307. hozzászólásáraitt már mindenki a jelenben él, csak én merengek a múlton
Válasz Gandhy #21306. hozzászólásáraNem láttam a fától az erdőt!
Válasz Bobo77 #21301. hozzászólásáraszelektíven olvasol, úgy kezdődött a posztom, hogy "tavaly"
Válasz Bobo77 #21302. hozzászólásáraaz igen , gratula, milyen fajta búza, mennyi kg-val vetetted, fagyás semmi? békésben elég sok a sárga levél is vegyesen...
Válasz Wilde #21303. hozzászólásáraAkkor azok biztos fagyállóval üzemelnek a dögök
Válasz Bobo77 #21301. hozzászólásárapontosan.ma láttam a búzámban.
Búza
Árpa
Válasz Gandhy #21299. hozzászólásáraFehérítő ilyen időben?
Válasz mgte #21298. hozzászólásáraEnnek az égvilágon csak az a baja, hogy megállt a fejlődésben tápanyaghiány és vízhiány miatt. Esőt nem tudunk csinálni, de egy jó lombtrágyával 2-3 hét aszály egészen jól áthidalható. Itt már maradandó terméskiesés lesz. Naponta romlik a helyzet. Mondjuk ha a mostani esőből sem kapott akkor majdnem mindegy neki. Hogy maradhatott ki, szinte országos eső volt ?
Válasz Sz_Pisti #21293. hozzászólásáratavaly a tavaszi árpát meglepte a fehérítő, viharos szélben sem várhattam, mert 2 nap alatt lezabálja a rohadék, megdöbbentően jó munkát tudtam csinálni Hardi 5-ös légbeszívásossal
Válasz szalayb0511 #21295. hozzászólásáraAz égvilágon semmi baja!
Így reagált a kedvezőtlen környezeti hatásokra,beszáradt, pusztul az idős levelek hegye.
Ha tudnál esőt meg meleget varázsolni nem ismerné rá.
Válasz szalayb0511 #21295. hozzászólásáraha az esők előtt kapott pétisót, akkor ez még helyrebillen
Válasz szalayb0511 #21295. hozzászólásáraTápanyaghiány, vízhiány, a gyökér a "levegőben"
Egy februári műtrágyázás+ hengerezés + valami lombra nem ártott volna neki
Sziasztok!
Szerintetek ennek mi baja lehet?
Válasz Sz_Pisti #21293. hozzászólásáraViharos tomboló szélben itt is fújják minden nap, minden kultúrát, csak 90%-a nem oda jut ahová kell.
Sajnos én is ezt fogom tenni ha nem leszz szélcsend, vagy éjszaka fogom amit ahol lehet
Válasz F-A-R-M-E-R \ #21292. hozzászólásáraEz csak kifogás...
Mikor azon szoktam aggódni, hogy már fúj a szél, lehet, hogy nem kéne műtrágyát szórni, olyankor is látok permetezőket dolgozni
Válasz Sz_Pisti #21291. hozzászólásáraKb. mert minden nap viharos szél fúj, még én sem tudtam szórni semmit
Válasz Devyd #21290. hozzászólásáraA lombtrágyákat tedd ki, mire vársz vele
Repcével ki mit csinál?
Kezd virágozni, kellene neki a Bór lombtrágya, de hidegben nem sok a fénybogár...
Várni várni?
Tavaly ilyenkor a gabonák már rég le lettek szórva Stabilan,réz,,cink stb-vel idén még az sem...
Tavalyi évhez képest van elcsúszás..de majd a májusi hő gondolom behozza.
Válasz Soros #21288 hozzászólásá
Reméljük...
Tegnap a MATIF- on 8 eurót erősödött augusztusra
Válasz olasz_kapo #21286. hozzászólásáraLesz még feljebb??
Válasz Buvargabi #21285. hozzászólásáraÚgy legyen!
165repce mai ajanlat fix nem köttötem ,szotyihasonló.
Válasz Buvargabi #21284. hozzászólásáraMegvan a baj!volt kint egy szakértő és mondta,hogy egyértelműen fagykár!2 hét és kiheveri!
Válasz Gandhy #21283. hozzászólásáraRemélem kiheveri és tényleg nem betegség!ja,hát nálunk is egész héten fagyok voltak hajnalonként átlagban -4,-5 ,de az utolsó odatette magát.
Válasz Buvargabi #21282. hozzászólásáranálam is párnapja ilyen, előtte hajnalok -7 körül 2x, másfél hónapig nem esett csapadék, elvileg gomba nem lehetne
Nemrég beszéltem egy kollégával,pénteken látta a buzámat ès mondta,h akkor még semmi sem látszott rajta.eggyik oldalon bokros-fás,az melett 2-3 méterre semmi gond sincs ezért mink fagyra tippelünk.csütörtök vagy péntek reggelre -7,-8 fok volt nálunk.másnál is látszanak ezek a tünetek,és közvetlen melletem is.
Válasz agrogal #21280. hozzászólásáraAmúgy meg Syngentás mag volt és még van egy bontatlan ha nem tetszik a hozzászólás valakinek