Válasz mtz1221 #3130. hozzászólásáraNem kétségbevonom, csupán a mi adottságainkkal tűnik lehetetlennek, igaz mi szalmát csak ritkán és keveset szoktunk, meg mint írtam is, 99%-ban pótra bálázunk.
Válasz UE-28 #3127. hozzászólásáraMég annyi idő se volt,akarod számolj nekem nincs kedvem.6.5 méteres asztal 1500 méteres földön kb 250 bál hektárján kb 3km/sebességgel.Apám abban az évben vett/kapott a munkahelyén 180 hektárt.Egy hónapig rájártam.Jött ez eső és aznap azért nyomtam annyira.Szerettem nagyon csinálni,de az biztos hogy én a saját gyerekemet lecsapnám ilyen tempóért.Ja ez egy fülke nélküli 70 lovas traktorral volt,java részt álltam rajta egész nap.A meleg meg egy dolog,én fázós vagyok nagyon a meleget azt imádom.Ha tengeren vagyunk ott is asszony gyerekek 12-15 között hűvösben vannak,én mászkálok a városban,vagy a strandon süttetem magam 45-fokban.
Ha azt vesszük, hogy kánikulai nyáron reggel 6-tól tolod este 23 ig, ami nagyon durván ritka akkor 17 órát tolod FOLYAMATOSAN, akkor óránként 223 db kell csinálni, de ilyen laborkörülmények között is ritka.
Válasz Kertész Zoltán #3122. hozzászólásáraLe se merem írni.3800 bál volt a maximumom.2003-ban vadi új préssel,1.5 km-es földben 23 éves lendülettel.30 pfening-ért csináltam bálját,10 kellet a madzag + naftára,20 megmaradt. 6800 márka volt a prés 2002 őszén,2003-ban 70000 bállat fel ütem.Mai ésszel pedig nem régen volt,alig bírom felfogni hogy mennyivel jobb világ volt,meg menyivel többet bírtam.Akkor ha szabad volt a hétvégém,és ha nőzni vagy-és- mulatni akartam akkor gond nélkül eltudtam 200-300 márkát verni egy hétvégén.
Válasz jozef19 #3123. hozzászólásáraÉn 110ft/db-ért közvetlenül pótkocsira is báláznám ha lenne kinek. 4 pótkocsim van felmagasítózva amit forgóba utána tudok akasztani a bálázó után, adom azt is ebben az árban.
Nincs rá igény (meg semmire sincs felénk).
Borsod északi része a szlovák határ alatt.
Válasz Güzü #3120. hozzászólásáraMenyi munkád lenne rá ?? Milyenek az emberek,szeretnek fizetni ?? Nekem a legszebb időszakom volt,amikor egy kiskockabálázóval betegre tudtam magam keresni.
Válasz UE-28 #3117. hozzászólásáraNálunk is ez van. Akinek gépe van az egekben hordja az orrát. Tavaly azt mondták kiskertbe nem jönnek be.(1.2 ha)
Lustaság fájna az ilyennek .....
Válasz UE-28 #3115. hozzászólásáraTisztába vagyok vele hogy járhatok így is.Környékünkün könyörögni kell minden munkáért akinek van gépe.A volt TSz meg patika áron dolgozik még nekem is pedig 20éve már nekik tolom a szekeret.Idén vettünk traktort ekét.Elegem lett a könyörgésből.Ha oda is értek bálázni a levél 1/3a a földön volt.50 bála alatt el se akarnak jönniKörnyékünkön lenne egy fergusson is.Azt ismeri valaki?
Az enyém sem hibázik, igaz van erre is egy jó kötési mód, amit feltöltöttem a youtube-ra is, hogy miként lehet úgy összekötni két zsineget, hogy a lehető leglaposabb legyen a "csomó", hiszen ez sem mindegy. Én ilyenkor nagyon óvatosan, még bent a telepen gyújtóval kicsit megolvasztom a csomót, hogy ne tudjon kirojtozódni, és ahogy észrevettem így szinte 100%, hogy nem veszed észre, ha egyik gurigáról a másikra vált.
Különben az AP42 is 1 millió körül van, de jellemzően inkább csak külföldi oldalakon találni.
Sajnos a két-háromszáz ezer forintos kategóriában könnyen beleszaladhatsz valami gigacumis gépbe
Válasz UE-28 #3112. hozzászólásáraÜdv.Ap 12-es milyen?Mit érdemes vásárláskor nézni ami fontos?Jd bálázóval dolgoztam már...Új volt.Még madzagváltáskor se hibázott.Azok a fajták 1.2m kezdődnek.Kösz a segítséget
Én mindenképpen csak is Welgert ajánlok, főleg, ha ez lesz az első bálázód.
Én is hasonlóképpen tettem, már lassan 40 ha bálázók évi 2 alkalommal, problémamentesen.
Végig szöghajtás van ( az enyém AP42), így a vezérlésed sem tud könnyen elmenni.
4 év alatt a legnagyobb problémám az volt hogy elszakadt a nyírócsavar, meg a zsinegvezető porcelán betétet 2 másodperces szerszám nélküli munkával el kellett forgatnom, mert már nútot vágott a zsineg és szakadt.
Bár újabb Welger AP-t (20- 25 éves) a jófogáson sem fogsz látni, csak ha minden nap figyeled, mert ha valaki el is adja akkor azonnal megveszik.
Én is így jutottam hozzá, az örökös azonnal eladta amint lehetett...
Válasz Szőllősi Laci #3107. hozzászólásáraAkkor a nagy teljesítményűeket nézd.K430-as is szokott lenni ennyi körül. Megéri a pénzt a nagyobb gép. Ég és föld vele dolgozni. A kicsivel sokat kuplungolni tolatgatni, nem fér be a rend a száján.
A csigás szerintem jobban töri a lucernát. Meg feltekeri a sodort rendet.
Válasz Celtises #3106. hozzászólásáraHelló.5-6száz között.Lucerna tulnyomórészt bérmunka lenne...Tipusba melyik a legmegbízhatóbb?A csigás etető jobban eszi vagy a bedobós?
Válasz Güzü #3097. hozzászólásáraÜdv ! Én "Köla Rivale 2" nevűt hajtattam vele soha nem a trakit folytotta le ha nagyon megtorkollott,hanem a nyíróéket szakította.Ez egy 8cm hosszú 8.8 szakító szilárdságú M8-as hatlapfejü csavar.
Nem volt az rossz kérdés.nem az első bálázóm lesz.volt egy kola rivale 2es 3 évig.azzal meg lehetett csinálni 4-5 ha-t naponta.a welger komolyabb mint az volt.
A lucerna nem olyan egyszerű.
11 ha-nál lehet lesz még sírás is nem csak rizsa és akkor milyen jó lenne egy kis tanács.
Kiskocka bálázó meg nagyon komoly dolog főleg elsőre.
Válasz levente1 #3089. hozzászólásáraHülye kérdés volt! Nem mindegy pl., hogy hol laksz, egy dombosabb helyen tovább van harmat mint az alföldön, az időjárást sem tudja senki, mert van olyan nap amikor semmi harmat nincs és van amikor egész sokáig, vagy esetleg borús az idő és akkor egész nap tudsz dolgozni.
Ha éjszaka kimész mikor már bevonul, akkor meg előtted az éjszaka és a délelőtt is jó esetben.
Szóval nem csak a bálázótól függ, hanem nagyban az időjárástól! Tessék rizsa!
még nem tudom pontosan,mert tavasszal szeretnék venni egyet. a 61 eset akkor jobban kitudnám használni.lesz 11 ha lucerna,csak azert kérdeztem,hogy meg lehetne csinálni 1 nap alatt vagy nem.
Válasz levente1 #3084. hozzászólásáraMost akkor a 45 vagy a 61 mert órási a különbség. Legalább akkora mint egy POLO megy egy PASAT között. A Welger 61-essel ötven perc alatt 280 db bálát csináltam 106 Dominator után rozs szalmából 45le traktorral. Ugyanitt a Welger 45 nem tudta bezabálni a vastag széles rendet.
3832 hozzászólás
Válasz mtz1221 #3130. hozzászólásáraNem kétségbevonom, csupán a mi adottságainkkal tűnik lehetetlennek, igaz mi szalmát csak ritkán és keveset szoktunk, meg mint írtam is, 99%-ban pótra bálázunk.

Válasz Celtises #3129. hozzászólásáraA traktor sebessége jó legyen a rendhez,meg hosszú föld akkor a jóó.
Válasz UE-28 #3127. hozzászólásáraMég annyi idő se volt,akarod számolj nekem nincs kedvem.6.5 méteres asztal 1500 méteres földön kb 250 bál hektárján kb 3km/sebességgel.Apám abban az évben vett/kapott a munkahelyén 180 hektárt.Egy hónapig rájártam.Jött ez eső és aznap azért nyomtam annyira.Szerettem nagyon csinálni,de az biztos hogy én a saját gyerekemet lecsapnám ilyen tempóért.
Ja ez egy fülke nélküli 70 lovas traktorral volt,java részt álltam rajta egész nap.A meleg meg egy dolog,én fázós vagyok nagyon a meleget azt imádom.Ha tengeren vagyunk ott is asszony gyerekek 12-15 között hűvösben vannak,én mászkálok a városban,vagy a strandon süttetem magam 45-fokban.
Válasz UE-28 #3127. hozzászólásáraSzalmából simán megvan. 250-300/óra. 80-90q-ás búza után. Gyengébbe meg jobban lehet menni ott is közel annyi.
Válasz UE-28 #3127. hozzászólásáraSzia
Ha minden rendben akkor 250-300 db is lehet óránként persze szalmából
Válasz mtz1221 #3125. hozzászólására
De azt hogy?
Ha azt vesszük, hogy kánikulai nyáron reggel 6-tól tolod este 23 ig, ami nagyon durván ritka akkor 17 órát tolod FOLYAMATOSAN, akkor óránként 223 db kell csinálni, de ilyen laborkörülmények között is ritka.
Le a kalappal...
Válasz mtz1221 #3125. hozzászólásáraAkkor ott nagyon jó földek és lehetőségek voltak.
Én 2000 db de 2-3 db földön jó messze egymástól
Válasz Kertész Zoltán #3122. hozzászólásáraLe se merem írni.3800 bál volt a maximumom.2003-ban vadi új préssel,1.5 km-es földben 23 éves lendülettel.30 pfening-ért csináltam bálját,10 kellet a madzag + naftára,20 megmaradt. 6800 márka volt a prés 2002 őszén,2003-ban 70000 bállat fel ütem.Mai ésszel pedig nem régen volt,alig bírom felfogni hogy mennyivel jobb világ volt,meg menyivel többet bírtam.Akkor ha szabad volt a hétvégém,és ha nőzni vagy-és- mulatni akartam akkor gond nélkül eltudtam 200-300 márkát verni egy hétvégén.
Válasz jozef19 #3123. hozzászólásáraÉn 110ft/db-ért közvetlenül pótkocsira is báláznám ha lenne kinek. 4 pótkocsim van felmagasítózva amit forgóba utána tudok akasztani a bálázó után, adom azt is ebben az árban.
Nincs rá igény (meg semmire sincs felénk).
Borsod északi része a szlovák határ alatt.
Válasz mtz1221 #3121. hozzászólásáraItt egy kemény százas a tarifa...
Válasz mtz1221 #3121. hozzászólásáraNagyon jó bálázgatni de sok múlik az embereken.
Te mennyit toltál egy nap?
Válasz Güzü #3120. hozzászólásáraMenyi munkád lenne rá ?? Milyenek az emberek,szeretnek fizetni ?? Nekem a legszebb időszakom volt,amikor egy kiskockabálázóval betegre tudtam magam keresni.
Válasz mtz1221 #3119. hozzászólásáraFejér megye, Polgárdi
Válasz Güzü #3118. hozzászólásáraMelyik részen laksz,hogy ennyire kivan az emberek pénze ??
Válasz UE-28 #3117. hozzászólásáraNálunk is ez van. Akinek gépe van az egekben hordja az orrát. Tavaly azt mondták kiskertbe nem jönnek be.(1.2 ha)
Lustaság fájna az ilyennek .....
Válasz Szőllősi Laci #3116. hozzászólásáraElhiszem, a kiszolgáltatottságot én sem szeretem.
Válasz UE-28 #3115. hozzászólásáraTisztába vagyok vele hogy járhatok így is.Környékünkün könyörögni kell minden munkáért akinek van gépe.A volt TSz meg patika áron dolgozik még nekem is pedig 20éve már nekik tolom a szekeret.Idén vettünk traktort ekét.Elegem lett a könyörgésből.Ha oda is értek bálázni a levél 1/3a a földön volt.50 bála alatt el se akarnak jönni
Környékünkön lenne egy fergusson is.Azt ismeri valaki?
Válasz Szőllősi Laci #3113. hozzászólásáraAz AP 12 nem ismerem közelről, de úgy rémlik, hogy szíjas.

Az enyém sem hibázik, igaz van erre is egy jó kötési mód, amit feltöltöttem a youtube-ra is, hogy miként lehet úgy összekötni két zsineget, hogy a lehető leglaposabb legyen a "csomó", hiszen ez sem mindegy. Én ilyenkor nagyon óvatosan, még bent a telepen gyújtóval kicsit megolvasztom a csomót, hogy ne tudjon kirojtozódni, és ahogy észrevettem így szinte 100%, hogy nem veszed észre, ha egyik gurigáról a másikra vált.
Különben az AP42 is 1 millió körül van, de jellemzően inkább csak külföldi oldalakon találni.
Sajnos a két-háromszáz ezer forintos kategóriában könnyen beleszaladhatsz valami gigacumis gépbe
Válasz Szőllősi Laci #3105. hozzászólásáraCsakis bedobósat és ha lehet welgert.
Válasz UE-28 #3112. hozzászólásáraÜdv.Ap 12-es milyen?Mit érdemes vásárláskor nézni ami fontos?Jd bálázóval dolgoztam már...Új volt.Még madzagváltáskor se hibázott.Azok a fajták 1.2m kezdődnek.Kösz a segítséget
Válasz Szőllősi Laci #3109. hozzászólásáraÜdv!
Én mindenképpen csak is Welgert ajánlok, főleg, ha ez lesz az első bálázód.
Én is hasonlóképpen tettem, már lassan 40 ha bálázók évi 2 alkalommal, problémamentesen.
Végig szöghajtás van ( az enyém AP42), így a vezérlésed sem tud könnyen elmenni.
4 év alatt a legnagyobb problémám az volt hogy elszakadt a nyírócsavar, meg a zsinegvezető porcelán betétet 2 másodperces szerszám nélküli munkával el kellett forgatnom, mert már nútot vágott a zsineg és szakadt.
Bár újabb Welger AP-t (20- 25 éves) a jófogáson sem fogsz látni, csak ha minden nap figyeled, mert ha valaki el is adja akkor azonnal megveszik.
Én is így jutottam hozzá, az örökös azonnal eladta amint lehetett...
Válasz Szőllősi Laci #3105. hozzászólásáraHelló
New Holland is jó
Válasz Szőllősi Laci #3109. hozzászólásáraAz 540-elég mindhez. Kivétel a K453-454,de sztem olyat ne nézz.
Válasz Celtises #3108. hozzászólására540-es fordulatom van csak.Ki-ki milyet szeret.Kösz a segitséget.
Válasz Szőllősi Laci #3107. hozzászólásáraAkkor a nagy teljesítményűeket nézd.K430-as is szokott lenni ennyi körül. Megéri a pénzt a nagyobb gép. Ég és föld vele dolgozni. A kicsivel sokat kuplungolni tolatgatni, nem fér be a rend a száján.
A csigás szerintem jobban töri a lucernát. Meg feltekeri a sodort rendet.
Válasz Celtises #3106. hozzászólásáraHelló.5-6száz között.Lucerna tulnyomórészt bérmunka lenne...Tipusba melyik a legmegbízhatóbb?A csigás etető jobban eszi vagy a bedobós?
Válasz Szőllősi Laci #3105. hozzászólásáraMinél szélesebb rendfelszedőset. A traktorod elbírja szinte mindegyiket.
Mennyit szánsz rá?
Mit báláznál?
Üdv!Bálázó vásárlás előtt vagyok.Kezdésnek milyet ajánlanátok welgert mf-t köla ...550Mtz után
Kösz a segitséget
Válasz Gyuri1975 #3102. hozzászólására80as nekem is szuper lenne.
Válasz Slax #3099. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítséget.
Kipróbálom a claas 400-as-at.
Válasz Güzü #3101. hozzászólására35cm magas,45cm széles ez a bálaalagút mérete ez fix hossza állítható nekem kb 80cm hosszúra van beállítva.
Válasz Gyuri1975 #3098. hozzászólásáraMéretileg mekkora bálát lehetett vele csinálni?
Válasz Slax #3099. hozzászólására
Class a legjobb
Válasz lenart_andris #3095. hozzászólására400 m/kg madzag tökéletes hozzá, Claas vagy John-Deere Xtratwine. Az A...tex madzagját felejtsd el, Juta-t nem próbáltam.
Válasz Güzü #3097. hozzászólásáraÜdv ! Én "Köla Rivale 2" nevűt hajtattam vele soha nem a trakit folytotta le ha nagyon megtorkollott,hanem a nyíróéket szakította.Ez egy 8cm hosszú 8.8 szakító szilárdságú M8-as hatlapfejü csavar.
T-25 trakihoz milyen kisbálázót ajánlanátok?
https://www.youtube.com/watch?v=2qXXSjbWowg
Sziasztok!
Claas markant 40 kiskocka bálázóhoz milyen madzagot javasoltok?
Letöltöttem a gépkönyvét, 150-200m/kg van írva.
Nem volt az rossz kérdés.nem az első bálázóm lesz.volt egy kola rivale 2es 3 évig.azzal meg lehetett csinálni 4-5 ha-t naponta.a welger komolyabb mint az volt.
Válasz levente1 #3086. hozzászólásáraRosszul kezdted az egészet,ha valakinek 11 hektár az egész lucernája akkor mi a fenének vágná le egyszerre ??
Válasz levente1 #3089. hozzászólásáraBolond...
Válasz VMisi #3090. hozzászólásáraIgazad van.

A lucerna nem olyan egyszerű.
11 ha-nál lehet lesz még sírás is nem csak rizsa és akkor milyen jó lenne egy kis tanács.
Kiskocka bálázó meg nagyon komoly dolog főleg elsőre.
Válasz levente1 #3089. hozzászólásáraHülye kérdés volt! Nem mindegy pl., hogy hol laksz, egy dombosabb helyen tovább van harmat mint az alföldön, az időjárást sem tudja senki, mert van olyan nap amikor semmi harmat nincs és van amikor egész sokáig, vagy esetleg borús az idő és akkor egész nap tudsz dolgozni.

Ha éjszaka kimész mikor már bevonul, akkor meg előtted az éjszaka és a délelőtt is jó esetben.
Szóval nem csak a bálázótól függ, hanem nagyban az időjárástól! Tessék rizsa!
Elég lett volna annyi is,hogy a 61essel 4 ha, a 45 össel pedig 1 et tudok csinálni naponta.nem kell a riza.
Válasz levente1 #3086. hozzászólásáraHa minôségi szénát szeretnél akkor nem biztos.
Mert az elejen levél nem lrsz a bálán, a végén meg lehet, hogy a nagyobb harmattol mar peneszes lesz.
Válasz levente1 #3086. hozzászólásáraHa éjszaka nekikezdesz akkor biztos.
még nem tudom pontosan,mert tavasszal szeretnék venni egyet. a 61 eset akkor jobban kitudnám használni.lesz 11 ha lucerna,csak azert kérdeztem,hogy meg lehetne csinálni 1 nap alatt vagy nem.
Válasz levente1 #3084. hozzászólásáraMost akkor a 45 vagy a 61 mert órási a különbség. Legalább akkora mint egy POLO megy egy PASAT között. A Welger 61-essel ötven perc alatt 280 db bálát csináltam 106 Dominator után rozs szalmából 45le traktorral. Ugyanitt a Welger 45 nem tudta bezabálni a vastag széles rendet.
Helo!szeretném kérdezni,hogy lucernábol mennyi hektárt lehet csinálni egy nap welger ap 45 vagy 61 essel?
Válasz Terjéki Gábor #3045. hozzászólásárahaaktualismegakerdes hivjal telefonon06 30 9259703