Válasz BZsolt #2638. hozzászólásárafagyzugos, erdőszél, 3-4 sor fagyott el, géppel nem mérhető terület, viszont szemre nem volt különbség
3 leveles volt, jött reá a meleg, gyorsan beérte a többit
Válasz Földönfuto #2631. hozzászólásáraSzó szerint. Van egy pici bekeritett terület. Ősszel mindig kátyus. Kb. 6odszor van ott most kukorica. Tavalyi volt a rekord. Olyan ami máshol nem sikerül. 8éve sekélyen csak lazitott. tavasszal sekélyen tárcsa aztán vetés elött megint. Brutális de hihetetlen. Sajnos őszi buza lehetetlen. Talán idén ha nem esik akkor sok eső.
Válasz .Richard. #2630. hozzászólásáraÉs ahol 50 plusz éve kukorica van?Tavasszal szántás reggel tárcsa délben ,este vetés.A tárcsa van mikor elmarad.És nem is olyan rossz a termés
Válasz medikus #2629. hozzászólásáraValami ilyenre gondoltam. Mindenhol vannak érdekes dolgok csak nem hozzák nyilvánosságra. Azé kifujathatták volna. Apro csávázásmentes tisztitott buza. 6odszor vetett csávázás nélkük a 7éve nem szántottba. stb. 6éve csiga meg gomba ellen nem kezelt. Eredmény pozitiv. El nem hiszem 'hogy ráérő emberek nem kisérletezgetnek. éljen a kiváncsiság!!!!
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraLegyen újravetési tartalék ha fejreáll a dolog.Más,kies lakhelyeden szabadítson már fel valaki eladó kukoricát, a marhák szájából nem adhatom el mindet,itt a purcuson 13000 akármennyi,háznál kerek lila Pityu.Nem akarom elhinni hogy így kipucolták a környéketeket is május 1-re.
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraNekem néhány ha lesz de még nincs elvetve.Nem sokkal lesz elmaradva ettől.Ezt az időjárást már nem lehet kiszámítani.
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraIgen. Pont a sajátomat csak holnap tudom megnézni, (ha összejö, van egy kis családi ezmegaz) de másokét már láttam kibújva egy-két napja.
Válasz Zsolesz83 #2603. hozzászólásáraKöszi köszi...Felénk monosem Kuhn meg kverneland van sok meg mi fehér Hollók az Amazonal.Csak az 1850kg üresen ezért kéne egy könnyebb ha csákányos a terep akkor is tudjunk vetni...Majd kitaláljuk ..
Válasz III.Gyula #2589. hozzászólásáraNálunk birtokok akik erőltetik az mtz vonalat, mind 1021-est vesznek azok a monoblokkal és a vastag féltengelyekkel bírják a nehéz gépeket.
Válasz Zsolesz83 #2602. hozzászólásáraMi már a saját kukoricánkkal,napránkkal végeztünk.Ma is és holnap is már bérmunkázunk az egyikkel.Ma 21 ha csemegét vetettem,még kb van 30-40 ha kuki és napra két gazdának,és szerintem ennyi az idei év.
Válasz ZuzoBayer #2601. hozzászólásáraKettő van belőle.Nálunk kapnak hideget,meleget.Sajna sokszor van,hogy nem megfelelő a talaj előkészítés.Én nem sokat vetettem még vele,inkább talajozni szoktam,de most el kezdtük a hibrid vetését,így én maradtam,ott készek a talajok.Eddig automata nélkül vetettünk,a johnik most jöttem februárban.Azelőtt is volt hogy be kellett ugranom,akkor az ősszel fellazítózott,télen megtárcsázott földbe vetettem a kukoricát nyomjelzővel.Egyfolytában nyíró csavart kellett cserélgetnünk.Egy buzi hatos csavar van betéve.Az újjakon remélem már változtattak.Most nincs vele gond,hogy automatát használunk.Több száz hektárt vetünk velük évente,azt hiszem ötödik szezonjuk.Szenzort cseréltünk az egyiken egyet,a másikon az egyik műtrágyát kiadagoló műanyag fogaskereket cseréltünk egyet,mert egy összeállt műtrágya darab beszorult,ledarálta a fogát.Át esett a rácson valahogy a kolegának.Szerintem ennyi baj bolt velük.
A mt tartály csavarokkal van össze szerelve,és a tartály ajjánál már ott fel van táskásodva a csavar környékén.Gondolom a mosás.A víz meg a műtrágya dolgozik,pedig használaton kívül fedett színben vannak tárolva.
50-100 ha-ra magamnak is beválalnék egy ilyet akár,persze ha volna földem,ami nincs.Egy a lényeg,hat hengeres gép kell elé,mert három éve a 4110 steyr profinak,megrakott,felemelt mt tartállyal emelgette az elejét.A forgón is enyhe félfékkel volt csak hajlandó kanyarodni.
Tízes skálán nyolcast adnék neki.
Válasz gazda001 #2598. hozzászólásáraTavaly lettem biztos benne ,mert több olyan szarvas ürüléket találtam amelyik tele volt cirokkal .Meg az erdő melletti cirok 85 százalékát meg edték rohadjon meg az összes.
Válasz gazda001 #2596. hozzászólásáraNekem még nemturta ki utolsó 3 évből de lehet csak szerencsém volt, viszomt a szarvas /még az öz is /nagyon szereti a cirkot erre már sajnos rájöttem .
Válasz S Robi #2592. hozzászólásáraEz jó hir Köszönöm.Török vetőgépnek 38000 ,Monosem 9800.Hogy is van ez,?Lehet meg becstelenitem a törököt egy francia alkatrésszel.
3842 hozzászólás
Válasz Bigyófelügyelő #2640. hozzászólásáraEzért bünti jár az ejuban! Max 25 kg
Válasz Bigyófelügyelő #2640. hozzászólásáraMutáns Hulk!
Válasz BZsolt #2638. hozzászólásárafagyzugos, erdőszél, 3-4 sor fagyott el, géppel nem mérhető terület, viszont szemre nem volt különbség
3 leveles volt, jött reá a meleg, gyorsan beérte a többit
Válasz Gandhy #2606. hozzászólásáraHelló!
termésmennyiségben ez hogy jelentkezett ősszel?
Válasz jozef19 #2635. hozzászólásáraIgen nem sipákol nemjelzi a vetést vagy nem vetést
Válasz Földönfuto #2631. hozzászólásáraSzó szerint. Van egy pici bekeritett terület. Ősszel mindig kátyus. Kb. 6odszor van ott most kukorica. Tavalyi volt a rekord. Olyan ami máshol nem sikerül. 8éve sekélyen csak lazitott. tavasszal sekélyen tárcsa aztán vetés elött megint. Brutális de hihetetlen. Sajnos őszi buza lehetetlen. Talán idén ha nem esik akkor sok eső.
Válasz stabilan #2634. hozzászólására412 monitor...
Sziasztok vane valakinek khun maxima 2 khun monitorral? Mert nem világos a technika.
Válasz medikus #2632. hozzászólásáraAkkor az veri a szomszédomat.

Válasz Földönfuto #2631. hozzászólásáraArgentínában évente 2 szer van állítólag!50 évig!
Válasz .Richard. #2630. hozzászólásáraÉs ahol 50 plusz éve kukorica van?Tavasszal szántás reggel tárcsa délben ,este vetés.A tárcsa van mikor elmarad.És nem is olyan rossz a termés

Válasz medikus #2629. hozzászólásáraValami ilyenre gondoltam. Mindenhol vannak érdekes dolgok csak nem hozzák nyilvánosságra. Azé kifujathatták volna. Apro csávázásmentes tisztitott buza. 6odszor vetett csávázás nélkük a 7éve nem szántottba.
stb. 6éve csiga meg gomba ellen nem kezelt. Eredmény pozitiv. El nem hiszem 'hogy ráérő emberek nem kisérletezgetnek.
éljen a kiváncsiság!!!!
Válasz .Richard. #2628. hozzászólásáraAmit learatott a kombájn,azt vetik vissza!Tört szemmel együtt!
Válasz medikus #2626. hozzászólásáraEzt ird le légyszi másképpen! Nehéz elképzelni.
György napi vetés, 96 órás csíra megvan.
Van aki 100 Ha-t vet a kombájn magtartályból!
Válasz RkTomi #2624. hozzászólásáraLátom, a kiskertekkel kezditek.
Kezdődik a kukorica vetés:

Válasz III.Gyula #2620. hozzászólásáraA lilát mihez viszik???
Válasz Sk Laci #2612. hozzászólásáraPioneer! De a környéken megtalálható az összes bárkinek is lehetne csinálni.
Válasz III.Gyula #2620. hozzászólására10.
Válasz sanyi1965 #2618. hozzászólásáraA lila pityu az húszezer/q vagy csak félre értem?
LG invador milyen mag ? Érdemes vetni közép kötött talajba?
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraLegyen újravetési tartalék ha fejreáll a dolog.Más,kies lakhelyeden szabadítson már fel valaki eladó kukoricát, a marhák szájából nem adhatom el mindet,itt a purcuson 13000 akármennyi,háznál kerek lila Pityu.Nem akarom elhinni hogy így kipucolták a környéketeket is május 1-re.
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraNekem néhány ha lesz de még nincs elvetve.Nem sokkal lesz elmaradva ettől.Ezt az időjárást már nem lehet kiszámítani.
Válasz Sk Laci #2609. hozzászólásáraLehet,hogy megfogja,nem bírja úgy mint a kukorica.
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraDecemberben kellett volna vetni!!!!!!!!!!!
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraIgen. Pont a sajátomat csak holnap tudom megnézni, (ha összejö, van egy kis családi ezmegaz) de másokét már láttam kibújva egy-két napja.
nektek sorol már a napraforgó? péntekhez lesz 3 hete hogy elvan vetve és még most kezd bujkálni itt ott.
Válasz ZuzoBayer #2610. hozzászólásáraMelyik vetőmagnemesítő háznak termeltek kukoricát?
Szikleveles napraforgó milyen hideget bír ki?
Ma reggelre - 2,5 C volt bent a faluban.
Külterületen lehetett kidegebb.
Válasz Zsolesz83 #2602. hozzászólására4110 cvt meg se érzi hogy mögötte van.

egyébként vetés után eladó lesz.
Válasz horvath.agro #2583. hozzászólásáranekem 2x fagyott el kukoricám 3 leveles korában, újrahajtott
Válasz Zsolesz83 #2603. hozzászólásáraKöszi köszi...Felénk monosem Kuhn meg kverneland van sok meg mi fehér Hollók az Amazonal.Csak az 1850kg üresen ezért kéne egy könnyebb ha csákányos a terep akkor is tudjunk vetni...Majd kitaláljuk ..
Válasz III.Gyula #2589. hozzászólásáraNálunk birtokok akik erőltetik az mtz vonalat, mind 1021-est vesznek azok a monoblokkal és a vastag féltengelyekkel bírják a nehéz gépeket.
Válasz Zsolesz83 #2602. hozzászólásáraMi már a saját kukoricánkkal,napránkkal végeztünk.Ma is és holnap is már bérmunkázunk az egyikkel.Ma 21 ha csemegét vetettem,még kb van 30-40 ha kuki és napra két gazdának,és szerintem ennyi az idei év.
Válasz ZuzoBayer #2601. hozzászólásáraKettő van belőle.Nálunk kapnak hideget,meleget.Sajna sokszor van,hogy nem megfelelő a talaj előkészítés.Én nem sokat vetettem még vele,inkább talajozni szoktam,de most el kezdtük a hibrid vetését,így én maradtam,ott készek a talajok.Eddig automata nélkül vetettünk,a johnik most jöttem februárban.Azelőtt is volt hogy be kellett ugranom,akkor az ősszel fellazítózott,télen megtárcsázott földbe vetettem a kukoricát nyomjelzővel.Egyfolytában nyíró csavart kellett cserélgetnünk.Egy buzi hatos csavar van betéve.Az újjakon remélem már változtattak.Most nincs vele gond,hogy automatát használunk.Több száz hektárt vetünk velük évente,azt hiszem ötödik szezonjuk.Szenzort cseréltünk az egyiken egyet,a másikon az egyik műtrágyát kiadagoló műanyag fogaskereket cseréltünk egyet,mert egy összeállt műtrágya darab beszorult,ledarálta a fogát.Át esett a rácson valahogy a kolegának.Szerintem ennyi baj bolt velük.

A mt tartály csavarokkal van össze szerelve,és a tartály ajjánál már ott fel van táskásodva a csavar környékén.Gondolom a mosás.A víz meg a műtrágya dolgozik,pedig használaton kívül fedett színben vannak tárolva.
50-100 ha-ra magamnak is beválalnék egy ilyet akár,persze ha volna földem,ami nincs.Egy a lényeg,hat hengeres gép kell elé,mert három éve a 4110 steyr profinak,megrakott,felemelt mt tartállyal emelgette az elejét.A forgón is enyhe félfékkel volt csak hajlandó kanyarodni.
Tízes skálán nyolcast adnék neki.
Válasz Zsolesz83 #2590. hozzászólásáraHogy szuperál a gaspardo? Jövőre venni akarunk egy könnyű vetőgépet is ezzel is szemetek...
üdv mindenkinek!kukorica vetésre(1-2napos vetés)lehet szórni nitrót??konkrétan:200litert??
Válasz gazda001 #2598. hozzászólásáraTavaly lettem biztos benne ,mert több olyan szarvas ürüléket találtam amelyik tele volt cirokkal .Meg az erdő melletti cirok 85 százalékát meg edték
rohadjon meg az összes.
Válasz R Sándor #2597. hozzászólásáraKöszönöm, az sem jó hír, van szép számmal az arra amerre vetni szeretnék.....
Válasz gazda001 #2596. hozzászólásáraNekem még nemturta ki utolsó 3 évből de lehet csak szerencsém volt, viszomt a szarvas /még az öz is /nagyon szereti a cirkot erre már sajnos rájöttem .
Válasz gazda001 #2593. hozzászólásáraSenkinek nem túrta még ki?
Válasz agrogal #2588. hozzászólásáraGlicerin az!Gyógyszertárban kapsz bele!
Válasz S Robi #2592. hozzászólásáraEz jó hir Köszönöm.Török vetőgépnek 38000 ,Monosem 9800.Hogy is van ez,?Lehet meg becstelenitem a törököt egy francia alkatrésszel.
Elnézést, lehet hogy nem ide való a kérdés:
A szemes cirok vetést is túrja a vaddisznó? Van erről valami tapasztalat?