nálunk a kukoricabogár miatt célszerűbb kerülni a kukoricát monokúltúrában...
Amúgy nálunk a búza is tud nagyon jó lenni, és azért annak az egész technológiája alig kerül többe, mint a kukoricának csak a vetőmag... 6-7-8 tonnák szinte mindig megvannak, de néha belefutunk 9-10-be is... A napra is jó, 3,5-4 tonna szinte garantált, de azt speciel én nem kedvelem. A repce változó, de ha az első két akadályt jól veszed (kelés és tavaszi belvíz) akkor az is simán veri a kukit, és ráadásul sokkal érdekesebb is.
Arról nem is beszélve, hogy minél többféle növényt termel valaki, annál jobban csökken a szezonális csúcsok jelentőssége... (ha nálunk pl. az országos átlagnak megfelelően lennének a növények, azaz 1/3 kuki, 1/3 búza, akkor kb. a duplája gépkapacitás kellene, hogy mindent időben befelyezzünk..)
Amúgy a pre-post a legtöbb esetben kevés, alapból úgy tervezzük, hogy megy utána Laudis, aztán ha mégsem kell, akkor elhagyjuk... (pl. ugyanebből kifolyólag ki is maradt több, mint 100 ha-ba való, mert nem volt rá szükség...)
Én állandóan prepostba nyomom a kukit naprát ,elhúzódó gyomkelésnél szerintem kevés pláne ha huszadika előtt veted.A vadzab ,muharfélék ,szulák ,parlagfű,melegebb talajt kedvelik ha korán veted- szórod ezekre nem hat én 3 l glifo+trophy+ nitro oldat és ha szükséges még korai postba lumaxal rámegyek
mi gondod a kukiváltáson? nálunk potenciálisan a legjövedelmezőbb. búza nem terem meg nálam csak nagyon kevés olyan területem van. még a napra tud valamit hozni 25q, max30q
repcével többen próbálkoznak, de nem nagy sikerrel és mivel általában két kalászos között van, ezért nem is érdekel. van lucernám, ami pénzes, de az is csak korlátozott(20ha ) területen, amire van piac
nekem nagyon ritkán kerül kukorica után kukorica, az idén azért van valamennyi, de haragszom is miatta magamra, mert beleszorultam a vetésforgómba... (soha többet napra után kukoricát...)
de egyszerű, mint más után. Ősszel TD, kora tavasszal Carrier, vetéskor annyi van, hogy nagyobb dózisú csávázást kap... vetés után pre-post-ban RoundUp Mega, (vagy Forte), baci megy ki a carrier előtt, Yara megy a vetéssel, pétisó megy 2x-re a sorközműveléssel...
Post gyomirtás, ha szükséges...
Én igyekszem messzire elkerülni a kuki-kuki váltást.... Annyi jó növény van még..
Csak a gyöngébbeknek akik nem vágják.
Elvileg 21000é már lehet ilyet kapni.
Tehát fórumosoknak megakcióznánk a berántottat........ mínusz 1euró. hehehhehe
Már három hete kiszórtam a DASÁT,de a fagyok miatt gyengébb állományokat hengereztem,talajt fogott megváltozott a színe,elindult! 14ha-n próbáltam!Azóta kapott 250kg nitrosolt!
Jó lett a hengerezett repce! Tamás Csabával megnéztük meló után három napra,teljesen jó,hasznos volt a henger talajmozgatása,meggátolta a párologtatást!Ha erre jársz gyere be!
72-73 ezerrel nyugodtan vethetsz azzal nem csinálsz bajt. De az igaz minél jobban emeled a töszámot annál érzékenyebb lesz az aszályra. Teljessen fajtafüggö,hogy melyik,hogy reagál a töszám növelésre.
3756 hozzászólás
Válasz #553. hozzászólásra
2 hét múlva megmondom, de nincs.
a szotyiban van 1 acatfolt ahol nem szántottam, és azt preposzt nyomom 2,4D vel vagy dikambával még nem dölt el.
Válasz #552. hozzászólásra
A 2,4 D viszont nem pusztítja tövestől...
Válasz #551. hozzászólásra
változó, van ami előző augusztusban, a zöldtrágyavetéssel, van ami két héttel ezelőtt, van ami még ezután lesz...
búzafejták: Saturnus, Bitop, Acteur
Válasz #552. hozzászólásra
A 2,4 d nek van talajhatása a kétszíkűekre?
Válasz #548. hozzászólásra
Nekem acat van, tavaly 2,4D vel nyomtam preposzt, de mivel a RAU vetőgépünk csúszócsoroszjás, élég kemény volt elvetni vele.
Kösz a válaszokat.
Még annyi érdekelne, hogy vetés elött mikor van, mivel utóljára elművelve?
Válasz #549. hozzászólásra
Milyen buzafajtákat vettek?
nálunk a kukoricabogár miatt célszerűbb kerülni a kukoricát monokúltúrában...
Amúgy nálunk a búza is tud nagyon jó lenni, és azért annak az egész technológiája alig kerül többe, mint a kukoricának csak a vetőmag... 6-7-8 tonnák szinte mindig megvannak, de néha belefutunk 9-10-be is... A napra is jó, 3,5-4 tonna szinte garantált, de azt speciel én nem kedvelem. A repce változó, de ha az első két akadályt jól veszed (kelés és tavaszi belvíz) akkor az is simán veri a kukit, és ráadásul sokkal érdekesebb is.
Arról nem is beszélve, hogy minél többféle növényt termel valaki, annál jobban csökken a szezonális csúcsok jelentőssége... (ha nálunk pl. az országos átlagnak megfelelően lennének a növények, azaz 1/3 kuki, 1/3 búza, akkor kb. a duplája gépkapacitás kellene, hogy mindent időben befelyezzünk..)
Amúgy a pre-post a legtöbb esetben kevés, alapból úgy tervezzük, hogy megy utána Laudis, aztán ha mégsem kell, akkor elhagyjuk... (pl. ugyanebből kifolyólag ki is maradt több, mint 100 ha-ba való, mert nem volt rá szükség...)
Válasz #544. hozzászólásra
Én állandóan prepostba nyomom a kukit naprát ,elhúzódó gyomkelésnél szerintem kevés pláne ha huszadika előtt veted.A vadzab ,muharfélék ,szulák ,parlagfű,melegebb talajt kedvelik ha korán veted- szórod ezekre nem hat én 3 l glifo+trophy+ nitro oldat és ha szükséges még korai postba lumaxal rámegyek
Válasz #546. hozzászólásra
én kötöttem 31 ért,de a 34 szerintem csak blabla,
ezt a haverom haverja hallotta valahol
Válasz #545. hozzászólásra

én 30-ról hallottam ,de későn
Válasz #543. hozzászólásra
szerintetek igaz lehet hogy idén 34e-ért lehetett kukoricát kötni?
valószinű ez mendemonda bár kitudja
Válasz #542. hozzászólásra
A száraz tavaszon elhúzódó gyomkelésnél elég az 1*i glifo preposzt?
Válasz #542. hozzászólásra
mi gondod a kukiváltáson? nálunk potenciálisan a legjövedelmezőbb. búza nem terem meg nálam csak nagyon kevés olyan területem van. még a napra tud valamit hozni 25q, max30q
repcével többen próbálkoznak, de nem nagy sikerrel és mivel általában két kalászos között van, ezért nem is érdekel. van lucernám, ami pénzes, de az is csak korlátozott(20ha ) területen, amire van piac
Válasz #541. hozzászólásra
nekem nagyon ritkán kerül kukorica után kukorica, az idén azért van valamennyi, de haragszom is miatta magamra, mert beleszorultam a vetésforgómba... (soha többet napra után kukoricát...)
de egyszerű, mint más után. Ősszel TD, kora tavasszal Carrier, vetéskor annyi van, hogy nagyobb dózisú csávázást kap... vetés után pre-post-ban RoundUp Mega, (vagy Forte), baci megy ki a carrier előtt, Yara megy a vetéssel, pétisó megy 2x-re a sorközműveléssel...
Post gyomirtás, ha szükséges...
Én igyekszem messzire elkerülni a kuki-kuki váltást.... Annyi jó növény van még..
Fecó!
neked kukorica után milyen a termesztéstechnológiád ha megint kukit vetsz? aratástól talafműv és vegyszer, baktérium stb.
Válasz #539. hozzászólásra

Csak a gyöngébbeknek akik nem vágják.
Elvileg 21000é már lehet ilyet kapni.
Tehát fórumosoknak megakcióznánk a berántottat........ mínusz 1euró. hehehhehe
Válasz #538. hozzászólásra

Ezt ha mondjuk berántottuk vóna a kerekerdőbe itt a tanyán má árulnám is hmmmmmmm......
20999,-eurójé.
Válasz #536. hozzászólásra

Valaki nagyon várja már a Maximát
Válasz #536. hozzászólásra
Itt meg egy Jd-t demóznak és valszeg meg is bótolják ... Van léééé!!!
Máma láttam vittek 1 vadi Maximát, vlm. parasztnak sok a eurója.....
A múltkori problémámra azóta mások is tettek ajánlatot és legtöbben az N54-es pio.t javasolták még, nettó 15/80 ezer szem listán.
(462-es hozzáaszólás)
Válasz #533. hozzászólásra
Ha jó az idő jövő hét vége napravetés ,husvét után kukorica
Mikor lehet vetni a naprát?illetve a korábbi kukoricákat gondolok itt a pio 9400 és nk luciusra..?
Válasz #530. hozzászólásra
Bocsi, megkeveredtem!
Válasz #529. hozzászólásra
Már három hete kiszórtam a DASÁT,de a fagyok miatt gyengébb állományokat hengereztem,talajt fogott megváltozott a színe,elindult! 14ha-n próbáltam!Azóta kapott 250kg nitrosolt!
Válasz #527. hozzászólásra

nem keversz te engem a Kalocsaival?
de miért nem hengerezés előtt lett rászórva a műganyé ?
Remek lett hengerezett repce???????
Ne etess.
Nem levedzett el repce, Ferenc?????
Válasz #523. hozzászólásra
Jó lett a hengerezett repce! Tamás Csabával megnéztük meló után három napra,teljesen jó,hasznos volt a henger talajmozgatása,meggátolta a párologtatást!Ha erre jársz gyere be!
Válasz #524. hozzászólásra

köszönöm
Válasz #524. hozzászólásra

de én még az amatőr+dilettáns is vagyok!
Válasz #521. hozzászólásra

Olyat csak a fullllllllfullllllll amatőőőőőőrök vesznek..........
Válasz #521. hozzászólásra

nem!igazából símítos rollex.
Válasz #520. hozzászólásra

Válasz #517. hozzászólásra
vettél rexiust?
valami bizonyíték?
anélkül nem hiszem el
én is kombiztam. reggel kifújtam a levegőszűrőt, délután ki kellett fújnom megint, mert tele volt
Válasz #512. hozzászólásra
Persze.
.... bent a kályha mellé....................
Válasz #516. hozzászólásra

itt kb. a fele!7-kor már kombinátoroztam és porolt.
a rexiust is kipróbáltam,faxa!
Válasz #514. hozzászólásra

3 mm
Válasz #514. hozzászólásra
0

szolidaritásból csak akkor amikor te kezded
én már három éve várom az ikr-es kötőt ajánlattal.

mennyi eső jutott nektek?
Vetitek már a kukoricát ?
Válasz #510. hozzászólásra
én meg nagyot szopiztam: 440, 3511, thermo
Válasz #508. hozzászólásra
az nagyon nagy meglepetést tud okozni.... bizonyos talajokon ....
nem a sűrüség a gond,hanem a 450 fölötti Fao
( azért nem szeretem a Florenciát és csoporttársait , mert egyszer már megégettem magam velük, pedig volt tápanyag is rendesen )
Válasz #500. hozzászólásra
72-73 ezerrel nyugodtan vethetsz azzal nem csinálsz bajt. De az igaz minél jobban emeled a töszámot annál érzékenyebb lesz az aszályra. Teljessen fajtafüggö,hogy melyik,hogy reagál a töszám növelésre.
Válasz #507. hozzászólásra
akkor bejött, mert volt eső
két éve vetettem 69000-et. a kombájnos azt mondta, hogy ilyen sűrűt még nem látott
Válasz #500. hozzászólásra
sokkolni fogod az tuti.... hacsak nem költözöl el a hajduságba és ott ....