Kombájn nyomon grúberezett területen ahol nem került aláforgatva az elővetemény maradéka ami napraforgó volt ugye, kijöttek az árvakelés csíkok.
Kb. 2 hete lekentem két táblát Dezormonnal, a kukorica még 3 leveleske volt kb. Lefogta rögtön a tetejét de azóta nőtt is a kultúrgyom, valamint folytja a körülötte lévő kukoricát mert él és az alsó levelei is nőttek.
Nem is értem, nem volt harmatos nem ázott meg nem vitte el a szél, mindenhol ilyen, sosem láttam még ilyet hallod, LE25 volt a makuka, vegyszer friss volt nem 5 éve érted.
Most megkapta a gyomírtást az majd ad neki biztosan csak már ezekben a sávokban lemaradt a kukorica a vízhiány miatt is.
Válasz JD 4630 #6663. hozzászólásáraNemtudom menyi a Pantera, meg hogy Szlovákiában egyáltalán forgalmazák-e. Nincsen bene a növényvédőszer forgalmazók kínálatában se, akikel én üzletelek. Agil van a készleten, nem kell várni, ha azonal akarnák meni. De a napraforgó növési stádiuma agaszt, nehogy baj legyen.
Válasz JD 4630 #6663. hozzászólásáraÉn már próbáltam Agilt is meg Panterát is,Agil mindent vitt max dózisban,a Pantera útán a gyökeres fenyércirok nagy része újrahajtott.
Válasz JD 4630 #6650. hozzászólásáraCambio,kipróbált technika,kétszeri szórás,2 + 2 liter. Képzelj el egy másfél hekis kukorica földet,( első évben volt nálunk a föld,végtelenül elhanyagolt állapotban vettük előző évben),teljes terület aszattal fertőzve,jó sűrűn. 2015 -ben megkapta a Cambit ,idén sem jött ki egy szál acat sem.
Semmilyen glifozátot nem kapott a terület azóta sem,úgyhogy egyértelmű ügy.
Válasz kukaccsosz #6647. hozzászólásáraSzia, lene hozád egy kérdésem.
A Pulzár nem vite ki a kakaslábfüvet a napraforgóból /Neoma/. Jelenleg 30-40 cm némelyik helyen 50 cm magas a napraforgó. Ha lehúznám Agilal 0,8 L/Ha adagal, árthatok neki, ami viszaköszöne a termésnél?
Válasz Dave #6658. hozzászólásáraMindenki másra hárítja, nem az övé, csak megbízták, akié az azt mondja, miért csinálta ha nem lehet, na majd a rendőrség kideríti!
Válasz listvan611 #6657. hozzászólásáraElőször szólni az illetőnek normálisan, hátha meg lehet állapodni valami kártérítésben, ha nem megy utána az illetékes növény és talajvédelmi igazgatóságnál.
Tele van a teló a kukorica gyomírtóval, mindent lenyomják fúj a szél nem számít, más kultúra van mellette, nem számít, föl lesz nyomva! Hogyan kell kezdeni ezt, ki tudja? Rendőrségnél, hol?
Válasz cyclo-400 #6609. hozzászólásáraHány levélben van a kukoricád?
Van olyan szer,ami 11- 12 levelesben még használható,és nem csak idén nem látsz ott aszatot újra,hanem jövőre sem!Sok totál gyomirtónál jobb hatású( koppincs glifozátok)
Válasz kukaccsosz #6638. hozzászólásáraSajna igaz! Pulsar plus-os napraforgó vetése előtt lefújtuk a nem kevés acat miatt telibe a teljes területet. Nem lett elég a szer (50 liter), beszaladtam a helyi gazdaboltba még egy 5 literesért (más gyártó másik terméke). Ezzel az 5 literrel kezelt területen csőrögére száradt minden, a nagyobb részen meg csak megfogta egy kissé a gyomokat.
A hatóanyag mindkét szernél ugyanannyi g/liter volt!
Válasz BBK #6637. hozzászólásáraAzért jobb óvatosnak lenni. Azért mert ugyan az a hatóanyaga még nem feltétlen ugyan az a kettő. A generikusok között óriási különbség van minőségben. (más pH, más vivőanyag, szennyezőanyag stb) Sokszor hiába van meg a kellő hatóanyag mennyiség de a gyengébb adjuváns miatt nem jut úgy be a gyomba úgy mint egy jobb minőségűnél.
Látványos különbség főleg a nikoszulfuron és glifozát hatóanyagú termékeknél van, de én már jártam meg piretroiddal is.
nna, szombaton rátettem a 8-9 leveles kukoricára a principal+successor-t, kicsit azért csavart rajt itt-ott, tegnap pedig kapott 11 mili esőt, bár már permetezéskor is elég nedves volt a talaj, a 4 nappal előtte leesett 47 mm-től, így talán elég lesz a successor-nak is
Válasz BBK #6634. hozzászólásáraAz árán és a gyártóján kívül semmi.Ugyanaz a colosseum is.De mikor rámész az adatlapjukra,és mindegyiknél írja hogy 480g/l a tiszta dikamba hatóanyaga,akkor az neked nem mond semmit sem ??
Válasz Attikaa #6631. hozzászólásáraNem csak amenbyi rajta van a csomagoláson dózis, egyèbbkènt a rezisztencia kialakulása miatt nem szerencsès az alacsonyabb mennyisèg.
Válasz Attikaa #6627. hozzászólásáraHa ezt beìrod ìgy a permetezèsi naplódba cumi lesz, azt magyarázd meg azt a kèt decit mièrt kell kispórolni az egyik legolcsóbb anyagból.
Válasz Gatti #6623. hozzászólásáraNem igazán, de a közepét rendesen kiszárítja, és nem tud tovább fejlődni.
Totál gondolom azért nem vitte, mert még akkor az sem volt kinn.
Válasz htivadar #6620. hozzászólásáraLaudisnak az erős uv sugárzás kell.
Ha ez megvan, 3-4 nap alatt is képes csörgősre szárítani bármekkora árvakelést, és minden mást.(már amit visz)
8967 hozzászólás
Válasz JD 4630 #6663. hozzászólásáraTalálkoztál már olyannal, hogy a Dezormon nem vitte ki literrel a napraforgó árvakelést???
Kombájn nyomon grúberezett területen ahol nem került aláforgatva az elővetemény maradéka ami napraforgó volt ugye, kijöttek az árvakelés csíkok.
Kb. 2 hete lekentem két táblát Dezormonnal, a kukorica még 3 leveleske volt kb. Lefogta rögtön a tetejét de azóta nőtt is a kultúrgyom, valamint folytja a körülötte lévő kukoricát mert él és az alsó levelei is nőttek.
Nem is értem, nem volt harmatos nem ázott meg nem vitte el a szél, mindenhol ilyen, sosem láttam még ilyet hallod, LE25 volt a makuka, vegyszer friss volt nem 5 éve érted.
Most megkapta a gyomírtást az majd ad neki biztosan csak már ezekben a sávokban lemaradt a kukorica a vízhiány miatt is.
Válasz JD 4630 #6663. hozzászólásáraNemtudom menyi a Pantera, meg hogy Szlovákiában egyáltalán forgalmazák-e. Nincsen bene a növényvédőszer forgalmazók kínálatában se, akikel én üzletelek. Agil van a készleten, nem kell várni, ha azonal akarnák meni. De a napraforgó növési stádiuma agaszt, nehogy baj legyen.
Válasz JD 4630 #6663. hozzászólásáraÉn már próbáltam Agilt is meg Panterát is,Agil mindent vitt max dózisban,a Pantera útán a gyökeres fenyércirok nagy része újrahajtott.
Válasz JD 4630 #6650. hozzászólásáraCambio,kipróbált technika,kétszeri szórás,2 + 2 liter. Képzelj el egy másfél hekis kukorica földet,( első évben volt nálunk a föld,végtelenül elhanyagolt állapotban vettük előző évben),teljes terület aszattal fertőzve,jó sűrűn. 2015 -ben megkapta a Cambit ,idén sem jött ki egy szál acat sem.
Semmilyen glifozátot nem kapott a terület azóta sem,úgyhogy egyértelmű ügy.
Válasz Sk Laci #6661. hozzászólásáraPantera sokkal drágább? Agil 2 ève elintèzte a szomszèdèt.
Válasz Sk Laci #6661. hozzászólásáraEzt a napraforgósba szeretem volna beteni, elnéztem
Válasz kukaccsosz #6647. hozzászólásáraSzia, lene hozád egy kérdésem.
A Pulzár nem vite ki a kakaslábfüvet a napraforgóból /Neoma/. Jelenleg 30-40 cm némelyik helyen 50 cm magas a napraforgó. Ha lehúznám Agilal 0,8 L/Ha adagal, árthatok neki, ami viszaköszöne a termésnél?
Válasz listvan611 #6659. hozzászólásáraNem a rendőrsèg az illetèkes, a talaj ès növènyvèdelmi osztály kormányhivatal.
Válasz Dave #6658. hozzászólásáraMindenki másra hárítja, nem az övé, csak megbízták, akié az azt mondja, miért csinálta ha nem lehet, na majd a rendőrség kideríti!
Válasz listvan611 #6657. hozzászólásáraElőször szólni az illetőnek normálisan, hátha meg lehet állapodni valami kártérítésben, ha nem megy utána az illetékes növény és talajvédelmi igazgatóságnál.
Tele van a teló a kukorica gyomírtóval, mindent lenyomják fúj a szél nem számít, más kultúra van mellette, nem számít, föl lesz nyomva! Hogyan kell kezdeni ezt, ki tudja? Rendőrségnél, hol?
Válasz Szem Howkinsz #6655. hozzászólásáraNitrogén adhatod akár hova!Ha úgy tetszik akkor közé!
Válasz medikus #6653. hozzászólásáraKomolyan? Vagy csak szórakozol?
Válasz csferri #6652. hozzászólásáraKöszi akkor lehet
Válasz Szem Howkinsz #6651. hozzászólásáraCsak a sorát nitróval!
Válasz Szem Howkinsz #6651. hozzászólásáraMert amúgy hogy tudnád permetezni ha valaki azt mondaná hogy csak a közit lehet?
Helló van egy olyan ,hogy 5-6 leveles tengerimet elverte a jég ,azt kiheveri és lehet e ve

gyszerezni ha igen akkor sorját vagy közit?
Válasz spali #6645. hozzászólásáraMelyik gyomirtóra gondolsz?
Sziasztok! MesoTrio gyomirtóról írnátok tapasztalatot, véleményt? Köszi előre

Válasz kukaccsosz #6647. hozzászólásáraKöszi

Válasz Szem Howkinsz #6646. hozzászólására1 óra után már biztos működik. Ideális 2-3.
Megtudnám mondani,valaki ,hogy Fornet 40 SC gyomirtó felszívódási ideje hány óra ?
Köszönöm
Válasz cyclo-400 #6609. hozzászólásáraHány levélben van a kukoricád?
( koppincs glifozátok)
Van olyan szer,ami 11- 12 levelesben még használható,és nem csak idén nem látsz ott aszatot újra,hanem jövőre sem!Sok totál gyomirtónál jobb hatású
Válasz kukaccsosz #6638. hozzászólásáraSajna igaz! Pulsar plus-os napraforgó vetése előtt lefújtuk a nem kevés acat miatt telibe a teljes területet. Nem lett elég a szer (50 liter), beszaladtam a helyi gazdaboltba még egy 5 literesért (más gyártó másik terméke). Ezzel az 5 literrel kezelt területen csőrögére száradt minden, a nagyobb részen meg csak megfogta egy kissé a gyomokat.
A hatóanyag mindkét szernél ugyanannyi g/liter volt!
Válasz Cajg #6642. hozzászólásáraKÖSZI.
Válasz Toxi #6639. hozzászólására14 nap
Válasz BBK #6634. hozzászólásáraVan neked zöld könyved????
Egyébként szerintem itt a fórumon a többség nem is hallott a Plamenről.
Válasz kukaccsosz #6638. hozzászólásáranicoszulfuronnal jártam már meg. melyik az ütős?
Hali!
Principal Plusz gold után mikor lehet sorközt művelni?
Kb mennyi idő mig a gyomirtó végig megy a gyomnövénybe?
Válasz BBK #6637. hozzászólásáraAzért jobb óvatosnak lenni. Azért mert ugyan az a hatóanyaga még nem feltétlen ugyan az a kettő. A generikusok között óriási különbség van minőségben. (más pH, más vivőanyag, szennyezőanyag stb) Sokszor hiába van meg a kellő hatóanyag mennyiség de a gyengébb adjuváns miatt nem jut úgy be a gyomba úgy mint egy jobb minőségűnél.
Látványos különbség főleg a nikoszulfuron és glifozát hatóanyagú termékeknél van, de én már jártam meg piretroiddal is.
Válasz mtz1221 #6635. hozzászólásáraTudom,mert néztem én is!Azért szerettem volna megkérdezni egy hozzáértőtől is.Én még elég kezdö vagyok!
De egyébként meg azért van a fórum,hogy kérdezhetünk vagy nem?Neked mégis mi a bajod?Miért gunyolódsz?Neked fájdalmat okoz,ha máson segithetsz?
nna, szombaton rátettem a 8-9 leveles kukoricára a principal+successor-t, kicsit azért csavart rajt itt-ott, tegnap pedig kapott 11 mili esőt, bár már permetezéskor is elég nedves volt a talaj, a 4 nappal előtte leesett 47 mm-től, így talán elég lesz a successor-nak is
Válasz BBK #6634. hozzászólásáraAz árán és a gyártóján kívül semmi.Ugyanaz a colosseum is.De mikor rámész az adatlapjukra,és mindegyiknél írja hogy 480g/l a tiszta dikamba hatóanyaga,akkor az neked nem mond semmit sem ??
Valaki tudja mi a különbség a Banvel és a Plamen között?
Válasz Attikaa #6631. hozzászólásáraNem csak amenbyi rajta van a csomagoláson dózis, egyèbbkènt a rezisztencia kialakulása miatt nem szerencsès az alacsonyabb mennyisèg.
Monsoon active gyomirtóhoz akkor keserűsót se lehet rakni a fotoxicitas növelèse miatt?
Válasz JD 4630 #6629. hozzászólásáraMiért? Kötelező az ajánlott mennyiséget rátenni? Az oké hogy többet nem. De kevesebbet sem tehetek rá?
Válasz atisgyulai #6625. hozzászólásáraJaja, nagy része besárgult és elszaradt
Válasz Attikaa #6627. hozzászólásáraHa ezt beìrod ìgy a permetezèsi naplódba cumi lesz, azt magyarázd meg azt a kèt decit mièrt kell kispórolni az egyik legolcsóbb anyagból.
Válasz Attikaa #6627. hozzászólásáraAz a baj, hogy négy leveles kukinál, még a gyomok nagy része nincs kinn. Főleg ilyen száraz időben.
Válasz atisgyulai #6626. hozzászólására2,2l Laudis+0,8l Dezormon de max.4levélig.
Válasz Attikaa #6624. hozzászólásáraMennyi az a "kis"?
Illetve a laudisból mennyi megy?
Válasz Gatti #6623. hozzászólásáraNem igazán, de a közepét rendesen kiszárítja, és nem tud tovább fejlődni.
Totál gondolom azért nem vitte, mert még akkor az sem volt kinn.
Válasz Gatti #6623. hozzászólásáraMi szoktunk tenni a Laudis mellé egy kis Dezormont. Tuti hatás.
Válasz atisgyulai #6622. hozzászólásáraaz viszi az acatot is igaz? sajnos foltokba nagyon megindult a kukoricásba, pedig vetés előtt lefújtam totállal.
Válasz htivadar #6620. hozzászólásáraLaudisnak az erős uv sugárzás kell.
Ha ez megvan, 3-4 nap alatt is képes csörgősre szárítani bármekkora árvakelést, és minden mást.(már amit visz)
Sziasztok !van egy fel hektaros teruletem.Van kukorica aki 5leveleben van es van ami most kel.Mivel lehetne fujni?Fő gyon a perjefű benne.
Válasz határjáró #6618. hozzászólásáraEz igaz viszont ha már fejlett az árvakelés 8-10 levél akkor több idő kell neki, de elpusztitja
Válasz bubu13 #6616. hozzászólásáraKis an34 mehetett volna bele
Válasz htivadar #6617 hozzászólásár
Napra árvakelés szivósabb? Azon látszik a leghamarabb vegyszerezés után.