Hello kérdezni szeretném hogy legyomirtoztam a kukoricát adengoval . És a tavalyi burgonya árvakelés kikelt . Megfogja e fogni? vagy dezormonal fujjak rá?
Én azt használtam az idén, de még idő kell, hogy véleményt tudjak mondani... Az egyik kolléga kedvezőt írt róla, néhány nappal ezelőtt, vissza tudod keresni...
A Calaris Pro mellett talán a tartamhatása szól, bár mi hosszú éveken keresztül Laudis-t használtunk, és mindig tökéletesen működött...
Sziasztok.
Tudna valaki gyakorlati tapasztalatot mondani a Calaris Pro gyomírtóra?
Ezt, vagy a Laudist tudnék venni, de az előbbi 35 % olcsóbb,ezért érdeklődöm. Köszönöm.
Ne veszekedjetek ezen, hanem segítsetek talán jövő hét vége fele rá tudok menni vegyszerrel.
a principált már megvettem 2 hete akartam fújni de nem tudok rámenni a sokk eső miatt
most komolyan, mégis miért szór valaki ilyenkor Laudis-t? Ilyenkor korai postban tartamhatású szer kell, és perzselő hatással! A kedvencem a fenti kombináció, de mehet TitusPlus Gold (jó nagy adag Successor-al!) is, vagy nagyon jó hosszú hatása van a Lumax-nak, de inkább a kisebb gyomokat viszi jól!
A laudis állományban, nagyon későn kell szórni, mert nincs tartamhatása!
Ma szembesültem azzal, hogy tavalyról megmaradt vagy 7 hektárra való Click Combi, de megfeledkezdtem róla és már a Principal plus gold is megvan... Gondolom a Principal jobban takarít!?!?
Az a gáz,hogy ezek az imi-s naprák egyre jobban visszaköszönnek,gondok lesznek előbb-utóbb a rezisztenciával,nagyon át kell gondolni a gyomirtást,vetésforgót,és egy ben a technológiát is!
Válasz #5181. hozzászólásra
szerintem a banvel-nak nincs talajhatása
az biztos,hogy látványos a hatása a laudis-al együtt de a nagyobb gyomok takarják a kisebbeket és így valszeg kétszer kell szórni ami már nem kis költség
ha nem sikerül totálissal leszórni mert kijön a kukorica akkor csak valami olcsó hormonnal kellene kezdeni és mikor a kétszikűek összeestek és nem takarják a kisebbeket akkor megszórni valamivel
Válasz #5188. hozzászólásra
Igen én tavalyelőtt, pedig még hormon is lett hozzátéve, és az acat is túlélte. Azóta be is lett fejezve az Adengózás, nagyon jó szer de nem viszi az évelő kétszikűeket ,és a naprát. A naprát szerintem lehetne vele állományba gyomirtani fővetésben(akkor biztos vinné:))))
Azkérdezném,hogy járt-e valaki hasonlóan mint én: Adengó 4dl/ha adagban elengedte pre-ben szórva a z árvakelésű napraforgót.Az a napra kerülte el a vegyszerfilmet,amelyik korán és mélyről kelt!Az a gáz,hogy 40 hektáron!
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne, hogy leszórtam a kukit LAUDIS -al körülbelül 5 napja, megsárgult látványosan a gyom benne de még nem esett össze tőle csak besárgult, lesz neki hatása jobban is csak több a várakozási ideje?!
Köszi előre is!
Sziasztok! Valaki használ közületek Shado gyomírtot . Mert kaptam egyik ismerösömtől egy keveset a kukoricára. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek róla? Mennyi szer kell 10 liter vízbe?
...egyrészt attól függ hogy mekkora a kukoricád...másrészt a laudisnak és a banvelnek mindegy hogy mekkora térdig érőben is ki lehet szórni, és a hatása elég látványos, valamint még tartamhatása is van a banvel miatt....
Laudis+banvel szintén mindent visz és kuki marad....
vagy prinpipal plus gold elég jól viszi a dolgokat és kuki marad...vagy Samson + banvel azt hiszem....a samson tavaly próbaverziós volt nálunk és a legtisztább munkát végezte...kiderül hogy most is jó lesz e
8967 hozzászólás
Válasz #5218. hozzászólásra
Hány éves? Mikor tanulod meg ,hogy a megmaradt magokat nem a fűrdőkád alatt tároljuk?
Válasz #5217. hozzászólásra

oldmagv
Válasz #5216. hozzászólásra
Miért kellt szarul? Túl mélyre vetetted vagy drótféreg,?
Válasz #5215. hozzászólásra
Szarkelésűqoldmagv
Válasz #5209. hozzászólásra
Mi volt az elővetemény?
Válasz #5213. hozzászólásra

Honnét tudod h. nem 80as faóst nyomtunk????
Válasz #5211. hozzászólásra

Ott fent csak most lett meleg a föld!
Válasz #5211. hozzászólásra

dede
ügyesek voltunk
még gyomírtás előtt sikerült!!!!!!
Válasz #5209. hozzászólásra
Nem kapkodtad el a vetést!
Hello kérdezni szeretném hogy legyomirtoztam a kukoricát adengoval . És a tavalyi burgonya árvakelés kikelt . Megfogja e fogni? vagy dezormonal fujjak rá?
Mára jutott 1 kis gyomírtás 8után...
Előtte meg elvetve 1 órával.......
Válasz #5206. hozzászólásra
Én azt használtam az idén, de még idő kell, hogy véleményt tudjak mondani... Az egyik kolléga kedvezőt írt róla, néhány nappal ezelőtt, vissza tudod keresni...
A Calaris Pro mellett talán a tartamhatása szól, bár mi hosszú éveken keresztül Laudis-t használtunk, és mindig tökéletesen működött...
Sziasztok!
érdeklődnék, Principal Plus, Sucessor T hány fokig lehet kifujni a kukoricára?
Sziasztok.
Tudna valaki gyakorlati tapasztalatot mondani a Calaris Pro gyomírtóra?
Ezt, vagy a Laudist tudnék venni, de az előbbi 35 % olcsóbb,ezért érdeklődöm. Köszönöm.
Válasz #5204. hozzászólásra

Milyen fajta?
Mai képek.

Válasz #5202. hozzászólásra
szerintem is
Válasz #5201. hozzászólásra
szerintem a ppgp jó lesz rá
Ne veszekedjetek ezen, hanem segítsetek talán jövő hét vége fele rá tudok menni vegyszerrel.
a principált már megvettem 2 hete akartam fújni de nem tudok rámenni a sokk eső miatt
Válasz #5199. hozzászólásra
szerintem sósparé dehát te vagy a fej.
Válasz #5197. hozzászólásra
Ki nem viszi, de megfogja. Borsos mentára az egyik legjobb szer a Principal Plus Gold, de ez már egy kicsit nagy neki.
Én a hejedbe 2.4D-vel huznámle,az kétnapon belül látványosan rendezi a kétsziküt,és azután a principál
. de csak tippl
Principál plus gold ezt még kiviszi?

Válasz #5190. hozzászólásra
Nekem volt tavaly adengós kukorica után,lazított földbe napraforgó.Nem kellett gyomirtani semmivel.Az átfedéseknél volt sárgulás.
Válasz #5182. hozzászólásra
Adengo max dózis + DicopurTop
most komolyan, mégis miért szór valaki ilyenkor Laudis-t? Ilyenkor korai postban tartamhatású szer kell, és perzselő hatással! A kedvencem a fenti kombináció, de mehet TitusPlus Gold (jó nagy adag Successor-al!) is, vagy nagyon jó hosszú hatása van a Lumax-nak, de inkább a kisebb gyomokat viszi jól!
A laudis állományban, nagyon későn kell szórni, mert nincs tartamhatása!
Ma szembesültem azzal, hogy tavalyról megmaradt vagy 7 hektárra való Click Combi, de megfeledkezdtem róla és már a Principal plus gold is megvan... Gondolom a Principal jobban takarít!?!?
nekem a libatop-ot engedte el 2011-be,viszont a napraforgót ugyan abba a táblába még 2012-ben is keményen gyilkolta
Válasz #5189. hozzászólásra

Az a gáz,hogy ezek az imi-s naprák egyre jobban visszaköszönnek,gondok lesznek előbb-utóbb a rezisztenciával,nagyon át kell gondolni a gyomirtást,vetésforgót,és egy ben a technológiát is!
szerintem a banvel-nak nincs talajhatása
az biztos,hogy látványos a hatása a laudis-al együtt de a nagyobb gyomok takarják a kisebbeket és így valszeg kétszer kell szórni ami már nem kis költség
ha nem sikerül totálissal leszórni mert kijön a kukorica akkor csak valami olcsó hormonnal kellene kezdeni és mikor a kétszikűek összeestek és nem takarják a kisebbeket akkor megszórni valamivel
. Azóta be is lett fejezve az Adengózás, nagyon jó szer de nem viszi az évelő kétszikűeket ,és a naprát. A naprát szerintem lehetne vele állományba gyomirtani fővetésben
(akkor biztos vinné:))))
Igen én tavalyelőtt, pedig még hormon is lett hozzátéve, és az acat is túlélte
Jártunk így jópár éve amikor még prebe nyomtuk . De mióta korai posztba nyomjuk és teszünk mellé egy kis dikambát is mindent visz.
Azkérdezném,hogy járt-e valaki hasonlóan mint én: Adengó 4dl/ha adagban elengedte pre-ben szórva a z árvakelésű napraforgót.Az a napra kerülte el a vegyszerfilmet,amelyik korán és mélyről kelt!Az a gáz,hogy 40 hektáron!
Válasz #5186. hozzászólásra

Csak nyugodtan kérdezz
Válasz #5185. hozzászólásra
Köszönöm a gyors reagálást ! Most rázódok bele a növénytermesztésbe úgyhogy azért gondoltam kérdezek tőletek :D
Válasz #5184. hozzászólásra

nem 5 meg nem 10 nap mire összeesik a gyom a laudistól de az a lényeg hogy már megfogta a gyomot már nem vegetál
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne, hogy leszórtam a kukit LAUDIS -al körülbelül 5 napja, megsárgult látványosan a gyom benne de még nem esett össze tőle csak besárgult, lesz neki hatása jobban is csak több a várakozási ideje?!
Köszi előre is!
Sziasztok! Valaki használ közületek Shado gyomírtot . Mert kaptam egyik ismerösömtől egy keveset a kukoricára. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek róla? Mennyi szer kell 10 liter vízbe?
még csak csírában van, totálissal akarnék rámenni, de félő h kikel, mire rá lehet menni. A gyom derékig ér.
Válasz #5180. hozzászólásra
...egyrészt attól függ hogy mekkora a kukoricád...másrészt a laudisnak és a banvelnek mindegy hogy mekkora térdig érőben is ki lehet szórni, és a hatása elég látványos, valamint még tartamhatása is van a banvel miatt....
Válasz #5179. hozzászólásra
olyan kellene, ami elég gyorsan és jól hat.
Válasz #5170. hozzászólásra
Laudis+banvel szintén mindent visz és kuki marad....
vagy prinpipal plus gold elég jól viszi a dolgokat és kuki marad...vagy Samson + banvel azt hiszem....a samson tavaly próbaverziós volt nálunk és a legtisztább munkát végezte...kiderül hogy most is jó lesz e
Válasz #5177. hozzászólásra

Igen azt tudom csak én a valódi poszt szereket mondom amiket fújhatsz még 6-7 leveles korban is
Válasz #5176. hozzászólásra
Akár az adengót,lumax és a többi szert használhatod korai posztban(sőt,úgy az igazi).
Válasz #5161. hozzászólásra

Azért van kevésnek mert például te is 2 pre szert írtál kapásból ... ami nem igazán állomány kezelésre van ...
Válasz #5174. hozzászólásra
Nekem tavaly ősszel olyan tiszta volt a föld mint permetezés után egy hónappal
Válasz #5173. hozzászólásra
Tényleg van tartamhatása? Tapasztaltad?
Válasz #5171. hozzászólásra
Én használtam tavaly jó volt idén is ezt fogom, lejjebb vannak képek!
Válasz #5169. hozzászólásra
és ha légzsákos permetezővel megszórnád mondjuk stellár-al nem vinné el a kisebb gyomokat is
Üdv! Használt már valaki Calaris Pro-t? A tapasztalatokra lennék kíváncsi...
Válasz #5169. hozzászólásra
Laudis +solo 480 mindent visz ,,kuki marad