Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak619 FtEUR411.52 FtUSD390.02 FtCHF443.66 FtGBP497.27 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egy kis segítségre és tanácsra lenne sükségem.
Van fél hektár kukoricám amit leszortam Principállal nem fogta meg a gyomokat, majd szerdán meghúztam a közét, de a kuki tő közt ott van a sok kb.5cm-es gyom és agresszívan növekszik.
Olyan ötletem támadt hogy háti permetezővel leszórnám a kis gyomokat Titus Plusszal. Szerintetek ha csak a föld színét szórnám akkor a kukinak lehet baja?
őszintén megmondva én sem vagyok megelégedve a principal goldal
tavaly is ezt használtam,akkor gyönyörűen takarított de valahogy idén nem dolgozott tökéletesen
az előírt dózist beleraktam +4 kg an 34 %
Üdv!
Tavaly ugyanezzel a fúvókával 2 bar-al fújtunk mindent, és tökéletes volt.Most lett 2baros fújás meg mellette 3baros és semmi külömbség, még a szélső fúvóka ki is lett cserélve sima lerchler st-re és annak a nyoma se látszik, 1 méter széles csíknak kéne lenni de nincs.
Az ilyen jellegű acatot magához szólítja a Laudis, vagy túléli, és még jobban fog bokorosodni?
Maga a kuki gondolom nem rossz, de én nemigazán értek hozzá, úgyhogy csak remélem, hogy ad egy dzsippre valót. Amúgy a Laudis nem végzett rossz munkát, máramennyire meg tudom ítélni:
Azért ne vegyük el a kedvét. Nem egyet láttam, csináltam is ráadásul AN-el erősítve+ a jég is verte, majd a szél kidöntött belőle az elvert tövekből. 8,6t/Ha termett nálam. Másnál csak a fejvakarós állapotban láttam, nem tudok terméseredményt. Nem tűnt ott sem teljes veszteségnek, de megkérdezhetem mi maradt meg.
Rajta van általában a vegyszeren, hogy konzultáljon a gyártókkal a kiemelten érzékeny fajtákkal kapcsolatban. Nem lesz nagy baja csavarog tekereg aztán kukorica lesz belőle vagy nem. A Syngenta magok közt több érzékeny is van. Két-három levélben nem veszik észre annyira. Amikor nagyobb és úgy fújja bele az ember akkor érdekes tud lenni. Pláne még ha kap egy kis AN-t is. Termésveszteség lehet de nem veszed észre ha mindent ezzel fújtál, akkor egyformán fog teremni.Viccet félretéve nálam jól termett nagyon csúnya állapot után. Feküdt a földön az egész, aztán észhez tért.
Válasz #4114. hozzászólásra
állítólag valahol rajta van, itt is így járt egy ismerős megcsavarta. biofit -ot rakott rá a srác a végeredményt még nem halottam
nekem az egyik kukoricám8Occitan) szárad el, kidől, és furulyál! Vmi stressz érte! A talaj pedig elég nedves!
A többi táblánál nem tapasztaltam ezt. Mindegyiket Colombus+Samsonnal gyomirtottunk. Állítólag az Occitan válogatós a gyomirtókkal. Tud vki vmi ilyesmiről???
A hagyományos fúvókák ajánlott nyomása a 3-5 bar általában. Ha közepes cseppeket is akarsz nem csak durvát akkor 5 bar a jobb. A légbeszívásos cseppek ha aprók akkor sem sodródnak el úgy mint egy hagyományos fúvókánál. Ahhoz viszont nagyobb nyomás kell, hogy létrejöhessen a hagyományoshoz hasonló cseppméret.
9 napja vegyszereztük le a kukoricát és nem hatott a vegyszer, az első vegyszerezés meg tökéletes volt.
6dl Milagro - 5 dl mustang /ha + trend
meg raktunk hozzá 3Kg Mikramidot
a muhar gyönyörű szép zöld :(
az első vegyszerezést ugyanígy csináltuk csak mikramid nélkül, akkor 7-8 napra rá megsárgult a muhar, 10-re elszáradt. a szomszédos táblát hétfőn fujták ugyanezzel a vegyszerekkel, mikramid nélkül és már jobban látszik a hatása, kissebb vegyszer dózissal.
a vegyszerező halál pontos, az eső nem mosta le, a szél nem fújt, a gyom mérete több ember szerint is optimális volt (1-2cm muhar)
szóval minden optimálisnak tűnt és megsem sikerült :(
a mikramid okozhatta a gondot? vagy még hathat a szer
a kukorica már nagy, térdig ér, vegyszerezni már nem akarjuk, meg most már keret sincs rá. kultizzuk.
ja, ja, ott a pont, nikoszulfuronnak, rimoszulfuronnak, meleg, párás időjárás kell, akkor a legjobb a hatás, 1x motivellel mi is xoptunk ugyanígy mint írjátok csontszársz melegben
Itt idén a titus semmit se ért.....megfogta a kakaslábfüvet, május 11-én lett kezelve és már a multhéten szombaton néztük a félig elszáradtak életre kaptak és nőnek, a kukorica meg majd derékig ér...... Pedig a dózis is megfelelő volt a permetező is( fel lett emelve 3 bar-ra a nyomás a levegőbeszívásos fúvókához), trendet is kapott még 4 kb AN mútrágy is be lett keverve...tavaly meg trend nélkül 90%ra kitakarította a földet, mellette a laudis meg 100%-ra.......
Válasz #4091. hozzászólásra
mitol lenne jobb a Milagro, ha a Principal nem valt be? pedig az egy Titus-al erosebb mint az elozo:
Milagto = nikoszulfuron
Principal = nikoszulfuron +rimszulfuron
magarul: Principal = Milagro + Titus
Én személy szerint ajánlanám a Milagro 6 OD, tavalyi tapasztalatom alapján, amikor is akkora volt a csattanó maszlag, a cirok, a selyemmályva..., mint a kukorica ("ember nagyságú"), akkor fújtam 5kg/ha pétivel, és láss csodát betakarításkor, egy tűnyi gazt sem láttam, persze előtte sem, a kukorica volt vagy három méter, a termésátlag pedig 118 q/ha lett......
8741 hozzászólás
Lumax+attrazin későposzt (14 nap után sorközművelve, nem volt csapadék csak a sorközművelés után)
http://img820.imageshack.us/img820/6763/1000372d.jpg
Lumax+attrazin későposzt (3 hétig nem ázott meg)
http://img221.imageshack.us/img221/8709/1000374o.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/9200/1000375b.jpg
http://img705.imageshack.us/img705/5456/1000376s.jpg
Válasz #4138. hozzászólásra
Tavaly Én
Hátival permeteztük és mindkét alkalommal nem jött be.
Szerintem nefm jó volt a dózis, mert akitől kaptam a kimaradt vegyszert, neki sikerült.
Holnap megyek a kituskózott erdő permetezését megnézni.
Szintén laudis-t kaspott hátival.
Nem sajnáltam tőle, mert van egy két akác hajtás, asmi as gyökérről jön.
Ha nem jön be, akkor marad a jól bevált kapazin.
Az mindent visz, csak drága.
Az 1,2 ha-t egyedül kényelmesen egy nap alatt átjártam. Kapával nem vagyok ilyen hatékony.
Majd készítek képet, hogy mit tett a jövésekkel a laudis. (akác, amerikai kőris és bodza)
Laudissal nem járt vki úgy, hogy újra hajtott a gyom?
Válasz #4135. hozzászólásra
7 levélnél nagyobb kukoricában ne erőlködj Principal-al, kicseszel a kukoricával is, a tarackot nem kukoricában kell amúgy se írtani
meg a kukit is, hanyleveles.
Üdv!
Kukoricát Loudissal permeteztem először, és csak a torockát nem vitte ki, most Principalt akarok fújni? Kiviszi majd??
Válasz #4133. hozzászólásra
fújd nyugodtan nem lesz baja
Egy kis segítségre és tanácsra lenne sükségem.
Van fél hektár kukoricám amit leszortam Principállal nem fogta meg a gyomokat, majd szerdán meghúztam a közét, de a kuki tő közt ott van a sok kb.5cm-es gyom és agresszívan növekszik.
Olyan ötletem támadt hogy háti permetezővel leszórnám a kis gyomokat Titus Plusszal. Szerintetek ha csak a föld színét szórnám akkor a kukinak lehet baja?
őszintén megmondva én sem vagyok megelégedve a principal goldal
tavaly is ezt használtam,akkor gyönyörűen takarított de valahogy idén nem dolgozott tökéletesen
az előírt dózist beleraktam +4 kg an 34 %
A fekete nadalyt mi viszi ki a kukibol?
Válasz #4129. hozzászólásra
Válasz a 4106-os hozzászólásban.
Válasz #4101. hozzászólásra
Üdv!
Tavaly ugyanezzel a fúvókával 2 bar-al fújtunk mindent, és tökéletes volt.Most lett 2baros fújás meg mellette 3baros és semmi külömbség, még a szélső fúvóka ki is lett cserélve sima lerchler st-re és annak a nyoma se látszik, 1 méter széles csíknak kéne lenni de nincs.
Válasz #4127. hozzászólásra
A laudis nem viszi az évelőket, valószínűleg újrahajt
Az ilyen jellegű acatot magához szólítja a Laudis, vagy túléli, és még jobban fog bokorosodni?
Maga a kuki gondolom nem rossz, de én nemigazán értek hozzá, úgyhogy csak remélem, hogy ad egy dzsippre valót. Amúgy a Laudis nem végzett rossz munkát, máramennyire meg tudom ítélni:
Válasz #4125. hozzászólásra
azt megköszönném. :)
Válasz #4122. hozzászólásra
Azért ne vegyük el a kedvét. Nem egyet láttam, csináltam is ráadásul AN-el erősítve+ a jég is verte, majd a szél kidöntött belőle az elvert tövekből. 8,6t/Ha termett nálam. Másnál csak a fejvakarós állapotban láttam, nem tudok terméseredményt. Nem tűnt ott sem teljes veszteségnek, de megkérdezhetem mi maradt meg.
Válasz #4094. hozzászólásra
Kinek milyen a repce ill búza topicba megy a válasz...
Válasz #4121. hozzászólásra
Nem tudtam. Honnan kellett volna?????
Válasz #4110. hozzászólásra
Minimum száz mázsát
Ba meg,ezer éve érzékeny erre az occi tán(nem tudtad)?Ezért hozták létre az occitán sumot
Válasz #4116. hozzászólásra
mármint a syngentánál? Ezek szerint a Sámsontól lett, nem pedig a Colombustól?
Válasz #4117. hozzászólásra
Hozzáteszem, csapadékos év volt. Vízből volt sok, több mint elég.
Válasz #4117. hozzászólásra
Rajta van általában a vegyszeren, hogy konzultáljon a gyártókkal a kiemelten érzékeny fajtákkal kapcsolatban. Nem lesz nagy baja csavarog tekereg aztán kukorica lesz belőle vagy nem. A Syngenta magok közt több érzékeny is van. Két-három levélben nem veszik észre annyira. Amikor nagyobb és úgy fújja bele az ember akkor érdekes tud lenni. Pláne még ha kap egy kis AN-t is. Termésveszteség lehet de nem veszed észre ha mindent ezzel fújtál, akkor egyformán fog teremni.Viccet félretéve nálam jól termett nagyon csúnya állapot után. Feküdt a földön az egész, aztán észhez tért.
Válasz #4115. hozzászólásra
részletes fajaismertetőben benne van, 1x mi is xoptunk vele termett is 25 mázsát/ha
állítólag valahol rajta van, itt is így járt egy ismerős megcsavarta. biofit -ot rakott rá a srác a végeredményt még nem halottam
Válasz #4113. hozzászólásra
kiheveri?
Miért nem tüntetik ezt föl vhol??
Válasz #4112. hozzászólásra
nikoszulfuron-ra kiemelten érzékeny az occitan
nekem az egyik kukoricám8Occitan) szárad el, kidől, és furulyál! Vmi stressz érte! A talaj pedig elég nedves!
A többi táblánál nem tapasztaltam ezt. Mindegyiket Colombus+Samsonnal gyomirtottunk. Állítólag az Occitan válogatós a gyomirtókkal. Tud vki vmi ilyesmiről???
Válasz #4107. hozzászólásra
A hagyományos fúvókák ajánlott nyomása a 3-5 bar általában. Ha közepes cseppeket is akarsz nem csak durvát akkor 5 bar a jobb. A légbeszívásos cseppek ha aprók akkor sem sodródnak el úgy mint egy hagyományos fúvókánál. Ahhoz viszont nagyobb nyomás kell, hogy létrejöhessen a hagyományoshoz hasonló cseppméret.
valakinek van tapasztalat mit csinál a laudis 10-12 leveles kukiban? nagy dozissal!?
Sziasztok!
9 napja vegyszereztük le a kukoricát és nem hatott a vegyszer, az első vegyszerezés meg tökéletes volt.
6dl Milagro - 5 dl mustang /ha + trend
meg raktunk hozzá 3Kg Mikramidot
a muhar gyönyörű szép zöld :(
az első vegyszerezést ugyanígy csináltuk csak mikramid nélkül, akkor 7-8 napra rá megsárgult a muhar, 10-re elszáradt. a szomszédos táblát hétfőn fujták ugyanezzel a vegyszerekkel, mikramid nélkül és már jobban látszik a hatása, kissebb vegyszer dózissal.
a vegyszerező halál pontos, az eső nem mosta le, a szél nem fújt, a gyom mérete több ember szerint is optimális volt (1-2cm muhar)
szóval minden optimálisnak tűnt és megsem sikerült :(
a mikramid okozhatta a gondot? vagy még hathat a szer
a kukorica már nagy, térdig ér, vegyszerezni már nem akarjuk, meg most már keret sincs rá. kultizzuk.
Válasz #4105. hozzászólásra
ja, ja, ott a pont, nikoszulfuronnak, rimoszulfuronnak, meleg, párás időjárás kell, akkor a legjobb a hatás, 1x motivellel mi is xoptunk ugyanígy mint írjátok csontszársz melegben
Válasz #4106. hozzászólásra
az enyémet 3-5 bárig írja 3 báron 220 litert tud,persze jobban porlaszt 5 báron de én így mentem mert állandóan fujt a szél de így is működött
Válasz #4103. hozzászólásra
Ha van liter akkor meg is lehet vele csinálni. Viszont az ajánlott nyomás 5 bar. A hugyozást az 5 barhoz képest írtam.
Válasz #4096. hozzászólásra
Nem szabad leírni egy gyomirtót sem mert ez a szárazság mindet vizsgáztatja keményen ...
Jó mind , a Principal is ...
De tény hogy a folyékony szerek idén a szárazságban kicsit lassabb és gyengébb volt .
Láttam olyat is idén ahol a Principal nem volt valami jó , meg olyat is ahol erőn felül , kitűnően teljesített.
Tapasztalat , szárazságban csak folyékony szert válasszunk , vagy adjunk a gyomirtóhoz Nitrogént feltétlen !!!!!
Válasz #4103. hozzászólásra
04-es fúvókával
én duplaréses légbeszívásossal szórtam 3-bár-on a principál plusz goldot szépen dolgozott mindent kivitt
Válasz #4096. hozzászólásra
elvileg, de valahogy a valóságban mégse
Válasz #4097. hozzászólásra
A légbeszívásos fúvóka csak hugyozik 3 bar nyomáson. Az 5 bar a légbeszívásos fúvóka közel jó nyomása. Szerintem.
Válasz #4087. hozzászólásra
az ordax szuper nekem vite a nadat.
Válasz #4093. hozzászólásra
Nem volt semmiféle malőr.
Többen panaszkodnak rá.
Ha valakit érdekel Ordax super megmaradt 3ha-ra való, dunántúlon vagyunk.
Itt idén a titus semmit se ért.....megfogta a kakaslábfüvet, május 11-én lett kezelve és már a multhéten szombaton néztük a félig elszáradtak életre kaptak és nőnek, a kukorica meg majd derékig ér...... Pedig a dózis is megfelelő volt a permetező is( fel lett emelve 3 bar-ra a nyomás a levegőbeszívásos fúvókához), trendet is kapott még 4 kb AN mútrágy is be lett keverve...tavaly meg trend nélkül 90%ra kitakarította a földet, mellette a laudis meg 100%-ra.......
mitol lenne jobb a Milagro, ha a Principal nem valt be? pedig az egy Titus-al erosebb mint az elozo:
Milagto = nikoszulfuron
Principal = nikoszulfuron +rimszulfuron
magarul: Principal = Milagro + Titus
Én személy szerint ajánlanám a Milagro 6 OD, tavalyi tapasztalatom alapján, amikor is akkora volt a csattanó maszlag, a cirok, a selyemmályva..., mint a kukorica ("ember nagyságú"), akkor fújtam 5kg/ha pétivel, és láss csodát betakarításkor, egy tűnyi gazt sem láttam, persze előtte sem, a kukorica volt vagy három méter, a termésátlag pedig 118 q/ha lett......
Fújd bátran.......
Persze ez csak az én véleményem....
Válasz #4092. hozzászólásra
te koma, ragasztottál tavaly repcét ha jól emléxem, mégpedig hidassal, milyen tapasztalat volt, taposás, stb......??????
ottan valami technológiai malőr volt
Hány leveles az állomány?
Milyen gazok maradtak?
Clio elég erős, tavaly nekem csodaszépen takarított.
8 levélig mehet bátran, még később is.