Épp a minap beszéltem egyik szomszédos kisebb termelővel aki egyébként jól van gépesítve és pont ezt számolta ki.
Miszerint:
70mázsás átlaggal ha a 35000Ft-ot tudja a kukorica ára, már van némi nyereséged!!!
de azért abban mindenkivel egyetértünk szerintem, hogy nem arra kellene termelni, hogy ne bukjunk vagy éppen maradjon valami. Egy tisztességes %-nak megkell lenni nyereségképpen, máskülönben nem éri meg termelni.
Ez pont olyan dolog, hogy olyan helyre senkisem fektet be pénzt ahol talán valamivel kicsit több lesz belőle de lehet az egészre ihatunk hideg vizet...
Szerintem ne a spekulánsok járjonak már mindig jól akik kezük botját sem mozdtják és dől a lé, aki meg sokat dolgozik és kockáztat vásárra viszi a bőrét családostúl annakmeg talán némi valami maradjon.
A mezőgazdasági termelők nagytöbbsége -és termelőkről beszélek nem csupán támogatásfelvevőkről- szóval ők/mi ha kicsit jobb is az év és több pénz marad nem azt nézzük, hogy az egyéves lapostévét cseréljük már le újabbra mert azmár full led hd akármi lófax....hanem eszközt gépet vásárol hogy még hatékonyabban tudjon dolgozni, illetve hogy tartsa a lépést a korral, mert bizony egy jó gép-eszköz megvásárlásán a jövő múlik.
Tehát kell egy normális ár! Ez pedig a 4000egypárszáz Ft jelen esetben, igaz az energiaárak azóta is nőttek meg nőnek(ma 20ezer felett tankoltam meg az autómat, amit pár éve 12-ből megtettem)
Ha van saját traktorod, kombájnod és szárítód, 500 ha-on gazdálkodsz, abból 300-on kukoricát termelsz 85 q/ha szárított átlaggal és 50.000 Ft/ha a bérleti díjjal, akkor kb 30.000 Ft/t-ás eladási ár mellett se buksz még, ugye? Jól gondolom?
Vagy e felett van a határ, 3.000-nél drágábban kell eladnod ebben az esetben, hogy ne bukj?
Amúgy Maon hektáronként mennyi a ráfordítás kukoricában? 200.000-250.000 Ft/ha, vagy ez sok?
A bérleti díjat ne nézzük.
Itt is vannak akik vakarják a fejüket.Aratáskor azt mondták,nemadják el,2 hónap múlva 7000 lesz.Valóba nem adtálk el(valószínű nem tudták)ma hallottam.
A tözsdén esik a kukorica ára, mi lehet az oka?
Ez az elsö év, hogy egy kicsit tárolom, de nem tetszik a folyamat.
Mikor lesz jobb? Meddig kell tárolni?
tegnap beszéltem egy komával. az mondta, hogy drága a szállítás, mert csak félig tudják pakolni az uszályokat az alacsony vízállás miatt
49-et hallottam
Nagyon nincs mit hozzászólni. Itt Bács-Kiskun megyében leszerződtem 4.500,+kompenzációért, a pluszommal nem tudom mi lesz, hallgat a felvásárló. Tudtam volna másik úton eladni, de nem akartam, mert úgy gondoltam itt többet kapok érte, hát most nem úgy tűnik.
Szép napot mindenkinek,
a kukoricát, vagy sokan eladták, vagy betárolták,mert nagyon kevesen szólnak hozzá.
Talán már mindenki betakaritotta, de az árával nem akarnak a felvásárlók elmozdulni.
Ti, hogy látjátok?
Mikor lesz jobb ára?
14620 hozzászólás
Válasz #1819. hozzászólásra

hiába, itt a spekuláció és a nagy pénzek döntenek.
termelőkön nem sok múlik manapság, sajnos
(akinek van kedve és ideje olvassa el ezt )
A világ eggyik felén árviz a másikon aszály,látta a határt valaki mostanában?Buza repce egy nagy büdös nulla.
Válasz #1817. hozzászólásra

Épp a minap beszéltem egyik szomszédos kisebb termelővel aki egyébként jól van gépesítve és pont ezt számolta ki.
Miszerint:
70mázsás átlaggal ha a 35000Ft-ot tudja a kukorica ára, már van némi nyereséged!!!
de azért abban mindenkivel egyetértünk szerintem, hogy nem arra kellene termelni, hogy ne bukjunk vagy éppen maradjon valami. Egy tisztességes %-nak megkell lenni nyereségképpen, máskülönben nem éri meg termelni.
Ez pont olyan dolog, hogy olyan helyre senkisem fektet be pénzt ahol talán valamivel kicsit több lesz belőle de lehet az egészre ihatunk hideg vizet...
Szerintem ne a spekulánsok járjonak már mindig jól akik kezük botját sem mozdtják és dől a lé, aki meg sokat dolgozik és kockáztat vásárra viszi a bőrét családostúl annakmeg talán némi valami maradjon.
A mezőgazdasági termelők nagytöbbsége -és termelőkről beszélek nem csupán támogatásfelvevőkről- szóval ők/mi ha kicsit jobb is az év és több pénz marad nem azt nézzük, hogy az egyéves lapostévét cseréljük már le újabbra mert azmár full led hd akármi lófax....hanem eszközt gépet vásárol hogy még hatékonyabban tudjon dolgozni, illetve hogy tartsa a lépést a korral, mert bizony egy jó gép-eszköz megvásárlásán a jövő múlik.
Tehát kell egy normális ár! Ez pedig a 4000egypárszáz Ft jelen esetben, igaz az energiaárak azóta is nőttek meg nőnek(ma 20ezer felett tankoltam meg az autómat, amit pár éve 12-ből megtettem)
Ha van saját traktorod, kombájnod és szárítód, 500 ha-on gazdálkodsz, abból 300-on kukoricát termelsz 85 q/ha szárított átlaggal és 50.000 Ft/ha a bérleti díjjal, akkor kb 30.000 Ft/t-ás eladási ár mellett se buksz még, ugye? Jól gondolom?
Vagy e felett van a határ, 3.000-nél drágábban kell eladnod ebben az esetben, hogy ne bukj?
Amúgy Maon hektáronként mennyi a ráfordítás kukoricában? 200.000-250.000 Ft/ha, vagy ez sok?
A bérleti díjat ne nézzük.
Válasz #1814. hozzászólásra

Itt is vannak akik vakarják a fejüket.Aratáskor azt mondták,nemadják el,2 hónap múlva 7000 lesz.Valóba nem adtálk el(valószínű nem tudták)ma hallottam.
Válasz #1814. hozzászólásra

Jól mondod,van itt egy ember aki szerint csak felfele mehetnek az árak
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2011-11-28 17:47:04
hát lehet érdemes még eladni....esik mint a kő... 3900+áfa
nálunk kemény nettó 4000 Ft...

Kik mozgatják a tőzsdei árakat ilyen csúfosan???????

Ez már kimeriti a pánikkeltés fogalmát.
Mit szóltok hozzá, mi lesz a jövő, ti hogy látjátok???
A hírdetéshez kettő telefonszám van megadva.
Békés Megyei Hírlap 45.550/t+kompenzáció ennyiért veszik, de először megnézik a minőséget.
Válasz #1806. hozzászólásra
Nem tudtalak hívni mert volt elfoglaltság rendesen, majd holnap. Reggel megyek tárcsázni majd közben hívlak!
Válasz #1805. hozzászólásra
miért is hívtál volna?
Válasz #1794. hozzászólásra

Most akkor mi van??????????????
Erősödik a forint????????????
Válasz #1803. hozzászólásra
Állandóan azt keresem,honnan lehetne tudni milyenek a vetések az ukránoknál és az oroszoknál.Igazán az befolyásolja nálunk az árakat
Válasz #1802. hozzászólásra
olvasom
kva nagy ott is a szárazság akárcsak RO-ban
Válasz #1801. hozzászólásra
Hol látod az ukrán vetések állapotát?
Válasz #1800. hozzászólásra

én csak reménykedek benne, hogy emelkedni fog
ha 2 hónapig nem lesz eső akkor lesznek itt még érdekes dolgok
Ukrajna Románia búzavetései elég siralmas állapotba vannak ,tudom nem sok köze van a kukorica árhoz, de hátha
Mire alapozva várjátok az emelkedést? A környező országokban van bőven, a hazai felhasználás folyamatosan csökken, tőzsdén esik......
Válasz #1798. hozzászólásra
csak azért írtam mert mindenki az emelkedést várja
Válasz #1797. hozzászólásra
felfele??
8-9%-ot zuhant Chicago....
Válasz #1796. hozzászólásra

nem nagyon mozdul felfele
Mai ár ajánlat 150 Euró/t ennek megfelelö forint,

mit szóltok hozzá?
Válasz #1794. hozzászólásra
Nemhinném,hogy ez az oka. Minden tőzsdén esnek a terményárak,eur-ban és dollárban is
Válasz #1793. hozzászólásra
Erősödik a forint !
A tözsdén esik a kukorica ára, mi lehet az oka?
Ez az elsö év, hogy egy kicsit tárolom, de nem tetszik a folyamat.
Mikor lesz jobb? Meddig kell tárolni?
Cornmill tegnap 45-öt mondott.
A gázolaj ára bezzeg elmozdult!
Nagyon nehezen indul a felvásárlás.
Az árral se akarnak igen elmozdulni.
Üdv. Szárzuzos asztalt keresek ,MFKA 4011. JA valaki tud szoljon.
Válasz #1776. hozzászólásra
de inkább terménybe a pénz mint forintba 
megy az még feljebb is koma ma már 5100 5200 + áfát is rebesgettek
Válasz #1786. hozzászólásra
A 43-ra mondtam, hogy érdemes lenne venni annyiért, itt ma is adnának érte 45-öt+fa
Válasz #1781. hozzászólásra
5000-ért nem szabad megvenni...
Kukorica Dél-koreába
Válasz #1783. hozzászólásra

De legalább megmozdúlt valamelyest és már nem 3-al kezdödik

Válasz #1780. hozzászólásra
tegnap beszéltem egy komával. az mondta, hogy drága a szállítás, mert csak félig tudják pakolni az uszályokat az alacsony vízállás miatt
49-et hallottam

Csak errébb is kúsznak tán lassacskán...
Vicc, annyiért nem szabad adni, sőt még venni kéne mellé!
egy ilyen vevőt küldhetnél erre fele is
itt leragadt 43 nál az okos is
Válasz #1778. hozzászólásra
...vágom
Válasz #1777. hozzászólásra

Háztól...
5000+áfa?
Válasz #1774. hozzászólásra
Heves megye 4500-5000 Nettó , van aki adogatja már ennyiért is a nedvesebbeket(15 körüli vízzel ) , de a másik fele kivár még...
ki tud friss árakat orosháza környékén?
Kérnék valami új infót, ha tudtok?

Tároljátok, vagy már eladtátok, hogy mindenki hallgat.
Köszi.
Válasz #1772. hozzászólásra
Nagyon nincs mit hozzászólni. Itt Bács-Kiskun megyében leszerződtem 4.500,+kompenzációért, a pluszommal nem tudom mi lesz, hallgat a felvásárló. Tudtam volna másik úton eladni, de nem akartam, mert úgy gondoltam itt többet kapok érte, hát most nem úgy tűnik.
Szép napot mindenkinek,

a kukoricát, vagy sokan eladták, vagy betárolták,mert nagyon kevesen szólnak hozzá.
Talán már mindenki betakaritotta, de az árával nem akarnak a felvásárlók elmozdulni.
Ti, hogy látjátok?
Mikor lesz jobb ára?
milyen árat lehet hallani Békésben?
nekem tegnap egy kereskedő ,45netto leboritott árat mondott, amiért ő tudja eladni.