Válasz #412. hozzászólásra
Hát nemtudom..
Valamennyit azért mindenképpen érdemes lekötni, én 4,4 t/ha-al számoltam, illetve kötöttem szerződést, mert felénk nem nagyon emlékszem olyanra, hogy ne lett volna semmi termés kukiból...
Azért nem volt az olyan egyszerű.Amikor még jó áron lehetett volna,akkor még úgy nézett ki hogy nem lesz semmi termés mert nem volt eső.Mikor én leszerzödtem az esők után már nem volt 30000,én 26100 ra kötöttem.
Hát srácok...
Miért nem kötöttetek le időben a kukit?
Amikor írtam a fórumba azon a napon még 3000-ért is lehetett kötni. Azt gondoltátok, hogy majd 5000 lesz mi?
Én úgy kalkuláltam, hogy lekötöm kb a felét, hogy biztosan legyen rajta haszon, a többi meg lesz ahogy lesz.
Időben kell kötni szerződést szvsz...
Válasz #407. hozzászólásra
Én már fel is adtam!! Sziasztok srácok!! Én minden féle apro magot az még kell..A kuki az tömeg és dömping áru azt mindenki tud és csinál is!!
Mi a búzaaratáskor pont erről dumáltunk a haverral hogy lenyomják a kukszi árát majd megint 18-20 ft közé. A 20 ft kukszit elviszed szárítatni 18-as vizzel neked talán marad a végén 10-12 ruppód, na én meg ezért hanyagolom a kukszi vetést!!!!!!!!! Ennyiért vessen a ku..va mamájuk kukszit
Válasz #376. hozzászólásra
jövőre kell csak búzát vetni....ez a "kevés" az idei jövőre fogja éreztetni a hatását, tavaly(50/ha) 40ért ment el előtte a 28mázsás aszálysúlytotta meg olcsóbban
A bankszektor most az államot finanszírozza nem a gazdaságot ott tuti a lé állampapír 13-14%, mondjatok valamit ami ennyit hoz a mai helyzetben rizikó nélkül!!!!!!
Azért azt sem kell figyelmen kívűl hagynunk, hogy a bankok nem igazán adnak raktározásokra lovettát, és ezt is kihasználják rendesen.
Meg kihasználják, hogy kell a pííízzz a parasztnak műtrágyára.
Kell a pííízzzz a parasztnak a gépvásárláshoz, mert ezt is most kellett bedobni, ugye.
Kell törleszteni.
Kell...... a fax sem tudja már, hogy mire kell még !
Válasz #366. hozzászólásra
Az én fiaim már kezdid őket kinőni lehet rájuk alkudozni várom az ajánlatokat!!!!!!! Kínálat kettő renault 726-os egy claas ares 826-os
De ehhez a fajtaválasztásnak is köze van.
Egyébként örülök, hogy éber vagy és nem hagyod, hogy a konkrét témától kis mértékben is elkalandozzon a gondolatunk.
14620 hozzászólás
Válasz #419. hozzászólásra
A 100 napos vágni lehet ahét elején 30-as volt
Válasz #418. hozzászólásra
Mivel jaguárral netán????????
Jövöhéten kukit kel vágnom !!!!
Válasz #414. hozzászólásra
Nem kérdés, tavaszig kitartunk, de mi lesz tavasszal? azonkivül, hogy tavasz...
ne bántsd szegényeket, elég baj van a szerszámukkal
inkább meséld el, hogy a dobot miért nem lemezeled be?
mit mindig azok a ....k ???:DD
Moderálta: (3932) 2013-10-30 15:09:13
Akki tud tavaszig tartson ki !!!!!!
A fene a kurv any a zsid nak!!!!!!!
Válasz #412. hozzászólásra
Hát nemtudom..
Valamennyit azért mindenképpen érdemes lekötni, én 4,4 t/ha-al számoltam, illetve kötöttem szerződést, mert felénk nem nagyon emlékszem olyanra, hogy ne lett volna semmi termés kukiból...
Válasz #411. hozzászólásra
Azért nem volt az olyan egyszerű.Amikor még jó áron lehetett volna,akkor még úgy nézett ki hogy nem lesz semmi termés mert nem volt eső.Mikor én leszerzödtem az esők után már nem volt 30000,én 26100 ra kötöttem.
Hát srácok...
Miért nem kötöttetek le időben a kukit?
Amikor írtam a fórumba azon a napon még 3000-ért is lehetett kötni. Azt gondoltátok, hogy majd 5000 lesz mi?
Én úgy kalkuláltam, hogy lekötöm kb a felét, hogy biztosan legyen rajta haszon, a többi meg lesz ahogy lesz.
Időben kell kötni szerződést szvsz...
Válasz #408. hozzászólásra
milyen gép vágja a lucernamagot?
igen
Én már fel is adtam!! Sziasztok srácok!! Én minden féle apro magot az még kell..A kuki az tömeg és dömping áru azt mindenki tud és csinál is!!
Válasz #406. hozzászólásra
Ez akkor nagy mák, de náladis vissza számolnak az elszámoláskor 14-es vízig??????
Válasz #405. hozzászólásra
hát én lekötöttem a nagy részét 27,80-ba nedvesen. ha lesz felesleg az megy haza
Válasz #404. hozzászólásra
Mi a búzaaratáskor pont erről dumáltunk a haverral hogy lenyomják a kukszi árát majd megint 18-20 ft közé. A 20 ft kukszit elviszed szárítatni 18-as vizzel neked talán marad a végén 10-12 ruppód, na én meg ezért hanyagolom a kukszi vetést!!!!!!!!! Ennyiért vessen a ku..va mamájuk kukszit
Válasz #402. hozzászólásra
nálunk már kezdenek felszáradni rendesen
aki a technológiában hibázott az egyáltalán nem arat.
ha valóban lemenne 21-ig az nagy tragédia lenne
De sokat teremjen, mert én leszerződtem ha-ként 100q-t.
Válasz #398. hozzászólásra
2 hete kötöttem 2600-ba tegnap azt mondta az üzletkötőm tegyem össze a két kezemet mert 2100-ba fog megállni jó esetben.Irány Európa!!!
Válasz #400. hozzászólásra
Kellet neked beírni h. fxa!
Meg mondta feri, h. ne írd be.
Most megnézheted majd az árát!
:DDD
Válasz #399. hozzászólásra
Az baj.
Válasz #398. hozzászólásra
Tuti nem.
Vajon a kuki árát a napocska kezdi felhúzni a tőzsdén ?????
Válasz #393. hozzászólásra
Ki az dabasról tán a lakto kft vagy a vitafor??????
Válasz #393. hozzászólásra
De majd ő is étkezésit csinál egy kis javítóval belőle.
Válasz #391. hozzászólásra
annyi hasznot nem hoz, mint amit kiszed a földből
55-ért nem termelek szotyát az biztos
Válasz #388. hozzászólásra
hát nem március körül 35-40 mázsára tippletük a búzát meg 4000fölé tavalyról kiindulva, és lett 50 3000malmi 2750 euro
Nalunk egy Dabasi cég csak takarmány búzát vesz , Majdnem keresni kellett hogy kinek adjuk el az étkezésit
Akkor most már tényleg húzok.
Csőváz !
Válasz #389. hozzászólásra
Mi a gond a szotyával ????????????
Válasz #389. hozzászólásra
Nekem az olajosok, és a kuki eddig remekül helyre tett. A kalászos még nem igazán hozott hasznot.
Válasz #384. hozzászólásra
van nekem ám jó földem is! :-)))
igaz nem sok, de abba is inkább kukit.
szotya se lesz az is biztos
Válasz #383. hozzászólásra
Nem lehetsz itt okos....
Válasz #379. hozzászólásra
Az tud ennél többet hozni:
aki éber
aki stréber
és aki héber.
Én is csökkentem megint a heki területet csak a szalma miatt fogok vetni kb 40-50 hektárt.
Válasz #382. hozzászólásra
Te közelebb vagy a tűzhöz odafent !! :-)))
100 heki repce a terv.
Válasz #382. hozzászólásra
Homokon nem is szoktak, csak tritikálét.
jövőre kell csak búzát vetni....ez a "kevés" az idei jövőre fogja éreztetni a hatását, tavaly(50/ha) 40ért ment el előtte a 28mázsás aszálysúlytotta meg olcsóbban
én előrébb tartok nálad, mert én már tavaly ősszel se vetettem búzát
Válasz #380. hozzászólásra
Meghagyom az ideit, meg a tavalyit jövőre.
Azt rosszul teszed,mert jövőre egyértelmű,hogy jó ára lesz az idei sok tak.gabona miatt.
Válasz #373. hozzászólásra
A bankszektor most az államot finanszírozza nem a gazdaságot ott tuti a lé állampapír 13-14%, mondjatok valamit ami ennyit hoz a mai helyzetben rizikó nélkül!!!!!!
a takarmányt tényleg ell kell nyomatni !!
én a malmi árnövekedésében bizok !!
Válasz #373. hozzászólásra
Enni!
Ezt kihagytad, pedig sztem fontos.
Válasz #369. hozzászólásra
Egy szem búzát nem vetek, ha az étkezési ára a vetésig nem fog változni !!!!!
A takarmánytól meg szabadulni, de azonnal !
Válasz #371. hozzászólásra
Max a vetőmagárához van köze:)
Válasz #368. hozzászólásra
Most nem azt mondják még lemegy az ár mert nics kereslet.
Azért azt sem kell figyelmen kívűl hagynunk, hogy a bankok nem igazán adnak raktározásokra lovettát, és ezt is kihasználják rendesen.
Meg kihasználják, hogy kell a pííízzz a parasztnak műtrágyára.
Kell a pííízzzz a parasztnak a gépvásárláshoz, mert ezt is most kellett bedobni, ugye.
Kell törleszteni.
Kell...... a fax sem tudja már, hogy mire kell még !
Válasz #366. hozzászólásra
Az én fiaim már kezdid őket kinőni lehet rájuk alkudozni várom az ajánlatokat!!!!!!! Kínálat kettő renault 726-os egy claas ares 826-os
Válasz #363. hozzászólásra
De ehhez a fajtaválasztásnak is köze van.
Egyébként örülök, hogy éber vagy és nem hagyod, hogy a konkrét témától kis mértékben is elkalandozzon a gondolatunk.