Válasz fattyú #19772. hozzászólásárapontosan, fontos a gyors vízleadás, főleg ha megy utána a gabona. Valamint ha beköszöntene egy csapadékos ősz akkor sose száradna le.
Válasz Földönfuto #19769. hozzászólásáraTe vártál volna az aratással, ha
1., árpát vetsz utána,
2., olyan a földed, hogy 20-30 mm csapadék miatt akár el is felejtheted az őszi vetést,
3., minden más fajta 15-16 körüli vizet produkál?
Egy összehasonlításnak akkor van értelme, ha a fajta sajátosságain kívül minden más paraméter azonos.
Ez esetben 14,9-16,2 közötti víztartalmat produkált a 14 fajtából 11. Tehát az amelyik még ma is 20 fölötti, annak gyenge a vízleadása, vagy a fajtatulajdonos FAO számra vonatkozó információja volt fals.
Válasz fattyú #19765. hozzászólásáraHello.Szerintem a vízt. miatt nem reális értékelni a fajtákat,ha három hét múlva vágod ,már nyereséges lesz amelyik magasabb víztartalmu.Nálunk október közepéig szinte senki sem fog még vágni.
Nos Uraim! Megszületett a 14 fajta 340-370 FAO-s kukorica összevetése.
Helyi adottságok: 10 aranykoronás réti szolonyec talajon öntözés mellett, azonos napon vetve és aratva, technológiailag mindenben egyező módon kezelve.
Arany érmes Pioneer 9363 131 ezer Ft/ha profit
Ezüst érmes KWS Kashmír 89 ezer Ft/ha profit
Bronz érem Dekalb 4792 58 ezer Ft/ha profit
Veszteségesek
A PK-002 és PK-004 víztartalom miatt
Saaten Badiane az alacsony termés miatt
MV Olek a nagy tisztítási veszteség és víztartalom miatt.
Na itt még ilyen zöldek is vannak...Időben volt vetve (04.10-04.20), eső is volt mondjuk, szerintem október 20 előtt ezekhez nem nyúlunk! A képeket nem értem miért fordítja el, nem így készültek...
Válasz LehelLehel #19754. hozzászólására A talajvizsgálati eredményeket figyelemebe véve az ajánlottat. Vagy amennyit a pénztálca elbír : 10-52 es foszfor 200-300kg/ha meg 46-os káli 200-300kg/ha Vagy semmit
Válasz Bigyófelügyelő #19750. hozzászólásáranagyon egyenlőtlen volt a csapadékeloszlás, felénk aug végére alig maradt zöld a kukoricában. Erre zöld kukorica aug közepén volt látható utoljára.
Válasz Pubi0308 #19749. hozzászólásáranekünk 8t/ha jött ki, igaz csak 2q pétisót kapott.
Ahol jobban oda lett tolva a tápanyag ott 10 körül. Sajnos nehezen indult majd sok eső lejött aránylag feltöltődött a talaj de júliustól megint elzárták a csapokat, pedig igen jó termés is lehetett volna.
Válasz Gatti #19746. hozzászólásáraTegnap volt szerencsém Gyöngyösig elmenni az M3-on... Kukoricák szinte mindenütt lábon vannak még, csak már jobban le vannak száradva mint felénk... méregettük mi is tegnap előtt.. hát van benne változatosság rendesen! 13-14 a homoki lelógó csövű, felig száradt, 16-19 a homoki álló csövű, 18-28 közötti a lentesebb helyeken, ahol még zöld a szára és van több zöld levele... mértem a szomszédnak 32-34...nem volt őszinte a mosolya...
Válasz apuci #19745. hozzászólásárafelénk is szinte az összes levágva. 12-14% vizek vannak kb. Igaz itt július óta nem volt igazán mérhető mennyiségű csapadék.
Válasz blsjela #19724. hozzászólásáraVan aki vágja a püspöki üzemnek,tegnap főutca-442-es-Szandaszőlős-4-es útvonalat terítették /a kanyarokban-zebránál picit gazdagabban/.Mi várunk hisz valószínű ez is a napra sorsára jut.
Válasz ...:::Pisti:::... #19725. hozzászólásáraGyakorlatilag nem ahhoz kerestem. De nem találtam.
Kukoricához is csapó (zsalus) rostát használtam fölül. De hallottam olyat is, hogy csak alsót használnak.
24924 hozzászólás
Válasz F-A-R-M-E-R \ #19770. hozzászólásáraBoldog boldogtalan szedi?
Válasz fattyú #19772. hozzászólásárapontosan, fontos a gyors vízleadás, főleg ha megy utána a gabona. Valamint ha beköszöntene egy csapadékos ősz akkor sose száradna le.
Válasz Földönfuto #19769. hozzászólásáraTe vártál volna az aratással, ha
1., árpát vetsz utána,
2., olyan a földed, hogy 20-30 mm csapadék miatt akár el is felejtheted az őszi vetést,
3., minden más fajta 15-16 körüli vizet produkál?
Egy összehasonlításnak akkor van értelme, ha a fajta sajátosságain kívül minden más paraméter azonos.
Ez esetben 14,9-16,2 közötti víztartalmat produkált a 14 fajtából 11. Tehát az amelyik még ma is 20 fölötti, annak gyenge a vízleadása, vagy a fajtatulajdonos FAO számra vonatkozó információja volt fals.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #19770. hozzászólásáraEnnyi kombájn ha nekiugrik a parcellának egy-kettő megvagytok.
Küldj egyet hozzám, én is szivesen learatnám a kukoricámat.
Válasz fattyú #19765. hozzászólásáraHello.Szerintem a vízt. miatt nem reális értékelni a fajtákat,ha három hét múlva vágod ,már nyereséges lesz amelyik magasabb víztartalmu.Nálunk október közepéig szinte senki sem fog még vágni.
Válasz Sk Laci #19767. hozzászólásáraPioneer 10,638 t/ha és 14,9%
Kashmír 9,259 t/ha és 15,1%
Válasz fattyú #19765. hozzászólásáraElső kettő T/ha 14% víznél és nedvességtartalom aratásnál?
Válasz Bobo77 #19764. hozzászólásáraItt nem volt csak a port verte el, vetès is folyamatban...
Nos Uraim! Megszületett a 14 fajta 340-370 FAO-s kukorica összevetése.
Helyi adottságok: 10 aranykoronás réti szolonyec talajon öntözés mellett, azonos napon vetve és aratva, technológiailag mindenben egyező módon kezelve.
Arany érmes Pioneer 9363 131 ezer Ft/ha profit
Ezüst érmes KWS Kashmír 89 ezer Ft/ha profit
Bronz érem Dekalb 4792 58 ezer Ft/ha profit
Veszteségesek
A PK-002 és PK-004 víztartalom miatt
Saaten Badiane az alacsony termés miatt
MV Olek a nagy tisztítási veszteség és víztartalom miatt.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #19763. hozzászólásáraVetés megvolt?Ne akard az esőt mert nem tudjuk hova tenni már
Ma elfogy minden, jöhet szerdán az esős idő

Pár napos eredmények.
Válasz Bigyófelügyelő #19758. hozzászólásáraAzért, mert a telefont kell elfordítani fényképezéskor
Ma mértem vizet,MV Koppány 26%,Pio 9025 21%.Majd hónap végén visszatérünk rá.
Keskenyebbre kell kicsit vágni és akkor nem forgatja el
Ez volt valakinek?
Válasz LehelLehel #19754. hozzászólásáraÉn speciel semmit nem adok alá ősszel.
Válasz LehelLehel #19754. hozzászólására A talajvizsgálati eredményeket figyelemebe véve az ajánlottat. Vagy amennyit a pénztálca elbír : 10-52 es foszfor 200-300kg/ha meg 46-os káli 200-300kg/ha
Vagy semmit
Sziasztok!Ti összel mennyi meg milyen műtrágyát szoktatok szórni/ha szántás előtt ha jövőre kukorica lenne vetve?
Válasz Bigyófelügyelő #19750. hozzászólásárade annyiból jó hogy nem kellett sokat fizetni szárításért :)
Válasz Bigyófelügyelő #19750. hozzászólásáranagyon egyenlőtlen volt a csapadékeloszlás, felénk aug végére alig maradt zöld a kukoricában. Erre zöld kukorica aug közepén volt látható utoljára.
Válasz Pubi0308 #19749. hozzászólásáranekünk 8t/ha jött ki, igaz csak 2q pétisót kapott.
Ahol jobban oda lett tolva a tápanyag ott 10 körül. Sajnos nehezen indult majd sok eső lejött aránylag feltöltődött a talaj de júliustól megint elzárták a csapokat, pedig igen jó termés is lehetett volna.
Válasz Gatti #19746. hozzászólásáraTegnap volt szerencsém Gyöngyösig elmenni az M3-on... Kukoricák szinte mindenütt lábon vannak még, csak már jobban le vannak száradva mint felénk... méregettük mi is tegnap előtt.. hát van benne változatosság rendesen! 13-14 a homoki lelógó csövű, felig száradt, 16-19 a homoki álló csövű, 18-28 közötti a lentesebb helyeken, ahol még zöld a szára és van több zöld levele... mértem a szomszédnak 32-34...nem volt őszinte a mosolya...
Válasz Gatti #19748. hozzászólásáraKöszi!!
Átlagok?
Válasz Pubi0308 #19747. hozzászólásáraszolnok megye közepe, 4800+komp
Válasz Gatti #19746. hozzászólásáraMerre van az a felénk?
Ár?
Válasz apuci #19745. hozzászólásárafelénk is szinte az összes levágva. 12-14% vizek vannak kb. Igaz itt július óta nem volt igazán mérhető mennyiségű csapadék.
Felénk már nagyba megy a betakarítás 12-17% vizeket halottam.
Válasz krokodil007 #19742. hozzászólásáraHa nem is mindenhol, de többségében igen
Válasz TYLLA46 #19741. hozzászólásáraGratula, az szép! Itt még 18 amit próbáltam, mennyiség meg még kérdőjeles
Válasz TYLLA46 #19741. hozzászólásáraAz szép grat
Gondolom 2cso nem volt mindenhol
Mai "termés": SY Photon 126.5 q/ha netto, 14.0-15.4 % víztartalom mellett

Köszönöm
Válasz Sz_Pisti #19737. hozzászólásáraÉn is éppen ezt akartam mondani..
....
Válasz Sk Laci #19736. hozzászólásáraKITE Zrt. FAO 350
Válasz Sk Laci #19736. hozzászólásáraKITE Zrt - FAO 350
Válasz GREVEN #19732. hozzászólásáraNeffel milyen Fao számu, és melyik nemesítőház kínálatában található meg?
Válasz GREVEN #19734. hozzászólásáraKöszi
Válasz Bán Zsolt #19733. hozzászólásáraEz Bög alatt volt a rétbe.
Válasz GREVEN #19732. hozzászólásáraSzia!
Kécskén a "rétbe"?
Folytatás...
DKC 4555 12,6-13,1-es nedvesség 105q/ha
Neffel réti talajon 66 ezerrel vetve 13,1-13,5-ös nedvesség 11 tonna/ha
P9903 18-20-as nedvesség, még száradni kell.
Válasz blsjela #19724. hozzászólására Bocsi csak válasz volt...

Válasz Zoli 63 #19729. hozzászólásáraMég ma is sepregették.
Válasz sanyi1965 #19728. hozzászólásáraKanyarban oldalt terít, zebránál fékezéssel előre terít-kupacol !
Válasz blsjela #19724. hozzászólásáraVan aki vágja a püspöki üzemnek,tegnap főutca-442-es-Szandaszőlős-4-es útvonalat terítették /a kanyarokban-zebránál picit gazdagabban/.Mi várunk hisz valószínű ez is a napra sorsára jut.
Válasz endypapa_20120 #19726. hozzászólásáraKöszönöm
Én is azt használom, csak meg akartam Kimélni a kukitól..
Én sem találok
Válasz ...:::Pisti:::... #19725. hozzászólásáraGyakorlatilag nem ahhoz kerestem. De nem találtam.
Kukoricához is csapó (zsalus) rostát használtam fölül. De hallottam olyat is, hogy csak alsót használnak.
Válasz endypapa_20120 #19719. hozzászólásáraÜdv
Endypapa, sikerült felső rost át találni kukoricához?
Azért kérdezem mert én is keresek.
Köszönöm
Bocs hogy nem ide való